Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανάσταση με το μωρό?

τσιτσία

Recommended Posts

Κορίτσια ας με βοηθήσει κάποια.

Δεν ξέρω αν πρέπει να πάω με τη μικρή στην εκκλησία την Ανάσταση.

1ον για την ώρα διότι έχει μάθει και κοιμάτε στην ώρα της 21:00 με 21:30 και

2ον μήπως φοβηθεί με τα βεγγαλικά

Ας μου δώσει κάποια τα φώτα της!!!!!!! :oops:

.png

Διαφημίσεις

Γεια σου τσιτσια!Από ότι βλεπω και συ καινουργια εδώ!Έιχα και γω ξερεις τις ίδιες σκέψεις με εσένα.Θέλω πάρα πολύ να πάμε το βράδυ της Ανάστασης με το μπουμπούκο μας μαζί, όμως και ο δικός μου κοιμάται νωρίς το βράδυ(γυρω στις 10)οπότε λέω να μην τον πάρω μαζί μας γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να τον ταλαιπωρήσουμε, είμαι σίγουρη ότι απο την κούραση δεν θα έχει κουράγιο και θα είναι μέσα στη γκρίνια!οπότε.......... :(

Κορίτσια καλημέρα, εγω την μικρή ούτε πέρυσι την πήγα, ούτε φέτος θα την παω, πρώτον και μένα κοιμάται εκείνη την ώρα και δεύτερον για πιο λόγο το παιδί να τρομάξει από τα βαρελότα, καλύτερα σπίτι, έχει χρόνια μπροστά της να παει στην Ανάσταση.

Κι εγώ το σκεφτόμουν αλλά κατέληξα να μην την πάω,πρώτα απ'όλα επειδή κοιμάται απ'τις 9 αλλά και γιατί δεν ξέρω πως θα αντιδράσει με τα βεγγαλικά και πως θα είναι την επόμενη μέρα που θα την έχουμε ξενυχτήσει...καλύτερα να κοιμηθεί, να είναι καλόδιάθετη την επόμενη και να περάσουμε όλοι ένα ωραίο πάσχα χωρίς γκρίνιες!

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

Και εγω κοριτσια απο τοτε που γεννηθηκε ο μεγαλος ανασταση δεν πηγαμε ποτε.

Δεν τον ξυπναω με τιποτα για να τον ταλαιπωρησω!

Και φυσικα ουτε φετος θα παω.

Ισως παω με τον μεγαλο μονο επιταφιο, (κοιματε και νωρις γυρω στις 9).

Εμεις παλι μεγαλωσαμε λιγο επομενως καλο θα ειναι να αρχισουμε σιγα σιγα να μαθαινουμε τα εθιμα.....

Εμεις αν δεν βρεχει φυσικα θα παμε και επιταφιο (χωρις καροτσακι) και θα κραταμε και φαναρακι... Και θα προσπαθησουμε αν δεν μας παρει και τις δυο ο υπνος να παμε και ανασταση...Εξαλου εγω την μιλαω για ολα τα εθιμα της μεγαλης βδομαδας. Δηλ. απο μεγαλη Πεμπτη και μετα (που θα

ειμαστε και στο χωριο) επομενως τα περιμενει με αγωνια :D

Αυτα που φοβαμε ειναι τα βεγγαλικα, πλακα θα εχει εγω να τσιριζω και η μικρη να με καθησυχαζει :(

Εμένα πάλι, και τα δύο μου παιδιά ότι ώρα και να τα βάλω για ύπνο δεν διαμαρτύρονται (μιλάμε για τις "μεγάλες" ώρες). Οπότε, από μωρά τα παίρναμε και πηγαίναμε Ανάσταση, αλλά σε μοναστήρι συνήθως, όπου δεν έχει βεγγαλικά και φασαρία και το ευχαριστιόμαστε κι εμείς καλύτερα έτσι!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Αυτή ακριβώς τη συζήτηση είχαμε χτες το βράδυ με τον άντρα μου και αποφασίσαμε να μην τον πάμε στην Ανάσταση. Εμείς γενικά τον παίρνουμε παντού αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω να ευχαριστηθεί τίποτα το μωρό με τόση φασαρία και μάλιστα τη ώρα που συνήθως είναι στον βαθύ τον ύπνο.

Στην Ανάσταση να πάει το μωράκι, στην καφρίλα τί δουλειά έχει, με τα βεγγαλικά και τις κροτίδες και τους πεινασμένους που μόνο τη μαγειρίτσα σκέφτονται :twisted:

Απαπαααα ούτε γι αστείο δεν το συζητώ μωρό σε τέτοια "Ανάσταση".

Διαφημίσεις

..ούτε εγώ θα πάω φέτος στην Ανάσταση..θα κάτσω σπίτι με τη μικρή μου είτε κοιμάται είτε όχι...δεν μου πέρασε ούτε καν σαν σκέψη να την πάρω στην Ανάσταση....εμένα όταν ήμουν 3 ετών με είχαν πάρει οι δικοί μου για πρώτη φορά στην Ανάσταση...ένα θα σας πω: Ανέβασα 39 πυρετό από το φόβο μου που άκουγα τα βαρελότα..είμασταν και σε επαρχία φανταστείτε τι γινόταν...όλη νύχτα έτρεμα..οι γονείς μου κόντεψαν να τρελαθούν από τη στενοχώρια τους...ακόμη το θυμάμαι σαν την πιο δυσάρεστη ανάμνηση..και φυσικά ποτέ μα ποτέ δεν έχω ξανακάνει Ανάσταση σε προαύλιο εκκλησίας..πάντα μέσα,γιατί έτσι νοιώθω προστατευμένη από τις κροτίδες και τα βαρελότα...μου έχει μείνει παιδικό τραύμα,και το ξέρω ότι δεν πρόκειται να το ξεπεράσω ποτέ...δεν το διακινδυνεύω λοιπόν με το παιδί μου...

Εμείς τον πήγαμε σχετικά νωρίς, 8 μηνών, σε ηλικία κοντά στο σπίτι μας, με το καρότσι, έχοντας υπόψη μας ότι θα το γυρίσουμε πίσω αν κοιμηθεί ή φοβηθεί. Δεν είχε υπερβολικά βεγγαλικά, χάρηκε πολύ, έφαγε μετά μαζί μας (το γάλα το εννοείται) και κοιμήθηκε κατά τη μία. κανονικά κοιμάται στις 9.30. Φέτος που καταλαβαίνει πιο πολλά όμως, νομίζω ότι θα φοβηθεί.....

Εγώ γνωρίζω οτι την ημέρα του Πάσχα γίνεται εκκλησιασμός στις 12:00 σαν μία 2η Ανάσταση και πάνε τα παιδάκια που δεν μπόρεσαν να πάνε το βράδυ και ανάβουν τις λαμπάδες τους. Δεν ξέρω αν ισχύει για όλες τις εκκλησίες...Εμείς θα πάμε για μισή - 1 ωρίτσα... :)

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

• 2 weeks later...

εμείς πέρισυ που ήταν μικρούλης δεν τον πήγαμε, φέτος όμως τον πήραμε μαζί, βασικά είχε κοιμηθεί και το μεσημέρι και ξύπνησε αργά οπότε με τίποτα δεν θα κοιμόταν νωρίς και έτσι πήγαμε όλοι μαζί, τα βαρελώτα τα είχε ψιλοσυνηθίσει όλη την βδομάδα γιατί στη νάξο ρίχνουν κάθε μέρα και κάθε που έσκαγε κάποιο του λέγαμε ότι έκανε η γατούλα ζημιές οπότε το πήρε χαλαρά.Την ώρα της ανάστασης ο μικρός ξετρελλάθηκε με τα βαρελώτα και τις φωτοβολίδες, ειδικά όταν πετάγαν φωτοβολίδες τσίριζε από τη χαρά του και μου έδειχνε τον ουρανό και τέλος σε αντίθεση με άλλα παιδάκια κλαίγαμε όταν τελείωσαν όλα αυτά :lol:

• 11 months later...

τελικά και εμείς πήγαμε στην Ανάσταση φέτος και με τα πόδια παρακαλώ (πέρσυ ήταν 6μισυ μηνών και δεν τον πήρα)

Η αλήθεια είναι οτι κατά τις 12 παρά άρχισε να χασμουριέται αλλά έλεγε συνέχεια "νταν νταν" για να χτυπήσει η καμπάνα...στα βεγγαλικά ψιλοχ..... αλλά προσπαθούσα να τον κάνω να τα δει με άλλο μάτι π.χ. αχ τι ωραία χρώματα στον ουρανό κτλ κτλ

μετά ο καημενούλης έλεγε συνέχεια "μπαμ μπαμ νταν νταν"

Πάντως η αλήθεια είναι οτι το χάρηκα πολύ που τον είχαμε μαζί μας!!!!!

Αντε κοριτσια του χρόνου πάλι με υγεία να το γιορτάσουμε παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Διαφημίσεις

εμας ο μπαμπας μας για ακομα μια φορα βρηκε τη λυση!της ειπε οτι ειναι ολοι κυνηγοι και θα προσπαθησουν ολοι μαζι να σκοτωσουν το λυκο!τα παιδακια διπλα κλαιγανε και η μαριανθη αμεριμνη κοιτουσε!πρωτη φορα πηγε φετος!φυσικα επεσε ξερη μετα με το μπιμπερο στο στομα!

Καλημέρα και εγώ τον έπειρνα στην Ανάσταση κάθη χρόνο από τότε που γεννήθηκε. Φέτος πήγε με τον πατέρα του μόνο γιατί εγώ είχα την μικρή. Του αρέσει κυρίως φέτος που είναι πιο μεγάλος και του είχα εξηγήσει τι ακριβώς θα γίνει και είχαμε πει όλες τις ιστορίες με τον Χριστούλη ήθλε να πάει οποσδήποτε. Άναψε και την λαμπάδα του και την έφερε αναμένη μέχρι το σπίτι. Τα βεγγαλικά δεν του αρεσαν αλλά ευτυχώς ήταν μέσα στην εκκλησία.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

• 10 months later...

ο αντρας μου ρωτωντας τον αν εμεις θα παμε μου απαντησε

Φυσικα και οχι!!!!!!!!:mrgreen::mrgreen:

το θεωρει τουλαχιστον εγκληματικο σε τοσο μικρες ηλικιες να ταλαιπωρηται ενα μωρακι χωρια που φοβαται τα δυναμιτακια και πρππαντως τις ιωσεις και απεχθανετε την πολυ φασαρια!!!!!

εγω παλι δεν ξερω αλλα θα προτιμουα και εγω να παμε του χρονου που θα εχει μεγαλωσει και θα μπορω να της εξηγησω και καποια πραγματα για να μην φοβηθει

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png