drop_00 Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 καλημερα κοριτσια! θα ηθελα την γνωμη σας σε ενα θεμα που συζηταω αυτο τον καιρο με τον αντρα μου.η μικρη μας το Σαββατο εγινε ενος ετους και μεχρι τον Μαρτη θα εχω φέρει στον κόσμο τον αδερφουλη της!σκεφτομαστε λοιπον απο το να παρουμε μια δευτερη κουνια να παρουμε κρεβατακι για την μικρη και ο μπεμπης να παρει την κουνια της. φοβαμαι ομως!μηπως θα ειναι πολυ μικρη για να παει σε κρεβατακι??τοτε θα ειναι 16 μηνων(μωρακι ακομα).λετε να πεσει?ή θα εχει μεγαλωσει αρκετα μεχρι τοτε ωστε να καταλαβαινει τον κινδυνο?εννοειται πως το κρεβατακι της θα εχει καγκελο προστατευτικο στην εξω πλευρα.εσεις τι κανατε?ποτε τα βαλατε σε κρεβατι κανονικο? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ballou Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 καλημερα κοριτσια! θα ηθελα την γνωμη σας σε ενα θεμα που συζηταω αυτο τον καιρο με τον αντρα μου.η μικρη μας το Σαββατο εγινε ενος ετους και μεχρι τον Μαρτη θα εχω φέρει στον κόσμο τον αδερφουλη της!σκεφτομαστε λοιπον απο το να παρουμε μια δευτερη κουνια να παρουμε κρεβατακι για την μικρη και ο μπεμπης να παρει την κουνια της. φοβαμαι ομως!μηπως θα ειναι πολυ μικρη για να παει σε κρεβατακι??τοτε θα ειναι 16 μηνων(μωρακι ακομα).λετε να πεσει?ή θα εχει μεγαλωσει αρκετα μεχρι τοτε ωστε να καταλαβαινει τον κινδυνο?εννοειται πως το κρεβατακι της θα εχει καγκελο προστατευτικο στην εξω πλευρα.εσεις τι κανατε?ποτε τα βαλατε σε κρεβατι κανονικο? Εγώ τον έβαλα σε κρεββάτι δύο ετών, όμως πολλές φορές κοιμόταν σε κρεββάτι, είτε στις διακοπές είτε στις γιαγιάδες με κάγκελο πάντα. Δεν έπεσε ποτέ. Εγώ θα σου πρότεινα να μην μπεις σε έξοδα για μια επιπλέον κούνια από τη στιγμή που με τα ίδια χρήματα αγοράζεις καινούργιο κρεββάτι. Μπορείς για λίγους μήνες (3-4) να κοιμίζεις το μωρό σε καλαθούνα ή σε πορτ μπεμπε ούτως ώστε να μεγαλώσει περισσότερο το πρώτο σου παιδί. Από την άλλη όμως καλό είναι του παραχωρήσεις κρεββάτι πριν την άφιξη του νέου μωρού μην νιώσει ότι τον παραγκωνίζεις παίρνοντάς του την κούνια του για το αδελφάκι του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coraline Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Μέχρι να χρειαστεί την κούνια το δεύτερο μωρό θα είναι σχεδόν 20 μηνών η κόρη σου. Γιατί δεν αφήνεις την απόφαση μέχρι τότε να δεις πως θα ειναι το παιδί. Στο μεταξύ το μωρό μπορεί να κοιμάται στο πορτ μπεμπε. Quote There is no patch for human stupidity. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki81 Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Από την άλλη όμως καλό είναι του παραχωρήσεις κρεββάτι πριν την άφιξη του νέου μωρού μην νιώσει ότι τον παραγκωνίζεις παίρνοντάς του την κούνια του για το αδελφάκι του. Αυτο θα ελεγα κι εγω.Το θεμα δεν ειναι μονο το αν θα μπορει το παιδι να κοιμαται στο κρεβατακι ( σε αυτο δε νομιζω να υπαρχει προβλημα)...αλλα και το αν θα θελει να αφησει την κουνια του.Και ειδικα αν αντιληφθει οτι θελετε να το βαλετε στο κρεβατι για να δωσετε την κουνια του στο νεο μωρακι.Πρεπει καπως να προσεξεις πως θα το κανετε ολο αυτο γιατι το πιθανοτερο νομιζω ειναι το παιδι να αντιδρασει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drop_00 Posted November 23, 2010 Author Share Posted November 23, 2010 τουλαχιστον τωρα την θεωρω μικρουλα για να καταλαβει οτι ''καποιος της πηρε την κουνια της'' και να αντιδρασει.αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μου την βαζω και τωρα σε κρεβατακι που να το συνηθισει και να μαθει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaw Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 καλημερα κοριτσια! θα ηθελα την γνωμη σας σε ενα θεμα που συζηταω αυτο τον καιρο με τον αντρα μου.η μικρη μας το Σαββατο εγινε ενος ετους και μεχρι τον Μαρτη θα εχω φέρει στον κόσμο τον αδερφουλη της!σκεφτομαστε λοιπον απο το να παρουμε μια δευτερη κουνια να παρουμε κρεβατακι για την μικρη και ο μπεμπης να παρει την κουνια της. φοβαμαι ομως!μηπως θα ειναι πολυ μικρη για να παει σε κρεβατακι??τοτε θα ειναι 16 μηνων(μωρακι ακομα).λετε να πεσει?ή θα εχει μεγαλωσει αρκετα μεχρι τοτε ωστε να καταλαβαινει τον κινδυνο?εννοειται πως το κρεβατακι της θα εχει καγκελο προστατευτικο στην εξω πλευρα.εσεις τι κανατε?ποτε τα βαλατε σε κρεβατι κανονικο? Καλημέρα, δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά πολύ καλή μου φίλη που τα μωρά της έχουν διαφορά 14 μήνες έβγαλε την πρώτη απο την κούνια ένα μήνα πριν γεννήσει, για να συνηθίσει κιόλας στην αλλαγή και δεν της έτυχε τίποτα. Βέβαια όπως σου πρότειναν και άλλες κοπέλες παίρνεις τα μέτρα σου με το προστατευτικό. Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσες να πάρεις δεύτερη κούνια αλλά τα έξοδα πολλά, εκτός και αν έχει κα΄ποιος να σου δανείσει! Με το καλό το μπεμπέ!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkt Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Τίποτα δεν θα πάθει. Μετά τους 18 μήνες το κρεβάτι είναι πιο ασφαλές. Εγώ τις δικές μου όταν πήγαν 16 μηνών, έκανα τις κούνιες τους κρεβατάκια. Με κάγκελο εννοείται. Quote Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drop_00 Posted November 23, 2010 Author Share Posted November 23, 2010 θα το δοκιμασω κοριτσια και θα σας πω. θα την βαλω πιο νωρις στο κρεβατακι που να μαθει και να συνηθισει την αλλαγη γρηγορα! σας ευχαριστω πολυ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αγγελίνα#2 Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 τουλαχιστον τωρα την θεωρω μικρουλα για να καταλαβει οτι ''καποιος της πηρε την κουνια της'' και να αντιδρασει.αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μου την βαζω και τωρα σε κρεβατακι που να το συνηθισει και να μαθει.[/QUOΤΕ] Συμφωνώ μαζί σου, καλύτερα ό,τι είναι να γίνει, να γίνει από τώρα που είναι και μικρούλα και δεν θα πολυαντιδράσει, και να της δοθεί χρόνος να συνηθισει τη νέα κατάσταση πριν την άφιξη του μωρού (με το καλό!). Όπως έχει ήδη ειπωθεί, τα λεφτα για μια νέα κουνια είναι σχεδόν τα ίδια όπως για ένα κρεββάτι, που θα το χρειαστείς στο μέλλον ούτως ή άλλως, ενώ οι δύο κούνιες θα σου είναι άχρηστες. Εγώ θα σου προτεινα να της πάρεις ένα κρεββάτι αλλά όχι καμια τεράστια διάσταση, περίπου 80Χ200 εκ. και λίγο χαμηλό, και να αρχίσεις να την κοιμίζεις εκεί τουλάχιστον από το νέο έτος, για να μην γίνει απότομα μετά η αλλαγή και της κακοφανεί. Επίσης υπάρχουν και παιδικά κρεββατάκια μεσαίας διάστασης, που το παιδί μπορεί να κοιμάται μέχρι τα 5-6 περίπου. Μπορείς να πάρεις και κάτι τέτοιο αν σου φαίνεται ότι η κορούλα σου θα χάνεται στο άλλο, και μετά να το πάρει ο αδελφούλης της. Έγώ έχω ένα τέτοιο στο χωριο, κοιμόταν μέχρι φέτος ο μεγάλος κι από του χρόνου ο μικρός. Τα δικά μου παιδιά έχουν μεγαλύτερη διαφορά ηλικίας, οπότε τον μεγάλο μου τον έβαλα σε κρεββάτι γύρω στα 2,5, αλλά έπρεπε νωρίτερα, γιατί έφαγε το παιδί μια τούμπα ξεγυρισμένη από την κούνια και είχε ένα καρουμπαλο στο μέτωπο...άσε δεν θέλω να το θυμάμαι...γενικά κατέληξα ότι η κούνια είναι για μέχρι τα 2 το πολύ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nti na Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 καλημέρα να σου ζήσει το παιδάκι σου και με το καλό να έρθει και το δεύτερο......!!!!!!!!!!!!!!εγώ έχω ένα παιδάκι που σε λίγες μέρες θα γίνει ενός θα σου πω την δική μου εμπειρία και εύχομαι να σε βοηθήσω!!ο μικρούλης μου κοιμάται στην κούνια του και έχει γίνει τόσο ταρζανάκι που εχθές μολις ξύπνησε από τον μεσημεριανό με τρελά κέφια πάτησε πάνω στο πάπλωμα του και στο μαξιλάρι του και έφυγε κάτω από την κούνια κι ας είχα το κάγκελο ανεβασμένο...........πάλι καλά που λόγω έλειψης χωρου έχω την κουνια ενωμένη με το κρεβάτι μου και έπεσε στα μαλακά!!!!!!!!!!!αυτό που θέλω να σου πω αναφέροντας το δικό μας περιστατικό είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις πως θα σκεφτεί το απίστευτο μυαλουδάκι τους..........πάντως εγώ είμαι σε φάση να του πάρω κρεβατάκι τουλάχιστον να είναι πιο χαμηλό απτην κούνια και εκτός από το προστατευτικό κάγκελο έχω και κάποια παιδικά πουφ και θα τα βάλω μπροστά!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ballou Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 καλημέρα να σου ζήσει το παιδάκι σου και με το καλό να έρθει και το δεύτερο......!!!!!!!!!!!!!!εγώ έχω ένα παιδάκι που σε λίγες μέρες θα γίνει ενός θα σου πω την δική μου εμπειρία και εύχομαι να σε βοηθήσω!!ο μικρούλης μου κοιμάται στην κούνια του και έχει γίνει τόσο ταρζανάκι που εχθές μολις ξύπνησε από τον μεσημεριανό με τρελά κέφια πάτησε πάνω στο πάπλωμα του και στο μαξιλάρι του και έφυγε κάτω από την κούνια κι ας είχα το κάγκελο ανεβασμένο...........πάλι καλά που λόγω έλειψης χωρου έχω την κουνια ενωμένη με το κρεβάτι μου και έπεσε στα μαλακά!!!!!!!!!!!αυτό που θέλω να σου πω αναφέροντας το δικό μας περιστατικό είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις πως θα σκεφτεί το απίστευτο μυαλουδάκι τους..........πάντως εγώ είμαι σε φάση να του πάρω κρεβατάκι τουλάχιστον να είναι πιο χαμηλό απτην κούνια και εκτός από το προστατευτικό κάγκελο έχω και κάποια παιδικά πουφ και θα τα βάλω μπροστά!!!!!!!!!!!! Α! ναι αυτό που το βάζεις μετά τον 15-16 μήνα ταρζανεύουνε. Εγώ είχα βγάλει και την πάντα γι' αυτό τον λόγο, ή δε κούνια πολύ ψηλό κάγκελο και όλο έβγαινε μόνη της. Πολύ επικίνδυνο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vickygirl79 Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 και εγω 14 μηνων σχεδον μετετρεψα τη κουνια σε κρεββατι με προστατευτικο ατυχημα δεν ειχαμε ποτε..βεβεαια μια αλλη λυση ειναι να παρεις την οικονομικη κουνια απο το ικεα που δεν στοιχιζει ποιος ξερει τι(το πολυ 80 ευρω μαζι με στρωμα και παντα 8α σου βγει-βεβεαια ο καθενας με τη τσεπη του κανει κουμαντο)... βλεπεις κ αποφασιζεις.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts