Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εσείς θα εμπιστευόσασταν τέτοιο δάσκαλο;

Recommended Posts

Δουλεύω σε ένα φροντιστήριο αγγλικών και έχω σε ένα τμήμα παιδιά 11 έως και 14 ετών. Χθες στο μάθημα ακούω ένα αγόρι να βρίζει χυδαία ένα κορίτσι και τον μάλωσα. Μου απάντησε ότι και ο δάσκαλος τους στο σχολείο βρίζει και όχι μόνο. Τους λέει σοκιν ανέκδοτα (σε παιδιά έκτης δημοτικού) και υπονοούμενα. Για παράδειγμα μου είπαν ότι ένα παιδί έψαχνε το μολύβι του και ρώτησε αν το είδε κάποιο παιδί και απάντησε ο δάσκαλος "Θα σου λεγα τώρα που το έβαλες":shock:. Φυσικά όταν τα άκουσα σοκαρίστηκα. Ρώτησα τα παιδιά αν το είπαν στους γονείς τους και μου είπαν ναι, αλλά δεν λένε τίποτα απλά γελάνε. Τη συμπεριφορά του δασκάλου μου την επιβεβαίωσε και ένα δεκατετράχρονο παιδί που τον είχε στο δημοτικό, προσθέτοντας ότι κάνει και άλλα χειρότερα. Και ρωτάω τώρα εγώ:

1)είναι αυτή συμπεριφορά παιδαγωγού και μάλιστα του δημοτικού?

2)πώς είναι δυνατόν να τον αγνοούν οι γονείς? Εγώ σαν μάνα θα ανησυχούσα.

3) πώς εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε έναν τέτοιον άνθρωπο?

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

Δουλεύω σε ένα φροντιστήριο αγγλικών και έχω σε ένα τμήμα παιδιά 11 έως και 14 ετών. Χθες στο μάθημα ακούω ένα αγόρι να βρίζει χυδαία ένα κορίτσι και τον μάλωσα. Μου απάντησε ότι και ο δάσκαλος τους στο σχολείο βρίζει και όχι μόνο. Τους λέει σοκιν ανέκδοτα (σε παιδιά έκτης δημοτικού) και υπονοούμενα. Για παράδειγμα μου είπαν ότι ένα παιδί έψαχνε το μολύβι του και ρώτησε αν το είδε κάποιο παιδί και απάντησε ο δάσκαλος "Θα σου λεγα τώρα που το έβαλες":shock:. Φυσικά όταν τα άκουσα σοκαρίστηκα. Ρώτησα τα παιδιά αν το είπαν στους γονείς τους και μου είπαν ναι, αλλά δεν λένε τίποτα απλά γελάνε. Τη συμπεριφορά του δασκάλου μου την επιβεβαίωσε και ένα δεκατετράχρονο παιδί που τον είχε στο δημοτικό, προσθέτοντας ότι κάνει και άλλα χειρότερα. Και ρωτάω τώρα εγώ:

1)είναι αυτή συμπεριφορά παιδαγωγού και μάλιστα του δημοτικού?

2)πώς είναι δυνατόν να τον αγνοούν οι γονείς? Εγώ σαν μάνα θα ανησυχούσα.

3) πώς εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε έναν τέτοιον άνθρωπο?

Νάσια μου, μη σου προκαλεί εντύπωση το γεγονός. Εδω οι ίδιοι οι γονείς βρίζουν μπροστά στα παιδιά τους. Μου έχει τύχει να μιλά γνωστός μου άσχημα μπροστά σε εμένα, στο παιδί μου και στα δικά του τα παιδιά. Οταν του έκανα τη παρατήρηση μου λέει σιγά καλέ πως κανεις έτσι; Δε θα τα μάθει; Και βλέπεις πολλούς που κορδώνονται οταν ακούν τα μωρά τους να ρίχνουν μπινελίκια. Σημεία των καιρών και της αδιαφορίας των γονέων. Αν με ρωτάς βέβαια στη περίπτωση που μάθαινα κάτι τέτοιο για το δάσκαλό του παιδιού μου, θα πήγαινα και θα του έκανα μανούρα. Δε σημαίνει βέβαια οτι όπως σκεφτόμαστε εμείς σκέφτονται και όλοι. Την καλημέρα μου.

Από προβληματικούς δασκάλους.... Έχουν καεί πολλοί... Ο αδερφός μου στην 1η και 2α δημοτικού είχε μια δασκάλα η οποία, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που είχε (έτσι έλεγε), έπαιρνε ψυχοφάρμακα τα οποία της έφερναν υπνηλία... και κοιμόταν μέσα στην τάξη, πάνω στην έδρα.... Κάθε μέρα... Τα παιδιά εκείνης της τάξης έφτασαν στην 3η δημοτικού και δεν ήξεραν να διαβάζουν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (και ο αδερφός μου μέσα σε αυτές) που η δουλειά γινόταν στο σπίτι από τους γονείς. Και ενώ κάποιοι γονείς (όχι όλοι) είχαν διαμαρτυρηθεί και εγγράφως για να απομακρυνθεί η συγκεκριμένη δασκάλα από το σχολείο (θα μπορούσε να απασχοληθεί σε κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία κι όχι στην εκπαίδευση!! ) οι εκκλήσεις τους πήγαιναν στο βρόντο. Ο διευθυντής, ενώ γνώριζε πολύ καλά την κατάσταση και τα παράπονα των γονιών αδιαφορούσε και πάει λέγοντας.... Τα παιδάκια κάνανε ζωγραφική κάθε μέρα... Μην νομίζεις δηλαδή ότι αν παραπονεθούν κάποιοι (που μπορεί ορισμένοι να το έχουν ήδη κάνει) κάτι θα γίνει. Βέβαια αυτό ήταν πριν 25 περίπου χρόνια αλλά και τώρα δεν βλέπω να έχει αλλάξει τίποτα.... Σκ@τ@... Συγγνώμη αλλά είναι το λιγότερο που μπορώ να πω.

n50jp3.png

Διαφημίσεις

Όταν υπάρχει θέμα υγείας τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Από διάφορα σχολεία που έχω περάσει (Γυμνάσια/Λύκεια αλλά πιστεύω το ίδιο γίνεται και στα δημοτικά) όσοι δεν είναι ικανοί να διδάξουν λόγω προβλημάτων υγείας απλώς υπάρχουν στο σχολείο και αναλαμβάνουν άλλες δουλειές με την ανοχή της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας κι όχι του διευθυντή.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω πως αν πάνε και διαμαρτυρηθούν γραπτώς στην πρωτοβάθμια που ανήκει το σχολείο θα το κλείσει το στοματάκι του ο εν λόγω κύριος.

Οι γονείς μέχρι στιγμής θα έχουν προφανώς εκφράσει τα παράπονά τους μόνο στον διευθυντή του σχολείου, οπότε μάλλον εκείνος θάβει το θέμα ή αρκείται στο να κάνει ίσως μία απλή παρατήρηση. Όταν όμως πάνε στον προϊστάμενο της διεύθυνσης τα πράγματα αλλάζουν.

Η κατάσταση πάντως δεν έχει καμία σχέση με εκείνη πριν από 25 χρόνια.

Μακάρι Ειρήνη μου.... Μακάρι να έχουν αλλάξει. Είναι πολύ απογοητευτικό να ξέρεις ότι όσο και να προσπαθήσεις να αλλάξεις ένα κακώς κείμενο σαν αυτό, θα κολλήσεις στη γραφειοκρατεία/αδιαφορία/δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο του υπουργείου παιδείας. Και ειδικά όταν αφορά η όλη κατάσταση του παιδί σου... Είναι κι εξοργιστικό συνάμα.

n50jp3.png

Δεν νομίζω πως αδιαφορούν. ϊσως και να γελάνε μπροστά στα παιδιά τους για να μην τους δώσουν να καταλάβουν και τα φέρουν σε δύσκολη θέση. Εγώ πιστέυω ότι πολλοί θα του έχουν μιλήσει σε αυτόν ή τον διευθυντή και φυσικα δεν έγινε τίποτα. ή απλά κόλλησαν στην γραφειοκρατεία την τερατώδη, κακά τα ψέματα δεν έιναι εύκολο να απομακρύνεις κάποιον τόσο έυκολα.

Η μπορεί να είναι φοβερά καλός δάσκαλος (δεν ξέρεις ποτέ) και λίγο αθυρόστομος και οχι υποκριτής σεμνότυφος...δεν το πιστευω αλλά λέω μπορεί.

Πάντως δεν είμαστε τόσο ζώα εμείς οι γονείς ρε παιδιά, αλλά η δύναμη μας, ο χρόνος μας είναι περιορισμένα. Εξάλλου οι μορφωμένοι, καταξιωμένοι και προστάτες των παιδιών μας συναδερφοί του που είναι ??? Η μήπως αυτοί δεν ξέρουν και πρέπει να ξέρει ο γονιός που τον βλέπει 2 φορές τον χρόνο.

Αν σου πω εγώ τι δάσκαλο είχα..μας έλεγε να κλείσουμε τα μάτια και να φανταστούμε ότι είμαστε μονοι μας σε ένα νησί γυμνοι μαζί με το αμόρε μας!!! Το πιστεύετε;;;; Ή ότι θα βάλει 10 σε όποιον τραγουδήσει το καινουριο (για τότε ) τραγουδι του Λεπά <<κι άλλο (κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο..τόσο έρωτα που θα τον βάλωωωωωω...) >>

Μα τι να πει κανείς. Δίνουμε στον ΑΣΕΠ στα παιδαγωγικά ένα σωρό απαντήσεις για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του δασκάλου αμέσως μετά την οικογένεια και μετά έρχεται η αδιαφορία. Αν είναι να απενοχοποιήσουμε τέτοια συμπεριφορά με την πεποίθηση ότι τα παιδιά αυτά κάποτε θα τα μάθουν, τότε σιγά σιγά θα απενοχοποιήσουν και το σεξ σε μικρή ηλικία. Δεν θα υπάρχουν όρια στα παιδιά μας.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

Αν σου πω εγώ τι δάσκαλο είχα..μας έλεγε να κλείσουμε τα μάτια και να φανταστούμε ότι είμαστε μονοι μας σε ένα νησί γυμνοι μαζί με το αμόρε μας!!! Το πιστεύετε;;;; Ή ότι θα βάλει 10 σε όποιον τραγουδήσει το καινουριο (για τότε ) τραγουδι του Λεπά <<κι άλλο (κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο..τόσο έρωτα που θα τον βάλωωωωωω...) >>

απιστευτο!!!!!!!:lol::lol::lol::lol:

οτι θα εβλεπα και αυτη την απαντηση σε αυτο το θεμα δεν το φανταζομουν

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Οι γονείς πολλές φορές φοβούνται να κάνουν φασαρία για έναν δάσκαλο γιατί δεν θέλουν να στιγματιστεί το παιδί τους. Μητέρα μου είπε ότι η δασκάλα στο δημοτικό που έστελνε το παιδί της ήταν αλκοολική αλλά δεν ήθελε να δημιουργήσει θέμα γιατί δεν ήθελε να φανεί εκείνη ότι ξεκίνησε την ιστορία. Τελικά επειδή κάποιες άλλες μητέρες κινήθηκαν εναντίον της τότε μίλησε και εκείνη. Πάντως νομίζω ότι το θέμα είναι τεράστιο, η παιδεία έχει ξεχαρβαλωθεί. Ο γονιός που βλέπει προβλήματα σε ένα σχολείο είτε παίρνει το παιδί του και το στέλνει σε ιδιωτικό είτε στέλνει το παιδί και του λέει να αδιαφορεί. Το κουβάρι……είναι …….άστα να πάνε.

Δυστυχώς το πρόβλημα με τους δασκάλους είναι ότι κάποια χρόνια τώρα τους παίρνουν όλους ανεξαρτήτως ΑΣΕΠ. Χωρίς κανένα κριτήριο, μόνο με το πτυχίο ακόμα κι αν είναι αναγνωρισμένο από ΔΟΑΤΑΠ(πρωην ΔΙΚΑΤΣΑ).

Και πάλι θα επαναλάβω πως το πρόβλημα είναι οι γονείς που δεν κινητοποιούνται. Πρώτα γραπτώς τα παράπονα στον Διευθυντή σχολείου, αν δεν εισακουστουν να πάνε στον Προϊστάμενο της διεύθυνσης να καλέσει τον δάσκαλο, υπάρχει και το υπουργείο.

Θα μου πείτε αυτά θέλουν χρόνο και τρέξιμο...

Συμφωνώ αλλά πρέπει επιτέλους να τρέξουμε γιατί έστω και λίγοι να υπάρχουν βγάζουν το κακό όνομα για όλους. Και στο κάτω κάτω της γραφής τα παιδιά θα ωφεληθουν, τα σημερινά και τα επόμενα κ.ο.κ.

Οι συνάδελφοι δάσκαλοι καθηγητές δυστυχώς έχουν δεμένα τα χέρια με τέοιους συναδέλφους. Το γιατί μην το ψάχνεντε....

κοριτσια υπαρχουν και χειροτερα εγω ειχα μια καθηγητρια στην 3 δημοτικου πρεπει να ειχε ψυχολογικα λεμε.....μας χτυπουσε το κεφαλι στο θρανιο μα επιανε απο τα μαλια και παρε να εχεις ειληκρινα φευγαμε απο το σχολειο με καρουμπαλα επεισεις μας εβγαζε χωρις μπουφαν εξω στο καταχειμωνο τιμωρια με -1!!σε χωριο!!ασε εγινε μεγαλο θεμα τεραστιο και αφου τελειωσε η χρονια πηρε δρομο!!ειμασταν ομως και παλιοπαιδα αλλα καλα της καναμε!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Σε πολλές περιπτώσεις φταίνε οι εκπαιδευτικοί, αλλά πολλές φορές και τα παιδιά φτιάχνουν φανταστικες ιστορίες και παραποιούν πολλά από όσα γίνονται. Καλό θα ήταν οι γονείς να μιλάνε με το δάσκαλο και εαν υπάρχει πρόβλημα με τον διεθυντή ή ακόμη, ακόμη με τον προιστάμενο εκπαιδευσης. Επίσης καλό θα ήταν να γινεται και συζήτηση με το συλλογο εκπαιδευτικων

της περιοχής για να βρίσκεται η καλύτερη δυνατή λύση.

[url=http://

Κι εμείς στην πρώτη δημοτικού είχαμε μια δασκάλα με ψυχολογικά προβλήματα που σύμφωνα με τις μαρτυρίες αρκετών παιδιών τα είχε χτυπήσει άσχημα εγώ πάλι ήμουν η αγαπημένη της οπότε δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αυτό όμως που μου είχε χτυπήσει άσχημα και ο θυμάμαι ακόμη ήταν οτι ένα κοριτσάκι είχε κάνει τσίσα επάνω του και το έβγαλε το κακόμοιρο έξω από την τάξη ενώ έξω έκανε πολύ κρύο μέχρι να έρθουν οι συγγενείς του να το αλλάξουν γιατί η μητέρα του είχε πεθάνει, ήτνα πολύ άσχημο. Η αδελφη μου πάλι είχε μια δασκάλα που ενω ήθελε να γίνει δημοσιογράφος έγινε δασκάλα για βιοποριστικούς λόγους και τα χαστούκια έπεφταν βροχή στην πρώτη δημοτικού. Ηαδελφή μου έφαγε χαστούκι στην πρώτη μέρα του σχολείου και έκτοτε πολύ συχνά από το άγχος της την έπιανε πόνος στην κοιλιά και αυτό συνέβαινε για πολλά χρόνια. Ευτυχώς μετά από παράπονα των γονέων απομακρύνθηκε από το σχολείο μας και πήγε σε άλλο μέχρι που παραιτήθηκε από μόνη της και γλίτωσαν τα παιδιά.Και στο γυμνάσιο είχα μια καθηγήτρια με ψυχολογικά πρβλήματα σε γενικές γραμμές άκακη μέχρι που στο τέλος έπαθε νευρικό κλονισμό και την απομάκρυναν απο την τάξη και δούλευε στα γραφεία. Μια αλλη πάλι που σάλταρε εντελλώς είχε κλείσει τα παιδιά μέσα στην τάξη και πέταγε καρέκλες και θρανία προς όποια κατεύθυνση στο τέλος παραβίασαν την πόρτα και της φόρεσαν ζουρλομανδύα για να την πάρουν. Φυσικά έκτοτε δεν ξαναγύρισε τουλάχιστον στο σχολείο μας. Βέβαια με όλα αυτά τα περιστατικά βγάλαμε και ασχημη φήμη και κανένας δεν ήθελε να έρθει σε μας. Αλλά αυτό που βγαίνει σαν επιμύθιο από όλα αυτά είναι οτι τα ψυχομετρικά τέστ είναι απαραίτητα για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα κάποιων ανθρώπων οχι γιατί είναι κατ' ανάγκη κακοί ή ανίκανοι αλλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ψυχικά στις συνθήκες της σχολικής τάξης, απλά είναι πολύ περισσότερο ευαίσθητοι απ' όσο χρειάζεται με αποτέλεσμα να μην αντέχουν. Το ίδιο βέβαια πρέπει να γίνεται, λέω εγώ τώρα. και στην αστυνομία και στις ένοπλες δυνάμεις.

Κι εμείς στην πρώτη δημοτικού είχαμε μια δασκάλα με ψυχολογικά προβλήματα που σύμφωνα με τις μαρτυρίες αρκετών παιδιών τα είχε χτυπήσει άσχημα εγώ πάλι ήμουν η αγαπημένη της οπότε δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αυτό όμως που μου είχε χτυπήσει άσχημα και ο θυμάμαι ακόμη ήταν οτι ένα κοριτσάκι είχε κάνει τσίσα επάνω του και το έβγαλε το κακόμοιρο έξω από την τάξη ενώ έξω έκανε πολύ κρύο μέχρι να έρθουν οι συγγενείς του να το αλλάξουν γιατί η μητέρα του είχε πεθάνει, ήτνα πολύ άσχημο. Η αδελφη μου πάλι είχε μια δασκάλα που ενω ήθελε να γίνει δημοσιογράφος έγινε δασκάλα για βιοποριστικούς λόγους και τα χαστούκια έπεφταν βροχή στην πρώτη δημοτικού. Ηαδελφή μου έφαγε χαστούκι στην πρώτη μέρα του σχολείου και έκτοτε πολύ συχνά από το άγχος της την έπιανε πόνος στην κοιλιά και αυτό συνέβαινε για πολλά χρόνια. Ευτυχώς μετά από παράπονα των γονέων απομακρύνθηκε από το σχολείο μας και πήγε σε άλλο μέχρι που παραιτήθηκε από μόνη της και γλίτωσαν τα παιδιά.Και στο γυμνάσιο είχα μια καθηγήτρια με ψυχολογικά πρβλήματα σε γενικές γραμμές άκακη μέχρι που στο τέλος έπαθε νευρικό κλονισμό και την απομάκρυναν απο την τάξη και δούλευε στα γραφεία. Μια αλλη πάλι που σάλταρε εντελλώς είχε κλείσει τα παιδιά μέσα στην τάξη και πέταγε καρέκλες και θρανία προς όποια κατεύθυνση στο τέλος παραβίασαν την πόρτα και της φόρεσαν ζουρλομανδύα για να την πάρουν. Φυσικά έκτοτε δεν ξαναγύρισε τουλάχιστον στο σχολείο μας. Βέβαια με όλα αυτά τα περιστατικά βγάλαμε και ασχημη φήμη και κανένας δεν ήθελε να έρθει σε μας. Αλλά αυτό που βγαίνει σαν επιμύθιο από όλα αυτά είναι οτι τα ψυχομετρικά τέστ είναι απαραίτητα για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα κάποιων ανθρώπων οχι γιατί είναι κατ' ανάγκη κακοί ή ανίκανοι αλλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ψυχικά στις συνθήκες της σχολικής τάξης, απλά είναι πολύ περισσότερο ευαίσθητοι απ' όσο χρειάζεται με αποτέλεσμα να μην αντέχουν. Το ίδιο βέβαια πρέπει να γίνεται, λέω εγώ τώρα. και στην αστυνομία και στις ένοπλες δυνάμεις.

Γενικό συμπέρασμα: πάλι καλά που ο δάσκαλος περιορίζεται στα σοκιν ανέκδοτα...Τι φτάσαμε να λέμε

ISGLp2.pngilpPp3.png