Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΨΑΡΙ ΓΛΩΣΣΑ;


Νατασούλα
 Share

Recommended Posts


Διαφημίσεις


Εγώ την κάνω ή στο φούρνο σε λαδόκολλα ή με καρότο, σέλινο και κολοκυθάκι(μπορείς να βάλεις και πατάτα) βραστή για ψαρόσουπα.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια ΤΕΛΕΙΑ συνταγή! Είναι για φιλέτα γλώσσας πανέ στο φούρνο. Βγαίνουν νοστιμότατα, είναι εύκολα να γίνουν και τα σερβίρεις με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ό,τι σας αρέσει. Την έχω βρει στο ιντερνετ συτή τη συνταγή και σου την αντιγράφω. ( Ειναι εγγυημένη πάντως, την έχω κάνει πολλές φορές)

 

  • 8 φιλέτα γλώσσας (κατεψυγμένα)
  • χυμός 2 λεμονιων
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • ½ κούπα αλεύρι
  • 2 αβγά
  • λίγο φρέσκο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Ξεπαγώνετε τα φιλέτα της γλώσσας και τα μαρινάρετε για μισή ώρα με το χυμό των λεμονιών.
  • Τα χωρίζετε στα δύο, τα αλατοπιπερώνετε και τα περνάτε διαδοχικά πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
  • Τα τοποθετείτε σε πυρέξ ταψί που το έχετε αλείψει με ελαιόλαδο (ελάχιστο ίσα να μην κολλήσουν) και τα ραντίζετε επίσης με ελαιόλαδο (σπρέι).
  • Τα ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.

 

 

Αν την κάνεις πες μου αν σας άρεσε!;)

Link to comment
Share on other sites

Γλώσσα στον φούρνο

2 κσ ελαιόλαδο

ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού

2κσ κάπαρη

1 κοκκινη πιπερια ψιλοκομμένη

αλάτι

1 κσ μαιντανός ψιλοκομμένος

1 κσ άνηθος ψιλοκομμένος

1 πακέτο φιλέτα γλώσσας ξεπαγωμένα

βούτυρο

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C ( 180 C με αέρα)

Σε ένα αντικολλητικό ταψί απλώνουμε τα φιλετάκια.

Ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι, την κάπαρη, την πιπεριά και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω από το ψάρι. Βάζουμε μια κουταλίτσα βούτυρο πάνω από κάθε φιλετάκι.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.

 

Σερβίρεται με βραστά λαχανικά ή πατάτες ατμού και φέτες λεμονιού

There is no patch for human stupidity.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έχω μια ΤΕΛΕΙΑ συνταγή! Είναι για φιλέτα γλώσσας πανέ στο φούρνο. Βγαίνουν νοστιμότατα, είναι εύκολα να γίνουν και τα σερβίρεις με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ό,τι σας αρέσει. Την έχω βρει στο ιντερνετ συτή τη συνταγή και σου την αντιγράφω. ( Ειναι εγγυημένη πάντως, την έχω κάνει πολλές φορές)

 

  • 8 φιλέτα γλώσσας (κατεψυγμένα)
  • χυμός 2 λεμονιων
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • ½ κούπα αλεύρι
  • 2 αβγά
  • λίγο φρέσκο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Ξεπαγώνετε τα φιλέτα της γλώσσας και τα μαρινάρετε για μισή ώρα με το χυμό των λεμονιών.
  • Τα χωρίζετε στα δύο, τα αλατοπιπερώνετε και τα περνάτε διαδοχικά πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
  • Τα τοποθετείτε σε πυρέξ ταψί που το έχετε αλείψει με ελαιόλαδο (ελάχιστο ίσα να μην κολλήσουν) και τα ραντίζετε επίσης με ελαιόλαδο (σπρέι).
  • Τα ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.

 

Αν την κάνεις πες μου αν σας άρεσε!;)

 

χμ...και εψαχνα τι να φτιαξω σημερα για να συνοδεψω τις φακες μου...

Θα δοκιμασω τη συνταγουλα σου...

Link to comment
Share on other sites

χμ...και εψαχνα τι να φτιαξω σημερα για να συνοδεψω τις φακες μου...

Θα δοκιμασω τη συνταγουλα σου...

 

Αχ μου θύμισες τον άντρα μου, ο οποίος θέλει "κάτι" μαζί με τις φακές, γιατί αλλιώς τις θεωρεί σαλάτα!!!

Καλή επιτυχία λοιπόν!;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αχ μου θύμισες τον άντρα μου, ο οποίος θέλει "κάτι" μαζί με τις φακές, γιατί αλλιώς τις θεωρεί σαλάτα!!!

Καλή επιτυχία λοιπόν!;)

 

Μωρε κι εγω λογω του αντρα μου το κανω...μια χαρα τρωω τις φακιτσες σκετες εγω ...αλλα ο καλος μου τις θεωρει σαλατα οπως και ο δικος σου και θελει και κατι αλλο μαζι.

Link to comment
Share on other sites

τις έχω εκτυπώσει και τις δύο, και της κοραλίν και της μπέμπας.

τις έχω για τα προσεχώς.

ένα όμως έχω να πω.

αν είναι φρέσκια η γλώσσα μη βάζετε τίποτα άλλο, απλά ψήστε την στο φούρνο με λάδι λεμόνι, ρίγανη, άντε και ελάχιστο άνηθο.

δεν λέει να τηγανίζουμε την φρέσκια γλώσσα.

αν είναι κατεψυγμένη ο.κ.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να δοκιμάσεις και την παρακάτω συνταγή.....είναι για φιλέτα πέρκας αλλά το κάνω και με τα φιλέτα γλώσσας

 

 

  • ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα βάζουμε σ ένα πυρεξ και πασπαλίζουμε με τον μισό μαιντανό. Χτυπάμε σε σέικερ το λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα, λίγο πιπέρι και 2 γουλιές νερό. Περιχύνουμε το ψάρι και ψήνουμε σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο για 40ʼ περίπου. Όταν ετοιμαστεί πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο φρέσκο μαιντανό και σερβίρουμε με ρυζότο ανάμεικτων λαχανικών.

 

gNrhp2.png

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Εμείς όοοοολα τα ψάρια τα κάνουμε ... σουβλάκι!!!

 

Εχει κολλήσει τελευταία ο μικρός και ότι έιναι σε σουβλάκι το τρώει. Το ίδιο ακριβώς αν δεν είναι περασμένο σε ξυλάκι δεν το τρώει.

 

Κοβω λοιπόν την γλώσσα, τον μπακαλιάρο ή όποιο άλλο φιλετο ψάρι σε κυβάκια.

Το περνάω σε ξυλάκι και βάζω ανάμεσα απο κάθε κομμάτι κάνα λαχανικό. Κρεμμύδι, πιπεριά, ότι του αρέσει. Κάνε λίγο χοντρά τα κυβάκια γιατί μαζέυουν στο ψήσιμο και διαλύονται.

 

Τα βάζω σε αλουμινόχαρτο μέ αλάτι-πιπέρι-λίγο λάδι και λεμόνι.

 

Ετσι τρώμε όλα τα κρεατα, τα ψάρια και τα πουλερικά....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...