Νατασούλα Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Κορίτσια καλημέρα. Μήπως γνωρίζετε κάποια συνταγή για ψάρι γλώσσα; Εκτός από τηγανητό γιατί δεν είμαστε και πολύ fun. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xanp Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Εγώ την κάνω ή στο φούρνο σε λαδόκολλα ή με καρότο, σέλινο και κολοκυθάκι(μπορείς να βάλεις και πατάτα) βραστή για ψαρόσουπα. Quote Σ 08/07/2007 Α 07/08/2011 Θ 06/06/2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leman Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 εγω την κανω στο φουρνο με ολοκληρα μανιταρια και χυμο λεμονιου ή με ροδελες πατατας και χυμο λεμονιου Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
my_Kelly Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Έχω μια ΤΕΛΕΙΑ συνταγή! Είναι για φιλέτα γλώσσας πανέ στο φούρνο. Βγαίνουν νοστιμότατα, είναι εύκολα να γίνουν και τα σερβίρεις με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ό,τι σας αρέσει. Την έχω βρει στο ιντερνετ συτή τη συνταγή και σου την αντιγράφω. ( Ειναι εγγυημένη πάντως, την έχω κάνει πολλές φορές) 8 φιλέτα γλώσσας (κατεψυγμένα) χυμός 2 λεμονιων 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά ½ κούπα αλεύρι 2 αβγά λίγο φρέσκο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Ξεπαγώνετε τα φιλέτα της γλώσσας και τα μαρινάρετε για μισή ώρα με το χυμό των λεμονιών. Τα χωρίζετε στα δύο, τα αλατοπιπερώνετε και τα περνάτε διαδοχικά πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τα τοποθετείτε σε πυρέξ ταψί που το έχετε αλείψει με ελαιόλαδο (ελάχιστο ίσα να μην κολλήσουν) και τα ραντίζετε επίσης με ελαιόλαδο (σπρέι). Τα ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αν την κάνεις πες μου αν σας άρεσε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coraline Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Γλώσσα στον φούρνο 2 κσ ελαιόλαδο ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού 2κσ κάπαρη 1 κοκκινη πιπερια ψιλοκομμένη αλάτι 1 κσ μαιντανός ψιλοκομμένος 1 κσ άνηθος ψιλοκομμένος 1 πακέτο φιλέτα γλώσσας ξεπαγωμένα βούτυρο Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C ( 180 C με αέρα) Σε ένα αντικολλητικό ταψί απλώνουμε τα φιλετάκια. Ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι, την κάπαρη, την πιπεριά και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι. Απλώνουμε το μίγμα πάνω από το ψάρι. Βάζουμε μια κουταλίτσα βούτυρο πάνω από κάθε φιλετάκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Σερβίρεται με βραστά λαχανικά ή πατάτες ατμού και φέτες λεμονιού Quote There is no patch for human stupidity. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νατασούλα Posted November 10, 2010 Author Share Posted November 10, 2010 Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ - πολύ!!!!!!!!!! Όλες οι συνταγές ακούγονται υπέροχες.... στο τέλος δεν θα ξέρω ποια να πρωτοδιαλέξω !!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΤΙΓΡΑΚΙ Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 εγω απλα τη βαζω στο φουρνο με απαλα μυρωδικα,αλατι-πιπερι-σιγανη και ροδελες ντοματα απο πανω. και ελαχιστο λαδι .εχω καταργησει το τηγανι για λογους πρακτικους Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki81 Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Έχω μια ΤΕΛΕΙΑ συνταγή! Είναι για φιλέτα γλώσσας πανέ στο φούρνο. Βγαίνουν νοστιμότατα, είναι εύκολα να γίνουν και τα σερβίρεις με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ό,τι σας αρέσει. Την έχω βρει στο ιντερνετ συτή τη συνταγή και σου την αντιγράφω. ( Ειναι εγγυημένη πάντως, την έχω κάνει πολλές φορές) 8 φιλέτα γλώσσας (κατεψυγμένα) χυμός 2 λεμονιων 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά ½ κούπα αλεύρι 2 αβγά λίγο φρέσκο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Ξεπαγώνετε τα φιλέτα της γλώσσας και τα μαρινάρετε για μισή ώρα με το χυμό των λεμονιών. Τα χωρίζετε στα δύο, τα αλατοπιπερώνετε και τα περνάτε διαδοχικά πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τα τοποθετείτε σε πυρέξ ταψί που το έχετε αλείψει με ελαιόλαδο (ελάχιστο ίσα να μην κολλήσουν) και τα ραντίζετε επίσης με ελαιόλαδο (σπρέι). Τα ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αν την κάνεις πες μου αν σας άρεσε! χμ...και εψαχνα τι να φτιαξω σημερα για να συνοδεψω τις φακες μου... Θα δοκιμασω τη συνταγουλα σου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasiliki40 Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Καλημέρα. Και εγώ τα κάνω στο φούρνο σε αντικολλητικό ταψί.Στρωνω τα φιλετάκια αφού τα αλατίσω ,λίγο ρίγανη από πάνω και λίγο λάδι.Γίνονται πολύ νόστιμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
my_Kelly Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 χμ...και εψαχνα τι να φτιαξω σημερα για να συνοδεψω τις φακες μου...Θα δοκιμασω τη συνταγουλα σου... Αχ μου θύμισες τον άντρα μου, ο οποίος θέλει "κάτι" μαζί με τις φακές, γιατί αλλιώς τις θεωρεί σαλάτα!!! Καλή επιτυχία λοιπόν! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki81 Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Αχ μου θύμισες τον άντρα μου, ο οποίος θέλει "κάτι" μαζί με τις φακές, γιατί αλλιώς τις θεωρεί σαλάτα!!!Καλή επιτυχία λοιπόν! Μωρε κι εγω λογω του αντρα μου το κανω...μια χαρα τρωω τις φακιτσες σκετες εγω ...αλλα ο καλος μου τις θεωρει σαλατα οπως και ο δικος σου και θελει και κατι αλλο μαζι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sevoula Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 τις έχω εκτυπώσει και τις δύο, και της κοραλίν και της μπέμπας. τις έχω για τα προσεχώς. ένα όμως έχω να πω. αν είναι φρέσκια η γλώσσα μη βάζετε τίποτα άλλο, απλά ψήστε την στο φούρνο με λάδι λεμόνι, ρίγανη, άντε και ελάχιστο άνηθο. δεν λέει να τηγανίζουμε την φρέσκια γλώσσα. αν είναι κατεψυγμένη ο.κ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amande Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Μπορείς να δοκιμάσεις και την παρακάτω συνταγή.....είναι για φιλέτα πέρκας αλλά το κάνω και με τα φιλέτα γλώσσας ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 6 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μουστάρδα 3 κ.σ. χυμό λεμονιού Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα βάζουμε σ ένα πυρεξ και πασπαλίζουμε με τον μισό μαιντανό. Χτυπάμε σε σέικερ το λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα, λίγο πιπέρι και 2 γουλιές νερό. Περιχύνουμε το ψάρι και ψήνουμε σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο για 40ʼ περίπου. Όταν ετοιμαστεί πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο φρέσκο μαιντανό και σερβίρουμε με ρυζότο ανάμεικτων λαχανικών. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamaroma Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Καλημέρα, Εμείς όοοοολα τα ψάρια τα κάνουμε ... σουβλάκι!!! Εχει κολλήσει τελευταία ο μικρός και ότι έιναι σε σουβλάκι το τρώει. Το ίδιο ακριβώς αν δεν είναι περασμένο σε ξυλάκι δεν το τρώει. Κοβω λοιπόν την γλώσσα, τον μπακαλιάρο ή όποιο άλλο φιλετο ψάρι σε κυβάκια. Το περνάω σε ξυλάκι και βάζω ανάμεσα απο κάθε κομμάτι κάνα λαχανικό. Κρεμμύδι, πιπεριά, ότι του αρέσει. Κάνε λίγο χοντρά τα κυβάκια γιατί μαζέυουν στο ψήσιμο και διαλύονται. Τα βάζω σε αλουμινόχαρτο μέ αλάτι-πιπέρι-λίγο λάδι και λεμόνι. Ετσι τρώμε όλα τα κρεατα, τα ψάρια και τα πουλερικά.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νατασούλα Posted November 10, 2010 Author Share Posted November 10, 2010 Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας !!!!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.