Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr

• Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

σαλια,γκρινια,καταροη..λετε να σκασει κανα δοντι...??

Recommended Posts

Εχω ένα προβληματάκι. Ο Γιάννης μου είναι 22 μηνών και τα σάλια αντί να μειωθούν παραμένουν!! Είναι το μόνο παιδάκι στο παιδικό σταθμό που έχει τόσα σάλια σε αυτή την ηλικία. Δεν έχει σάλια μόνο όταν βγάζει δόντια, αλλά συνεχώς. Ο παιδίατρος μου είπε ότι οφείλεται στη πιπίλα (με την οποία είναι και παθιασμένος). Μήπως όμως φταίει κάτι άλλο?

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Έχει σαλια καθ'ολη τη διαρκεια της ημερας. δε προλαβαινω να αλλαζω σαλιαρες, ειδικα καποιες μέρες.Οταν πιπιλάει τη πιπίλα όμως περισσότερα. Τελευταία όμως του κρυβω την ημέρα τη πιπίλα και παρόλα αυτα είναι απαραιτητη η σαλιάρα.

5Aqjp3.png

από δόντια πως πάει;

αν ήταν κάτι, δεν θα μπορούσε ο παιδίατρος να σε κατευθύνει;

μήπως αντί να τα καταπίνει τα κρατάει στο στόμα του και του βγαίνουν;

και εμείς έχουμε σάλιο συνεχώς στο στόμα μας, αλλά επειδή το καταπίνουμε δεν ξέρουμε τι ποσότητα είναι. δηλ αυτό που λέω είναι μήπως παράγει την φυσιολογική ποσότητα σάλιου, αλλά δεν την καταπίνει..απλοική απάντηση, αλλά δεν ξέρω τι άλλο να σου πω...

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

pacifier use after age one (pacifiers increase saliva production and can force saliva and the germs it carries into the eustachian tubes);

δεν βρήκα τίποτε άλλο. άρα αυτό που σου είπε ο γιατρός ισχύει.

(πάντως εχω δεί αρκετά παιδιά που έχουν πολύ σάλιο, στον παιδικό)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

να σου πώ κάτι, το γεγονός ότι γράφει αυτό δεν θεωρώ ότι είναι σώνει και καλά λόγος να κόψεις την πιπίλα, γιατί το κόψιμό της μπορεί να τον κάνει να βάζει το δάχτυλο στο στόμα που έχει άλλες επιπτώσεις.

Θα έλεγα απλώς με κόλπα να την μειώσεις...μιάς και το σάλιο εκτός απο αυτό που αναφέρει, (μέσω ευσταχιανών κίνδυνος οτίτιδας- έχετε περάσει πολλές?) δεν είναι κάτι "σοβαρό".

R.I.P. Michael Jackson.

Ούτως ή άλλως νομιζω οτι η πιπίλα πρεπει να κοπει σιγα σιγα. Κοντευει 2 χρονων ο μικρος μου. Αν και αυτο με το δακτυλο πολύ το φοβάμαι, γιατί ήδη όταν δεν τη βρισκει βαζει 2-3 δακτυλα στο στόμα του. Θα δούμε!Πάντως ο γιατρός με τρομοκρατησε λιγο στο θέμα πιπίλα, γιατί είχα στραβα δόντια παιδί (φόρεσα σιδεράκια) και είναι πολύ πιθανό να επιβαρύνει τη κατασταση, αν έχει ίδια τάση το παίδι. Ωτίτιδα έχει περάσει μόνο μία πολύ ελαφριά μετά από ίωση. Δεν έχουμε ευτυχώς τέτοια προβλήματα.

5Aqjp3.png

όπως έχει γραφτεί και σε άλλα πόστ, τα δάχτυλα έχουν πολύ περισσότερες επιπτώσεις στα δόντια απο ότι η πιπίλα.

αυτό είναι εξακριβωμένο απο την οδοντιατρική εταιρεία - δεν είναι απλά θεωρία.

οπότε, προτίμησε να έχει την πιπίλα απο το να βάζει τα δάχτυλα στο στόμα!

και όταν περάσει ένας χρόνος τότε κόψε την πιπίλα, μιάς και απο ότι φαίνεται έχει ανάγκη πολύ να βάζει κάτι στο στόμα του - τότε θα είναι καλύτερα τα πράγματα και ίσως να μή βάλει το δάχτυλο στο στόμα του. ..

αν την κόψεις τώρα όμως και σιγά σιγά να την κόψεις, θα βάλει σίγουρα το δάχτυλο στο στόμα, ειδικά αν το βλέπεις απο τώρα ότι το κάνει όποτε δεν βρίσκει την πιπίλα.

οπότε διαλέγεις αυτό με το λιγότερο κακό αποτέλεσμα!

σιδεράκια ή σάλιο? :)

R.I.P. Michael Jackson.

2659082100041690424smwZLh_th.jpg

θέλετε να πάμε λίγο αλλού;

Ας ρωτήσετε το μικρό καβουράκι σας πότε βάζει τα χέρια στο στόμα ή εφ όσον αυτό δε θα ας απαντήσει, παρατηρήστε το.

Το πιο πιθανό είναι να το κάνει όταν πονάνε τα δοντάκια του, όταν πεινάει ή όταν νοιώθει ανασφάλεια.

Για το πρώτο και το δεύερο υπάρχουν λύσεις, που έχουν περιγραφεί ή είναι ηλιου φαενότερο τι κάνετε (πχ αν πεινάει το ταιζετε). Σε ότι αφορά τις ψευτοοδοντόβουρτσες, που βοηθάνε να τρίψει τα ούλα του (με ή χωρίς φάρμακο), αυτές έχουν το πλεονέκτημα, ότι θέλουν ενεργητική συμμετοχή του μικρού, δηλαδή, μόλις νοιώσει καλύτερα, ή βαρεθεί, παρατάει το «παιχνίδι».

Αρα, ας εστιαστούμε στο γεγονός ότι βάζει τα χέρια στο στόμα όταν νοιώθει «κάπως».

Αν αυτό γίνεται όταν πάει να κοιμηθεί, με το που αποκοιμηθεί, τα χεράκια γλιστράνε έξω απο το στοματάκι, οπότε,,, nema problema/ no problem mister!

Προσωπικά, πιστεύω (και αυτό έχω κάνει με το τερατάκι μου) δε πρέπει να δίνουμε έμφαση στην συμπεριφορά, αλλά να προκαλούμε είτε παιχνίδι με άλλο ενδιαφέρον,΄είτε να συζητάμε για την πιθανή αιτία της ανασφάλειας.

Υπάρχουν και βιβλία με αυτό το θέμα (πχ πιπιλίνα τουτουλίνα κλπ).

Δοκιμάστε το, δεν θα έχετε άμεσα αποτελέσματα, αλλά σε εμάς έτσι δούλεψε το σύστημα και δνε είχαμε (ή δεν αντιληφθήκαμε) να έχουμε πρόβλημα με χεράκια στο στόμα.

ταhttp://community.webshots.com/user/theanom

Διαφημίσεις

....Σε ότι αφορά τις ψευτοοδοντόβουρτσες, που βοηθάνε να τρίψει τα ούλα του (με ή χωρίς φάρμακο), αυτές έχουν το πλεονέκτημα, ότι θέλουν ενεργητική συμμετοχή του μικρού, δηλαδή, μόλις νοιώσει καλύτερα, ή βαρεθεί, παρατάει το «παιχνίδι». ....Ποιες είναι οι ψευτοοδοντόβουρτσες? Και πως εξυπηρετουν? Παντως, τα δδακτυλα τα βαζει στο στομα ... και τη πιπιλα..., όταν γκρινιαζει, νυσταζει κτλ

5Aqjp3.png

http://community.webshots.com/user/theanom

Είναι ένα σετ , πράσινο χρώμα, με 3 τεμάχια.

Το πρώτο μοιάζει με γκλομπ με καρούμπαλα (όπως των μονομάχων)

το δεύτερο με οδονόβουρτσα, μόνο που αντί για τρίχες είναι απο πλαστικές απολήξεις αυτο το μέρος και η τρίτη είναι κανονική παιδική οδοντόβουρτσα.

τα βρίσκεις στο jumbo, αν δνε είναι εκει που είναι οι πιπιλες και τα μαξιλαράκια για δάγκωμα, θα τα βρεις στο διαδρομο με ειδη υγειηνής (πχ νυχοκοπτη κλπ) αλλιώς ρώτα μια πωλήτρια.

Εμεις πήραμε 2 σετ ένα για το σπίτι μας και ένα για το σπίτι της μητέρας μου. Και φυσικά αγοράσαμε μια οδοντόβουρτσα και bexadent και δώσαμε και στον παιδικό.

• 4 months later...

Τελικά όλο προβλήματα είμαστε εμείς....

Ο μικρός είναι 2μηνών και μιας εβδομάδας και έχουμε πάρα πολύ σάλιο. Υπάρχει περίπτωση να βγάζει δόντια από τώρα??? :shock:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

δεν νομίζω ρε συ Βίκυ γιατί και μένα που είναι 50 ημερών έχει αρχίσει να έχει σάλια...δεν ξέρω αν είναι πάρα πολλά αλλά ο ώμος μου είναι μονίμως μούσκεμα :) τι λένε και οι έμπειρες του forum;

Υπάρχουν μωράκια που βγάζουν δόντια νωρίς αλλά και ο δικός μου που είχε αρχίσει να έχει πολλά σάλια απο 3 μηνών έβγαλε τα πρωτα δοντακια του στον 8ο!Δεν προλαβαίναμε να αλλάζουμε σαλιάρες!

Ισως να ετοιμάζονται να κατέβουν αλλά πότε θα σκάσουν?

.png.png.png

Διαφημίσεις

Και εγω ειμαι με μονιμως με ενα χαρτομαντηλο και τον σκουπίζω. Νομιζω ότι μαθαινει να κινει το στομα και τη γλώσσα του και γιαυτο του τρεχουν τοσα πολύ τα σαλια.

A! Εντάξει! Σε γενικές γραμμές είναι φυσιολογικό δηλαδή, γιατί εμένα το μυαλό μου όλο στο κάκό πάει! Σκέφτηκα οτι μπορεί να είναι πιο κοντή η γλώσσα του από το κανονικό και γι΄αυτό του τρέχουν. Μη με βρίσεται! :roll:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

A! Εντάξει! Σε γενικές γραμμές είναι φυσιολογικό δηλαδή, γιατί εμένα το μυαλό μου όλο στο κάκό πάει! Σκέφτηκα οτι μπορεί να είναι πιο κοντή η γλώσσα του από το κανονικό και γι΄αυτό του τρέχουν. Μη με βρίσεται! :roll:

:lol::lol::lol::lol::lol: