Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τύψεις...κλάματα...απελπισία...

Recommended Posts

καλημέρα!Γέννησα πριν 20 μέρες και την μικρή μου τη θήλαζα αποκλειστικά μέχρι πριν μια βδομάδα. Δεν έπιανε πάντα την θυλή και αντλούσα με θήλαστρο ώστε να τρώει μητρικό. Όμως αρρώστησα ένα βράδυ με πυρετό και αναγκάστηκα να της δώσω ξένο. Στρεσαρίστικα πάρα πολύ αυτές τις μέρες δεδομένου ότι ο άντρας μου μπήκε εκτάκτως για χειρουργείο στο πόδι, εγώ ξεκίνησα δουλειά (κάνω ιδιαίτερα) στις 10 μέρες, και τα περνούσα μόνη μου.το αποτέλεσμα; μειώθηκε το γάλα πάρα πολύ και πλέον ακολουθώ μικτό θηλασμό. Το κλάμα μου δεν περιγράφεται. Νιώθω ότι δεν την φροντίζω σωστά, σε συνδυασμό με το ότι υποχρεώνομαι στη πεθερά μου να μου φυλάει το παιδί όση ώρα κάνω μάθημα ή στην μητέρα μου ενώ είναι δικιά μου δουλειά. Η ψυχολογία περίπατο... προχτές το γάλα μου ήταν ροζ. Πως θα συνέλθω;;;

Διαφημίσεις

Είσαι μια supermama!!

Μόλις γέννησες, επέστρεψες στη δουλειά, έχεις μια περιπέτεια υγείας με τον άντρα σου, αρρώστησες, και όλα αυτά όσο οι ορμόνες σου κάνουν πάρτυ!!!

Κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για το μωράκι σου και δεν πρέπει να στενοχωριέσαι!

Μπράβο που προσπαθείς να θηλάσεις και σου αξίζουν και χίλια συγχαρητήρια....όμως ακόμα και να μην καταφέρεις να θηλάσεις αποκλειστικά μην τρελαίνεσαι! Το μωράκι σου δε θα πάθει τίποτα όπως και εκατομμύρια άλλα μωράκια σε αυτό τον κόσμο!

Αυτό που θέλει το παιδί σου είναι να είναι η μαμά του καλά. Οπότε χαλάρωσε και μην είσαι τόσο αυστηρή με το εαυτό σου. Όλα θα περάσουν! Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου!

καλημέρα!Γέννησα πριν 20 μέρες και την μικρή μου τη θήλαζα αποκλειστικά μέχρι πριν μια βδομάδα. Δεν έπιανε πάντα την θυλή και αντλούσα με θήλαστρο ώστε να τρώει μητρικό. Όμως αρρώστησα ένα βράδυ με πυρετό και αναγκάστηκα να της δώσω ξένο. Στρεσαρίστικα πάρα πολύ αυτές τις μέρες δεδομένου ότι ο άντρας μου μπήκε εκτάκτως για χειρουργείο στο πόδι, εγώ ξεκίνησα δουλειά (κάνω ιδιαίτερα) στις 10 μέρες, και τα περνούσα μόνη μου.το αποτέλεσμα; μειώθηκε το γάλα πάρα πολύ και πλέον ακολουθώ μικτό θηλασμό. Το κλάμα μου δεν περιγράφεται. Νιώθω ότι δεν την φροντίζω σωστά, σε συνδυασμό με το ότι υποχρεώνομαι στη πεθερά μου να μου φυλάει το παιδί όση ώρα κάνω μάθημα ή στην μητέρα μου ενώ είναι δικιά μου δουλειά. Η ψυχολογία περίπατο... προχτές το γάλα μου ήταν ροζ. Πως θα συνέλθω;;;

Αν θέλεις βοήθεια για το θηλασμό απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

με αντιγραφή-επικόλληση

και καλύτερα να απαντήσεις εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=34236

για να το δούνε τα κορίτσια και να σου πούνε τι να κάνεις.:wink:

Να σου ζήσει το μωράκι! Συγχαρητήρια που τα βγάζεις πέρα παρά τις δυσκολίες.

20 μέρες μετά τη γέννα είναι φυσικό να νιώθεις όπως νιώθεις, ειδικά στο πρώτο παιδί. Μην στενοχωριέσαι, όλοι οι άνθρωποι ξεκινούμε τη ζωή μας με μια μαμά λεχώνα με χάλια ψυχολογία, κι όμως τα καταφέρνουμε ;)

Στα πρακτικά τώρα: Λίγες εβδομάδες μετά τη γέννα το στήθος συνηθίζει και δεν είναι πια πρησμένο όπως στην αρχή. Γι΄αυτό μπορεί να σου φαίνεται ότι δεν έχεις πια γάλα, στην πραγματικότητα όμως έχεις.

Το γάλα δεν μειώνεται από στενοχώρια ή από στρες. Μειώνεται μόνο όταν μειώνεται η ζήτηση, όταν δεν γίνονται συχνοί θηλασμοί ή σε περίπτωση αποκλειστικής άντλησης, όταν το θήλαστρο είναι ακατάλληλο.

Το λίγο αιματάκι στο γάλα επίσης δεν είναι πρόβλημα. Μπορεί σ΄εμάς τους μεγάλους να φαίνεται κάπως περίεργο, αλλά το μωράκι δεν το πειράζει καθόλου.

Αν θέλεις βοήθεια για να κόψεις το ξένο γάλα τελείως, κοίταξε εδώ και απάντησε στις ερωτήσεις:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Στην ενότητα του θηλασμού κυκλοφορούν πολύ ενημερωμένες μαμάδες και θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν. Η Αγλαΐα είναι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού με σπουδές επί του θέματος, αλλά και πολλές άλλες μαμάδες είναι διαβασμένες και έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο.

Καλή συνέχεια!

θελω μονο να σου πω καλο κουραγιο και καλη συνεχεια!!δεν εισαι η μονη κοριτσακι μου που τα περνας αυτα!!το ποστ της φιλτατης pax νομιζω τα καλυπτει ολα!ακολουθα τις συμβουλες της και θα βγεις σιγουρα κερδισμενη!!!καλη συνεχεια!!!και το ηθικο ψηλα!!!θα τα καταφερεις!!

Διαφημίσεις