Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κορίτσια

είναι δυνατόν στην 24 εβδομάδα να έχει χαμηλώσει η κοιλιά μου;Στο πρώτο δεν το θυμάμαι να είχε συμβεί κάτι τέτοιο αλλά τώρα όλοι μου λένε ότι έχει χαμηλώσει η κοιλιά μου.Επειτα το μικρό το νιώθω συνέχεια από το αφαλό και κάτω σπάνια να το νιώσω πάνω από το αφαλό.

Λέτε να πηγαίνω για προώρο;

Διαφημίσεις

Νάσια και εγώ είχα χαμηλή κοιλιά από πολύ νωρίς, αλλά πήρα όλο τον 9ο.Δεν νομίζω ότι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Ο γιατρός σου τί λέει?

Δεν του το έχω πει ακόμα.Τελευταία φορά με είδε στις 23 Απρίλιου και τότε ήταν όλα καλά.Τώρα έχω ραντεβου για το Β επιπέδου στις 16 Μαίου και τότε θα με δεί και από κοντά.

Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η εξωτερική εμφάνιση της κοιλιάς... Κι εμένα στο πρώτο η κοιλιά μου ήταν σχετικά χαμηλή αλλά το μωρό ήταν ψηλά και χρειάστηκε "ειδική μεταχείριση" για να βγει....

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Πες του το αν κάτι δε σου "κάθεται" καλά να ξαναπάς να σε δει πιο νωρίς.Πάντως και εμένα η κυρία είχε πάρει θέση κανονικά για να βγει από τον 7ο και πήγαινε και καρφωνόταν όσο πιο κάτω μπορούσε, και τελικά στον 9ο μας κάνει το εξής κουλό: Άλλαξε θέση , γύρισε προς τα πλάγια και πάνω, κάτι που είναι πολύ δύσκολο (σύμφωνα με τον γυναικολόγο μου) να κάνει 1 μωρό στον 9ο λόγω του όγκου του πλέον και επειδή δεν έχει χώρο να γυρνάει!!!Και όμως...μουσταφατζάν παιδί μου, αντάρτισα!!! :lol::lol:

Διαφημίσεις

συμφωνω με μπιζελακι ..πανε να σε δει πιο νωρις η πες τον προβληματισμο σου απο το τηλ..δεν παιζουν με τετοια θεματα.αλλωστε γιαυτο δεν μας παιρνουν του κοσμου τα λεφτα??παρε τηλ καλη μου (εγω ειμαι και λιγο υπερπροστατευτικη σε τετοια θεματα)

ΑΧ ΚΙ ΕΜΕΝΑ Μ'ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ Η ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΑ.

ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ Η ΧΑΖΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΑΩ:ΓΙΑΤΡΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΧΑΜΗΛΗ ΚΟΙΛΙΑ,ΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΒΡΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΑΕΙ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ,ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΕΙ.

ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΓΩΓΩ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΟΙΛΙΑ. :lol:

ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΡΩΤΟΥΣΑ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ.

ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΛΟΓΙΚΑ.ΟΠΟΥ ΤΟ ΒΟΛΕΨΕΙ ΔΗΛΑΔΗ.ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.

Kαλη η ειρωνεια του γιατρου και αψογο το στυλακι του.

θα επρεπε να ντρεπεται ετσι λεω εγω.γιαυτο κανουν του κοσμου τα λαθη οι λαλακες...αει σιχτηρ..δεν τους μπορω τους γιατρους.καλα τι απαντηση ηταν αυτη?ακομα και την πιο γελοια ερωτηση να του εκανες επρεπε να απαντησει σοβαρα και οχι απο αγγαρεια.

οποτε τωρα αν εχεις ξανα προβλημα θα το διπλοσκεφτεις να τον παρεις τηλ.ετσι??????

οταν τον πληρωσεις ομως στο τελος ολα θα ειναι φινα και εσυ οχι υποχονδρια ετσι???

Πάντως και η δικιά μου η κοιλίτσα χαμηλούλα είναι...

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

Εσυ Νικη μου γεννας και ειναι λογικο..

αστα μπιζελακι οντως κατι απο Λιανα Κανελη κατι απο Μαλβινα Καραλη κατι τετοιο..ασε που ειμαι και ζυγος και θελω δικαιοσυνη σε ολα και σε ολους..

αλλα εσενα πως σου φανηκε η απαντηση του γιατρου τωρα?νορμαλ?

ασε..(λιγο η ζεστη λιγο τα λογια του παπα..) συγκλονιστηκα και με τον τηλεμαραθωνιο χθες και οσον αφορα τα θεματα υγειας και τα παιδια μας δεν σηκωνω μυγα στο σπαθι μου!

ναι,μου φάνηκε ότι έχει μία δόση ειρωνίας αλλά καμιά φορά στα γραπτά δεν "μεταφέρεται" ακριβώς το ύφος που ειπώθηκε κατι.

όσον αφορά τον τηλεμαραθώνιο δεν τον είδα ολο και πολλές φορές γύρισα καναλι...ώρες-ώρες στρουθοκαμηλίζω και νομίζω ότι αν δεν ακούσω-δω κάτι δεν υπάρχει κιόλας...βλακεία μου το ξέρω, αλλά επηρρεάζομαι τόσο πολύ αρνητικά και ανοίγουν οι καταρράκτες του Νιαγάρα και άντε να τους κλείσεις...μετά την γέννα όλα τα συναισθήματα είναι στο full..

demi :shock: γεννάω είπες? ΓΕΝΝΑΩ??? Καλέ γεννάω :roll:

Και εμένα δε μου άρεσε η απάντηση του γιατρού... :?

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

ούτε εμέ με άρεσε η ανταπόκριση του γιατρού και καταθέτω τα παρακάτω:

είμαι στον 5ο μήνα και μου έχει καρφωθεί στον εγκέφαλο ότι θα γεννήσω πρόωρα....λόγος ουδείς αλλά έλα που το πίστευα!! έτσι, από ένστικτο!

το αναφέρω στον γιατρό μου και εκέινος απαντά..."άμα μια έγκυος έχει ένστικτα...πρέπει να τα τσεκάρουμε" και με εξετάζει και ανακαλύπτουμε πως είχε λεπτύνει πάρα πολύ ο τράχηλος και ....θα γεννούσα πραγματικά πρόωρα!!! με έστειλε σπιτάκι μου και ξάπλα...!!

γενικά ασχολιότανε πάρα πολύ με την ψυχολογία μου!!! ήταν άψογος στην κάθε απορία μου, με καθυσύχαζε....

μάλιστα μου συμπαραστάθηκε ακόμα και στο μαιευτήριο αλλά και στις 40 μέρες που πέρασα την μελαγχολία, μπλα μπλα.....

• 6 months later...

Δεν άνοιξα νέο θέμα αφου ήδη υπάρχει!

Θέλω να κάνω ένα γκάλοπ για το πόσες απο εσας είχαν χαμηλά την κοιλιά και δεν πήραν όλο τον ένατο!

Εγω είμαι στην 34 εβδομάδα και δεν εχω δει η κοιλιά μου να ανεβαίνει μέχρι στιγμής!

Είναι πολύ χαμηλά και νιωθω αρκετές φορές ενα μικρό μπουκοματάκι όπως επισης συσπάσεις (ανώδυνες) αλλά και κλωτσομπουνιές πανω στο τραχηλο! Θα ήθελα την γνώμη σας για το αν θα γεννήσω πριν κλείσω και τους 9 μήνες, Μακάρι δηλαδη! Ευχαριστώ για τον όμορφο εθισμό που μου έχετε δημιουργήσει σε αυτό το site!

Διαφημίσεις

Όταν μπήκα στον 9ο, είχε χαμηλώσει η κοιλιά μου και όλοι μου έλεγαν ότι θα γεννήσω γρήγορα. Aυτές οι μαμαδες-θειάδες-πεθερές είναι απίστευτες! Tα ξέρουν πρακτικώς όλα!

Γέννησα κανονικότατα την τελευταία μέρα του 9ου.

Mην ανησυχείς.

Nομίζω ότι από τον τράχηλο που βλέπουν στον υπέρηχο κάθε μήνα οι γιατροί, καταλαβαίνουν αν θα πας για πρόωρο ή όχι.

Xαρακτηριστικά θα σου πω τί μου είπε ο γιατρός που μου έκανε την αυχενική: "είσαι η χαρά του γυναικολόγου! Έχεις τον ιδανικό τράχηλο που δείχνει ότι θα γεννήσεις εύκολα, γρήγορα και όχι πρόωρα"

Άρα κάτι βλέπουν.

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Ευχαριστώ xazomama για την άμεση απάντηση!

Ανυπομονώ ξέρεις!!!

Διάβασα και την η ιστορία και τις υπέροχες foto απο τον τοκετο της sstamoul και το μόνο που εύχομαι μακάρι όλες οι γυναίκες να γεννούν΄τόσο όμορφα!!!

Aχχχ, το τελευταίο διάστημα είναι γεμάτο λαχτάρα!!

Όλα θα πάνε καλά, να είσαι σίγουρη! Kαι να πιστεύεις ότι θα γεννήσεις το ίδιο όμορφα με την sstamoul! Άμα το πιστεύεις, θα γίνει γιατί εσύ θα είσαι ψυχολογικά ήρεμη και έτοιμη.

Bέβαια, της sstamoul ήταν η 2η γέννα γι'αυτό και ήταν τόσο ψύχραιμη. Aλλά νομίζω ότι κάπως έτσι θα ήταν και στη γέννα του γιού της.

Άμα έχεις εμπιστοσύνη στη φύση, σε σένα και στο γιατρό σου, OΛA ΘA ΠANE KAΛA!

bUwEp2.png

SD μου καλημέρα, το τικεράκι σου μας λέει οτι είσαι στην 33 εβδομάδα...

μήπως χρειάζεται διόρθωση?

Εγω είμαι στην 34 εβδομάδα και δεν εχω δει η κοιλιά μου να ανεβαίνει μέχρι στιγμής!
eNeap2.pngNziDp2.png

Γειά σας κορίτσια.

Αυτές τις μέρες περιμένω να γεννήσω και αυτό που ήθελα να πω είναι ότι καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου αν και δεν έγραφα επισκεπτόμουν πολύ συχνά το site και με όσα διάβαζα λυνονταν πολλές απορίες μου και δαφωτιζόμουν για πάρα πολλά θέματα.

Ωστόσο, πόλλές κοπέλες από δική τους ανασφάλεια και άγνοια έδιναν απαντήσεις σε ερωτήσεις που έθεταν άλλες εγυμονούσες χωρίς να γνωρίζουν το θέμα με αποτέλεσμα να τις τρομοκρατούν.

Π.χ. το συγκεκριμένο θεμα: Μα είναι δυνατόν να φοβόμαστε για το πόσο χαμηλά είναι η κοιλιά;

Άμα φαινόταν τόσο εύκολα αν ένα μωράκι "οδεύει πρόωρα προς την έξοδο" δεν θα το έβλεπε ο γιατρός από τον υπέρηχο; Τότε ποιός ο ρόλος του;

Και καλό είναι αν κάποια δε γνωρίζει κάτι να μη δίνει απάντήσεις τύπου "πάρε αμέσως το γιατρό σου" γιατί τρομοκρατεί την έγκυο.

Είναι πολύ προτιμότερο να μην απαντήσει τίποτα.

Και έλεος με τις μαμάδες, τις πεθερές και τις "διαγνώσεις" τους.

Εμένα σε ό,τι μου έλεγαν, το εντελώς αντίθετο έβγαινε.

Αγαπημένη μου galat όταν έχεις κλείσει τα 27 δεν είσαι στα 28!

Ετσι λοιπόν εγω αφού έκλεινα την 33η εβδομάδα την ημέρα που έγραψα το post για αυτο έίπα είμαι στην 34!

Όσο για τις απορίες μου μου τις έλεισαν στο στην Μαιευτική κλινική Ναυπλίου που Νοσηλεύτικα για δυο ημέρες!

Εκεί λοιπ΄λον μου είπαν οτι η κοιλιά μου είναι σε κανονική για την ηλικία κυησης θέση, έκανα υπέρηχο και το αγόρι μου έχει πάρει θέση!

Αυτό βεβαια μου είπαν δεν σημαίνει οτι θα γεννήσω πιο νωρίς αλλά πιο καλά!

Σας ευχαριστώ πάντως όλες!!!!

Κοριτσια καλησπερα.Ειμαι στην 34η εβδομαδα κυησης και η κοιλια μου εκτος απο το οτι απο τον 4ο μηνα ηταν εμφανεστατη,απο τον 6ο βρισκεται αρκετα χαμηλα-τουλαχιστον ετσι μου λενε ολοι γιατι εγω δεν εχω σχετικη εμπειρια σε αυτα τα θεματα.Κι εμενα επιχειρησαν να με "φοβισουν" για προωρο τοκετο,ειδικα μια συναδελφος μου ειπε καποια στιγμη οτι ειναι κακο που η κοιλια ειναι τοσο κατω και πρεπει να προσεχω πολυ.Ο γιατρος μου ωστοσο που τον ρωτησα μου ειπε οτι ειναι μια χαρα και να μην ακουω βλακειες.

Αυτο που εχω καταλαβει ολο αυτο το διαστημα ειναι οτι ολοι προσπαθουν να το παιξουν ειδημονες αλλα εμεις το καλυτερο που εχουμε να κανουμε ειναι να ακουμε μονο το γιατρο μας και κανεναν αλλον.Ενα αλλο που μου λενε πολλοι ειναι οτι εχω την απολυτη αγοροκοιλια επειδη ειναι τεραστια και μυτερη κι ακομη κι οταν τους λεω οτι ειναι κοριτσακι επιμενουν οτι ο υπερηχος κανει λαθος!!!Βεβαια οταν τα διηγουμαι ολα αυτα στον γιατρο μου τα βρισκει ιδιαιτερα διασκεδαστικα και με μαλωνει που τους δινω βαση.

:lol:

Joe έχεις απόλυτο δίκιο! Δεν πρέπει να ακούμε κανένα παρά μόνο τον γιατρό μας. Όλοι γύρω μας που έχουν κάνει παιδί, νομίζουν πως τώρα πια τα ξέρουν όλα και συνήθως πιο πολύ μας αγχώνουν με τις "διαγνώσεις" τους.

Kαι σε μένα που είχα ολοστρόγγυλη κοιλιά, όλες οι "έμπειρες" μου ορκίζονταν ότι έχω κορίτσι. Tελικά έκανα έναν γιό με τα όλα του!

bUwEp2.png

Κι εγώ είχα πολύ χαμηλή κοιλιά και γενικά και η γυναικολογος μου είχε πει οτι ειχα χαμηλη προσφυση πλακουντα.Και γεννησα 2 εβδομαδες νωριτερα!Απλα μου ειχε πει να προσεχω πολυ και να μη κουραζομαι λογω αυτου.

Να που τελικα ουτε αυτο με το σχημα της κοιλιας και το φυλο παιζει ρολο.

Σας λεω οτι η κοιλια μου ειναι κανονικη οβιδα κι ομως,οπως ελεγε ο παλιος μου γιατρος,εχουμε "κουμπαρά" και οχι "τσουτσου"!!! :lol:

Τις προαλλες ειχα παει για καφε κι ακουσα μια κυριουλα που ελεγε στον αντρα της "γιο θα κανει αυτη" ενω η μητερα του φιλου μου (δεν ειμαι παντρεμενη και δεν μπορω με τιποτα να την πω πεθερα) ακομη κι οταν της εξηγησα οτι αποκλειεται ο υπερηχος να πεφτει εξω,ειναι σιγουρη πως θα ειναι αγορι γιατι λεει τετοια κοιλια ειχε κι εκεινη στο γιο της-ο οποιος παρεπιπτοντως,γεννηθηκε 5 κιλα ή 5μιση με φυσιολογικο τοκετο,μιλαμε ειναι ηρωιδα η γυναικα.Οσο για τη χαμηλη κοιλια,μην αφηνετε κανεναν να σας αγχωνει,εχω παρατηρησει οτι πολλοι ανθρωποι ηδονιζονται να φοβιζουν τους αλλους ειδικα οταν τους βρισκουν σε ευαλωτες περιοδους οπως αυτη της εγκυμοσυνης.Περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να γεννησεις προωρα απο το αγχος που σου προκαλουν οι ασχετοι,παρα απο τη χαμηλη κοιλια.Αμαν πια με την καθε γειτονισσα/θεια/κουνιαδα που θελει να το παιξει ιστορια και λεει τα δικα της!!!