Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ Ή ΟΧΙ

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Είμαι στην 21η εβδομάδα κλεισμένη στο σπίτι και σκέφτομαι την ώρα της αμνιοπαρακέντησης.... Επειδή δυσκολεύτηκα αρκετά να μείνω έγκυος φοβάμαι πάρα πολύ την πιθανότητα της αποβολής. Παρόλα αυτά σκέφτομαι να κάνω την εξέταση γιατί είμαι 36 ετών. Ο σύζυγός μου θεωρεί ότι ίσως δεν πρέπει να το διακινδυνεύσουμε αν η β΄επιπέδου βγει καλή. Τι προτείνετε; :rolleyes::confused:

:wink: vaka

Διαφημίσεις

Ό,τι σου πει ο γιατρός σου θα κάνεις. Εξάλλου την αμνιοπαρακέντηση την κάνουν άτομα που ειδικεύονται σ' αυτό. Το ποσοστό αποβολών από αμνιοπαρακέντηση είναι μόλις 0,5%.

θα την κανεις μονο λογω ηλικιας; εγω θα ελεγα να το εβέψες σε συνδυασμο με τις πιθανοτητες να εχει κατι το μωρο σου

η αυχενικη σου ηταν καλη;

βεβαια θα το συζητησεις και με το γιατρο αλλα η τελικη αποφαση ειναι δικη σου

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Κι εγώ ήμουν σ'αυτό το δίλημμα, βλέπε http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1407564#post1407564

Φυσικά και η απόφαση είναι δική σου, πάντως εγώ δεν την έκανα τελικά από το φόβο αποβολής. Το κοριτσάκι μου είναι υγιέστατο (ευτυχώς) και σήμερα χαίρομαι που δεν το ρίσκαρα, αλλά και πάλι δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι το έπαιξα κορώνα-γράμματα και πήγα με τις πιθανότητες. Πάντως μόνο λόγω ηλικίας δεν θα το έκανα με τίποτα.

Λόγω ηλικίας κυρίως αλλά όχι μόνο. Το φορτίο είναι μεγάλο και ο φόβος μου επίσης! ελπίζω ο γιατρός να με βοηθήσει να αποφασίσω. Η αυχενική έδειξε 1:4500 ..... Αμάν αυτό το άγχος!

Διαφημίσεις

η αυχενικη σου μου φαινεται πολυ καλη, εγω που ειμαι 34 ειχα χειροτερα αποτελεσματα (νομιζω στις 2.500) και δεν εκανα

βεβαια ακομα δε γεννησα για να ξερω σιγουρα οτι ολα ειναι καλα

στη β επιπεδου ολα ηταν πολυ καλα και ειχα σκεφτει κι εγω οτι θα κανω μονο αν η β' επιπεδου εδειχνε κατι

παντως μου ειχαν πει (απο μεγαλο κεντρο οπου εκανα τη β επιπεδου και την αυχενικη) οτι οι πιθανοτητες ειναι σωστο να ειναι κοντα στο 1:200 που ειναι το ποσοστο (στην καλυτερη περιπτωαση) αποβολης

ο γιατρος μου εξηγησε ολη την κατασταση και μου ειπε οτι η επιλογη ειναι δικη μου αλλα οσοι θελουν να ειναι σιγουροι την κανουν ασχετως ποσοστων

επισης οτι στην αμερικη ειναι στις στανταρ εξετασεις

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Καλησπέρα κορίτσια ,

Εγω ειμαι 37, και ειμαι εναντιον της αμνιοπαρακεντησης. απο την αρχη ημουν σχεδον αποφασισμενη να μην την κανω...και εγω εμεινα εγκυος μετα απο αρκετό καιρό.

Βέβαια , ευτυχως η αυχενικη και το papp-a , βγηκαν πολυ καλά και η γιατρος δεν ειπε τιποτα για αμνιο

αν ηταν ασχημα τα πραγματα θα εκανα. αλλα οχι μονο λογω ηλικιας

και οχι γιατι δεν με νοιαζει για το μωρο μου , αλλα γιατι δεν εχω αγχος , ειμαι απολυτα σιγουρη οτι θα ειναι καλα . τωρα ισως αναρωτιεστε , πως ? ένστικτο....ισως

παντως αν με πιεζε η γιατρος , λογω ηλικιας μπορει και να την άλλαζα

αντιθετως , ολη η διαδικασία της αμνιοπαρακέντησης θα με άγχωνε περισσοτερο

Γερα μωράκια σε όλες !!!

2b590bac1c.png

Kι εμένα η γνώμη μου είναι να μην το ρισκάρεις καλύτερα, εκτός αν σου δείξει κάτι η β' επιπέδου. Κι εγώ στο δεύτερο παιδί μου από τον 4ο μήνα είχα 1 δεικτη για σύνδρομο down, πήγα σε δυο διαφορετικά κέντρα για β' επιπέδου, αλλά και οι δύο γιατροί μου είπαν ΜΗΝ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ. Και είχαν δίκιο τελικά, μια χαρά ήταν το μωρο. Φαντάζεσαι να συμβεί κάτι, να είναι τελικά υγιές το παιδί και να φταις εσύ για τη στραβή? Άστο καλύτερα...πολύ περισσότερο αν δυσκολεύτηκες και να μείνεις έγκυος!

Αν έχεις άγχος γενικά και θέλεις να κάνεις κάποιες έξτρα εξετάσεις, αλλά χωρίς ρίσκο για το μωρό, μπορείς πχ να κάνεις μαζί με τον β' επιπέδου και έναν υπέρηχο σε παιδοκαρδιολόγο, που θα σου πει με πολύ περισσότερη ασφάλεια ότι το έμβρυο δεν έχει πρόβλημα στην καρδιά (αυτό κάποιοι καθηγητές γυναικολόγοι το έχουνε στις στάνταρ εξετάσεις).

Ελπίζω να σε βοήθησα. Καλά αποτελέσματα σου εύχομαι, ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις.

Εγω εκανα και στις 2 εγκυμοσυνες λογω ηλικιας πριν τιν Β επιπεδου. Ειδικα στην δευτερη εκανα μολις μπηκα στην 15 εβδομαδα. Νομιζω ομως οτι δεν πρεπει να αποφασισεις αν θα κανεις ή οχι αλλα τι θα κανεις αν ω μη γεννητο υπαρχει προβλημα. Αν εισαι αποφασισμενη να το κρατησεις μην την κανεις, αν θα κρινεις απο το αποτελεσμα προφανως θα χρειαστει να την κανεις. Ευχμι ολα να πανε καλα..

wQjhp2.png f6fAp2.png

Κορίτσια καλησπέρα! Είμαι στην 21η εβδομάδα κλεισμένη στο σπίτι και σκέφτομαι την ώρα της αμνιοπαρακέντησης.... Επειδή δυσκολεύτηκα αρκετά να μείνω έγκυος φοβάμαι πάρα πολύ την πιθανότητα της αποβολής. Παρόλα αυτά σκέφτομαι να κάνω την εξέταση γιατί είμαι 36 ετών. Ο σύζυγός μου θεωρεί ότι ίσως δεν πρέπει να το διακινδυνεύσουμε αν η β΄επιπέδου βγει καλή. Τι προτείνετε; :rolleyes::confused:

ο γιατρός τι λεει ? καποιοι ειναι ανενδοτοι μονο κ μονο λογω ηλικιας.

αλλα αν ειναι καλη η αυχενική , εγω δεν θα το ρισκαρα

αλλωστε απο οτι εχω διαβασει στο internet , απο 38 και πανω την θεωρούν πιο επιβεβλημένη.

καλυτερα να περιμενεις την β επιπεδου, αλλωστε δεν αργεί , ετσι δεν είναι ?

2b590bac1c.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Την Πέμπτη που έχω ραντεβού με τον γιατρό, θα μου δώσει ημερομηνία για την β' επιπέδου και βλέπουμε.... Καλή λευτεριά σε όλες μας!!!

Είναι πολύ καλή η αυχενική σου! Εμένα το α-τεστ είχε βγάλει 1:119, ποσοστό μεγαλύτερο από την επικινδυνότητα λόγω ηλικίας! Κι όμως η μπέμπα μου είναι μια χαρά1 Μη βάζεις κακές ιδέες εφόσον οι εξετάσεις σου είναι καλές. Επίσης να ξέρεις ότι πολύ συχνά αυτές οι στατιστικές εξετάσεις κάνουν λάθος όταν βγάζουν κακό αποτέλεσμα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να κάνουν λάθος όταν βγάζουν καλό!

• 1 month later...

Γεια σας, βρίσκομαι σε μεγάλο δίλημμα. Κάναμε τις εξετάσεις της Αυχενικής και της PaP και βγήκαν πάρα πολύ καλές. Δηλαδή για όλες τις χρωματοσωματικές ανωμαλίες πάνω απο 1/5.600 για το σύνδρομο Down. 1/24.000 για 18 κλπ.

Τις εξετάσεις τις κάναμε στην Αθήνα σε εξειδικευμένο γυναικολόγο τον Μαλιγιάννη στο έμβρυο.

Ο γυναικολόγος μας, είμαι απο Επαρχία, όμως όταν του ανάφερα ότι οι εξετάσεις έγιναν και είναι καλές μας είπε ότι αυτό είναι λογικό, αλλά πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε αμνιοπαρακεντηση λόγω ηλικίας 35 (ακριβώς) 1975 γεννηθείσσα.

Τι να κάνω βοηθήστε με,μιας και οι πιθανότητες αποβολής είναι μεγαλύτερες 1/400 απο τις ενδείξεις που είχαμε απο την Αυχενική σε συνδυασμό με την Ppa. A ξέχασα να σας πώ ότι τα αποτελέσματα, ο γυναικολόγος μου, ούτε να τα δει μου ζήτησε. Τι να κάνω; Να το διακινδυνέυσουμε;

progress.gif

Καλημέρα. Και έγω πέρισυ που έκανα την κόρη μου ήμουν 35. Ο γιατρός μου με είχε προετοιμάσει ψυχολογικά για αμνιοπαρακέντηση αλλά μετά τα αποτελέσματα της αυχενικής που ήταν πάρα πολυ καλά (1:5800) με απέτρεψε να κάνω. Η αυχενική βέβαια δεν είναι διαγνωστικη αλλά στατιστική αλλά προτίμησα το 1:5800 από το 1/400.

LlIEp3.pngOjjvp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ όταν ήμουν έγκυος στη μικρή το pap-a βγήκε 1:1800 και μου είπε η γυναικολόγος μου ότι πρέπει να την κάνω. Μετά από πολύ σκέψη και φόβο και αφού έφτασα την 28η εβδομάδα την έκανα. Έμεινα στο κρεβάτι για 2μέρες κ για τον υπόλοιπο μήνα δε σήκωνα βάρη. Δεν υπήρξε θέμα αποβολής και ευτυχώς ούτε θέμα υγείας στη μικρή.

Ήταν υπερβολή βέβαια που την έκανα αλλά μετά από πιέσεις της γιατρού φοβήθηκα, ήθελα να ξέρω.

Πιστεύω ότι παίζει ρόλο και η κληρονομικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις και σίγουρα τότε είναι απαραίτητη η αμνιοπαρακέντηση.