Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2008 ΜΙΑ ΑΓΑΜΗ ΜΗΤΕΡΑ….

Recommended Posts

Προ ολίγων ημερών πήγα να τακτοποιήσω τα της βάφτισης …δήλωση στο ληξιαρχείο και μετά στον Δήμο μου την βάφτιση και μετά προχώρησα να παραβάλω το νέο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης….

Μετά την κατάργηση του ν 1329 του 1983 και μετά από όλες τις ρυθμίσεις για τον μη στιγματισμό ανηλίκου με την αναγραφή της λέξης ΕΞΩΓΑΜΟ , ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ και μετά την εξωμειωση του τεκνου γεννημενου εκτος γάμου με αυτό γεννημενο σε γαμου κλπ κλπ παρέλαβα ένα πιστοποιητικό στο οποίο αναγραφόταν η λέξη ΑΓΝΩΣΤΟΣ στο όνομα πατρός……

Πείρα τηλέφωνο λοιπόν και ζήτησα διευκρινήσεις, αφού πρώτα πείρα τηλεφωνά φίλους και γνωστούς και αφού έψαξα για 4 τουλάχιστον ώρες να βρω πληροφορίες στο internet ….( η Angelina Maya & gavrias ήταν μέσα στα άτομα που ενόχλησα…)

Μου είπαν λοιπόν οι υπάλληλοι του Δήμου ότι κάνω λάθος και ότι δεν ξερόυν γιατί γράφτηκε αυτό …μάλλον μου είπαν, φταίει η εκτύπωση….(κι ότι αυτό σημαίνει)…με πολύ ήρεμο τρόπο τους εξήγησα τι και πως….επίσης τους είπα το αυτονόητο….εγώ ξερώ τον πατερά , εσείς δεν τον ξέρετε….

Σε συνεχεία λοιπόν των γεγονότων…ο πατέρας μου πήγε να παραλάβει ένα νέο πιστοποιητικό οικογ. Κατάστασης ….ΓΙΑ 35 ΛΕΠΤΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΚΑΙ Πως……και ο καλος πατερας μου τους ρωτησε το εξης…μα καλα η κορη μου είναι η πρωτη αγαμη μητερα στο Δημο μας???????

Χρειάστηκε να τους δώσει ο πατέρας μου τις εκτυπώσεις με τον νομό που του είχα δώσει και όλες τις δημοσιεύσεις…. και μετά να καλέσουν το υπουργείο και να τους δώσουν οδηγίες…ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Κόρης ΜΟΥ……

Αυτά σας τα γραφώ όχι γιατί θέλω να σας κουράσω ούτε γιατί θέλω να γίνω γραφική αλλά γιατί πολύ απλά αυτή είναι η πραγματικότητα μου…..φανταστικά εκείνη την στιγμή μια νέα μητέρα που δεν τα ψάχνει τα πράγματα τόσο πολύ όσο εγώ…φανταστικά εκείνη την στιγμή μια μητέρα που δεν έχει καν την δυνατότητα σε πρόσβαση στο internet , φανταστικά επίσης πολλές από εσάς που ποτέ (κι ευτυχώς ) δεν χρειάστηκε ή δεν έτυχε να γνωρίσετε αυτή την πραγματικότητα) …και μετά φανταστικά και αυτούς τους ανθρώπους με τι ευκολία κάνουν τα καθήκοντα τους …

ΛΥΠΑΜΕ…απλα λυπαμε κι εχω κουραστει ….ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ!!!!

Διαφημίσεις

στην Ελλάδα του 2008 , υπάρχουν 3 κατηγορίες δημ.υπαλλήλων

α. Αυτοί που τα" τρώνε " και κάθονται

β. Αυτοί που δεν μπορουν να τα "τρώνε" και κάθονται

υπάρχει και η

γ. Αυτοί που προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους(ελάχιστοι βεβαια) αλλα δεν τους το επιτρέπουν αυτοί που υπάγονται στις α. & β. κατηγορίες.

και υπάρχουμε και όλοι εμεις που πρέπει να δεχόμαστε και να υπακούουμε την κάθε "κουταμάρα" τους .... και να επιμένουν κιόλας !!! :shock: οτι έχουν δίκαιο :shock:

μπράβο σου Αρια! ( και μια αγωγή μια την ταλαιπωρία σου , να φτάσεις και στα Ευρωπακά δικαστηρια , να δούμε τελικά τις έχουν τις εγκυλίους & τους νόμους ή δεν τους έχουν ) :roll:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Τί λέει αυτός ο νόμος?

Πού μπορώ να τον βρω? Με ενδιαφέρει πολύ!

Μια τελευταία ερώτηση... Είναι απαραίτητο κάποιος να βαφτίσει το παιδί του? Υπάρχουν νομικά εμπόδια αν δεν το κάνει?

Grow up and get a life!

Τί λέει αυτός ο νόμος?

Πού μπορώ να τον βρω? Με ενδιαφέρει πολύ!

Μια τελευταία ερώτηση... Είναι απαραίτητο κάποιος να βαφτίσει το παιδί του? Υπάρχουν νομικά εμπόδια αν δεν το κάνει?

Oxι η βαφτιση ειναι θρησκευτική διαδικασία. Μπορεις να κανεις μονο ονοματοδοσια στο δημαρχειο.

Διαφημίσεις

Αρια ειμαι καινουρια στο φορουμ και εχω την εξης απορία: Ο πατερας του παιδιου σου το εχει αναγνωρισει? Αν ναι γιατι δεν γραψανε το ονομα του στη θεση του πατερα? Αν οχι τοτε τι γραψανε τελικα? :roll:

(α)

ο νομος αυτος εχει καταργηθει ..τον βρηκα απο την ιστιοσελιδα περι ισοτητας κλπ κλπ και ελεγε μια συντομη περιγραφη της ριζοσπαστικοτητας με την οποια η Ελληνικη κοινωνια καταργησε αυτον τον νομο....(δεν βρησκετε πλεον στο οικογενειακο δικαιο γιατι πολυ απλα εχει καταργηθει... αναφερετε απλα η καταργηση του ) διαφορες Δημόσιες Υπηρεσίες ομως εχουν δηλώσει καποιες ενστασεις κι ετσι το Αγνωστου Πατρος μπορει να χρησιμοποιηθει....μια απο αυτες ειναι η εκδοση Α.Φ.Μ σε ανηλικους οπου δεν ειναι αναγνωρισμενα τα παιδια αυτα....Οι εφοριες με ενσταση και με αιτημα τους το οποιο εχει γηνει δεκτο υποχρεώνουν στην αιτηση και την αποδωση του ΑΦΜ σε αυτην την περιπτωση στην θεση του ονοματος πατρος να αναγραφονται τα αρχικα Α.Π ( αγνωστου πατρος) μεχρι σημερα και μετα την καταργηση του νομου αυτου που ανεφερα δεν εχει αλλαξει αυτο (γεια σου Ελλαδα με τα ωραια σου!!!!)

(β) η ονοματοδοσια μπορει να γηνει πολυ απλα η με την δηλωση του γονεα ακομα και την ιδια ημερα της γεννησης ή με την διαδηκασια του θρησκευτικου μυστηριου με το οποιο ο γονεας θα θελήσει να δωσει ονομα στο παιδι του...κανενα κολλημα καμια νομικη διαδηκασια...απλα ...

(γ)Ο πατερας του παιδιου μου δεν το εχει αναγνωρησει κι ο νομος λεει οτι σε περηπτωση που το τεκνο δεν εχει αναγνωρηστει απο τον γεννητορα στην θεση του ονοματος πατρος δεν γραφετε τιποτα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΕΝΟ εως την αναγνωρηση ή υιοθεσια του....μεχρι τοτε δεν γφαρουν τιτλους του τυπου ΕΞΩΓΑΜΟ, ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ κλπ όπως εκανα παλια το 1821 και μετα...μεχρι προσφατα....ΑΛΛΑΞΕ ΛΕΜΕ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙς?????

Οι εφορίες το κανουν αυτο γιατι για την αναζητηση ενος ατομου στο TAXIS πρεπει να συμπληρωθει υποχρεωτικα το πεδίο "ονομα πατρός" για να μπορεσεις να προχωρησεις παρακατω Αυτο για την αποφυγη εμφανισης στο P/C εκατονταδων "Γιάννηδων Παπαδόπουλων" με διαφορετικα πατρώνυμα.... :wink:

Οι δημοι ομως που δεν τηρουν πανελλαδικο αρχειο δεν βρισκω λογο να γραφουν κατι στο σημειο αυτο...

Αυτο ειναι αληθεια για ολα τα συστηματα η/υ ολων των Δημοσιων Εφοριων αλλα και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΑ...το υπουργειο εσωτερικων το εχει αλλαξει ομως για ολες τις υπηρεσιες μετα απο την καταργηση του εν λογο νομου....μονο που οι εφοριες δεν το δεχτηκαν να αλλαχτει αυτο...Μονο αυτες και μονο αυτες ειναι νομιμο να το κανουν μετα απ[ο ρυθμηση που ζητησαν να γηνει....

....μεχρι τοτε δεν γραφουν τιτλους του τυπου ΕΞΩΓΑΜΟ, ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ κλπ όπως εκανα παλια το 1821 και μετα...μεχρι προσφατα....ΑΛΛΑΞΕ ΛΕΜΕ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙς?????

Κουράγιο Αρια, άν ήμουν στη θέση σου θα τους είχα τρελλάνει στα υπομνήματα και στις αναφορές.

Αλλά δυστυχώς πρέπει να γίνεται κανείς κομμάτια για ν'αποδείξει τ'αυτονόητα :twisted:

Διαφημίσεις

Κρίμα που ταλαιπωρείσαι έτσι από τη γραφειοκρατία! Έχεις όμως το κοριτσάκι σου και παίρνεις κουράγιο και υπομονή από εκείνη και συνεχίζεις να προσπαθείς για αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα! Καλά ξεμπερδέματα!