Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ρέψιμο & μπάνιο διδύμων

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια

κ εγώ στο κλαμπ των διδύμων...κ των τρίτεκνων

έχω ένα αγοράκι 24μηνών κ τα διδυμάκια μου 1 αγόρι & 1 κορίτσι 4 μηνών

τρελό τρέξιμο κυρίως λόγου του μεγάλου που είναι κανονικός ταρζάν

τέλοσπάντων...

θηλάζω αποκλειστικά τα μωρά μου κ πολλές φορές συμπίπτουν οι ώρες

που τρώνε...οπότε έχω θέμα με το ρέψιμο....

Οταν λοιπόν τα ταίζετε ταυτόχρονα και είστε μόνες,τι κάνετε με το ρέψιμο?

Το μπάνιο τώρα...Οταν κάνετε μπάνιο το ένα το άλλο το έχετε κοντά σας ή το αφήνετε στο δωμάτιο? Εγώ το αφήνω στο δωμάτιο συνήθως αλλά φοβάμαι...

ευχαριστώ πολύ & καλώς σας βρήκα

Ιt always rains hardest on the people who deserve the sun

Mjb3p3.png

Διαφημίσεις

katerinaki75, να σου ζήσουν και τα τρία σου παιδάκια.

Θα σου πω τι κάνω εγώ στα δικά μου διδυμάκια, που είναι και αυτά 4 μηνών αγόρι-κορίτσι, ίσως όμως η δική σου περίπτωση είναι πιο περίπλοκη γιατί έχεις και τον μεγάλο.

Σχετικά με το φαγητο, πρώτα ταίζω και ρεύω το ένα και μετά το άλλο. Μάλιστα, επειδή τα δικά μου τρώνε και με διαλείμματα, στο διάλειμμα του ενός ταίζω και ρεύω το άλλο και ούτω καθ' εξής. Αν δεν ρευτεί κάποιο μετά από 10-15 λεπτά, το ξαπλώνω πλάγια.

Οσον αφορα το μπάνιο, όταν κάνω το ένα, αφήνω το άλλο στο κρεβατάκι του με το μόμπιλο να γυρίζει. Επίσης, αφήνω την πόρτα του λουτρου ανοιχτή. Δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα μπορούσα να τα έχω και τα δύο ταυτόχρονα στο μπάνιο...

JhX4p3.png

Δε γινεται να να εχεις ταυτοχρονα και τα δυο στο μπανιο.

Πρωτα το ενα παιδι και το αλλο περιμενει στην κουνια του.

Οσο για το ρεψιμο,εγω τα ταιζω μαζι κ σηκωνω τον εναν να ρευτει και αφηνω τον αλλον στο πλαι.Μολις ρευτει ο ενας σηκωνω τον αλλον.Διαφορετικα δε γινεται!!!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

• 1 month later...

Καλησπέρα και να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!!

Κι εγώ που τα θηλάζω ταυτόχρονα και αποκλειστικά, καταρχήν δεν με αγχώνει το ρέψιμο..πολλές φορές απλά τα βάζω στο πλάι χωρίς να ρευτούν. Αν πάλι δω ότι ζορίζονται τα σηκώνω στην θέση ακόμα που είμαι με το μαξιλάρι του θηλασμού μέχρι να ρευτεί και μετά σηκώνω τον άλλο.

Για το μπάνιο, εγώ συνήθως τα λούζω μέσα στο δωμάτιο (έχω μπανάκι-συρταριέρα) και έτσι έχω τον ένα στο κρεβάτι να τον βλέπω και εναλλάξ.

Αν είναι ο άντρας μου σπίτι, κρατάει τον ένα και λούζω τον άλλο.

LFdxp3.png

Διαφημίσεις

Οχι μονα τους αφημενα στην αλλαξιερα στο μπανιο, ουτε διπλα αλλα ουτε και σε κρεββατι μεγαλο και χυμα. Στο ριλαξ δεμενα ομως, διπλα σου ή στο κρεββατακι τους.

Για το ρεψιμο αυτο με τα γονατα και εγω το εκανα οπως και με στους 2 ωμους, ευτυχως μας εδωσε καποια διπλα μελη σωματος,ο Θεος!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

• 1 month later...

ρε κοριτσια εγω εχω μεγαλο θεμα με το μπανιο.......:mad::mad::mad:

οταν κανω το ενα το αλλο τρελαινεται στο κλαμα.δοκιμααζα να τα αφηνω στο σαλονι, να τα εχω μαζι μου στο ριλαξ,στο κρεβατακι με μομπιλε,να αλλαξω την ωρα του μπανιου.....ΤΙΠΟΤΑ....ο αντρας μου δουλευει μια πρωι μια απογευμα οποτε δεν εχει μια στανταρ ωρα που θα ειναι στο σπιτι οποτε αποφασισα να τους κανω μπανιο την μιαα εβδομαδα πριν το μεσημεριανο υπνο και την αλλη πριν το βραδυνο.ξερω οτι το σωστο ειναι να εχουν σταθερη ωρα αλλα και να μελανιαζουν απο το κλαμα ειναι καλυτερο;;;;;;:confused:τωρα απο βδομαδα θα το εφαρμοσω και θα σας πω τα αποτελεσματα8):cool:

lMz8p3.png[

ρε κοριτσια εγω εχω μεγαλο θεμα με το μπανιο.......:mad::mad::mad:

οταν κανω το ενα το αλλο τρελαινεται στο κλαμα.δοκιμααζα να τα αφηνω στο σαλονι, να τα εχω μαζι μου στο ριλαξ,στο κρεβατακι με μομπιλε,να αλλαξω την ωρα του μπανιου.....ΤΙΠΟΤΑ....ο αντρας μου δουλευει μια πρωι μια απογευμα οποτε δεν εχει μια στανταρ ωρα που θα ειναι στο σπιτι οποτε αποφασισα να τους κανω μπανιο την μιαα εβδομαδα πριν το μεσημεριανο υπνο και την αλλη πριν το βραδυνο.ξερω οτι το σωστο ειναι να εχουν σταθερη ωρα αλλα και να μελανιαζουν απο το κλαμα ειναι καλυτερο;;;;;;:confused:τωρα απο βδομαδα θα το εφαρμοσω και θα σας πω τα αποτελεσματα8):cool:

Τα μωρα είναι καλά να έχουν σταθερο πρόγραμμα, ομως αν δεν βγαίνει τι να κάνεις?! Αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα, τοτε κάνε αυτο που λες. Εγω πλέον τις κάνω μερα παρα μέρα μπάνιο, λόγω κρυου κ λογω χρόνου. Αλλα κ εμεις μέχρι πριν ένα μηνα ειχαμε θέμα με το μπάνιο. Κλαιγανε κ έπρεπε να ειμαστε παντα δυο άτομα. Τωρα βρηκα λύση, την μια την λούζω κ την άλλη την αφηνω στο καρεκλάκι φαγητου διπλα μου. Παιζει κ μας κοροιδευει,αλλα σχεδον παντα προσπαθω να έχω ένα ατομο ακομη μαζι μου για ώρα αναγκης! Καλό κουράγιο διδυμομάνα!!!!

Γεια σου διδυμομανούλα!

Θηλάζεις κιόλας; Και εμείς θηλάζαμε.

Σχετικά με αυτό που ρωτάς, είχαμε και εμείς το ίδιο φαινόμενο. Να κλαίει το ένα μωρό στην κούνια, όσο πλέναμε το άλλο. Και επειδή μας είχαν πείσει ότι θα έπρεπε να τα κάνουμε μπάνιο πριν το βραδυνο γάλα-ύπνο, ήταν και τα δυο τους πεινασμένα, εκείνη την ώρα. Ούτε το μωρό που κάναμε μπάνιο ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμο με το μπάνιο και το ξέντυμα-ντύσιμο... Μια ομορφιά, τι να πω...

Τελικά, ρώτησα την παιδίατρο αν θα πρέπει να τα κάνουμε και τα δυο μπάνιο το βράδυ... Και μου λέει ναι. Και ρωτάω, γιατί; Για να έχουν λέει βραδυνή ρουτίνα... Α, μάλιστα, λέω, δηλαδή δεν υπάρχει ιατρικός λόγος για να γίνεται αυτό; Να σπαράζει δηλαδή το ένα μωρό μόνο του...

Το κόψαμε αμέσως το βραδυνό μπάνιο και μάλιστα ούτε το καθημερινό μπάνιο είναι αναγκαίο καθημερινά, από ιατρικής πλευράς. Τα κάναμε μπάνιο όποτε μας βόλευε.

Αυτά έγιναν όσο ήταν νεογέννητα. Τα παιδάκια δεν είχαν πρόβλημα να φτιάξουν μόνα τους το πρόγραμμά τους σιγά σιγά και μάλιστα κοιμόντουσαν αρκετά καλά τη νύχτα για θηλάζοντα μωρά.

Οπότε, το βραδυνό μπάνιο, ήταν ένας μύθος, τουλάχιστον όσον αφορά τη δική μας εμπειρία. Το βράδυ τα παιδιά έπαιρναν το μήνυμα ότι έπρεπε να κοιμηθούν, από άλλα σημεία, όπως σκοτάδι και ησυχία στο σπίτι.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, προτείνω να κάνετε τα μωρά μπάνιο όποτε είναι ο άντρας σου στο σπίτι και μάλιστα χωρίς "πρέπει να γίνει τώρα-σήμερα", για να είναι για όλους μια ευχάριστη διαδικασία.

Από την άλλη βέβαια, εφόσον είστε ήδη 3 μηνών και έχουν συνδέσει τα παιδιά σου το μπάνιο με το βραδυνό ύπνο, είναι κάτι που μπορεί να ληφθεί υπόψη... Πιθανότατα θα έχετε και άλλα σημάδια, εκτός από το μπάνιο, για να καταλάβουν τα παιδιά ότι είναι ώρα για νάνι.

ευχαριστω κοριτσια.....:-)

μεχρι σημερα καναμε μπανακι στις 1:30- 2:00 ειτε μονη ειτε με τον μπαμπα μας.αυριο ξεκιναω βραδυ και θα πηγαινουμε αναλογα με τις βαρδιες του.θα σας ενημερωσω για τις εξελιξεις..........

κι εμεις το βραδυ κλεινουμε φωτα και ησυχια ενω το μεσημερι παλι ησυχια και κουνημα:-D:-Dκι εμεις Αθηνα θηλαζουμε κι επειδη δεν εχουμε φυσικα προγραμμα στο φαγητο(αν και τις τελευταιες 2 εβδομαδες κατι παμε να κανουμε):roll: προσπαθουμε να κανουμε στον υπνο αλλιως η μαμα ''θα καταρευσει".........

lMz8p3.png[

Διαφημίσεις

Και εμάς αφού έκλεισαν το τρίμηνο έστρωσαν κάποιο πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα αισθάνθηκα ότι είχε γίνει εγκατάσταση του θηλασμού για τα καλά. Αυτό με την εγκατάσταση το είχα διαβάσει και για άλλες θηλάζουσες διδυμομανούλες. Λέγοντας πρόγραμμα, εννοώ ότι ξυπνούσαν από μόνα τους μαζί το πρωί, τα τάιζα διαδοχικά, ξεκινώντας από το παιδί που έδειχνε πείνα πρώτο (το ταυτόχρονο δεν μας είχε βολέψει) και από κει και πέρα τα τάιζα διαδοχικά, γιατί είχαν διαστήματα γύρω στις 2,5 ώρες και έτσι μπορούσαμε να κάνουμε διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα μας, βγαίναμε κτλ... Γενικά κάναμε τα πάντα. Στη βόλτα ήθελα δεύτερο άτομο, να απασχολεί το ένα μωράκι, για να θηλάζουμε διακριτικά.

Για εμένα ήταν προτεραιότητα να κοιμάμαι καλά, γιατί ήξερα ότι διαφορετικά θα έριχνα το φταίξιμο στο θηλασμό και θα σταματούσα. Δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να έχει κανείς να φροντίσει δίδυμα όλη μέρα έχοντας κοιμηθεί ελάχιστα και μάλιστα για μεγάλο συνεχόμενο διάστημα.

Οπότε είχα βάλει εξαρχής προτεραιότητα στο να κοιμόμαστε καλά. Για ένα διάστημα τα είχα μαζί μου σε διπλό κρεβάτι το βράδυ, γιατί δεν άντεχα να σηκώνομαι. Σταδιακά, παρατήρησα από το ρολόι του δωματίου, ότι αύξαναν τα διαστήματα ύπνου και τότε άρχιζα να τα βάζω στις κούνιες δίπλα μου, στο πρώτο βραδυνό ξύπνημα. Δηλαδή δεν με εξαντλούσε πλέον να σηκώνομαι μετά από 4-5 ώρες ύπνου. Αν είχαν τσίσα εντωμεταξύ, δεν τα ενοχλούσα για να τα αλλάξω, ενώ και από κακά, τα καθάριζα προσεκτικά εκεί που κοιμόντουσαν, για να μην ξεσηκώνονται και ξαγρυπνάνε. Μέσα σε λίγες εβδομάδες οι 4-5 ώρες έγιναν 8ωρο. Κατά τον 5ο-6ο μήνα μπορούσαμε να κοιμόμαστε σε χωριστά δωμάτια. Κατά τον 8ο-9ο μήνα πάλι περάσαμε φάση με ξυπνήματα, λόγω δοντιών κυρίως, αλλά τότε βοηθούσε λίγο και ο άντρας μου.

Λεπτομέρεια σημαντική ότι το ένα μωράκι είχε τη συνήθεια να πιπιπάλει το δαχτυλάκι του και αυτό το μωρό δεν μας χρειαζόταν ιδιαίτερα για να αποκοιμηθεί :roll: Το δαχτυλάκι, με μικρή δική μας παρέμβαση, το σταμάτησε κατά τα 2 χρόνια, αλλά μέχρι τότε είχαμε πολλές ήσυχες νύχτες :lol: Οπότε ήμουν τυχερή σε αυτό, κατά κάποιον τρόπο. Γιατί ακόμα και με την πιπίλα, συχνά ο γονιός ξυπνάει το βράδυ για πιπίλα. Το άλλο μικρό δεν είχε πάρει πιπίλα.

Με βοήθησε γενικά το βιβλίο the no-cry sleep solution. Μπορεί να σε βοηθήσει σταδιακά να απεξαρτηθείτε από παρεμβάσεις που έχουν εμπλοκή του γονιού για να ξανακοιμηθεί το παιδί. Κάποια παιδιά με τα δόντια περνάνε φάσεις αργότερα που ξυπνάνε πολύ συχνά... Εκεί μπορεί να πάρεις ιδέες, πάντα με σεβασμό στις ανάγκες του παιδιου.

Έγραψα βιβλίο :mrgreen::!: Θυμήθηκα τα δικά μας. :-) Πάνω από όλα είναι πολύ όμορφη εποχή αυτή που ζείτε, με τα αντίστοιχα ζόρια της βέβαια.

Φυσικά, αυτά είναι απλά μια εμπειρία, το κάθε μωρό είναι διαφορετικό...

Εύχομαι πάνω από όλα να έχετε όμορφες στιγμούλες και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.

Σευχαριστω Αθηνα….τελικα με το μπανακι όλα καλα …αυτή την εβδομαδα τα κανουμε το βραδυ 8-830 και μετα νανι.βεβαια μας παει μεχρι 10-11 αλλα τουλαχιστον κοιμούνται μεχρι τις 2-3.θα δειξει η διαφορα από δευτερα που θα αρχισουμε παλι μεσημερι….:D

Οσο για το αν περναμε καλη φαση…:wink:αυτό πιστευω κι εγω παρόλα τα ξενυχτια και την κουραση…τοσο μικρουλια δεν θα είναι ποτε ξανα…αχ συγκινηθηκα παλι…:?(αυτά τα κλαματα –τα δικα μου!:oops:-πότε θα σταματησουν; Μου εμειναν από την εγκυμοσυνη ή θα ε’ιναι μονιμα από εδώ και πέρα;;;:confused:)

lMz8p3.png[

Για τα μωρά (που έτσι και αλιώς δεν παίζουν έξω /κάτω να λερωθούν) το μόνο καλό που έχει το βραδυνό μπάνιο είναι ότι τα βοηθάει να χαλαρώσουν και τα βοηθάει στον ύπνο.

Ένα "κόλπο" για να μην γκρινιάζουν είναι να ξεκινάς σχετικά νωρίς δηλ. μολις χωνέψουν το προηγούμενο γάλα και πριν αρχίσουν να πηνάνε για το βραδυνό γάλα. Γιατί αν αρχίσουν να πεινάνε, δύσκολο να κάνεις 2 στην σειρα!

Εγω πολλές φορές τα έβαζα στην κούνια τους "να παίξουν" (κάτι που έτσι και αλιώς έκανα σε διάφορες ώρες την ημέρα) και έπαιρνα ένα -ένα σε φάση που ήταν "ήρεμα" και γενικά "ικανοποιημένα" από διάφορες απόψεις.

Αμα έχανα το "timing" προτιμούσα να μην τα λούσω...

Διαφημίσεις

• 4 months later...

μπάνιο ποτέ δεν τους έκανε η γυναίκα μου μόνη της. Προσπάθησε να τους κάνετε μπάνιο όταν είναι εκεί και ο άντρας σου