Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός on demand και απουσία

Recommended Posts

Ακόμα δεν ήρθαμε στο ... πέραν του χρόνουκι άρχισα τις απορίες.

Λοιπόν ο μικρός μου θηλάζει γύρω στις 872 χιλιάδες φορές την ημέρα.

Κάνει 2, ενδεχομένως και τρία γεύματα στερεών την ημέρα (κυρίως φρούτα και χορτο-κρεατο- κοτοπουλοσουπες, αλλά στο τσακίρ κέφι χτυπάει κι ένα γιαούρτι κατσικίσιο). Επίσης πίνει νερό και σήμερα ήπιε και αραιωμένο χυμό από φρέσκο ρόδι.

Την Παρασκευή πρόκειται να λείψω για αρκετές ώρες (4-5). Που θα περιλαμβάνουν σίγουρα ένα γεύμα φρούτα και κατά πάσα πιθανότητα κι έναν ύπνο. Χρειάζεται να αφήσω γάλα; Ή απλά θα περιμένει να γυρίσω; Πώς να το χειριστώ; Να σημειώσω ότι η προηγούμενη απόπειρά μου να αντλήσω γάλα (προχτές) κατέληξε σε 40 ολόκληρα μλ (:( ) μετά από μισή ώρα. Να το παλέψω μπας και μαζέψω τίποτα ή τσάμπα κόπος;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Στη θέση σου δεν θα άφηνα γάλα. Όπως φαίνεται, δεν είναι μόνο το γάλα που του αρέσει, αλλά όλη η διαδικασία, οπότε ποιος ο λόγος να ταλαιπωρηθείς με την άντπ

ληση;

Η μικρή μου μέχρι 11 μηνών αν ήταν στις καλές της έτρωγε δυο-τρία μικροσκοπικά κομματάκια φαγητό την ημέρα, μπιμπερό δεν παίρνει με τίποτε, αλλά τώρα λείπω 5-6 ώρες συνεχόμενες αρκετές φορές την εβδομάδα και όταν επιστρέφω δεν φαίνεται ιδιαίτερα πεινασμένη. Επομένως, μάλλον καλύπτεται ικανοποιητικά με τις στερεές τροφές όσο λείπω.

Αχ, σ' ευχαριστώ πολύ. Ομολογώ ότι μια αγωνία την ψιλοέχω, αλλά θα φανεί στην αυτοψία στην τελική πάντα υπάρχουν μπανάνες διαθέσιμες για τις τρελές λιγούρες.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ακόμα δεν ήρθαμε στο ... πέραν του χρόνουκι άρχισα τις απορίες.

Λοιπόν ο μικρός μου θηλάζει γύρω στις 872 χιλιάδες φορές την ημέρα.

Χαχαχα!!!:D Γιατι θηλαζει τοσες φορες??

Κι εγω λεω να μην αφησεις γαλα, αφου τρωει το πρωινο και μεσημεριανο δεν θα χρειαστει γαλατακι.

Ξέρω κι εγώ; Κάποιες φορές είναι τσεκαρισμένο ότι τον ανακουφίζει από τα δόντια (για να καταλάβεις βγάλαμε τρία σε δέκα μέρες και τώρα πάμε για το τέταρτο). Κάποιες άλλες ίσως απλά επειδή είμαι διαθέσιμη. Άσε που ζητάει κι από τη γιαγιά του καμιά φορά. Το γελοίο είναι ότι σκέφτομαι να αποθηλάσω κατά την άνοιξη. Α, καλά......

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

:D Το γλυκουλι!

Αυτο με τα δοντια το εχω καταλαβει κι εγω!

Παντως επειδη κι εγω θηλαζω αποκλειστικα, οταν ξεκινησε κανονικα τις στερεες απεφευγα να τον θηλαζω στη διαρκεια της ημερας, του δινω απο το απογευμα και μετα και ετσι τρωει πολυ καλα τις στερεες. Μονο αν δω οτι δεν εχει χορτασει ή αν γκρινιαζει πολυ τον βαζω να θηλασει.

Μπορει να ετυχε με τον δικο μου δεν ξερω, αλλα μπορει να σε βοηθησει κι εσενα για να τρωει πιο ευκολα το φαγητο του αν εχει προβλημα.

• 2 weeks later...
:D Το γλυκουλι!

Αυτο με τα δοντια το εχω καταλαβει κι εγω!

Παντως επειδη κι εγω θηλαζω αποκλειστικα, οταν ξεκινησε κανονικα τις στερεες απεφευγα να τον θηλαζω στη διαρκεια της ημερας, του δινω απο το απογευμα και μετα και ετσι τρωει πολυ καλα τις στερεες. Μονο αν δω οτι δεν εχει χορτασει ή αν γκρινιαζει πολυ τον βαζω να θηλασει.

Μπορει να ετυχε με τον δικο μου δεν ξερω, αλλα μπορει να σε βοηθησει κι εσενα για να τρωει πιο ευκολα το φαγητο του αν εχει προβλημα.

Γιατί είναι κακό να θηλάζει πολλές φορές την ημέρα;

Ποιος είπε ότι όταν ξεκινούν οι στερεές τροφές οι θηλασμοί ελαττώνονται; 'Εχει μεγάλη σημασία να μην αντικαταστήσεις εσύ γεύματα αλλά να αφήσεις το μωρό να κάνει την αντικατάσταση αν θέλει.

Τι θα πει τρώει πολύ καλά τις στερεές τροφές. Θεωρείς ότι αν θηλάζει συχνότερα (διότι το έχει ανάγκη και το ζητάει) δεν θα φάει κάποια στιγμή της ζωής του καλά και τις στερεές; Διάβασε και αυτό: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

Να θυμάστε ότι κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του πρόγραμμα και ΕΠΙΛΕΓΕΙ το ίδιο πόσο συχνά χρειάζεται να θηλάσει

Η φίλη μας δεν ζήτησε οδηγίες αποθηλασμού Θα λείψει για 5 ώρες και αναρωτιέται τι είναι καλύτερο για το μωρό της.

Αν λοιπόν miriki νιώθεις ανασφάλεια μπορείς να του αφήσεις γάλα. Αλλά δεν θα πάθει τίποτε αν δεν θηλάσει αυτό το διάστημα. Mπορεί να φάει στερεές με τη γιαγια

.pngy3DLp3.png

Γεια σας κορίτσια.

Και εγώ ξεκίνησα να λείπω μερικές ώρες από το σπίτι και είχα το ίδιο δίλημμα.

Τελικά ο μικρός που είναι 10 μηνών όταν δεν με έχει, δεν ζητάει γάλα αλλά χορταίνει με το φρούτο και το μεσημεριανό. Όταν μένω σπίτι όλο και θα θηλάσουμε ενδιάμεσα.

Μόλις με δει όμως να μπαίνω από την πόρτα, δεν προλαβαίνω ούτε τα χέρια μου να πλύνω, πέφτει επάνω μου με λαχτάρα, ό,τι ώρα και να είναι και ό,τι και να έχει φάει προηγουμένως.

Θέλει μανούλα.

Τελικά έλειψα λιγότερο, γιατί δε χρειάστηκε το πεντάωρο. Πάντως γάλα δεν άφησα. Μου φάνηκε πολύ ψυχοφθόρο να αντλήσω πέντε έξι φορές για να βγάλω καμιά εκατοσταριά μλ. Μου θυμίζει και την περίοδο του νοσοκομείου που πάλευα και είπα να το παρακάμψω.....

Κορίτσια ευχαριστώ για την υποστήριξη.

Miss pitsi αφού μπορείς και κρατάς τη γαλουχία έτσι και δεν έχεις και πρόβλημα με το μικρό σου συνέχισε αυτόν τον τρόπο. Όμως εγώ όχι μόνο δεν του αρνούμαι αλλά προσφέρω κι από μόνη μου..... Είπαμε η κάθε δυάδα είναι τελείως διαφορετική και μοναδική.

FLcUp3.png0BQfp3.png