Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

• Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αποκλειστικος θηλασμος και κλαμα

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ,ΟΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΣΤΕΛΝΩ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ!!!(ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ).ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΡΙΠΛΟΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΩ!!!Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010,ΟΠΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΩΡΟ 35 ΗΜΕΡΩΝ.ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4450 ΚΙΛΑ,ΑΡΧΙΚΑ ΣΙΤΙΣΤΙΚΕ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΘΥΛΑΖΕΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΟΡΙΑΚΑ ΙΚΤΕΡΟ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΘΥΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ(ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΛΕΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!)-Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ-ΝΑ ΤΟ ΘΥΛΑΣΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΕΠΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΥΛΑΣΜΟΣ.ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΜΕ ΜΑΣ,ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΙ ΘΗΛΑΣΜΟΙ,ΞΕΝΥΧΤΙΑ,ΝΕΥΡΑ ΤΣΑΤΑΛΙΑ,ΠΟΛΛΛΛΛΗΗΗ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!!!ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΣΕΚ,ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΛΟ ΒΑΡΟΣ(ΦΗΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ 4350 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΜΕΡΕΣ 4850).ΞΑΝΑΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΓΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΥΣ(ΟΧΙ ΡΟΥΚΕΤΕΣ)ΠΟΛΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΗΣΥΧΟΣ)ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΒΑΡΟΣ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 5380!!!ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΘΥΛΑΖΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ(ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΞΥΓΗΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ)ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΩ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5-8 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ,ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ,ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ,ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΛΑ ΑΣΧΕΤΟΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΧΟΡΤΑΙΝΕ,ΤΟ ΒΑΖΑΜΕ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΨΑΧΝΕ ΣΑ ΤΡΕΛΟ ΒΥΖΙ ΝΑ ΦΑΕΙ!!!ΓΡΑΦΩ < ΘΗΛΑΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ> ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ!!!!ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΜΕ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟ 24ΩΡΟ.Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΜΑΡΓΟ(ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ)ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΡΟΗ ΚΑΙ ΤΣΑΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ!!!ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ,Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΕΝΑ ΣΤΗΘΟΣ 20 ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ,ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΗΤΑΝ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ,ΕΝΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΓΑΛΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΑΛΛΟ,ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΕΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΝΕΤ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΒΕΒΑΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΘΥΛΑΣΜΟΥ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΙ(ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΡΑΣ ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΧΕ ΜΕ 1 ΩΡΑ ΥΠΝΟ ΓΙΑ 35 ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ,ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΤΖΑΜΑ ΠΑΡΑΜΑΣΚΑΛΑ)ΕΛΠΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΓΛΛΑΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Διαφημίσεις

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

To μωρό παίρνει καλό βάρος, άρα ό,τι κάνατε μέχρι τώρα να συνεχίσετε να το κάνετε!

Δεν υπάρχουν ωράρια στον θηλασμό, το μωρό θα τρώει όποτε θέλει και για όσο θέλει, είναι φυσιολογικό να είναι ακόμα και 20 ώρες το 24ωρο στο στήθος, όσο κι αν αυτό ακούγεται τρομακτικό!

Σε κάθε γεύμα προσφέρουμε το ένα στήθος, αφού θηλάσει και αφήσει τη θηλή, το σηκώνουμε να ρευτεί, το κρατάμε για 10 λεπτά, αλλά αν δε ρευτεί δεν ανησυχούμε, γιατί τα μωράκια που θηλάζουν δεν καταπίνουν αέρα. Κατόπιν προσφέρουμε και το άλλο στήθος, αν το θέλει καλώς, συνεχίζουμε όπως πριν. Να φροντίσετε το κρεββατάκι του να έχει μια μικρή κλίση (υπάρχουν σφήνες που μπαινουν κάτω από το στρώμα, αλλά μπορείτε και μόνοι σας να βρείτε μια πατέντα, εμείς εχουμε ανασηκώσει το κεφαλάρι του κρεββατιού, πατάει πάνω σε δυο σανίδες), έτσι ώστε να αποφεύγεται η παλινδρόμηση (δεν σας το είπε αυτό η παιδίατρος?)

Διάβασε όσο εχεις χρόνο και τα άλλα threads στην ενότητα του θηλασμού, θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Α, κάντε λίγη υπομονή ακόμα, συνήθως μετά τις 40 μέρες στρώνουν τα πράγματα.

Να σας ζήσει ο μπεμπάκος!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Να σας ζήσει ο μπεμπούλης :D

Μπράβο σου που στηρίζεις τόσο τη μανούλα, είναι πολύ σημαντικό!

Απαντήστε στις ερωτήσεις στο λινκ για να μπορέσει να σας βοηθήσει καλύτερα η Αγλαία

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ,ΟΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΣΤΕΛΝΩ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ!!!(ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ).ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΡΙΠΛΟΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΩ!!!Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010,ΟΠΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΩΡΟ 35 ΗΜΕΡΩΝ.ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4450 ΚΙΛΑ,ΑΡΧΙΚΑ ΣΙΤΙΣΤΙΚΕ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΘΥΛΑΖΕΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΟΡΙΑΚΑ ΙΚΤΕΡΟ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΘΥΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ(ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΛΕΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!)-Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ-ΝΑ ΤΟ ΘΥΛΑΣΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΕΠΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΥΛΑΣΜΟΣ.ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΜΕ ΜΑΣ,ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΙ ΘΗΛΑΣΜΟΙ,ΞΕΝΥΧΤΙΑ,ΝΕΥΡΑ ΤΣΑΤΑΛΙΑ,ΠΟΛΛΛΛΛΗΗΗ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!!!ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΣΕΚ,ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΛΟ ΒΑΡΟΣ(ΦΗΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ 4350 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΜΕΡΕΣ 4850).ΞΑΝΑΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΓΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΥΣ(ΟΧΙ ΡΟΥΚΕΤΕΣ)ΠΟΛΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΗΣΥΧΟΣ)ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΒΑΡΟΣ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 5380!!!ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΘΥΛΑΖΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ(ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΞΥΓΗΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ)ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΩ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5-8 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ,ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ,ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ,ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΛΑ ΑΣΧΕΤΟΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΧΟΡΤΑΙΝΕ,ΤΟ ΒΑΖΑΜΕ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΨΑΧΝΕ ΣΑ ΤΡΕΛΟ ΒΥΖΙ ΝΑ ΦΑΕΙ!!!ΓΡΑΦΩ < ΘΗΛΑΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ> ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ!!!!ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΜΕ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟ 24ΩΡΟ.Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΜΑΡΓΟ(ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ)ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΡΟΗ ΚΑΙ ΤΣΑΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ!!!ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ,Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΕΝΑ ΣΤΗΘΟΣ 20 ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ,ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΗΤΑΝ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ,ΕΝΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΓΑΛΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΑΛΛΟ,ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΕΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΝΕΤ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΒΕΒΑΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΘΥΛΑΣΜΟΥ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΙ(ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΡΑΣ ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΧΕ ΜΕ 1 ΩΡΑ ΥΠΝΟ ΓΙΑ 35 ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ,ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΤΖΑΜΑ ΠΑΡΑΜΑΣΚΑΛΑ)ΕΛΠΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΓΛΛΑΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Γιάννη σε διαβάζουμε αλλά με δυσκολία: μην γράφεις κεφαλαία σε παρακαλώ, μας δυσκολεύεις πολύ.

Απάντησε στο ερωτηματολόγιο στο link που σου έδωσαν ήδη παραπάνω και πρόσθεσε σε παρακαλώ πώς είναι τα κακά του μωρού κι αν η γυναίκα σου συνεχίζει να θηλάζει από τα δύο στήθη κάθε φορά. Επίσης γράψε πότε δυσανασχετεί στο στήθος (λες "όχι όλες τις φορές").

Αυτά που σας έχει πει η παιδίατρος είναι χαζομάρες και λάθη, για να μην πω κάτι πιο χοντρό... Ενδεικτικά σου λέω ότι με τέτοια πρόσληψη βάρους (1 κιλό σε 1μήνα) δεν μπορεί να μην φτάνει το γάλα (μάλλον περισσεύει) ούτε και νομίζω ότι είναι χαμηλή η ροή (το αντίθετο μήπως; ). Ακόμα κι αν το παιδί έχει παλινδρόμηση, το μητρικό είναι το καλύτερο γάλα.

Η περίπτωσή σας δεν είναι τόσο περίπλοκη - δώσε μας τις πληροφορίες που ζητάμε και θα σου απαντήσουμε.

Διαφημίσεις

Γιάννη σε διαβάζουμε αλλά με δυσκολία: μην γράφεις κεφαλαία σε παρακαλώ, μας δυσκολεύεις πολύ.

και να χρησιμοποιείτε παραγράφους, για να μπορούμε να παρακολουθούμε το κείμενο

IBCLC

International Board Certified Lactation Consultant

Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

Σορρυ για τα κεφαλαια,θα το διορθωσουμε.Εχουμε ενα προβλημα με το ιντερνετ γιαυτο δεν εχουμε απαντησει μεχρι τωρα.Ελπιζουμε μεχρι το βραδυ να σας εχουμε στειλει τα στοιχεια που χρειαζεστε.

Α.39 εβδομαδων

Β.Αγορι

Γ.Καισαρικη

Δ.Επισκληριδιο

Ε.Ο ικτερος ηταν στο οριο γιαυτο η παιδιατρος μας συστησε μαζι με το θηλασμο και συμπληρωμα(στο βιβλιαριο γραφει 93 m).Επισης το μωρο δε νοσηλευτικε

1.13-9-10 4450 gr, 17-9-10 4350 gr , 1-10-10 4870 gr ,11-10-10 5300 gr(τον πηγαμε στον παοδιατρο λογω των εμετων που εκανε,οχι συνεχεια ουτε ρουκετες οπως αναφερω παραπανω)

2.Τα γευματα που κανει ειναι ατακτα,γενικα δε μενει πανω απο 10-15 λεπτα στο στηθος.Μετα απο 5 λεπτα που ειναι στο στηθος αρχιζει να κοκκινιζει το προσωπο του να κλαιει και να βγαζει με θυμο τη θηλη να τεντωνεται προς τα πισω και επειτα με δυναμη να προσπαθει να ξαναπιασει τη θηλη και το ιδιο ξανα και ξανα. Εκει ειναι και το προβλημα μας.Γενικα κανει 7 - 10 γευματα των 10 λεπτων το καθε ενα,μιας και ή' θα αποκοιμαται η' θα κλαιει ασταματητα γι αυτο και βγαζουμε με το θηλαστρο καθε βραδυ 150ml γαλα τα οποια τα πινει σε 2 δοσεις σε διαστημα 30 λεπτων

3.Θηλαζει στα περισσοτερα(περιπου 5) αλλα και παλι δε μπορουμε να υπολογισουμε με ακριβεια γιατι μπορει να θυλαζει για 5 λεπτα,να σταματαει γιατι κλαιει,να το βαζουμε να ρευτει αμεσως μετα και να ψαχνει στηθος απεγνωσμενα να θηλασει και με το που το βαζουμε να θηλασει να κανει τα ιδια(κλαμα,τσατιλα,και βγαλσιμο θυλης), να πινει αλλα 5 λεπτα,να κανει τα ιδια παλι και στο τελος επειδη κλαiει ασταματητα να του δινουμε συμπληρωμα για να κοιμηθει,απο το οποιο δεν εχει πιει ποτε πανω απο 30-40ml.Το συμπληρωμα σημειωτεον το δινουμε 1 φορα την ημερα.

4.30 - 40 ml σε ενα γευμα την ημερα.Τα υπολοιπα ειναι θυλασμος με πολυ κοπο και χρονο(οπως ειπα και πριν,τρωει κλαιει ξανατρωει,κοιμαται και μετα απο κανα 30 λεπτο ξυπναει γιατι πειναει)

5. 30-40 ml

6 και 7 .medela,1 αντληση, το βραδυ κατα τις 10,διαρκει γυρω στα 20 με 30 λεπτα

8. 6-7 βρεγμενες πανες

9. 5 πανες

10.Mιλαμε γενικα για ενα παιδι πολυ ανησυχο,το οποιο δε τρωει πανω απο 10-15 λεπτα θηλασμου γιατι κλαιει,και γιαυτο μαλλον θελει να τρωει συνεχεια.Ειχαμε και καταστασεις εμετων οι οποιες τωρα σε γενικες γραμμες εχουν υποχωρησει.Και κατι τελευταιο,διαγνωστηκε στοματιτιδα και μας ειπε η γιατρος πιπιλα με dactarin gel για να του περασει.Απο οτι ξερουμε πιπιλα απαγορευεται λογω συγχησης θηλων αλλα εμεις του τη δινουμε για να υποχωρησει,ασχετα οτι ακομα υπαρχει η ασπρη γλωσσα(τη πιπιλα τη δινουμε εδω και 15 μερες τρεις φορες την ημερα.

Αν μπορουσαμε να ξεπερασουμε το προβλημα να κλαει στο στηθος και να μη κλαιει τοτε θα ειμασταν πολυ πιο ευτυχισμενοι και λιγοτερο προβληματισμενοι απο οτι τωρα.

Γιάννη, πρόσθεσε σε παρακαλώ πώς είναι τα κακά του μωρού κι αν η γυναίκα σου συνεχίζει να θηλάζει από τα δύο στήθη κάθε φορά. Πες μας επίσης πώς είναι η ροή στο στήθος - υποθέτω μεγάλη, σωστά;

Γιάννη, πρόσθεσε σε παρακαλώ πώς είναι τα κακά του μωρού κι αν η γυναίκα σου συνεχίζει να θηλάζει από τα δύο στήθη κάθε φορά. Πες μας επίσης πώς είναι η ροή στο στήθος - υποθέτω μεγάλη, σωστά;

Ωχ, κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά. EvaMD μεγάλη παραγωγή γάλακτος στο forum!!!!!!!!

Γιάννη μάλλον έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμάς:πολύ γάλα!!!!!!!!!!!!!

Επειδή όμως εμείς είμαστε νεούδια η Eva και τα άλλα κορίτσια θα σας βοηθήσουν σωστά.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

Συγνώμη, η γυναίκα σου δεν βάζει dactarin στις θηλές της;

Πρέπει να βάζει κι αυτή, αλλιώς το μωρό συνεχώς θα κολλάει.

Το μωρό πιθανόν κλαίει γιατί πονάει λόγω της μυκητίασης στο στόμα. Επίσης η πιπίλα δεν νομιζω ότι χρειάζεται, μπορείτε εσείς να βάζετε στο στόμα του μωρού αλοιφή (και η γυναίκα σου στις θηλές, μετά τον θηλασμό)

jv42p3.png

DfUyp2.png

Α.39 εβδομαδων

Β.Αγορι

Γ.Καισαρικη

Δ.Επισκληριδιο

Ε.Ο ικτερος ηταν στο οριο γιαυτο η παιδιατρος μας συστησε μαζι με το θηλασμο και συμπληρωμα(στο βιβλιαριο γραφει 93 m).Επισης το μωρο δε νοσηλευτικε

1.13-9-10 4450 gr, 17-9-10 4350 gr , 1-10-10 4870 gr ,11-10-10 5300 gr(τον πηγαμε στον παοδιατρο λογω των εμετων που εκανε,οχι συνεχεια ουτε ρουκετες οπως αναφερω παραπανω)

2.Τα γευματα που κανει ειναι ατακτα,γενικα δε μενει πανω απο 10-15 λεπτα στο στηθος.Μετα απο 5 λεπτα που ειναι στο στηθος αρχιζει να κοκκινιζει το προσωπο του να κλαιει και να βγαζει με θυμο τη θηλη να τεντωνεται προς τα πισω και επειτα με δυναμη να προσπαθει να ξαναπιασει τη θηλη και το ιδιο ξανα και ξανα. Εκει ειναι και το προβλημα μας.Γενικα κανει 7 - 10 γευματα των 10 λεπτων το καθε ενα,μιας και ή' θα αποκοιμαται η' θα κλαιει ασταματητα γι αυτο και βγαζουμε με το θηλαστρο καθε βραδυ 150ml γαλα τα οποια τα πινει σε 2 δοσεις σε διαστημα 30 λεπτων

3.Θηλαζει στα περισσοτερα(περιπου 5) αλλα και παλι δε μπορουμε να υπολογισουμε με ακριβεια γιατι μπορει να θυλαζει για 5 λεπτα,να σταματαει γιατι κλαιει,να το βαζουμε να ρευτει αμεσως μετα και να ψαχνει στηθος απεγνωσμενα να θηλασει και με το που το βαζουμε να θηλασει να κανει τα ιδια(κλαμα,τσατιλα,και βγαλσιμο θυλης), να πινει αλλα 5 λεπτα,να κανει τα ιδια παλι και στο τελος επειδη κλαiει ασταματητα να του δινουμε συμπληρωμα για να κοιμηθει,απο το οποιο δεν εχει πιει ποτε πανω απο 30-40ml.Το συμπληρωμα σημειωτεον το δινουμε 1 φορα την ημερα.

4.30 - 40 ml σε ενα γευμα την ημερα.Τα υπολοιπα ειναι θυλασμος με πολυ κοπο και χρονο(οπως ειπα και πριν,τρωει κλαιει ξανατρωει,κοιμαται και μετα απο κανα 30 λεπτο ξυπναει γιατι πειναει)

5. 30-40 ml

6 και 7 .medela,1 αντληση, το βραδυ κατα τις 10,διαρκει γυρω στα 20 με 30 λεπτα

8. 6-7 βρεγμενες πανες

9. 5 πανες

10.Mιλαμε γενικα για ενα παιδι πολυ ανησυχο,το οποιο δε τρωει πανω απο 10-15 λεπτα θηλασμου γιατι κλαιει,και γιαυτο μαλλον θελει να τρωει συνεχεια.Ειχαμε και καταστασεις εμετων οι οποιες τωρα σε γενικες γραμμες εχουν υποχωρησει.Και κατι τελευταιο,διαγνωστηκε στοματιτιδα και μας ειπε η γιατρος πιπιλα με dactarin gel για να του περασει.Απο οτι ξερουμε πιπιλα απαγορευεται λογω συγχησης θηλων αλλα εμεις του τη δινουμε για να υποχωρησει,ασχετα οτι ακομα υπαρχει η ασπρη γλωσσα(τη πιπιλα τη δινουμε εδω και 15 μερες τρεις φορες την ημερα.

Αν μπορουσαμε να ξεπερασουμε το προβλημα να κλαει στο στηθος και να μη κλαιει τοτε θα ειμασταν πολυ πιο ευτυχισμενοι και λιγοτερο προβληματισμενοι απο οτι τωρα.

Μέχρι να συμπληρώσεις τα υπόλοιπα να σου απαντήσω σε κάποια από αυτά που γράφεις:

Το μωρό παίρνει πολύ καλό βάρος: περίπου 30 γραμ. την ημέρα ενώ το αναμενόμενο είναι 25. Άρα το συμπλήρωμα είναι περιττό.

Προσωπικά (αν και δεν είμαι γιατρός - μην σε μπερδέψει κι εσένα το MD στο όνομά μου :lol:) θεωρώ ότι ήταν περιττό και στην αρχή, καθώς είναι αστείο να μιλάμε για ίκτερο 9,3 σε μωρό σχεδόν 4,5 κιλά! Το όριο στον ίκτερο είναι το 12 απ' όσο ξέρω και μάλιστα για πολύ μικρότερα μωρά.

Οι εμετοί του μωρού μπορεί να οφείλονται σε παλινδρόμηση όπως σας είπαν, οπότε το μητρικό είναι το καλύτερο γάλα. Αν είναι όντως παλινδρόμηση κάποιες τεχνικές (ανασηκωμένο στρώμα στο κρεββάτι του μωρού, το κρατάτε όρθιο για αρκετή ώρα μετά το γεύμα, δεν το κουνάτε πολύ κλπ.) μπορεί να βοηθήσουν. Αναγωγές ωστόσο μπορεί να έχει ένα μωρό αν η μαμά έχει υπερπαραγωγή και το μωρό τρώει πολύ/είναι λαίμαργο. Αν η μαμά έχει υπερπαραγωγή λογικά υπάρχουν κι άλλα συμπτώματα - η ανησυχία στο στήθος είναι ένα από αυτά- αλλά πρέπει να μας δώσεις κι άλλα στοιχεία (δες το άλλο μου μήνυμα παραπάνω).

Το μωρό με τη στοματίτιδα είναι πιθανόν να πονάει. Άρα ένας λόγος ανησυχίας μπορεί να είναι και αυτός. Η κρέμα για τη στοματίτιδα πρέπει να χρησιμοποιείται και από τη μαμά στο στήθος της (αλλιώς γίνεται επαναμόλυνση). Σταματήστε την πιπίλα, δεν βοηθά - την κρέμα τη βάζετε στο στόμα του μωρού και στο στήθος (της μαμάς) πολλές φορές τη μέρα σε πολύ μικρή ποσότητα ώστε να δημιουργείται ένα λεπτό στρώμα κρέμας επάνω στη θηλή. Η μαμά πρέπει να σταματήσει να καταναλώνει ζάχαρη, άσπρο αλεύρι και ό,τι τα περιέχει καθώς από αυτά τρέφεται ο μύκητας. Για περισσότερες πληροφορίες πάνω σ' αυτό ψάξε αν θες στο φόρουμ με τη λέξη "καντιντίαση" - θα βρεις πολλές συμβουλές της Αγλαΐας σχετικά. Όσα σου λέω παραπάνω για τη στοματίτιδα τα γράφει η κ. Πατσούρου (παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού) στο βιβλίο της.

Η μαμά να σταματήσει την άντληση, όποιο θήλαστρο και να έχετε (το medela είναι μάρκα, όχι μοντέλο αλλά υποθέτω ότι το έχετε αγοράσει οπότε δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιείται στη φάση αυτή που εγκαθίσταται η γαλουχία...). Αν βγάζει 150γρ το βράδυ μετά από θηλασμούς όλη τη μέρα, έχει υπεραρκετό γάλα - το μπιμπερό συμβάλλει στη σύγχιση θηλών, ταράζει το μωρό γιατί θεωρεί ότι η μαμά το αρνείται και μπαίνετε σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία χωρίς κανένα λόγο.

Ωχ, κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά. EvaMD μεγάλη παραγωγή γάλακτος στο forum!!!!!!!!

Γιάννη μάλλον έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμάς:πολύ γάλα!!!!!!!!!!!!!

Επειδή όμως εμείς είμαστε νεούδια η Eva και τα άλλα κορίτσια θα σας βοηθήσουν σωστά.

Άστα, γαλακτοθύελλα!!! :lol: Κι έχεις κλασσικά τους παιδιάτρους να λένε για συμπλήρωμα... :roll:

Καλησπερα και παλι.Μαλλον δε μπορουμε να μιλαμε για υπερπαραγωγη γαλακτος γιατι το γαλα που βγαζουμε με το θηλαστρο ειναι τοσο πολυ γιατι το μωρο σχεδον δεν εχει φαει τιποτα η ελαχιστα λογω του οτι κλαιει και τρωει ανα 5 λεπτα απο το στηθος κατα τη διαρκεια της ημερας ή θα κοιμαται τις ατελειωτες ωρες το πρωι και το μεσημερι.Αρα το στηθος εχει γεμισει και επειδη το βραδυ δε μπορει να φαει απο το στηθος το βγαζουμε με το θηλαστρο για να του το δωσουμε μαζεμενο το βραδυ(150 ml) για να ησυχασει και να ηρεμησει το βραδυ.Σημειωτεον οτι απο το μπουκαλι με το γαλα που εχουμε βγαλει με το θηλαστρο θα το πιει με τη μια χωρις να κλαιει και να διαμαρτυρεται οπως κανει με το στηθος αρα μπορει η στοματιτιδα που εχει να μην επηρεαζει τη σιτιση του.Αν πονουσε και απο το μπουκαλι δε θα μας εκανε τα ιδια?Ξανατονιζω οτι το κλαμα και την αρνηση την παθαινει μονο στο στηθος και οχιστο μπουκαλι.Βεβαια υπαρχουν περιπτωσεις που το μωρο τη στιγμη που θυλαζει πνιγετε!Τι να πουμε τωρα?Υπερπαραγωγη η΄ λαιμαργια οπως λεει η γιατρος?

Οσον αφορα τα κακακια ειναι μουσταρδι με κοκους και τελος δε καταφερνει να θυλασει και απο τα δυο στηθη γιατι ηδη στο πρωτο 10 λεπτο η΄ θα εχει κοιμηθει(σπανια) ή θα αρχισει να κλαιει ασταματητα και θα πεταει τη θυλη.

Διαφημίσεις

Μαλλον δε μπορουμε να μιλαμε για υπερπαραγωγη γαλακτος γιατι το γαλα που βγαζουμε με το θηλαστρο ειναι τοσο πολυ γιατι το μωρο σχεδον δεν εχει φαει τιποτα η ελαχιστα λογω του οτι κλαιει και τρωει ανα 5 λεπτα απο το στηθος κατα τη διαρκεια της ημερας ή θα κοιμαται τις ατελειωτες ωρες το πρωι και το μεσημερι.

Νομίζω ότι υποτιμάτε την ποσότητα που πίνει το μωρό από το στήθος: για να βάλει 1 κιλό σε 1 μήνα σημαίνει ότι πίνει περίπου 1 λίτρο γάλα τη μέρα. Τα 150γρ που δίνετε με το μπιμπερό είναι το 1/7 αυτής της ποσότητας.

Αρα το στηθος εχει γεμισει ...

Το να περιμένουμε ή να αφήνουμε το στήθος να γεμίσει για να θηλάσουμε ή για να αντλήσουμε είναι συνταγή για αποθηλασμό.

επειδη το βραδυ δε μπορει να φαει απο το στηθος το βγαζουμε με το θηλαστρο για να του το δωσουμε μαζεμενο το βραδυ(150 ml) για να ησυχασει και να ηρεμησει το βραδυ.

Δεν υπάρχει η έννοια "δεν μπορεί να φάει το βράδυ από το στήθος". Τι θα πει "να ησυχάσει και να ηρεμήσει το βράδυ"; Να κοιμηθεί περισσότερο; Αν κοιμάται "τις ατελειωτες ωρες το πρωι και το μεσημερι" δεν νομίζεις ότι κάποτε πρέπει να αναπληρώσει τυχόν χαμένα γεύματα; Αυτή η συμπεριφορά του μωρού είναι φυσιολογική - αν θες ψάξε στο διαδίκτυο για cluster feeding ή δες εδώ http://www.kellymom.com/babyconcerns/fussy-evening.html ή εδώ http://www.lactationconsultant.info/cuefeed.html Το να αντλείτε και να δίνετε με μπιμπερό είναι λανθασμένη τακτική....

Σημειωτεον οτι απο το μπουκαλι με το γαλα που εχουμε βγαλει με το θηλαστρο θα το πιει με τη μια χωρις να κλαιει και να διαμαρτυρεται οπως κανει με το στηθος αρα μπορει η στοματιτιδα που εχει να μην επηρεαζει τη σιτιση του

....

Ξανατονιζω οτι το κλαμα και την αρνηση την παθαινει μονο στο στηθος και οχιστο μπουκαλι.

Μπορεί να είναι έτσι όσον αφορά τη στοματίδα. Το γεγονός όμως ότι "προτιμά" το μπιμπερό από το στήθος, θα έπρεπε να σου λέει κάτι... Και φυσικά δεν εννοώ την ποσότητα γάλακτος της μαμάς. Εννοώ ότι ωθείτε το μωρό στο μπουκάλι.

Βεβαια υπαρχουν περιπτωσεις που το μωρο τη στιγμη που θυλαζει πνιγετε!Τι να πουμε τωρα?Υπερπαραγωγη η΄ λαιμαργια οπως λεει η γιατρος?

Όσο λαίμαργο και να είναι το μωρό δεν μπορεί να πνιγεί με ...τον αέρα. Το πολύ γάλα αντίθετα σίγουρα προκαλεί πνίξιμο στα μωράκια.

Οσον αφορα τα κακακια ειναι μουσταρδι με κοκους και τελος δε καταφερνει να θυλασει και απο τα δυο στηθη γιατι ηδη στο πρωτο 10 λεπτο η΄ θα εχει κοιμηθει(σπανια) ή θα αρχισει να κλαιει ασταματητα και θα πεταει τη θυλη

Τα κακά δείχουν ότι το μωρό παίρνει και το λιπαρό γάλα. Πλέον καλό είναι να θηλάζει μόνο από ένα στήθος ανά γεύμα. Όταν το μωρό αρχίζει να κλαίει και να πετάει τη θηλή από το στόμα, το γάλα τρέχει από το στήθος;

Οχι,το γαλα δε τρεχει απο το στηθος.Και εννοειται οτι εχουμε κανει τις ατελειωτες προσπαθειες να θηλασουμε αποκλειστικα αλλα οταν ενα μωρο αρνειται να τραφει απο το στηθος κλαιγοντας σπαρακτικα τοτε να το αφησουμε νηστικο?Σας ειπα μπουκαλι δινουμε,ειτε απο το θηλαστρο ειτε ξενο οταν εχουμε προσπαθησει πανω απο μια ωρα προσπαθωντας να το θηλασουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αλλα εχουμε αποτυχει(5 λεπτα τρωει,κλαιει,ηρεμει κοκ)!!Δε ξερω αν φταιμε εμεις αλλα πραγματικα δε δεχομαστε οτι προωθουμε το μπουκαλι στο παιδι μας.Αν ηταν ετσι θα ειχαμε κοψει το θηλασμο εδω και πολυ καιρο προωθοντας το μπουκαλι το οποιο ειναι πολυ πιο ευκολο απο το θηλασμο.

Επισης δε περιμενουμε να γεμισει το στηθος,απλα οταν εχει να φαει πολλες ωρες και κοιμαται,το στηθος δε γεμιζει με γαλα περισοτερο?Εννοειτε οτι η πρωτη κινηση που κανουμε οταν το παιδι δειχνει οτι πειναει ειναι να του δωσουμε αμεσως στηθος για να θηλασει.Απλα δε μπορουμε να καταλαβουμε γιατι ενα μωρο κλαιει οταν θηλαζει??

Αποφασισαμε να αλλαξουμε παιδιατρο μιας και αυτη δε μας εχει δωσει καμια βοηθεια περι θηλασμου.

Κατι τελευταιο.Υπαρχει περιπτωση το γαλα απο το θηλασμο να μη φτανει και το παιδι να εκνευριζεται και να μη πινει,μιας και ειναι μεγαλο παιδι απο θεμα βαρους?

γιαννη καλωσηρθατε στη παρεα μας και στο μαγικο ταξιδι του θηλασμου

απο οσα διαβασα βρισκω την συμπεριφορα του μωρου απολυτα φυσιολογικη

επειδη νομιζω ειναι και το πρωτο σας μωρακι ειστε αγχωμενοι και φοβαστε οτι το μωρο δε σιτιζεται καλα,μη στεναχωριεσαι ομως η φυση εχει κανονισει για ολα...

στο πρωτο μου παιδακι οταν θηλαζα ημουνα πελαγωμενη γιατι κλαει?γιατι τεντονεται?μηπως δεν εχω γαλα?μηπως πειναει?και γιατι θελει παλι στηθος πριν 10 λεπτα το ταισα κ αλλα πολλα...

ευτυχως ανακαλυψα εδω τη παρεουλα και εκει που ημουνα στη φαση να το "κοψω" γυρω στους 3 μηνες περιπου κατορ8ωσα να θηλασω για 16 μηνες

τωρα στο δευτερο παιδακι μπηκε ο αυτοματος πιλοτος :lol:κ περασα οσα απο αυτα γραφεις ανυσηχιες,κλαμα,μεγαλη ροη κ να παλι που εφτασα τους 4μιση μηνες θηλασμου κ συνεχιζουμε...

φανταζομαι οτι ειστε περιπου 35+ ημερων

πολυ πιθανον το παιδακι να ξεκινησε κ τους κολικους γιαυτο και οι ανυσηχια..

συμβουλη..πολλες αγκαλιες...μα πολλες....τακτικοι θηλασμοι χωρις ωραρια...αν μπορειτε κοιμηθητε και μαζι με τ μωρο κανε αναζητηση για τα θετικα του co sleeping ,επισης θα μπορουσε να σας βοηθησει ενας μαρσιπος αγκαλιας τυπου sling εμενα με εσωσε τωρα στο δευτερο παιδακι ...και οσο μπορειτε να αποφευγετε τον εκνευρισμο...

να δεις που σε ενα μηνα 8α μπεις εδω μεσα και θα πεις τα καταφεραμε γιατι το ποιο σημαντικο ειναι οτι εισαι και εσυ συμμετοχος στο ταξιδι αυτο του θηλασμου και βοηθας τη γυναικα σου...

καλη συνεχεια λοιπον κ οτι χρειαστεις ειμαστε εδω :wink:

1kOup2.pngTxJmp3.png

Ευχαριστουμε για το ενδιαφερον απλα δε ξερουμε κατα ποσο να του δινουμε ξενο γαλα οταν κλαιει ή να συνεχιζουμε με το θηλασμο κι ας δυσανασχετει το μωρο.Σημερα το βραδυ θα το παμε αποκλειστικα με θηλασμο και ελπιζουμε να μη συνεχιζει να κλαιει απαρηγορητο!!!

Και κατι τελευταιο,διαγνωστηκε στοματιτιδα και μας ειπε η γιατρος πιπιλα με dactarin gel για να του περασει.Απο οτι ξερουμε πιπιλα απαγορευεται λογω συγχησης θηλων αλλα εμεις του τη δινουμε για να υποχωρησει,ασχετα οτι ακομα υπαρχει η ασπρη γλωσσα(τη πιπιλα τη δινουμε εδω και 15 μερες τρεις φορες την ημερα.

dactarin gel βάζει μόνο το μωρό ή και η μαμά;

Γιάννη, ψυχραιμία!

Δυστυχώς τα περισσότερα μωρά δεν είναι σαν αυτά των διαφημίσεων και ... δεν έχουν εγγύηση! Δηλαδή δεν μπορείτε να το αλλάξετε όσα ελαττώματα και να έχει! :D

Το μωράκι σας φαίνεται να έχει ΓΟΠ, καλό θα ήταν να το δει ένας παιδογαστρεντερολόγος για να αξιολογήσει την κατάσταση και να σας δώσει οδηγίες.

Πριν πάτε σε παιδογαστρεντερολόγο διαβασε πολύ προσεκτικά το άρθρο του οποίου το λινκ θα το βρεις σε αυτό το ποστ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28814

Δυστυχώς τα μωρά με ΓΟΠ συχνά πονάνε και γι αυτό δεν είναι πολύ ευτυχισμένα όταν τρώνε. Η ΓΟΠ στρεσσάρει και το μωρό και τους γονείς. Επειδή το μωρό είναι δύσκολο να τα καταφέρει μόνο του, θα πρέπει οι γονείς να βρούνε την ψυχραιμία να το βοηθήσουν!

Ένα μωρό που πονάει και κλαίει βρίσκει σημαντική ανακούφιση σε μια ψύχραιμη αγκαλιά όπως η δική σου! Εσύ προσφέρεις την πιο σημαντική στήριξη στη μητέρα και το μωρό και πολύ σωστά έγραψες ότι προσπαθείτε. Η προσπάθεια είναι κοινή και μακάρι να είναι σε όλες τις οικογένειες έτσι!

Eπειδή η ΓΟΠ συχνά συνοδεύεται από αλλεργία στα γαλακτοκομικά, είναι καλό η μητέρα να σταματήσει τουλάχιστον τα γαλακτοκομικά που περιέχουν γάλα αγελάδος, μια και αυτή είναι η πιο συχνή αλλεργία.

Σε αυτή τη σελίδα θα βρεις αναλυτικά όλα όσα σας χρειάζονται:

http://www.askdrsears.com/html/10/T106004.asp

Μεταξύ αυτών:

Dr. Sears suggests:

Don't take it personally that your baby cries a lot. A baby knows that his parents are there and care, even if they can't always relieve the pain.

IBCLC

Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

Απλα δε μπορουμε να καταλαβουμε γιατι ενα μωρο κλαιει οταν θηλαζει??

Πονάει λόγω της ΓΟΠ.

Γι αυτό επιμένω να δείτε ΠΑΙΔΟγαστρεντερολόγο να εκτιμήσει την κατάσταση.

Κατι τελευταιο.Υπαρχει περιπτωση το γαλα απο το θηλασμο να μη φτανει και το παιδι να εκνευριζεται και να μη πινει,μιας και ειναι μεγαλο παιδι απο θεμα βαρους?

Το συγκεκριμένο παιδί θηλάζει καλά και τρέφεται πολύ ικανοποιητικά.

Θα πρέπει να δοκιμάσετε πολλές στάσεις στι οποίες το μωρό να είναι όρθιο ή σχεδόν όρθιο όταν θηλάζει.

Επίσης θα πρέπει να πραμένει όρθιο ή σχεδόν όρθιο μετά το θηλασμό.

Θα πρέπει να κοιμάται σε στρώμα με κλίση ώστε να περιορίζονται τα συμπτώματα της ΓΟΠ.

IBCLC

Θα το δεις γραμμένο σε πολλά σημεία του φόρουμ, αλλά μου αρέσει να το επαναλαμβάνω, γιατί κι εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση οταν το διάβασα... Το στήθος δε λειτουργεί σα σάκος που μαζεύει γάλα και ή ειναι γεμάτος ή άδειος, οπως πχ η ουροδόχος κύστη μαζεύει ούρα. Το γάλα παράγεται την ωρα που το μωρό θηλάζει. Οσο πιο πολύ θηλάζει το μωρό, τόσο πιο πολύ γάλα παράγει ο οργανισμός. Αν το στήθος μάζευε γάλα, τότε οι κοπέλες με πολύ μικρό στήθος δε θα μπορούσαν να θηλάσουν, γιατι τι γάλα θα μαζευε το στήθος?

Επίσης το θήλαστρο δεν είναι ενδεικτικό για την παραγωγή της μητέρας. Υπάρχουν κοπέλες που θηλασαν αποκλειστικά τα μωρά τους και όμως με το θήλαστρο έβγαζαν πολύ μικρές ποσοτητες. Απλά ο μαστός δεν ανταποκρίνεται στην αναρόφηση του θήλαστρου με τον ίδιο τρόπο που ανταποκρίνεται στις θηλαστικές κινήσεις του βρέφους (και λογικό ειναι). Βέβαια υπάρχουν και κοπέλες που θηλασαν αποκλειστικά με τη βοήθεια του θηλαστρου, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικος. Εγώ πχ ούτε μια σταγόνα γάλα δεν εχω καταφερει να βγάλω με το χέρι, ενώ άλλες κοπέλες γεμίζουν μπουκάλια έτσι. Και να προσθέσω ότι θηλασα τον γιο μου 14 μήνες και τώρα θηλάζω αποκλειστικά την κόρη μου, που ειναι 2,5 μηνών (φυσικά με τη βοήθεια της Αγλαΐας και των άλλων κοριτσιών εδώ στο φορουμ που έχουν την καλή διάθεση να μοιραστούν τις γνώσεις τους).

Εφόσον ο μικρός θηλάζει (και εξακολουθήσει να θηλάζει) αποκλειστικά, δεν υπάρχει περίπτωση να μη φτάνει το γάλα της μαμάς, μην τα ρίχνουμε όλα εκεί, εχω ακούσει διάφορα τραγελαφικά... "ααα, το μωρό δεν κοιμάται αρκετά, αρα πεινάει, δώστου συμπλήρωμα", "ααα, το μωρό γκρινιάζει, αρα δε χορταίνει, δώστου συμπλήρωμα", "ααα, εβγαλε ενα σπυράκι στον πισινό, το γάλα της μαμάς δεν ειναι καλό, δωστου συμπλήρωμα" :) Διάβασε το thread "Συμβουλές παιδιατρων προς αποφυγήν" και θα δεις αρκετά τέτοια!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ευχαριστουμε για τις απαντησεις σας,η μαμα δε βαζει,μας το ειπε η παιδιατρος αλλα βαζει μονο το μωρο σε πιπιλα(dactarin).Eπειδη δε του περναει μας εδωσε ενα σιροπι.Να παμε σε γαστρτρεντερολογο,αλλα να του δινουμε και ξενο οταν κλαιει απαρηγορητα στο στηθος η' να επιμενουμε με πολυ κλαμα στο θηλασμο?Αλλο ενα θεμα ειναι γιατι πινει κανονικα απο το μπουκαλι του θυλαστρου και δεν κλαιει και οταν ειναι να φαει απο το στηθος κλαιει και διαμαρτυρεται τις πιο πολλες φορες?Αν ειχε γοπ δε θαπρεπε να ποναει και οταν ετρωγε απο το μπουκαλι?

Θα τολμησω να δωσω μια απαντηση, και ας με διορθωσουν οι πιο εμπειρες ή η Αγλαϊα, αν κανω λαθος... επειδη κατι παρομοιο περασα με τον γιο μου, οταν ηταν 2 μηνων, εβγαζα γαλα με το θηλαστρο και του εδινα το βραδυ. Ο δικος σου μπεμπης ειναι και πολυ μικρουλης ακομα, οποτε και ειναι πολυ ευκολο να παθει συγχιση θηλων και να μη θελει το στηθος, αλλα το πιο βασικο κατ' εμενα ειναι οτι μαθαινει στην ευκολη ροη του μπιμπερο και μετα δυσκολευεται στο στηθος που πρεπει να προσπαθησει περισσοτερο για να κατεβει το γαλα.

Οσο μπορειτε να αποφευγετε το μπιμπερο και να επιμεινετε με το στηθος.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ευχαριστουμε για τις απαντησεις σας,η μαμα δε βαζει,μας το ειπε η παιδιατρος αλλα βαζει μονο το μωρο σε πιπιλα(dactarin).Eπειδη δε του περναει μας εδωσε ενα σιροπι.ι?

ΚΑΚΩΣ δεν βάζει η μαμά στις θηλές dactarin.

έτσι δεν θα περάσει ποτέ, στο γράψαμε και παραπάνω.

jv42p3.png

DfUyp2.png