Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τρία χρόνια μετά

Recommended Posts

Πέρασαν τρια χρονια απο τοτε που χασαμε το μωρο μας 25 εβδομαδων γεννηθηκε προωρα και πεθανε λιγο μετα τη γεννα.

Ειχαμε την τυχη να κανουμε γρηγορα αλλο παιδακι εναν μικρουλη που ειναι σημερα δυο ετων.

Ποτε δεν ξεχασα το πρωτο μου αγορακι και αυτα τα χρονια ειχα τυψεις . Τυψεις γιατι δεν το πηρα αγκαλια , το ζητησα αλλα οι νοσηλευτες με απετρεψαν , το ζητησα δυο τρεις φορες μετα παραιτηθηκα , επρεπε να επεμεινω κι αλλο.

Τυψεις γιατι ποτε δεν εμαθα τι εγινε το σωματακι του , ειχα την εντυπωση οτι το νοσοκομειο τα αναλαμβανει αυτα και πανε σε εναν χωρο ολα τα μωρακια που πεθαινουν στο μαιευτηριο . ποτε δεν ρωτησα στο μαιευτηριο δεν βρηκα το κουραγιο.

χτες ομως ενα γραμμα που ηρθε απο το νεκροταφειο μου αποκαλυψε την αληθεια . ο αντρας μου ειχε φροντισει για ολα , τελετη , ταφη σε ατομικο ταφο και πηγαινε ποτε ποτε απο εκει. εγω δεν ειχα ιδεα. δεν μου ειχε πει γιατι ημουν χαλια ,μετα ηρθε η νεα εγκυμοσυνη και δεν ηθελε να με φορτισει .

τωρα νιωθω μια ανακουφιση ,νιωθω οτι προσφερε στο παιδακι μας τις τιμες που του επρεπαν , νιωθω ομως και ενα μεγαλο παραπονο γιατι εμενα με αφησε εξω απο ολο αυτο .

συγνωμη για το μακαβριο του θεματος , ευχαριστω που με ακουσατε.

Διαφημίσεις

λυπαμαι για αυτο που εγινε και χαιρομαι για το νεο μωρακι που ξαναεφερε χαρα στη ζωη σας. νομιζω οτι ο αντρας σου εκανε καλα γιατι ειναι δυσκολο πολυ για μια μανα να περασει κατι τετοιο, οι αντρες ειναι αλλο ειναι πιο δυνατοι ,το πιστευω αυτο και φυσικα μονο για τις περιπτωσεις που αφορουν τα παιδια μας. δυστυχως η κουμπαρα μου εχασε μωρο 38 εβδομαδων και ξερω οτι και ο κουμπαρος μου εκανε το ιδιο με τον αντρας σου. δεν θα το αντεχε η ιδια ακομη και τωρα που εχουν περασει τρια χρονια και μολις πριν 1 μηνα γεννησε την κορη της. να χαρειτε το παιδακι σας και ειμαι σιγουρη οτι το αλλο αγγελακι ειναι εκει ψηλα και προσεχει το αδερφακι του....

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Ο άντρας σου γλυκιά μου φέρθηκε όπως έπρεπε. Έκανε πολύ καλά που δεν ήθελε να σε φορτίσει περισσότερο. Ούτε μπορώ να φανταστώ πώς είναι να γεννάς κανονικότατα ένα μωράκι και να το χάνεις, στη σκέψη και μόνο παγώνω.. θα συνερχόσουν ποτέ αν είχες να ασχοληθείς και με τα διαδικαστικά? Ο άντρας σου τίμησε το παιδάκι σας όπως έπρεπε και τώρα μπορείς να το κάνεις κι εσύ..

Πολλά φιλιά σ'εσένα και το άλλο σου μωράκι. Και μια αγκαλιά στον άντρα σου που λόγω της κατάστασης και για να σε προστατέψει "αναγκάστηκε" ή "ανάγκασε τον εαυτό του" να το περάσει μόνος του αυτό.

Όχι καλή μου, μη νιώθεις παράπονο...Ο άντρας σου σίγουρα θα πήγαινε εκεί και για τους δυο σας...Σε προστάτευσε πραγματικά με αυτό που έκανε...Να τον ευγνομωνείς...Έστω και 3 χρόνια μετά, θα απαλύνει ο πόνος σου...Τουλάχιστον έτσι σκέφτομαι χωρίς να έχω ζήσει κάτι ανάλογο..Να είσαι γερή και δυνατή!

"αναγκάστηκε" ή "ανάγκασε τον εαυτό του" να το περάσει μόνος του αυτό.

...και δεν είναι λίγο αυτό!Αυτός πώς να νιώθει που το πέρασε όλο αυτό μόνος του?

Διαφημίσεις

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας, η αληθεια ειναι οτι εκεινο τον καιρο ημουν τοσο χαλια που δεν θα αντεχα να παρακολουθησω κηδεια ταφη κλπ.

Η χτεσινη αποκαλυψη παροτι με φορτισε συναισθηματικα με εκανε να νιωσω χαρα και ανακουφιση γιατι ηταν το μονο που μπορουσαμε να κανουμε για το μωρο μας και ο αντρας μου το εκανε για εμας.

Οταν χανεται ενα τοσο μικρο μωρο ολοι αποφευγουν να μιλουν για αυτο και θελεις να φωναξεις να τους πεις οτι ειχε και αυτο αξια , ηταν ενας ανθρωπος και αυτο μικρουλης αλλα υπηρξε !! οι τιμες που το αποδωθηκαν αποδεικνυουν την υπαρξη του και τη σημαντικοτητα του.

για να πω και κατι πιο ευχαριστο ελπιζουμε το μικρο μας αγγελουδι να μας στειλει και ενα δευτερο αδελφακι συντομα να εχει παρεουλα ο μικρος μας . το περιμενουμε με ανυπομονησια !!

Ismin καλημέρα,

Δυστυχώς κι' εγώ πριν 3μιση χρόνια γέννησα στις 38 εβδομάδες ένα νεκρό αγγελουδάκι. Κι ενώ ζήτησα να μη ξέρω τι διαδικασία θα ακολουθηθεί, ο σύζυγός μου κρυφά μου κανόνισε για τη ταφή και όλα τα σχετικά. Δε το άντεξε όμως μόνος του και 2 μέρες μετά τη ταφή μου αποκάλυψε το γεγονός.

Πίστεψέ με, ότι πολλές φορές εύχομαι να μην το ήξερα καν, 9 μήνες που ήμουν έγκυος μετά από αυτό είχα τύψεις που δεν πήγαινα, όπως και τώρα που είμαι πάλι έγκυος δεν έχω πάει από τον Απρίλη και μου κακοφαίνεται πάρα πολύ.

Τα μωράκια μας αυτά είναι αγγελούδια και η μόνη θέση που τους ανήκει είναι ψηλά στον ουρανό και όχι εκεί που βρίσκεται απλά το σωματάκι τους!

οχι μη νιωθεις τυψεις !! το αγγελουδι σου ειναι καλα και εσυ εχεις να σκεφτεις τα μωρακια που εχεις τωρα ,αυτα σε χρειαζονται , αν το να πηγαινεις εκει σε φορτιζει ,τωρα που εισαι εγκυος καλα κανεις και το αποφευγεις . δεν υπαρχουν κανονες σε αυτα αν νιωσεις οτι θελεις να πας θα πας αν οχι σιγουρα το μωρακι σου δεν θα σε παρεξηγησει γιατι ξερει ποσο πολυ το αγαπας . φιλια και με τα καλο να ερθει το νεο σας μωρακι.

Διαφημίσεις

Έχω συγκινηθεί άπειρα με την στάση και τις ενέργειες του συζύγου του....Έχεις έναν θησαυρό στο πλευρό σου, το ξέρεις;

Φρόντισε όχι μόνο για το παιδί του αλλά κυρίως προστάτευσε εσένα σε μια δύσκολη φάση της ζωής σας.

Στάθηκε ΒΡΑΧΟΣ.

Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι!

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

οι κηδειες δεν γινονται στα νεκροταφεια, γινονται στην καρδια....... εκει που φυλας τη θλιψη σου για τον αγαπημενο/αγαπημενη σου..

κι οταν τους σκεφτεσαι με αγαπη, ή τους νοσταλγεις, ειναι σαν ν αφησες ενα λουλουδι στο προσκεφαλι τους

οι κηδειες δεν γινονται στα νεκροταφεια, γινονται στην καρδια....... εκει που φυλας τη θλιψη σου για τον αγαπημενο/αγαπημενη σου..

κι οταν τους σκεφτεσαι με αγαπη, ή τους νοσταλγεις, ειναι σαν ν αφησες ενα λουλουδι στο προσκεφαλι τους

Πόσο μα πόσο μεγάλη αλήθεια είπες!!! Συμφωνώ απόλυτα!

Διαφημίσεις

Nα μην νιώθεις τύψεις...ο άντρας σου έκανε το σωστό και μπράβο του...μέσα στον πόνο του έκανε αυτό που θεώρησε σωστό...βρήκε το κουράγιο να το κρατήσει κρυφό για χάρη σου και για χάρη του αγγέλου που θα έφερνες στον κόσμο...το μωράκι σου εκεί ψηλα χαμογελα που αν και πολύ πολύ λίγο είχε ένα υπεροχο μπαμπά ακόμα και στις δύσκολες αυτέ στιγμές...

pcs9p3.pngTYJ2p2.png

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον άντρα σου για την στάση του. Στάθηκε σαν ΠΑΤΕΡΑΣ στο νεκρό μωρό και σαν ΣΥΖΥΓΟΣ στην πονεμένη μανούλα.

συμφωνω και εγω,μπραβο του.

οσο για εσενα το καλυτερο για το μωρακι που εχασες το κανεις ηδη.δε το εχεις ξεχασει,το εχεις στη καρδια σου.

Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα με αυτό! Έχω να πάω στον τάφο της κουμπάρας μου 1 χρόνο, αλλά τη σκέφτομαι κάθε μέρα που περνάει κι αν με το καλό η επόμενη εγκυμοσύνη πάει καλά και βγει κοριτσάκι, θα πάρει το όνομά της. Μήπως έχω σταματήσει να τη σκέφτομαι και να την αγαπάω επειδή δεν πηγαίνω πια στο νεκροταφείο...?

Πράγματι η στάση του άντρα σου ήταν εξαιρετική και απέναντι σε σένα και στο μωρό! Συγκινήθηκα πολύ!

Να σας πάνε όλα καλά από εδώ και πέρα γλυκιά μου!

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Σας ευχαριστω που μου θυμησατε ποσο αξιολογο ανθρωπο εχω διπλα μου .

Καποιες φορες η καθημερινοτητα και η κουραση της ημερας μας κανει να ξεχναμε αυτα που εχουν σημασια και να ασχολουμαστε με μικροπραγματα.

Με συγκίνησες πολύ...Μπορώ να το χρησιμοποιώ?Φυσικά, δε θα λέω ότι είναι δικό μου, αλλά κάποιου φιλοσόφου!:-P

Αχ κορίτσι μου, σπάραξε η καρδιά μου με το μήνυμα σου.

Ο άντρας σου είναι τι να πω, απλά ένας υπέροχος άνθρωπος.

Μπράβο κορίτσι μου, που έχεις τέτοιον άνθρωπο δίπλα σου.

Το αγγελάκι σου είναι παρέα με πολλά άλλα αγγελάκια.

Να ξέρεις πως εκεί που είναι, είναι ευτυχισμένο.

Σε φιλώ,

Αρχοντούλα

Σας ευχαριστω που μου θυμησατε ποσο αξιολογο ανθρωπο εχω διπλα μου .

Καποιες φορες η καθημερινοτητα και η κουραση της ημερας μας κανει να ξεχναμε αυτα που εχουν σημασια και να ασχολουμαστε με μικροπραγματα.

Ειναι σημαντικο και για εκεινους να μην τους ξεχναμε και αυτοι μεγαλα μωρα ειναι,και στη δυσκολη στιγμη που δεν θα ειμαστε αρκετα δυνατες αυτοι ειναι εκει να μας σηκοσουν:-D:grin:σου ευχομαι να πανε ολα καλα απο δω και περα και να χαιρεσαι το παιδακι σου.

md3Bp3.png?6dr5fY9b

cdAjp3.png?zDSt90QU

Λιγα λουλουδια και δυο παιχνιδια αφησα την Παρασκευη για το γλυκο μωρο πρωτη φορα .

Να παιζει το αγορι μας εκει ψηλα και να χαμογελα.

Λιγα λουλουδια και δυο παιχνιδια αφησα την Παρασκευη για το γλυκο μωρο πρωτη φορα .

Να παιζει το αγορι μας εκει ψηλα και να χαμογελα.

:-(:sad::-(:sad::-(:sad::-(

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....