Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ειμαι υπερβολικη;;

Recommended Posts

Κοριτσια θα κανω καποιες ερωτησεις εν ταχει.

Τον τελευταιο καιρο και επειδη δεχομαι "βολες" απο ολες τις μεριες να σταματησω τον θηλασμο,θα ηθελα να ξερω αν και αλλες μανουλες εχουν βιωσει παρομοιες συμπεριφορες ή εγω δεν κανω κατι καλα. Δεν δουλευω και ειμαι με την μικρη στο σπιτι.Οι θηλασμοι ειναι κυριως 3.Πρωι ,μεσημερι για να κοιμηθει κ βραδυ για να κοιμηθει.Αν ομως καθησω στον καναπε η μικρη θα παει κατευθειαν στο στηθος να πιπιλισει .Γενικα οπου δει οτι την παιρνει με βουταει.Αν ειναι με καποιον αλλον η ειμαστε εξω και παιζει με ξεχναει τελειως.Εσας το κανει; Γενικα κ εξω αν βαριεται καπου θελει το στηθος. Εχω καταφερει οταν ειμαστε εξω,να την απασχολω καπως,να την γαργαλησω κ να της πω οτι θα θηλασει μολις παμε σπιτι και τις περισσοτερες φορες πιανει.Ειναι μην με δει κατσω ..! Εσεις τι κανετε; Τωρα με τον υπνο ειναι στανταρ οτι θελει εμενα. Αν και εχω ξεκινησει να της λεω οτι τωρα θα παρουμε μεγαλο κρεβατι για το δωματιο της κ οτι θα κοιμαται μονη της δεν το βλεπω ευκολο. Κοιμαται πολυ ελαφρια κ ξυπναει 2 με 3 φορες.Πιπιλαει ,σαν πιπιλα κ κοιμαται κατευθειαν.Αυτο ειναι η αληθεια οτι με χει κουρασει. Λεω να δοκιμασω,μολις φτιαξουμε το δωματιο της, να στελνω τον μπαμπα αλλα μου φαινεται οτι θα πεσει πολυ κλαμα. Γενικα ακομα την νιωθω να ειναι πολυ κολλημενη με το στηθος. Ετσι τα ακουω απο ολους .Να την αποθηλασω δεν το σκεφτομαι,δεν βλεπω τον λογο αλλα μου φαινεται πως δεν ειναι καθολου ετοιμη.Σε προσφατο ταξιδι,για πρωτη φορα αλλαξε συμπεριφορα κ ηθελε να ειναι συνεχεια πανω μου.Δεν ξερω ,ισως ακουγε κ τους αλλους που λεγαν "αστην,μην της δινεις στηθος κλπ" κ γενικα ουτε στην ταβερνα δεν δεχοταν να κατσει μονη της. Για δωστε μου τα φωτα σας.Πως ειναι τα δικα σας παιδακια σε αυτην την ηλικια ;;

Διαφημίσεις

Μαλλον σας μπερδεψα..Δυστυχως δεν εχω καταφερει να παω στις συναντησεις θηλασμου που πηγαινα για αυτο κ εχουν μαζευτει τοσες αποριες..Λοιπον αυτο που βασικα με ενδιαφερει ειναι πως να την κανω οταν ειμαστε με κοσμο να μην με πιεζει για να θηλασει.Το οτι την αφηνω τις υπολοιπες φορες,οταν ειμαστε μονες μας μηπως ειναι λαθος κ την μπερδευει; Το κανουν αυτο αλλα παιδακια (να θηλαζουν-πιπιλανε οταν βαριουντε;;)

Κάπως έτσι είναι και η συμπεριφορά των κοριτσιών μου, μόνο που η μεγάλη κοιμάται τώρα πια είτε σερί, είτε με μία διακοπή. Η μεγάλη (θα σου γράψω μόνο γι΄αυτή, γιατί μάλλον αυτή η ηλικία σε ενδιαφέρει) όταν είμαστε εκτός σπιτιού μπορεί να μην θηλάσει όλη μέρα, αλλά μόλις βαρεθεί μπορεί να ζητήσει το στήθος. Αν δεν θέλω να θηλάσω, της εξηγώ ότι πρέπει να περιμένει να πάμε σπίτι κτλ., πάνω κάτω τα ίδια που κάνεις κι εσύ. Επίσης της προτείνω νερό ή φαγητό. Πολλές φορές ικανοποιείται έτσι. Στπ σπίτι θηλάζει πολύ πιο συχνά, μόλις με δει να κάθομαι και δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει.

Δεν νομίζω ότι κάνεις κάτι λάθος. Δεν θεωρώ απαραίτητο να υπάρχει ένας γενικός κανόνας συμπεριφοράς. Κάθε στιγμή είναι διαφορετική, και η σχέση με το παιδί είναι δυναμική. Επίσης, δεν πιστεύω ότι υπάρχει μία και μόνο αντικειμενικά ιδανική συμπεριφορά.

Ελπίζω να μην τα γράφω μπερδεμένα, αλλά είμαι κουρασμένη και πάω να κοιμηθώ. Καληνύχτα!

Pax σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Εχεις δικιο, απλα οι συνεχεις πιεσεις απο τους γυρω με εχουν κανει καποιες φορες να αμφιβαλω για αυτα που πιστευω. Ελπιζω σε λιγο καιρο να κοιμηθει κ η μικρη μου σερι οποτε...αστους να λενε. (η μικρη κοιμοταν παντα ετσι ή μεγαλωνοντας;)

Nα σου πω πως και ο δικός μου είναι 2,5 κάνει σχεδόν τα ίδια πράγματα. Αν βαριέται και αυτός θέλει να θηλάσει, προσπαθώ αν είμαστε έξω να το ξεγαλέσω με φαγητό ή νερό όπως και η pax και σχεδόν τις περισσότερες φορές πιάνει, με τον ύπνο εδώ και 3 μήνες περίπου κοιμάται μια χαρά, δηλαδή μπορεί να ξυπνήσει και να ζητήσει μόνο κατά της 5 ή΄6 αναλόγως, θηλάζαμε επίσης και το μεσημέρι με περίμενε απο την δουλειά και με έβαζε να κάτσω για ζιζί όπως το λέει, και βεβαιώς το βραδινό, όπως βλέπεις και απο το τικεράκι μου είναι ολίγον τη έγκυος, εδώ και 1,5 μήνα περίπου όταν μου ζητούσε το μεσημεριανό του έλεγα θα μετρήσουμε μέχρι το 10 οπότε και χαρούμενος ήταν που πιπίλιζε και δεν το ξεχνάμε και τελείωναμε πιο γρήγορα. Τώρα είμαστε στους δύο πρωί βράδυ, και όποτε μου ζητήσει πάλι του δίνω, δεν του αρνούμαι, αν και νομίζω ότι έχει αρχίσει να μειώνεται, θα δείξει η πορεία.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Διαφημίσεις

Τη δεύτερη κόρη μου τη θήλασα μέχρι και 30 μηνών. Μέχρι τότε, δεν κοιμόταν αν δεν είχε το στήθος μου εύκαιρο..Σιγα σιγά, χωρίς πίεση απο μερους μου, της έλεγα οτι μεγαλώνει κ οτι θα πρεπει να κοιμάται χωρις τη μαμά διπλα της..Ως δια μαγείας μολις περασαν λιγοι μήνες, μου ειπε η ίδια οτι τώρα μεγαλωσε , δεν θελει αλλο γαλα της μαμας..Αμεσως της εδωσα φρεσκο. Στην αρχή τσινουσε, ήθελε να δοκιμασει παλι το δικο μου, αλλά την κοιτούσα περιεργα και έκπληκτα, κ καλά μα εσυ μεγαλωσες, θα αρχισουμε παλι τα ιδια?

Τελικά απο μονη της το δεχτηκε..Ξάπλωνα διπλα της κ τη χαιδευα στην πλατουλα...Τώρα το θυμαται ως μια γλυκιά ανάμνηση.

Χώρια οτι μεχρι τοτε ολοι με βομβάρδιζαν οτι το κακομαθαινα, οτι θα γινει χαιδεμενη..Ισα ισα που ειναι πιο ανεξαρτητη και αυτονομη απ' οτι η μεγαλη της αδερφή...

Θα ερθουν ολα σιγα σιγα με τον καιρό..Ξεκινα οποτε θελησεις να σταματησεις το θηλασμο, να της μιλας οτι καποια στιγμη θα πρεπει να πιει κ αλλο γαλα, οτι το δικο σου τελειώνει γιατι μεγαλώνει κ γινεται παιδάκι και οχι μωρο..Μην το κανεις αποτομα ομως...θελει χρονο η υποθεση κ υπομονή

K παλι ευχαριστω τις μανουλες που εγραψαν.

Οχι δεν βιαζομαι να αποθηλασω απλα η εξωτερικη πιεση με εκανε να αγχωθω. Τελικα ολες τα ιδια κανουμε,η φυση βλεπετε φροντιζει. Κ εγω της λεω σιγα σιγα οτι θα φτιαξουμε το δωματιο,θα χει μεγαλο κρεβατι δικο της κ σιγα σιγα θα μαθει να κοιμαται μονη της. Το νιωθω οτι δεν θελει τωρα.Ετσι εγινε με την τουαλετα .Την προετοιμαζα,εκεινη τσιναγε αλλα μολις ειδε ενα αλλο παιδακι τελειωσε με την πανα.Μπαμ-μπαμ.

Οκ ειμαι σιγουρη πλεον οτι ειμαι στον σωστο δρομο. Το μονο που εχω να κανω ειναι να βαλω κ τον αντρα μου να το διαβασει για να ηρεμησουμε. ;)

Αν και προσωπικα ο θηλασμος για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα δε με βρισκει απολυτα συμφωνη (να μην το αναλυσουμε ομως),ωστοσο θεωρω οτι το ποσο θα κρατησει ο θηλασμος και ποτε θα αποθηλασει το παιδι ειναι ενα θεμα το οποιο αφορα αποκλειστικα και μονο τη μαμα και το παιδι.Οποτε γραψτους τους ολους κανονικα,ακολουθα το τι θεωρεις εσυ σωστο και μην επηρεαζεσαι.Βασικα μη μπαινεις καν στη διαδικασια να απαντησεις ή να ερθεις σε αντιπαραθεση με ατομα τα οποια σε πιεζουν να αποθηλασεις.Ειναι δικο σου θεμα και δεν τους αφορα.