Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Σας χαιρετώ!Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ παρόλο που διαβάζω σχεδόν όλες τις απορίες σας.Πριν από μια εβδομάδα έτυχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο στο αγοράκι μου (τρεισήμισι χρονών).Ξύπνησε το πρωί,του έδειξε ο μπαμπάς του στον υπολογιστή μια σκηνή που μια αράχνη τσιμπάει τον spiderman και αφού είπε ότι δεν θέλει να βλέπει άλλο, την ώρα που έπινε το γάλα του ,λιποθύμησε στην πολυθρόνα.Έβγαζε κάτι ήχους που δεν κατάλαβα αν ήταν σπασμοί ή επειδή πνιγόταν από το γάλα.Τον γύρισα ανάποδα και όταν συνήλθε μετά από 3 δευτερόλεπτα έκλαιγε,νύσταζε και ήταν χλομός. Μετά από λίγο ήπιε το υπόλοιπο γάλα και έφαγε κανονικά.Τον πήγα σε γιατρό-νευρολόγο,τον εξέτασε χωρίς να βρει κάτι, είπε ότι δεν είναι ανησυχητικό και δεν χρειάζονται παραπάνω εξετάσεις.Εγώ όμως θέλω να είμαι σίγουρη και προς το παρόν κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα..Εδώ που ζω(Σουηδία) η παραπομπή σε κάποιον ειδικό είναι δύσκολη και μετά από πάρα πολύ σοβαρό επεισόδιο σε βλέπει ειδικός γιατρός.Επικοινώνησα με 2 παιδίατρους στην Ελλάδα.Ο ''δικός μας ''πρότεινε εγκεφαλογράφημα και ο άλλος είπε να εμπιστευτώ το σύστημα υγείας της Σουηδίας όπου μένω και να μην τρέχω για ειδικές εξετάσεις.Να σημειώσω ότι το προηγούμενο βράδυ είδε παιδική ταινία στον υπολογιστή κι έτριβε αρκετά τα ματάκια του.Μήπως φταίει αυτό; Είχε κάποιος ανάλογη εμπειρία;Είμαι σε απόγνωση και τρέμω μην ξανασυμβεί.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Διαφημίσεις

[QUOTE=ulysses;1697515]Σας χαιρετώ!Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ παρόλο που διαβάζω σχεδόν όλες τις απορίες σας.Πριν από μια εβδομάδα έτυχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο στο αγοράκι μου (τρεισήμισι χρονών).Ξύπνησε το πρωί,του έδειξε ο μπαμπάς του στον υπολογιστή μια σκηνή που μια αράχνη τσιμπάει τον spiderman και αφού είπε ότι δεν θέλει να βλέπει άλλο, την ώρα που έπινε το γάλα του ,λιποθύμησε στην πολυθρόνα.Έβγαζε κάτι ήχους που δεν κατάλαβα αν ήταν σπασμοί ή επειδή πνιγόταν από το γάλα.Τον γύρισα ανάποδα και όταν συνήλθε μετά από 3 δευτερόλεπτα έκλαιγε,νύσταζε και ήταν χλομός. Μετά από λίγο ήπιε το υπόλοιπο γάλα και έφαγε κανονικά.Τον πήγα σε γιατρό-νευρολόγο,τον εξέτασε χωρίς να βρει κάτι, είπε ότι δεν είναι ανησυχητικό και δεν χρειάζονται παραπάνω εξετάσεις.Εγώ όμως θέλω να είμαι σίγουρη και προς το παρόν κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα..Εδώ που ζω(Σουηδία) η παραπομπή σε κάποιον ειδικό είναι δύσκολη και μετά από πάρα πολύ σοβαρό επεισόδιο σε βλέπει ειδικός γιατρός.Επικοινώνησα με 2 παιδίατρους στην Ελλάδα.Ο ''δικός μας ''πρότεινε εγκεφαλογράφημα και ο άλλος είπε να εμπιστευτώ το σύστημα υγείας της Σουηδίας όπου μένω και να μην τρέχω για ειδικές εξετάσεις.Να σημειώσω ότι το προηγούμενο βράδυ είδε παιδική ταινία στον υπολογιστή κι έτριβε αρκετά τα ματάκια του.Μήπως φταίει αυτό; Είχε κάποιος ανάλογη εμπειρία;Είμαι σε απόγνωση και τρέμω μην ξανασυμβεί.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Μπορεί και να ήταν τυχαίο γεγονός, μπορεί και όχι. Πιστεύω πως πρέπει να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Καλύτερα μια (λίγο) υπερβολική μαμά παρά να μια μαμά με άγνοια κινδύνου.

Δεν ξέρω το σύστημα υγείας στη Σουηδία. Γιατί δεν ξεκινάς με παιδίατρο και εξετάσεις αίματος? Και μετά με οφθαλμίατρο?

Μπορεί και να ήταν τυχαίο γεγονός, μπορεί και όχι. Πιστεύω πως πρέπει να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Καλύτερα μια (λίγο) υπερβολική μαμά παρά να μια μαμά με άγνοια κινδύνου.

Δεν ξέρω το σύστημα υγείας στη Σουηδία. Γιατί δεν ξεκινάς με παιδίατρο και εξετάσεις αίματος? Και μετά με οφθαλμίατρο?

Και εγω τον οφθαλμιατρο σκεφτικα μια και ανεφερες την ταινια ειναι κατι που λεηεται "νυσταγμος" νομιζω. Ορισμενες ταινιες (αυτες που ειναι γυρισμενες με μια καμερα0 μου προκαλουν εντονη ναυτια.. Ελπιζω να ηταν κατι τυχαιο..

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.Μακάρι να ήταν τυχαίο.Θα πάω σε παιδίατρο, αλλά περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο από ένα παιδιατρικό κέντρο που έστειλε παραπεμπτικό ο νευρολόγος .Εδώ τα πράγματα λίγο αργούν.Ελπίζω όλα να είναι τελικά καλά.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.Μακάρι να ήταν τυχαίο.Θα πάω σε παιδίατρο, αλλά περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο από ένα παιδιατρικό κέντρο που έστειλε παραπεμπτικό ο νευρολόγος .Εδώ τα πράγματα λίγο αργούν.Ελπίζω όλα να είναι τελικά καλά.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!!!

Διαφημίσεις

δεν του κανεις καμια εξεταση αιματος

για σιδηρο και αιματοκριτη?και ζαχαρο

και εκει που λεγαμε οτι χασαμε ηρθανε τα θαυματακια μας

η αννα μαρια μας γεννηθηκε στις 16/2/2009

και ο μπεμπης στις 17/7/2010

αν υποθεσουμε οτι ειναι επιληπτικο επεισοδιο,οι γρηγορες εικονες τις τηλεορασης ευνοουν για να γινει.καλυτερα κανε εγκεφαλογραφημα.εχεις δει να εχει αφαιρεσεις;

Δεν έχω δει να έχει αφαιρέσεις (με την έννοια του παγωμένου βλέμματος) εκτός από ελαχιστότατες στιγμές που είναι εντελώς προσκολλημένος σε κάτι και είναι λίγο αφηρημένος.Αυτό, όμως, νομίζω συμβαίνει με όλα τα παιδάκια.Υπάρχει περίπτωση να τρόμαξε από αυτό που είδε με την αράχνη και γι'αυτό να λιποθύμισε;Εγώ όταν δω κάτι που με ταράζει ασπρίζω, χασμουριέμαι κι αν δεν υπάρχει εύκαιρο κάθισμα λιποθυμάω.Πάντως νομίζω ότι θα δούμε αρκετούς ''ειδικούς'' μέχρι να καταλήξουμε κάπου.Ευχαριστώ όλους όσοι μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν.

Λιποθυμικό επεισόδιο σε παιδάκι δεν πρέπει να αφήνεται έτσι. Να το ψάξεις οπωσδήποτε. Δεν θα σου αναφέρω λεπτομ'ερεις για παρόμοιο επεισόδιο που συνέβει σε παιδάκι ίδιας ηλικίας γνωστού μου την ώρα που έβλεπε σινεμά, αλλά εκείνο διακομίστηκε κατευθείαν στο νοσοκομείο παιδων, νοσοκόμα και η μαμά του, και το ξεσκόνισαν στις εξετάσεις το παιδί. Ετυχε να νοσηλεύεται και η κόρη μου και έβλεπα ασθενοφόρο και αναμπουμπούλα, και μετά από λίγο είδα και τον γνωστό μου χαμένο να ψάχνει (δούλευε και τον ειδοποίησαν).

Τέλος πάντων το παιδάκι, τέλος καλό όλα καλά, αλλά μην νομίζεις ότι δεν ήταν τίποτα. Υπήρχε κάτι. Το έψαξαν οι γιατροί, έκανε θεραπεία και οκ.

Και μετά όλο κακά βλέπουμε στην Ελλαδίτσα μας. Καλή η Σουηδία, αλλά εγώ πλέον, όταν τα παιδιά μου έχουν κάτι, βουρ στο νοσοκομείο. Δεν παίζω με αυτά. Μία φορά την πάτησα, ήταν η πρώτη και δεν ήξερα.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Εξέτασε την εκδοχή της επιληψίας γιατί αυτό που περιέγραψες κάπως έτσι μου φάνηκε εμένα.Μην επαναπαύεσαι...μία κρίση επιληψίας μπορεί να είναι και μια αφηρημάδα μερικών δευτερολέπτων.Παρακολούθησε το παιδί και κόψε την τηλεόραση.Η τηλεόραση και ο υπολογιστής επιβαρύνουν τέτοιες καταστάσεις(όταν υπάρχουν).

Διαφημίσεις

Συμφωνώ και εγώ οτι πρέπει να το ψάξεις. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι λιποθύμισε και μάλιστα καθιστός, επειδή είδε νωρίτερα τον spiderman και την αράχνη. Και τι πάει να πει τυχαίο? Κάτι προκάλεσε τη λιποθυμία.

Ρώτησες το παιδάκι τι αισθάνθηκε πριν λιποθυμίσει και αν φοβήθηκε από κάτι?

εχω δυο μπουμπουκακια

Ούτε κι εγώ πιστεύω στα τυχαία γεγονότα σε θέματα υγείας.Σήμερα πήγαμε σε οφθαλμίατρο και όλα καλά.Μου είπε ότι αν υπήρχε βλάβη στον εγκέφαλο θα ήταν πιο κλειστοί οι νευρώνες του ματιού.Παρόλαυτά δεν αποκλείονται μ΄αυτόν τον τρόπο διάφορα ενδεχόμενα.Χρειάζεται κι άλλο ψάξιμο. Οι Σουηδοί είναι άριστοι στη θεραπεία, αλλά υστερούν στην πρόγνωση.Αργούν να καταλάβουν τι συμβαίνει, αλλά όταν το καταλάβουν προσφέρουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία.Γενικά, δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό με φάρμακα κι εξετάσεις αν τα συμπτώματα δεν είναι κραυγαλέα.Έχουμε κι άλλα ραντεβού την άλλη βδομάδα ελπίζοντας ότι κάποια άκρη θα βγει.Ευχαριστώ όλους-ες για τις απαντήσεις σας.

Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και να βγεις γρήγορα από αυτήν την αγωνία.:wink:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

• 3 weeks later...

Κάναμε πολλές εξετάσεις με διαφορετικούς γιατρούς κι ευτυχώς όλα είναι πολύ καλά.Πήγαμε και σ'ένα παιδιατρικό κέντρο ειδικό για παιδιά (με λίστα αναμονής γίνεσαι δεκτός)και η γιατρός,μετά από πλήρη καταγραφή του ιατρικού ιστορικού του παιδιού, μας είπε ότι τίποτα δεν εμπνέει ανησυχία για επιληψία.Η εμπειρία της σε παιδιά έχει αποδείξει ότι σε αυτή την ηλικία τα συμπτώματα εκδήλωσης της επιληψίας είναι εντελώς διαφορετικά από μια απλή λιποθυμία.Το πιο πιθανό είναι ότι τρόμαξε και δεν οξυγονώθηκε καλά ο εγκέφαλος ή μπορεί να του έπεσε το ζάχαρο, επειδή δεν έφαγε καλά την προηγούμενη μέρα .Κάναμε κι εξετάσεις αίματος και περιμένουμε τα αποτελέσματα σε 2 εβδομάδες.Έχω ηρεμήσει αρκετά και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ποτέ δεν είναι αρκετή η γνώμη ενός μόνο ειδικού.Πάντως, οι γιατροί εδώ έχουν πολύ διαφορετική νοοτροπία από τους Έλληνες.Δεν πανικοβάλλονται από απλά συμπτώματα,αλλά τα αποδίδουν περισσότερο σε τυχαία συμβάντα, που μόνο όταν επαναληφθούν χρήζουν περαιτέρω εξέτασης.Όταν ένα παιδί αρρωσταίνει εδώ, δεν παίρνει ποτέ αντιβίωση ή σιρόπι παρά μόνο αφού περάσουν 3 μέρες από τη στιγμή εκδήλωσης της ασθένειας, με τη λογική ότι μόνο αν είναι κάτι σοβαρό θα επιμείνει μετά το 3ήμερο.Εγώ,πάντως, συμφωνώ με τη λογική να μην επιβαρύνεις τον οργανισμό με περιττά φάρμακα και το εφαρμόζω.Συγγνώμη για τη φλυαρία-ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Γεια σου,

ελπιζω να ειναι ολα καλα με το παιδακι σου.

Απλα ηθελα να σου πω οτι μεγαλωσα στην Σουηδια και εν μερει εχεις δικιο οτι αργουνε κτλ ΑΛΛΑ εχεις παντα την επιλογη να πας ιδιωτικα αν θελεις που σημαινει οτι δεν χρειαζεται να περιμενεις (αλλα φυσικα πληρωνεις). Δεν ξερω σε πια πολη μενεις αλλα στην Στοκχολμη υπαρχουνε πολλες καλες ιδιωτικες κλινικες. Γενικα ολο το συστημα υγιειας ειναι απο τα καλυτερα αλλα πρεπει και εχεις το δικαιωμα να επιμενεις για remiss εαν κρινεις οτι δεν σου φτανει η διαγνωση απο το vårdcentral η barnavårdscentral!

ευχομαι απο καρδιασ να μην ειναι τιποτα παρολαυτα σιγουρεψου οτι εχει κανει τριπλεξ καρδιασ τετοια συμπτωματα προερχονται κ απο εκει ...κ παλι τα καλυτερα

Ευχαριστώ πολύ.Όλα είναι καλά τελικά και οι εξετάσεις μας είναι όλες καθαρές.Ευχαριστώ για όλα όσα μπήκατε στον κόπο να μου γράψετε κι εύχομαι υγεία σε όλα τα παιδάκια του κόσμου.