Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Έχεις κανείς άποψη για τις αιώρες; Είδα μία στο Λητώ και αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να την αγοράσω. Είναι άνετες για το μωρό; Το βοηθούν να αποκοιμηθεί;

Διαφημίσεις

Angel74 den ksero pos einai i aiora pou eides alla emeis otan to moro klaei i exei kolikous, thn bazoume se ena sentonaki pianoume tis akres me ton antra mou kai to kouname..kati san aiora...to moro stamataei amesos na klaei kai meta apo ligo koimate! Einai fantastiko to poso hremh to moro kai to poso exoun bgei ta xeria mas apo to kounhma. Opote tha sou elege na thn pareis kai tha psakso na paro kai ego..koitaksa sta koukou alla den breika ekei..

Σοφια αυτο το κανουμε κι εμεις στο Χαρη οταν διπλωνουμε τα σεντονια.. Τρελενεται.. μπορει να καθεται με τις ωρες.. το διασκεδαζει παρα πολυ.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

http://www.trikiklo.com/product.php?id=63κοιτα κατι που βρηκα

και μπορει να σου αρεσει. Βασικα κατι τετοιο εννοεις? Εγω παντως οπου ακουω κουνημα τρεχω angel μου γιατι εχω κακη εμπειρια απο

την Αννα με κουνημα στον υπνο. Αμεεεεεετρητες ωρες κουνημα!!!!!!

Διαφημίσεις

stinaiorametovraki.jpgwrapbed002.jpg

Ο Βασίλης κάθεται στην "αιώρα" του!

Στην ουσία είναι το wrap μας, που το είχαμε δέσει στην κούνια του! Πολλή πλάκα είχε και το κάναμε συχνά! (θέλει όμως προσοχή, ποτέ μόνο του το μωρό στην αιώρα, γιατί ο Βασίλης αν ήθελε γυρνούσε τούμπα (έπεφτε δηλαδή μέσα στην κούνια).

Lenio προς θέου! Αυτό είναι πανάκριβο.

Οι δύο καλύτερες προτάσεις που έχω βρει είναι:

Amby nature's nest

http://www.amby-baby-store.com/eu/index.php?c=2

Αυτή συνοδεύεται προαιρετικά και από τραμπολίνο. Ήμουν έτοιμη να την παραγγείλω, αλλά μετά είπα να κάνω λίγο οικονομία. Ίσως την παραγγείλω αργότερα.

Από Amazon, αν έχεις άνθρωπο στην Αγγλία που να μπορεί να το παραλάβει και να στο φέρει θα σου έρθει πιο φθηνά.

http://www.amazon.co.uk/Amby-Natures-Nest-Hammock-Cotton/dp/B000TJ9ZGW/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=baby&qid=1207596853&sr=8-3

Amazonas Koala Baby Hammock

http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B0001URJDU

Στο Λητώ έχουν μια παρόμοια 85 ευρώ.

Στο Amazon δυστυχώς δεν κάνουν αποστολές Ελλάδα και δεν τη βρήκα κάπου αλλού, αλλά είναι ο αδερφός μου Αγγλία οπότε την έστειλαν σ' αυτόν και θα μου τη φέρει. Έτσι θα γλιτώσω γύρω στα 20 ευρώ.

H τελευταια ηταν ωραια θα μπορει να τη χρησιμοποιει ισως και

λιγο μεγαλυτερο με την προσοχη σου και αναλογως τα κιλα.

Αλλα ξερεις απλα δεν ειχα ξαναδει και δεν ηξερα. Δεν το ειχα ψαξει γιατι δεν ετυχε να το ζητησω. Στην εστειλα αυτη τη φωτο απλα να

μου πεις αν εννοεις κατι τετοιο περα απο την τιμη. :)

Μήπως η θέση που παίρνει το μωράκι στην αιώρα δεν είναι καλή για την ανάπτυξη της σπονδυλικής του στήλης; Γιατί λένε ότι στην αρχή τα μωρά πρέπει να ξαπλώνουν σε επίπεδες επιφάνειες και να μην κάνει κούρμπα η πλατούλα τους. Όμως από την άλλη, λένε ότι η καλύτερη θέση είναι αυτή της αγκαλιάς, εξ' ου και τα slings μεταφοράς θεωρούνται τόσο καλή λύση. Έτσι έχω καταλάβει τουλάχιστον :)

ANGEL η αληθεια ειναι οτι εγω θα το σκεφτομουν πολυ γιατι

φοβαμαι μην γινει συνηθεια. Ξερεις μην αποκοιμουνται στην αιωρα με

το κουνημα και μετα το θελουν συνεχεια. Παντως το να το βαζεις

λιγη ωρα την ημερα, δεν νομιζω να δημιουργησει

προβληματα στην πλατουλα του. Τον υπνο θα σου ελεγα να τον

κανει στο κρεβατακι του κανονικα.

Διαφημίσεις

Μήπως η θέση που παίρνει το μωράκι στην αιώρα δεν είναι καλή για την ανάπτυξη της σπονδυλικής του στήλης; Γιατί λένε ότι στην αρχή τα μωρά πρέπει να ξαπλώνουν σε επίπεδες επιφάνειες και να μην κάνει κούρμπα η πλατούλα τους.

Ποιοι το λένε; (Το λες γιατί το έχεις βρει κάπου αυτό γραμμένο; ή απλά το λένε π.χ. οι γιαγιάδες μας; )

Η φυσική στάση της σπονδυλικής στήλης σε μικρή ηλικία είναι ελαφρώς καμπυλωτή και έτσι πρέπει να είναι!

Οι ενήλικες έχουμε 4 καμπύλες στη σπονδυλική στήλη (στον αυχένα, στην "καμπούρα", στη μέση και χαμηλά στον κόκκυγα), τις οποίες τα μωρά δεν έχουν και τις αναπτύσσουν καθώς κατακτούν διάφορα στάδια (όταν στηρίζουν το κεφάλι, όταν κάθονται μόνα τους και όταν αρχίζουν και περπατάνε). Για να μπορέσουν να αναπτυχθούν σωστά αυτές οι καμπύλες πρέπει η μέση του παιδιού να είναι σε "φυσική" στάση (δηλαδή ελαφρώς καμπουριαστή πλάτη) και όχι να "αναγκάζεται" να είναι όρθια-ίσια (όπως πχ. στους παραδοσιακούς μάρσιππους του εμπορίου που βάζουν τα μωρά να στέκονται "λαμπάδα").

Για παράδειγμα, όταν πήρα το καρεκλάκι του αυτοκινήτου όλοι μου είπαν ότι έκανε μεγάλη κούρμπα το κάθισμα και ότι θα πρέπει να αγοράσω και ένα έξτρα μαξιλαράκι που μειώνει αυτήν την κούρμπα για τα νεογέννητα.

Για παράδειγμα, όταν πήρα το καρεκλάκι του αυτοκινήτου όλοι μου είπαν ότι έκανε μεγάλη κούρμπα το κάθισμα και ότι θα πρέπει να αγοράσω και ένα έξτρα μαξιλαράκι που μειώνει αυτήν την κούρμπα για τα νεογέννητα.

Έχει διαφορά, γιατί στην αιώρα, το ύφασμα "προσαρμόζεται" στην πλάτη του μωρού, (όχι η πλάτη στην αιώρα). Επίσης στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου δεν γίνεται "κούρμπα" αλλά γωνία.

Αλλά και πάλι, όταν λες "όλοι μου είπαν", ποιοι το είπαν; και πού το βασίζουν... Το διάβασαν κάπου; (μπορούμε να το βρούμε κάπου αυτό γραμμένο; γιατί εγώ ψάχνω εδώ και καιρό και δεν βρίσκω πουθενά κάτι αντίστοιχο!) Μήπως απλά "ανακυκλώνουμε" αυτά που έλεγαν οι γιαγιάδες μας ("μην το καθίζεις το μωρό!") χωρίς να το βασίζουμε σε καμιά επίσημη πηγή;

Το "μην το καθίζεις το μωρό" είναι μύθος, τα οστά έχουν αναπτυχθεί. Αυτό που μας απασχολεί στην ουσία είναι να μην πέσει το παιδί στο πλάι, καθώς δε στηρίζεται, όπως επίσης και να μην γέρνει τόσο μπροστά το κεφάλι του (να μην ακουμπάει το σαγόνι στο στήθος του) και δυσκολεύεται να αναπνεύσει άνετα. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (εφόσον τηρείται αυτό που έγραψα πιο πάνω, να μην "αναγκάζεται" το μωρό να κάθεται σε όρθια θέση-"λαμπάδα" για πολλή ώρα, αλλά να μπορεί η πλάτη του να είναι ελεύθερα σε φυσική στάση).