Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΔΕΞΙΩΣΗ

Λιζα Ν.

Recommended Posts

Εχουμε γινει ΜΥΛΟΣ με τους παππουδες μας !!!!!!!!!!!!!!! :mad:

Τι συνηθιζεται, εαν βαπτιστει το παιδι Ελλαδα σε πολυ στενο κυκλο, αλλα θελουμε να κανουμε μετα ανοικτη δεξιωση στο εξωτερικο, εκει που μενουμε?

Ειμαστε υποχρεωμενοι να πληρωσουμε ναυλα/διανυκτερευσεις για συγγενεις/φιλους απο Ελλαδα?

Ειπαμε να το κανουμε ανοικτο αλλα αυτο παραπαει...

Διαφημίσεις

Αυτό που ξέρω είναι να κάνει η οικογένεια διακανονισμό με κάποιο ξενοδοχείο για ειδικές τιμές αν πρόκειται για δεξίωση γάμου/βάφτισης. Έξοδα πληρωμένα συνήθως κάνουν μόνο στην πολύ στενή οικογένεια και πάλι εξαρτάται από τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός. Μου έχει τύχει σε γάμο να είναι όλα πληρωμένα, ξενοδοχείο/φαγητό για ένα ολόκληρο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο αλλά το ζευγάρι είχε πολλά λεφτά για ξόδεμα.

There is no patch for human stupidity.

Μου εχουν τυχει και τα 2

εχω παει απο Χαλκιδα Καβαλα για γαμο και εχουν πληρωσει τα παντα

εχω παει ομας και σε γαμο κολλητου φιλου στην Καρδιτσα και το ξενοδοχειο το πληρωσα μονη μου

Νομιζω ρολο παιζουν τα οικονομικα του καθενος

και οκ καλεις εσυ αλλα δεν εισαι υποχρεωμενη να πληρωσεις και τα παντα

απλα μπορεις να κανεις συμφωνια με ενα καλο ξενοδοχειο και οσα ατομα ερθουν για την βαφτιση σου να εχουν μειωμενη τιμη

δεν υπαρχει το ρευστο...ειναι πολλα τα ατομα.

τους τελευταιους μηνες ειχαμε μετακομισεις, εξοδα. Γι αυτο δεν θελαμε να μεινουμε μετα εδω και να διοργανωσουμε κατι τετοιο (και να πληρωσουμε και δικες μας διανυκτερευσεις, φαγητα κλπ)

Ειναι γαιδουρια οπως λενε? Αν ειναι να μην πω σε κανεναν απο Ελλαδα να τελειωνουμε. Το σκεφτομαι κι αυτο.

εαν ξερει καμμια καλο ξενοδοχειο σε Βρυξελλες, οικονομικο, ας μου πει.............

Λίζα, κοίτα στην Ελλάδα, όσες διευκολύνσεις και να κάνεις μετά την δεξίωση κάτι θα βρουν να σχολιάσουν, το φαγητό δεν τους άρεσε, το ξενοδοχείο δεν ήταν καθαρό κτλ ακόμα και όλα να τους τα πληρώσεις. Αν ήμουν στην θέση σου δεν θα ξόδευα ούτε ένα ευρώ για όλους αυτούς και θα έκανα πάρτυ για τους φίλους μου εκεί που έμενα.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

Λίζα, κοίτα στην Ελλάδα, όσες διευκολύνσεις και να κάνεις μετά την δεξίωση κάτι θα βρουν να σχολιάσουν, το φαγητό δεν τους άρεσε, το ξενοδοχείο δεν ήταν καθαρό κτλ ακόμα και όλα να τους τα πληρώσεις. Αν ήμουν στην θέση σου δεν θα ξόδευα ούτε ένα ευρώ για όλους αυτούς και θα έκανα πάρτυ για τους φίλους μου εκεί που έμενα.

1000000000% μαζι σου

Καλησπέρα, νομίζω ότι εφόσον θα γίνει εδώ η βάφτιση καλό θα είναι να γίνει και η δεξίωση. Είναι λίγο άκομψο να λες θα κάνουμε εδώ τη βάφτιση και ελάτε στο Βέλγιο για τη δεξίωση! Δεν είναι και δίπλα.

Μπορείτε εφόσον τα οικονομικά δεν είναι καλά να πείτε ότι δε θα κάνετε τραπέζι αλλά μόνο στην εκκλησία θα πάτε και μετά να κάνετε ένα πάρτυ για τους φίλους σας στο Βέλγιο που λόγω απόστασης δεν ήρθαν στο μυστήριο.

Καλησπέρα, νομίζω ότι εφόσον θα γίνει εδώ η βάφτιση καλό θα είναι να γίνει και η δεξίωση. Είναι λίγο άκομψο να λες θα κάνουμε εδώ τη βάφτιση και ελάτε στο Βέλγιο για τη δεξίωση! Δεν είναι και δίπλα.

Μπορείτε εφόσον τα οικονομικά δεν είναι καλά να πείτε ότι δε θα κάνετε τραπέζι αλλά μόνο στην εκκλησία θα πάτε και μετά να κάνετε ένα πάρτυ για τους φίλους σας στο Βέλγιο που λόγω απόστασης δεν ήρθαν στο μυστήριο.

Εχεις δικιο. Απλα δεν γινοταν στην ιδια...χωρα.

Ειναι ταμα, οποτε δεν γινεται εκει. Το δε τραπεζι δεν γινεται εδω, διοτι και δεν εχω χρονο να το διοργανωσω αλλα και πρεπει να φυγουμε καπακι-δεν εχω αλλη αδεια γι αυτο το διαστημα.

Η λυση που προτεινεις ειναι αυτο που σκεφτηκα εξαρχης, απλα ξερεις πώς ειναι οι γονεις, "και τη θεια Σουλα δεν θα καλεσουμεεεεε??". Ισως να εμμεινω στην αρχικη μου θεση και να τελειωνουμε.

Αν δεν ειμαι αδιακριτη για ποσο ανοιχτη δεξιωση μιλαμε?Γιατι συνηθως θελουμε στην δεξιωση της βαπτισης του παιδιου μας και τους πιο στενους συγγενεις ποσο μαλλον παππουδες γιαγιαδες που θα ερθουν στην εκκλησια να μας τιμησουν.Τουλαχιστον τα εξοδα σε αυτους θα τα εκανα.Αν παλι σου ειναι οικονομικα αδυνατο μηπως να εκανες λιγο πιο περιορισμενη την δεξιωση ωστε να χωσεις και τα δικα τους εξοδα μεσα?Η εστω να τους κανεις ενα τραπεζι εδω?Δεν χρειαζεται να ξοδεψετε πολλα.Η καλη διαθεση μετραει.

Αν έκανες ένα μικρό και οικονομικό πάρτυ για τους στενούς συγγενείς και φίλους στην Ελλάδα και μετά στο Βέλγιο κάνεις και αυτό που θες χωρίς όμως καλεσμένους από Ελλάδα δεν είναι καλύτερα?

Γράφεις ότι η βάπτιση θα γίνει σε στενό κύκλο οπότε τα έξοδα δεν θα είναι και πολλά για το ελληνικό πάρτυ...

Πιστεύω ότι έτσι όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι.

Διαφημίσεις

δεν υπαρχει το ρευστο...ειναι πολλα τα ατομα.

τους τελευταιους μηνες ειχαμε μετακομισεις, εξοδα. Γι αυτο δεν θελαμε να μεινουμε μετα εδω και να διοργανωσουμε κατι τετοιο (και να πληρωσουμε και δικες μας διανυκτερευσεις, φαγητα κλπ)

Ειναι γαιδουρια οπως λενε? Αν ειναι να μην πω σε κανεναν απο Ελλαδα να τελειωνουμε. Το σκεφτομαι κι αυτο.

εαν ξερει καμμια καλο ξενοδοχειο σε Βρυξελλες, οικονομικο, ας μου πει.............

Γεια σου γειτωνισσα! Λοιπον κατα την ταπεινη μου αποψη αν καλεσεις κοσμο τον φιλοξενεις γιαυτο και στο εξωτερικο δεν καλουμε :-D. Βασικα το κοστος της δεξιωσης στην ελλαδα και η διαμονη σας θα ειναι πολυ χαμηλωτερο απο το κοστος της δεξιωσης χωρις φιλοξενια στις Βρυξελλες.

Γενικα παντως αν ενδιαφερεσαι για ξενοδοχειο να ξερεις οτι Παρασκευοσαββατοκυριακο οι τιμες ειναι πιο χαμηλες και οτι στο κεντρο υπαρχουν αρκετα οικονομικα ξενοδοχεια. Ποσο καλα ομως ειναι δεν ξερω....

Ειμεις καναμε την βαπτιση του μικρου εδω. Φιλοξενησαμε την κουνιαδα μου (μονη της οχι ολη την οικογενια της) στο σπιτι μας, η μητερα μου μενει ουτως ή αλλως μαζι μας και καναμε τα εξοδα της νονας. Γυρω στα 300 ευρω το εισητηριο και 200 το ξενοδοχειο το οποιο ομως ηταν χαλια...

Μια γνωστη μου που το εκανε σε νησι εκανε μια ερευνα και βρηκε καλα πακετα ξενοδοχειου (πολλα ατομα οποτε καλυτερη τιμη αφου ειχε γινει συνεννοηση) καθως και με τα ναυλα εγινε μια προσφορα.

Δεν εβαλαν κατι απο την τσεπη τους αλλα νοιαστηκαν να κανουν τα διαδικαστικα, την ερευνα κλπ;)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ας το δουμε απο την πλευρα του καλεσμενου. Θα κανω ολοκληρο ταξιδι, θα πληρωσω αεροπορικα εισιτηρια , ξενοδοχεια για να μου κανουν ενα τραπεζι και μαλιστα για μια βαπτιση που εχει γινει ηδη στον τοπο μου?? Ενα απλο τραπεζι σε ενα εστιατοριο την ιδια μερα δεν θελει χρονο προετοιμασιας εφοσον και ο κυκλος θα ειναι στενος. Μετα οποτε θελεις κανεις κατι για τους φιλους του εξωτερικου.

Ας το δουμε απο την πλευρα του καλεσμενου. Θα κανω ολοκληρο ταξιδι, θα πληρωσω αεροπορικα εισιτηρια , ξενοδοχεια για να μου κανουν ενα τραπεζι και μαλιστα για μια βαπτιση που εχει γινει ηδη στον τοπο μου?? ...

Κι εμένα μου φαίνεται κάπως "ξεκάρφωτο". Την δεξίωση την κάνεις εκεί που είναι οι περισσότεροι καλεσμένοι, π.χ. παντρεύεσαι στο ξωκλήσι στη Φολέγανδρο και κάνεις το πάρτυ στην Αθήνα. Το αντίστροφο είναι σαν να μην θέλεις να έρθουν. Εξάλλου βάφτιση είναι, δεν είναι και τόσο απαραίτητη η δεξίωση.

Κι εμένα μου φαίνεται κάπως "ξεκάρφωτο". Την δεξίωση την κάνεις εκεί που είναι οι περισσότεροι καλεσμένοι, π.χ. παντρεύεσαι στο ξωκλήσι στη Φολέγανδρο και κάνεις το πάρτυ στην Αθήνα. Το αντίστροφο είναι σαν να μην θέλεις να έρθουν. Εξάλλου βάφτιση είναι, δεν είναι και τόσο απαραίτητη η δεξίωση.

μαζι σας!! Το θεωρουσα εντελως ασχετο. Ελα ομως που μαθευτηκε και σου λεει η πεθερα "το σοι δεν θα το καλεσουμε?". :confused:

Τελικα αλλαξα την ωρα της βαπτισης, 2 ωρες νωριτερα. Θα τους κανω ενα τραπεζι σε μια ταβερνα διπλα στην εκκλησια και θα πω οτι το παρτυ ειναι για οσους δεν ηρθαν στη βαπτιση επειδη μενουν στο εξωτερικο (αντε να τους πεισεις τωρα...)-αν ωστοσο ακομα θελουν να ερθουν, ας ερθουν, αλλα λογο για εξοδα δεν θα κανω. μακαρι να ειχαμε τοσα χρηματα αλλα δεν...

Διαφημίσεις

Γεια σου γειτωνισσα! Λοιπον κατα την ταπεινη μου αποψη αν καλεσεις κοσμο τον φιλοξενεις γιαυτο και στο εξωτερικο δεν καλουμε :-D. Βασικα το κοστος της δεξιωσης στην ελλαδα και η διαμονη σας θα ειναι πολυ χαμηλωτερο απο το κοστος της δεξιωσης χωρις φιλοξενια στις Βρυξελλες.

Γενικα παντως αν ενδιαφερεσαι για ξενοδοχειο να ξερεις οτι Παρασκευοσαββατοκυριακο οι τιμες ειναι πιο χαμηλες και οτι στο κεντρο υπαρχουν αρκετα οικονομικα ξενοδοχεια. Ποσο καλα ομως ειναι δεν ξερω....

Ειμεις καναμε την βαπτιση του μικρου εδω. Φιλοξενησαμε την κουνιαδα μου (μονη της οχι ολη την οικογενια της) στο σπιτι μας, η μητερα μου μενει ουτως ή αλλως μαζι μας και καναμε τα εξοδα της νονας. Γυρω στα 300 ευρω το εισητηριο και 200 το ξενοδοχειο το οποιο ομως ηταν χαλια...

Κι εμεις θα φιλοξενησουμε τους πολυ κοντινους που θα ερθουν. Για τους υπολοιπους εψαχνα αλλα ηταν οπως τα λες...200 ευρω, χαλια. Βλεπεις δεν εχουν αναγκη εδω, εχουν συνεχως συνεδρια, συναντησεις, γεματοι ειναι.

ΥΓ. Ασχετο, πολυ βολικο που εχεις τη μαμα σου! εγω ψαχνω για day care για οταν ξεκινησει ο αντρας μου να εργαζεται, σε λιγους μηνες μαλλον.