Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΤΕ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

KSTRATOU

Recommended Posts

Διαφημίσεις

εμένα από 2,5 μηνών περίπου κομάται όλο το βράδυ, μιλάμε για τρελό ύπνο όμως... όταν ήταν περίπου 4 μηνών, 14 ώρες κοιμότανε σερί ο μπαγάσας!!!! μέχρι που ο παδίατρος μας είπε να τον ξυπνάμε στις 12 ώρες να φάει....

κατά τ' άλλα είναι θέμα παιδιού κι εγώ συμφωνώ πως αν πεινάει θα ξυπνήσει και θα κλάψει, αν όχι θα συνεχίσει να κοιμάται.....

και η δική μου από 2.5 μηνών κοιμόταν όλη τη νύχτα...12ωρο...

όπως και τώρα...κοιμάται 9-9.30 μέχρι 8.30-9 το πρωί.

και το μεσημέρι 2-3 ώρες ύπνος απαραιτήτως!!

δεν την ξύπνησα ποτέ για να φάει,δεν το ξεχνούσε την ημέρα ποτέ,ανά 4ωρο γκρίνιαζε να φάει!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ συμφωνώ οτι είναι στο παιδί και οτι δεν χρειάζεται να το ξυπνάς για να φάει.Εκτός από τα μικρά βρεφάκια ,1-2 μηνών, που υπάρχει περίπτωση να είναι λίγο "τεμπέλικα" αλλά τους είναι ακόμα απαραίτητο το βραδυνό φαγητάκι(δεν είναι λογικό να μένουν πάνω από 3-4 ώρες χωρίς γαλά).Εκεί ίσως και να χρειάζεται να τα ξυπνήσεις...

QqmLp3.png

Κι εγώ συμφωνώ οτι είναι στο παιδί και οτι δεν χρειάζεται να το ξυπνάς για να φάει.Εκτός από τα μικρά βρεφάκια ,1-2 μηνών, που υπάρχει περίπτωση να είναι λίγο "τεμπέλικα" αλλά τους είναι ακόμα απαραίτητο το βραδυνό φαγητάκι(δεν είναι λογικό να μένουν πάνω από 3-4 ώρες χωρίς γαλά).Εκεί ίσως και να χρειάζεται να τα ξυπνήσεις...

προσπαθησα να το κανω οταν ηταν πιο μικρη..με τιποτα δεν ξυπνουσε..απο 20 ημερων το βραδυ ουτε για νερο δεν ξυπναει..γενικα ειναι πολυ του υπνου και πολλες φορες μες στην ημερα δεν ξυπνουσε παρολο που πεινουσε..με κλειστα ματια γκρινιαζε,εγω την περιμενα να σηκωθει να την ταισω και τελικα την νικουσε ο υπνος..

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΥ:mad:ΠΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΣΕΙΣ

Θηλάζεις; Αν ναι, τότε τουλάχιστον μέχρι την εδραίωση της γαλουχίας γενικά δεν αφήνεις πάνω από 3 ώρες την ημέρα και 4 τη νύχτα χωρίς θηλασμό (και εννοείται συχνότερα, αν το μωρό ζητάει). Όταν δεις μετά από λίγες βδομάδες ότι το μωρό παίρνει σταθερά βάρος, τότε βλέπεις και κάνεις.

Σε μωρά που δεν θηλάζουν, έχω δει περιπτώσεις που ο γιατρός θεωρεί ότι πολλά και μικρά γεύματα και τη νύχτα μοιάζουν καλύτερα στη φυσική διαδικασία και σέβονται περισσότερο τον οργανισμό του μωρού.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Κι εμενα ετσι μου ειπε ο παιδιατρος.καθε 3 ωρες.Ναι ομως ο δικος μου τρωει και μερικες φορες μετα απο 1.5 ωρες κλαιει και τρωει τα χερια του!!!!Τι τον κανεις τοτε?Του δινω ξενο γαλα και πριν τις 2 ωρες μου ειπε η παιδιατρος να μη του δινω.Τις περισσοτερες φορες τρωει και μεχρι το αλλο γευμα του δεν κοιμαται.Τοτε δεν μπορω να καταλαβω αν η γκρινια του ειναι μετα απο καποια στιγμη απο πεινα 'η απο κουραση!!

Κι εμενα ετσι μου ειπε ο παιδιατρος.καθε 3 ωρες.Ναι ομως ο δικος μου τρωει και μερικες φορες μετα απο 1.5 ωρες κλαιει και τρωει τα χερια του!!!!Τι τον κανεις τοτε?Του δινω ξενο γαλα και πριν τις 2 ωρες μου ειπε η παιδιατρος να μη του δινω.Τις περισσοτερες φορες τρωει και μεχρι το αλλο γευμα του δεν κοιμαται.Τοτε δεν μπορω να καταλαβω αν η γκρινια του ειναι μετα απο καποια στιγμη απο πεινα 'η απο κουραση!!

Εφόσον θηλάζεις, θηλάζεις το μωρό όποτε ζητάει! Αν δίνεις ξένο γάλα, υπονομεύεται ο θηλασμός και σε λίγο καιρό "δεν θα έχεις γάλα". :roll:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εμένα ακόμη ολόκληρο βράδυ δεν κοιμάται!!!

Στο ίδιο κλαμπ είμαστε, τα ξανάπαμε. Και για όσες άρχισαν τα παιδάκια τους να κοιμούνται όλο το βράδυ, μην πολυπέρνετε θάρρος και η δικιά μου καλά κοιμότανε κάποια στιγμή :mrgreen::mrgreen::twisted:

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΥ:mad:ΠΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΣΕΙΣ

Νομίζω μέχρι 1,5-2 μηνών ΠΡΕΠΕΙ να τα ξυπνάς για τάϊσμα. Για τον λόγο ότι μπορεί ένα μωρό να έχει πραγματική ανάγκη από φαγητό αλλά λόγω αδυναμίας, να μην ξυπνάει καν. Από εκεί και έπειτα αν δεν ξυπνάει ακόμα καλύτερα...

"Εμείς" επειδή "θηλάζουμε" δεν ξέρουμε τι σημαίνει ύπνος όλο το βράδυ, τουλάχιστον μέχρι τα 3

Η κόρη μου που είναι τώρα 25 μηνών (έχει 3 μήνες που έκοψε το θηλασμό) μερικές φορές κοιμάται όλη την νύχτα αλλά σπάνια. Τώρα τελευταία μάλιστα αρχίσαν και τα όνειρα...οπότε είμαστε αγκαλίτσα για να "μην την φάει ο λύκος"

Αν θηλάζετε αποφασίστε ότι θα είστε (οι μαμάδες) μαζί με τα παιδιά σας. Όσο πιο γρήγορα το πάρετε απόφαση, τόσο πιο ήρεμη θα είναι η οικογένεια...

Καλό Κουράγιο!!!

Διαφημίσεις

Να τα ξυπνάμε; Π΄ρωτη φορά το ακούω! Ο γιατρος μου είχε πει ότι απαγορεύεται δια ροπάλου! Ειστε σιγουροι γι αυτο που γράφετε; Πού το πληροφορηθήκατε; Γιατί εγώ γνωρίζω το νομο "ποτέ μην ξυπνάς ενα μωρό που κοιμάται"...Πέιτε μου ναξέρω για το δεύτερο με το καλό.

Εμείς είμαστε 14 μηνών περίπου, αλλά ποτέ δεν τη ξύπνησα να φάει, ούτε όταν ήταν νεογέννητο-θηλάζαμε και θηλάζουμε ακόμα. Οταν ήθελε, ξύπναγε μόνη της! Εχουμε πλέον κόψει τους βραδυνούς θηλασμούς αλλά καμμια φορα μπορεί να ξυπνήσει κατά τις 4.30 και να το ζητήσει. Κοιμάται σε πάρκο διπλα μου εννοείται οπότε αποκλείεται να πεινάσει και να μην το καταλάβω. Πάντως ξυπναει συχνά τη νύχτα σε σημείο εξάντλησης μου πολλές φορές, αλλα όχι λόγω πείνας (όταν πεινάσει, μου το λέει) αλλά λόγω διψας, ή δοντιών, ή επειδή εχει ισως δει άσχημο όνειρο.

Ρωτήστε κάποιον ειδικό, να μην κάνω και καμμιά γκάφα...αλλά μου είχε πει μια μαία ότι το νεογέννητο ας μην το αφήσουμε πάνω από 4-4,5 ώρες... (μιλάω πάντα για θηλασμό, δεν ξέρω τι ισχύει για τα έτοιμα γάλατα...)

Καλό Κουράγιο!!!

η γιατρος μας εξηγησε οτι οι γονεις καλο ειναι να ξυπνανε για φαγητο τα μωρακια που ειναι ελλιποβαρη,που γεννηθηκαν γυρω στα 2,5 κιλα κι αυτο μεχρι να φτασουν τα 4 κιλα.Μετα δεν ειναι απαραιτητο να ξυπνα κανεις το παιδι,οσο και να θελει ας κοιμηθει και θα ξυπνησει μονο του για να φαει.

Εμεις παντως 4 μηνων σημερα πινοντας ξενο γαλα ξυπναμε κανονικοτατα και με τον νομο για φαγητο αναλογα τα κεφια αλλες φορες στις 3,αλλες στις 5 και μετα ανα 3ωρο και το βλεπω να συνεχιζεται για αρκετο καιρο ακομη...Δεν βλεπω φως στο τουνελ:-D:-D

Εμεις ενώ ξυπνάγαμε μόνο μια φορά, τώρα ξυπνάμε και δύο αμα λάχει!!! Σήμερα που χου κοιμηθήκαμε στις 8 οπως πάντα φάγαμε στις μια και ξυπνήσαμε όλο χαρα και στις 5 γιατί είχαμε ένα κενό στο στομαχάκι μας.....κοιμηθήκαμε μέχρι τις 6 και μετά παιχνίδιιιιι!!!!!!!!!!!

η γιατρος μας εξηγησε οτι οι γονεις καλο ειναι να ξυπνανε για φαγητο τα μωρακια που ειναι ελλιποβαρη,που γεννηθηκαν γυρω στα 2,5 κιλα κι αυτο μεχρι να φτασουν τα 4 κιλα.Μετα δεν ειναι απαραιτητο να ξυπνα κανεις το παιδι,οσο και να θελει ας κοιμηθει και θα ξυπνησει μονο του για να φαει.

Εμεις παντως 4 μηνων σημερα πινοντας ξενο γαλα ξυπναμε κανονικοτατα και με τον νομο για φαγητο αναλογα τα κεφια αλλες φορες στις 3,αλλες στις 5 και μετα ανα 3ωρο και το βλεπω να συνεχιζεται για αρκετο καιρο ακομη...Δεν βλεπω φως στο τουνελ:-D:-D

3ωρο και μιλας; Εγω μεχρι να κλείσουμε τους 4 μήνες θήλαζα ανά 1,5-2 ώρες!:D Καλά τα πάτε.

Αυτό που γράφεις στην αρχη μου φαίνεται το πιο λογικό. Εμάς που ήταν πάνω απο 4 κιλά, ο γιατρός μας είχε πει όταν είναι ξύπνια, να την ταίζουμε κάθε 1,5-3,5 ώρες. Πιό συχνά σε μωρά με ευαίσθητο στομαχι όπως η δικιά μας δεν κάνει γιατι ανακατεύονται, πιο αραιά φοβόταν για το ζάχαρο. Οταν κοιμόταν, μας ειχε πει...να κοιμόμαστε κι εμείς:lol:

3ωρο και μιλας; Εγω μεχρι να κλείσουμε τους 4 μήνες θήλαζα ανά 1,5-2 ώρες!:D Καλά τα πάτε.

Αυτό που γράφεις στην αρχη μου φαίνεται το πιο λογικό. Εμάς που ήταν πάνω απο 4 κιλά, ο γιατρός μας είχε πει όταν είναι ξύπνια, να την ταίζουμε κάθε 1,5-3,5 ώρες. Πιό συχνά σε μωρά με ευαίσθητο στομαχι όπως η δικιά μας δεν κάνει γιατι ανακατεύονται, πιο αραιά φοβόταν για το ζάχαρο. Οταν κοιμόταν, μας ειχε πει...να κοιμόμαστε κι εμείς:lol:

χαχα,αυτο λεω κι εγω...καλα ειμαστε.Βεβαια εσεις θηλαζατε οποτε ειχατε πιο ελεφρυ γαλατακι για το στομαχακι αλλα σε γενικες γραμμες η μπεμπα μας ζηταει φαγητο γιατι κανει μικρα και πολλα γευματα.Ακουω για αλλα μωρακια που στην ηλικια της κατεβαζουν 200-250 μλ...η δικια μας μεχρι 160 φτανει κι αυτα μονο στα 2 μεταμεσονυχτια πρωινα γευματα.Τις αλλες ωρες μεχρι 130 φτανουμε το πολυ.

Παντως στο μαιευτηριο που την ειχα διπλα μου απο το πρωτο βραδυ,το παιδι κοιμηθηκε αρκετα και μια μαια τρομαξε την πεθερα μου οτι και καλα το παιδι θα αφυδατωθει επειδη εμεινε για ωρες χωρις γαλα.Κι εκει που κοιμομουν ωραια και καλα μετα απο τοση εξαντληση ηρθε η πεθερα μου η καημενη εντρομη να ταισουμε το μωρο.

Την αλλη μερα ρωτησα την παιδιατρο του νοσοκομειου και μου ειπε οτι το μωρο μου δεν επρεπε να το ξυπνησουμε και δεν θα παθαινε τιποτε,θα ζηταγε μονο του οταν θα ενιωθε πεινασμενο...Οποτε τα μωρακια που δεν εχουν προβλημα δεν χρειαζεται να τα ξυπναμε

Αλλωστε η δικια μας...μια χαρα διεκδικει το φαγητο της...δεν εχει τετοια κολληματα:-D:-D

Αν θηλάζουν τα μωράκια μέχρι 1-2 μηνων δεν πρεπει να μενουν νηστικα το βραδυ πάνω από 4 ωρες.Για το ξενο γάλα που είναι πιο βαρυ δεν νομιζω οτι ισχυει το ίδιο(ισα-ισα που δεν κανει πριν το 3ωρο)

Οπως λεει η amaretto πιο πάνω...:)

QqmLp3.png

Η δικια μου η ζουζου ειναι 2,5 μηνων και την θηλαζω αποκλειστικα.Εχει τρεις μερες που κοιματε 8ωρο,ρωτησα το παιδιατρο και μου ειπε να μην την ξυπναω.Αν το εκανε αυτο πιο μικρη,τοτε θα επρεπε να την ξυπνησω για να μην παθει αφυδατωση.Παντως απο αυτα που διαβαζω ειμαι πολυ τυχερη,υπομονη κοριτσια!

Εμενα η μικρη μου ειναι 4,5 μηνων , εχει σταματησει να ξυπναει το βραδυ απο 40 ημερων... αλλα μεχρι τοτε την ξυπναγα καθε 3 ωρες για να φαει λογο του οτι γεννηθηκε 2,600... βεβαια δεν θηλαζα μονο εδινα και ξενο γαλα διοτι δεν πειναγε αρκετα στο 3ωρο για να θηλασει ... ετσι στις 40 ημερες σταματησα και το θηλασμο διοτι δεν ειχα πλεον γαλα.