Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πρησμένη, μαύρη περιοχή στα ούλα, καμιά γνώμη?

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες. Πριν λίγο παίζοντας με τον μικρό, ανακάλυψα ότι στο στόμα του στην πάνω αριστερή πλευρά (εκεί που θα βγουν κάποια στιγμή οι τραπεζίτες περίπου) το ούλο του είναι πρησμένο και λίγο μαύρο. Είναι μόνο 15 μηνών, οπότε δεν νομίζω να βγάζει τραπεζίτη, αλλά αυτό που είδα με ανησύχησε. Έχει τύχει σε καμία αυτό?

Διαφημίσεις

Εχει αλλα δοντια το παιδακι σου?ο δικος μου 15 μηνων εχει τραπεζιτες,4!Μηπως δαγκωσε τιποτα και ματωσε και τωρα φαινεται μαυρο?Η μηπως εβαλε τπτ στο στομα και εβγαλε χρωμα?Προχτες ο δικος μου εφαγε ενα μαρκαδορακι κ εγινε το στομα του καταμαυρο!

μετα το 8ο δοντακι εσκασαν πρωτα οι 2 πανω και τωρα σκανε οι 2 κατω!Οι κυνοδοντες οπως καταλαβα βγαινουν μετα!Δεν νομιζω να ναι τπτ,κατι θα δαγκωσε!Βαβαια αν δεις οτι δεν φευγει παρε τον γιατρο!

Πήρα την γιατρό και μου είπε να μην ασχοληθώ, εφόσον το παιδί είναι γενικώς καλά (γενικώς είναι μια χαρά). Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου. Εάν κάποια άλλη έχει παρόμοια εμπειρία, ας γράψει τι ήταν. Όταν βγάλω άκρη, ή εάν υποχωρήσει μόνο του ή αν βγει τραπεζίτης θα ενημερώσω, για να υπάρχει.

Διαφημίσεις

Ετσι οπως το περιγραφεις, μαλλον καπου χτυπησε ο μικρος σε εκεινο το σημειο στο ουλο του. Μπορει να εβαλε κατι στο στομα του και να τον πληγωσε. Αφου το παιδι ειναι καλα μην ανησυχεις.

2T40p3.pngcIPLp3.png

Εμας παντως ειχε πρηστει ετσι και ειχε μαυρισει οπως το περιγραφεις στον κυνοδοντα.Οπως εβγαινε της εκανε φλεγμονουλα και μολις βγηκε το δοντακι εφυγε και η μαυριλα..Μηπως κατι βγαζει το παιδι τελικα???

Εμας παντως ειχε πρηστει ετσι και ειχε μαυρισει οπως το περιγραφεις στον κυνοδοντα.Οπως εβγαινε της εκανε φλεγμονουλα και μολις βγηκε το δοντακι εφυγε και η μαυριλα..Μηπως κατι βγαζει το παιδι τελικα???

Σαν φλεγμονή μου μοιάζει κι εμένα. Εσείς κάνατε κάτι για την φλεγμονή ή το αφήσατε απλά να βγει?

Οταν το ειπα στην πεδιατρο μου ειχε πει οτι δεν ειναι κατι και οτι ειναι απο το δοντι.Αν δεν εσκαγε ομως δοντι θα επρεπε να παμε σε οδοντιατρο να το ανοιξει-ευτηχως σε εμας σε 3 μερες εσκασε και εφυγε.Παρακαλα να βγει δοντι γρηγορα γιατι μαλον αυτο ειναι

Για να δούμε τι θα δούμε. Το κακό είναι ότι δεν ξέρω πόσες μέρες το έχει, δεν ήταν κι εύκολο να το πάρω χαμπάρι, έτυχε και τον είχα ανάποδα και του γαργαλούσα το λαιμουδάκι κι αυτός γελούσε με ορθάνοιχτο το στόμα κι έτσι το πρόσεξα. Τέλοσπάντων, θα το παρακολουθήσω κάπως και θα επανέλθω με νεότερα. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλες για τις απαντήσεις σας!

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Λοιπόν, το παραθέτω εδώ για να υπάρχει αν ψάξει κανένας μελλοντικά. Πήγαμε σε παιδοδοντίατρο και μας είπε ότι αυτό που έχουμε λέγεται κύστη ανατολής, βασικά από ό,τι κατάλαβα στην προσπάθειά του να βγει το δοντάκι έκανε ένα αιμάτωμα το οποίο λογικά θα υποχωρήσει μόνο του. Εάν δεν υποχωρήσει σε κανένα μήνα μας είπε να ξαναπάμε το παιδί για να το "βοηθήσουν" να βγει.

κι εμεις βγαλαμε κατι σαν "φουσκαλιτσα" μαυρη, μεχρι να κανονισουμε ενα ραντεβου με καποιον ειδικο ειχε φυγει. Φαινοταν οχι και τοσο ωραιο, αλλα δεν εκανε πυρετο ή κατι που να δειχνει οτι ηταν μολυσμενο, και μετα εφυγε και ηρθε το δοντακι!

• 1 year later...

Κοριτσια το ξαναφέρνω το θέμα...Επαιζα με τον μπεμπη και όπως γελαγε είδα μια μαυρη κοιλιδα σαν αιματωμα εκει που θα βγάλει δοντάκι (δεν εχει βγάλει ακόμα) στο πανω δεξια σημειο δίπλα απο τους κόφτες....

Να θορυβηθώ??

Κοριτσια το ξαναφέρνω το θέμα...Επαιζα με τον μπεμπη και όπως γελαγε είδα μια μαυρη κοιλιδα σαν αιματωμα εκει που θα βγάλει δοντάκι (δεν εχει βγάλει ακόμα) στο πανω δεξια σημειο δίπλα απο τους κόφτες....

Να θορυβηθώ??

Με βάση αυτά που διαβάζουμε πιο πάνω, όχι!!! Αλλά ας το δει βρε παιδί μου ένας οδοντίατρος να σου φύγει η αγωνία!

κι εμένα το είχε και από τις 2 μεριες στα πάνω ούλα εκεί που βγαίνουν οι τραπεζίτες και φουσκάλα μάυρη και γενικότερα μαύρο όλο το ούλο γιατί

έβγαλε μαζεμένα 4 , από 2 σε κάθε πλευρά

περίπου έναμιση μήνα πριν βγούν μαυρίσανε και μόλις έσκασε το δόντι

εξαφανίστηκαν

ήταν τόσο μαύρο που φαινόταν σαν σάπιο

ρώτησα κι εγώ την οδοντιατρό μου και μου είπε να μην ανησυχώ

εμένα τα έβγαλε 12,5 μηνών

και μαύρισαν από 10,5 μηνών

04/12/2010 - 26/03/2013 - 25/08/2015 - 11/06/2018

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Μόλις το παρατήρησα κι εγώ... είναι τελικά κάτι συνηθισμένο ε? Να μην κλείσω επειγόντως ραντεβού με παιδοοδοντρίατρο ε? :D