Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

11 μηνων και τρωμε μονο σουπες??

marilina

Recommended Posts

μανουλες γεια σας!

ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης:ειμαστε 11 μηνων και τρωμε μονο σουπα κοτοπουλο και μοσχαρι(με τα λαχανικα εννοειται) δεν τρωμε ομως ακομα οσπρια...βασικα η παιδιατρος τον προηγουμενο μηνα που την ρωτησα αν θα προσθεσουμε τιποτα καινουργιο στην διατροφη τους μου ειπε οχι...

σας αναφερω τι τρωμε αλλα μεσα στην σουπα και αν θελετε μου λετε

αν μπορω να τους φτιαξω κατι απο αυτα μεμονωμενα

και πως...

κοτοπουλο

μοσχαρι

τοματα

πατατα

κολοκυθι

κρεμμυδι

σελινο

φασολακια

αρακα

πρασο

σπανακι

μαρουλι

αστρακι

κριθαρακι

ρυζακι

τραχανα τους εδωσα μια φορα απο μονη μου αλλα ουτε να τον φτυσουν..

πχ τι θα λεγατε να τους φτιαξω φακη?η κατι αλλο, πειτε μου ρε κοριτσια

πολυ περιορισμενο μενου εχουν...

σημειωτεον οτι δεν εχουμε βγαλει κανενα δοντι ακομα αν και τα ουλακια μας ειναι πολυ πρησμενα...

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

Διαφημίσεις

Καλέ μια χαρά τρώνε τα παιδιά! τι θές άλλο να φάνε; 11 μηνών έιναι πιά!

Κατατρχήν οι φακές μπαίνουν μετά το χρόνο στην διατροφή και όταν λέμε μπαίνουν εννοούμε μια κουταλιά της σούπας που την αλέθεις μαζί μετα υπόλοιπα. Είναι αρκετά βαριές.

Να ακολουθήσεις το πρόγραμμα που σου λέει η παιδίατρος σου. Εμένα ο δικός μου τα έτρωγε μέχρι 2 ετών αυτά!!!

ετσι μου ειπε και μενα η παιδιατρος..απο Σεπτεμβρη θα προσθεσουμε αυγουλακι στην διατροφη μας και στον εναμισι χρονο ψαρι.

Χθες μου ειπε μια κουμπαρα μου που μενει Καρπενησι οτι ο παιδιατρος της ειπε να του δωσει φακη, φασολαδα, ακομα και χοιρινο κρεας!!! δεν ειναι πολυ βαρυ το χοιρινο ρε παιδια?το μωρο ειναι 6μιση μηνων!

αα και στην φρουτοκρεμα του εδωσε συκο!!δεν απαγορευονται για ενα διαστημα τα φρουτα με μικρα σπορακια?εγω ετσι ξερω....

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

Νομίζω ότι έχει να κάνει με τον γιατρό, αλλά εμέις σταδιακά από τον 6ο μέχρι τον 12ο προσθέσαμε σχεδόν τα πάντα στην διατροφή. Μόνο ψάρι και θαλασσινά δεν τρώει ακόμα. Όλα τα κρέατα, χοιρινό, κατσικάκι, μέχρι κουνέλι έχει φάει. Από όσπρια φακές και ρεβύθια, τα φασόλια δεν τα συμπαθεί. Το μόνο που μας είπε η γιατρός είναι να περιμένουμε 3 μέρες με 1 εβδομάδα για την εισαγωγή κάθε νέας τροφής για το ενδεχόμενο αλλεργικής αντίδρασης.

There is no patch for human stupidity.

Εμεις ειμαστε 12,5 και τρωμε τα μισα απο οσα παραθετεις! Οσον αφορα στις σουπες, βεβαια. Τρωμε επισης μαυρομματικα φασολια απο οσπρια, θα τα εισαγω τωρα ολα σιγα σιγα. Υποθετω οτι τρωτε το πρωι και καποια φρουτοκρεμα (μπανανα, μηλο κλπ); Το ρωταω διοτι με μπερδεψε ο τιτλος σου.

Διαφημίσεις

είναι ανάλογα τον γιατρό τελικά...

εμείς στον 10ο μήνα φάγαμε αυγό,στον 11ο ψάρι,μετά τους 12 μήνες μας είχε πει η παιδίατρος ότι μπορεί να αρχίσει να τρώει από τα δικά μας.

από όσπρια της έχω δώσει μόνο φακή,λαδερά,μουσακά ελαφρύ,γεμιστά με κιμά.από όλα δλδ,αλλά σιγά σιγά. και πολλές φορές ακόμα και τώρα αν δεν έχω φαγητό της δίνω σουπίτσα όπως μωρό.

χοιρινό και αρνί δεν της έχω δώσει,το θεωρώ βαρύ.

να ξέρεις είνα και στο παιδί πως δέχεται κάθε τι καινούριο...η δική μου έτρωγε αλεσμένα εώς 15 μηνών...δεν ήθελε κομματάκια με τίποτα.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Εμένα ο γιος μου ειναι 12,5 μηνων.Πλεόν μπορει μας ειπε η παιδιατρος να τρωει ότι τρωμε και μεις αλλα να μην εχει πολύ αλάτι και μπαχάρια.Απο κρέας δεν κανει να φαει ακομα χοιρινό.Τα ψάρια τα χει στην διατροφή του απο 9 μηνών.Δεν κανει ακομα ομως να φαει οστρακοειδή, ουτε χταποδι, καλαμαρι.Χθές παράδειγμα εφαγε μακαρονάκι με κιμά απλα δεν ειχε μεσα πολλα μπαχαρικά και αλάτι. Κάθε παιδιάτραος τελικά συστήνει την δικιά του διατροφή για κάθε παιδί και φυσικά ανάλογα την ηλικία που βρίσκεται.

φρουτοκρεμα τρωμε εννοειται! τρωμε μηλο,αχλαδι,μπανανα, πορτοκαλι και μπισκοτακια. αλλοτε βαζουμε ροδακινο η νεκταρινι, εχουμε δοκιμασει μανγκο, καρπουζι, πεπονι..

μας αρεσει ομως πιο πολυ ο πρωτος συνδυασμος, πορτοκαλι,αχλαδι,μηλο,μπανανα και μπισκοτα!!

νομιζω οτι τρωτε μια χαρα,και εμενα ο μικρος τα πρωτα δοντακια τα εβγαλε 12μηνων.

απο αυτα που τρωει μαγειρευτα καθε φορα αλλιως.πχ μασχαρι με λαχανικα ή μοσχαρι με ντοματουλα και ζυμαρικο.ή γιουβετσακι στο φουρνο.;)

βεβαια τωρα στα λεω εγω που ο μικρος μου ειναι 2ετων.:Dοταν ηταν στην ηλικια σας εννοειται οτι ακολουθουσα πιστα τις οδηγιες του παιδιατρου ως φοβιτσιαρα με παιδιατρο που ειχε-εχει χιτλερικη συμπεριφορα σε ολα που αφορουν την διατροφη του παιδιου.:?

οποτε κανε και εσυ οτι σου λεει.:!:

Εμείς είμαστε 11 μηνών και κάτι. Ξέρω πολύ καλά (χμ..) ότι η γιαγιά του δίνει από όλα τα φαγητά λιγο "να παρει γευσεις το παιδι"... Εγώ βεβαια του δινω μοσχαρακι βραστο με λαχανικα + κριθαρακι ή ρυζακι. Αλέθω το μοσχάρι και λιώνω με το πηρούνι τα λαχανικά. Οχι ντοματα, οχι φραουλες. Αυγο ναι, απο 9 μηνων. Μόλις χρονίσει μας είπε ο γιατρός να τρώει ό,τι κι εμείς αν είναι δυνατόν χωρίς αλάτι όμως. Έτσι έκανα και στην κόρη μου. Γάλα το πρωί, κατά τις 11 φρούτα, στις 14:00 μεσημεριανό ό,τι μαγείρευα, στις 18:00 γιαουρτάκι και το βράδι το γάλα. Ψαρια τρωμε απο 9 μηνων οχι ομως χταποδια, καλαμαρακια κλπ.

Με το που εβγαλαν τα 2 πρωτα δοντια τους ξεκινησα τροφες μαλακες που ελιωνα με πηρουνι, δεν αλεθα (κολοκυθια, πατατουλα, αχλαδια, γιαρμαδες κλπ).

Διαφημίσεις

ααα, εμεις εχουμε φαει και κατσικακι και αρνακι (πρωτα αυτα δοκιμασαμε επειδη ειχαν αλλεργια στην πρωτεινη του γαλακτος και φοβομασταν το μασχαρακι)αρα εχουμε φαει και απο αυτα!

Marilina και εμεις ειμαστε 11 μηνων και ακολουθουμε επισης λιγο συντηρητικη διατροφη.

Το πρωι πινουμε γαλα

Το 10τιανο ειναι φρουτα (αχλαδι μηλο μπανανα πεπονι) μονο αυτα επιτρεπει και η μπανανα με δικη μου πρωτοβουλια γιατι γλυκιζει και το τρωει πιο ευκολα

Το μεσημεριανο αποτελειται απο αλεσμενα

2 φορες κοτοπουλο 80% με λαχανικα 20%(κολοκυθι καροτο σελινο πατατα κρεμμυδι ντοματα) σημειωτεον οτι το σελινο κρεμμυδι και τη ντοματα τα ενταξαμε απο το 10ο μηνα...

3 φορες μοσχαρι με λαχανικα (εναλλαξ της βαζω αντι για πατατα ζυμαρικο)

2 φορες χορτοσουπα

Μετα απο αυτα τα γευματα θελει παντα 150ml γαλα (δε παει να εχει φαει του σκασμου χαλαει το κοσμο)

Το απογευμα δινω γιαουρτι με μπισκοτακι (πληρες κανονικο-οχι παιδικο)

ή μπισκοτοκρεμα της nutricia. Θα της παρω και τις holle που ειναι βιολογικες αν και ο παιδιατρος δεν το απογορευσε απλα ειχε ενστασεις γιατι δεν εχουν πιστοποιησεις οπως αυτες των μεγαλων εταιρειων και φοβηθηκα για να ειμαι ειλικρινης αλλα μπαινοντας στο φορουμ ειδα αρκετες μανουλες που τις δινουν απο 6 μηνων.

Το βραδυ γαλατακι.

Κατοπιν συζητησεων με το παιδιατρο και επειδη το μωρο μου τρωει αρκετα τον ρωταγα συνεχεια αν πρεπει να ενταξουμε κατι αλλο στη διατροφη της μικρης και δη εποχικο (φρουτα εποχης αντι αχλαδι και μηλο)και ηταν κατηγορηματικος.Μου εξηγησε οτι το πεπτικο συστημα σε τοσο μωρο ειναι ακομα ανωριμο και ουσιαστικα προτεινοντας αυτη τη συντηρητικη διατροφη το προστατευει απο πιθανη εμφανιση αλλεργιας τα επομενα χρονια.

Δεν εχω λογο να μην τον πιστεψω αν ηθελε να με καλοπιασει για πελατισσα θα μου βαζε και μουσακα με τετοιο μαρκαρισμα που του εκανα καθε φορα.

Η διατροφη το πρωτο χρονο ειναι πολυ σημαντικη αν εχεις εμπιστοσυνη στο παιδιατρο ακολουθησε αυτα που σου λεει εχει χρονια μπροστα του να φαει ολων των ειδων τα φαγητα.Οι καινουργοι γιατροι τωρα ειναι πολυ ενημερωμενοι σχετικα με τη διατροφη των βρεφων λαμβανοντας υποψιν παντα και τις νεες ερευνες αμερικανικων και ευρωπαικων οργανισμων.

Κοιτα μπορεισ να δωσεις οσπρια , και απο δικο σας φαγητο αλλα να μην εχει αλατι , και μπαχαρικα ! απο φρουτα μπορεισ να δωσεις ολα τα φρουτα και ολα τα καλοκαιρινα φρουτα και τα φρουτα που παρχουν!!! Μπορεις ακομα να δωσεις γιαουρτι κανονικο οχι παιδικο , βρωμη , και αυγο και ψαρι νομιζω οτι ειναι μεγαλα πια και μπορουν να φανε απο τα περισσοτερα!!!

καλησπερα και απο μενα,και εμεις στον χρονο περιπου βαλαμε το ψαρι και το αυγο μονο τον κροκο και εννοειται οτι τρωγαμε μονο σουπες με κοτοπουλο και μοσχαρι αλλα και ψαροσουπα.οσπρια μονο φακη μεχρι τους 15 μηνες.Πορτοκαλι αφου χρονισαμε βαλαμε στο φρουτο.Στα οσπρια τωρα μου επετρεψε να της δωσω και φασολια και ρεβυθια.Η διατροφη σε καθε παιδιατρο ειναι διαφορετικη και η δικη μου ειναι της αποψης οτι πρεπει να ωριμασει ο οργανισμος για να εισαγεις καποιες καινουριες τροφες.Οσο για το χοιρινο ουτε λογος ακομα κ αλλαντικα επισης με τιποτα.Ειμαστε 16 μηνων τωρα αλλα τρωμε και τραχανα (και οταν δεν εδινα αυγο της εδινα βιολογικο τραχανα χωρις αυγο)οσπρια,απο λαχανικα σχεδον τα παντα.Θα εχουν ολο το χρονο μπροστα τους να φανε...

Εμείς είμαστε 13.5 μηνών και τρώμε όλα όσα τρώτε εσείς + ψάρι και αυγό που τα εισάγαμε στον 12ο μήνα. Φακές θα δοκιμάσει αυτή την εβδομάδα. Από λαχανικά μας αρέσουν πολύ και τα πατζάρια και το κουνουπίδι που μας βοηθάει και να ενεργηθούμε ;)

Από φρούτα τρώμε τα πάντα ακόμα και σύκο! Δεν της έχω δώσει ακόμα σταφύλι κι αυτό όχι γιατί δεν θα της αρέσει αλλά γιατί βαριέμαι να το ξεφλουδίσω χαχαχα. Θα το δοκιμάσω τώρα όμως που οι σταφίδες είναι στα καλύτερά τους. Φάγαμε και φράουλες και κεράσια στον 8ο μήνα. Τώρα βγάζουμε το πρώτο δόντι μας αλλά κομματάκια ξεκίνησα να της δίνω στο χρόνο πάνω στα φρούτα γιατί είμασταν και διακοπές και κάποιες μέρες έπρεπε να την ταΐσω στη θάλασσα. Τώρα της λιώνω τα λαχανικά με το πηρούνι και το κρέας στο μπλεντεράκι και τρώμε μια χαρά. Στη φρουτόκρεμα όταν γινόταν νερουλή (ή/και στο φαΐ) πρόσθετα αντί για μπισκότο φρυγανίτσα. Ενδιάμεσα σε γάλα και φρουτόκρεμα στις διακοπές επειδή έμαθε να ζητάει ό,τι τρώμε της έδινα κανένα μπισκοτάκι ή φρυγανιά. Η φρυγανιά με βοηθάει και τώρα που βγάζει δόντια και κάθεται με τις ώρες και την μασουλάει για να ξύνει τα ουλάκια της.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Εμείς είμαστε 13.5 μηνών και τρώμε όλα όσα τρώτε εσείς + ψάρι και αυγό που τα εισάγαμε στον 12ο μήνα. Φακές θα δοκιμάσει αυτή την εβδομάδα. Από λαχανικά μας αρέσουν πολύ και τα πατζάρια και το κουνουπίδι που μας βοηθάει και να ενεργηθούμε ;)

Από φρούτα τρώμε τα πάντα ακόμα και σύκο! Δεν της έχω δώσει ακόμα σταφύλι κι αυτό όχι γιατί δεν θα της αρέσει αλλά γιατί βαριέμαι να το ξεφλουδίσω χαχαχα. Θα το δοκιμάσω τώρα όμως που οι σταφίδες είναι στα καλύτερά τους. Φάγαμε και φράουλες και κεράσια στον 8ο μήνα. Τώρα βγάζουμε το πρώτο δόντι μας αλλά κομματάκια ξεκίνησα να της δίνω στο χρόνο πάνω στα φρούτα γιατί είμασταν και διακοπές και κάποιες μέρες έπρεπε να την ταΐσω στη θάλασσα. Τώρα της λιώνω τα λαχανικά με το πηρούνι και το κρέας στο μπλεντεράκι και τρώμε μια χαρά. Στη φρουτόκρεμα όταν γινόταν νερουλή (ή/και στο φαΐ) πρόσθετα αντί για μπισκότο φρυγανίτσα. Ενδιάμεσα σε γάλα και φρουτόκρεμα στις διακοπές επειδή έμαθε να ζητάει ό,τι τρώμε της έδινα κανένα μπισκοτάκι ή φρυγανιά. Η φρυγανιά με βοηθάει και τώρα που βγάζει δόντια και κάθεται με τις ώρες και την μασουλάει για να ξύνει τα ουλάκια της.

Στο μπλέντερ βάζεις και νεράκι μαζί με το κρέας;

Εάν δεν έχει ζουμάκι φυσικά και προσθέτεις νεράκι (αποστειρωμένο βάζω εγω) αλλιώς δεν γίνεται αλοιφή. Εμένα είναι 7 μηνών και τα τρώμε όλα αλοιφή.

Σε μοσχάρι τι κομμάτι παίρνετε ??? Μου πήρε η μητέρα μου ένα κομμάτι και είχε πολλές ίνες και όσο και αν το χτύπησα στον ατμομάγειρα και στο μπλεντερ είχε μέσα ίνες. Φοβήθηκα να το δώσω στον μικρό μην πνιγεί και το πέταξα.

Ναι φροντίζω να έχει λίγο ζουμάκι και βάζω πάντα μια κουταλιά λάδι (ελαιόλαδο) ωμό και λίγο λεμόνι.

Ποντίκι αν θυμάμαι καλά μου είχε πει η δική μου πεθερά να βάζω της μικρής αλλά ευτυχώς έχουμε τον κρεοπώλη απέναντι που ξέρει ποια κομμάτια πρέπει να μου δώσει για τη μικρή και του έχω τυφλή εμπιστοσύνη. Απ' ό,τι κατάλαβα πρέπει να ψάξω για μια ίδια κατάσταση και σε ιχθυοπώλη! Αν ξέρει καμμία κάποιον ας τον προτείνει :)

(Λορέτα Ποντικίνα)

εμεις απο μοσχαρι παιρνουμε το ποντικι που ειναι μαλακο και κανει για σουπες. Λεμονακι και γω βαζω λιγο στο τελος μετα το λαδακι για να νοστιμισει λιγο.

Σε λιγες μερες ξεκιναμε και κροκο αυγου.

Δεν μπορω να πω ομως οτι τα παιδια μου ειναι και τα πιο φαγανα...ενδεικτικα το

προγραμμα μας εχει ως εξης

πρωι: στην καλυτερη των περιπτωσεων 150ml γαλα(παλιοτερα μου επιναν και 210

τωρα δεν ξερω τι τα εχει πιασει)

δεκατιανο: απο 200 γρ στο καθενα φρουτοκρεμα με 1 μηλο, 1ροδακινο,1μπανανα,1αχλαδι,1 πορτοκαλι και 8 μπισκοτα(τα βαζω γιατι γινεται πολυ νερουλη η κρεμα και για να παρουν καμια θερμι-

δα γιατι ειδικα η μικρη ειναι πολυ χαμηλα στις καμπυλες αναπτυξης βαρους)

μεσημεριανο:200 γρκοτοπουλο ή μοσχαρι με πατατα, καροτο,κολοκυθι,πρασο,κρεμμυδι,τομα-

τα,σελινο και αστρακι(ή αντι για πρασσο φασολακια πρασινα ή αρακα)

απογευματινο: 200 γρ κρεμα φαριν λακτε ή μπισκοτοκρεμα Νουνου

βραδυνο: γαλα 210 γρ(δεν το πινουν παντα ολο)

αυτα...

Εμείς δεν είμαστε ούτε 11 μηνών και τρώνε την σούπα που αναφέρεις μια χαρά. Τρελαίνονται. Έτσι δεν υπάρχει και λόγος να την αλλάξω. Μάλλον εμείς βαριόμαστε να μαγειρεύουμε τα ίδια και τα ίδια παρά εκείνα να τα τρώνε.

Εμείς τα φρούτα τα τρώμε σε κομματάκια με τα δύο και μοναδικά δόνται που έχει ο καθένας.

Σήμερα φάγαμε έξω. Έφαγαν και οι 2 ψάρι που τους το έδινα σε καμματάκια, ψωμί με λάδι από τη χωριάτικη, ντομάτα, αγγούρι και πατάτες τηγανητές.

Μην μου πείτε ότι είναι ανθυγιεινό μια φορά φάγανε.

Στις διακοπές έφαγαν μέχρι και μουσακά.

μανουλες γεια σας!

ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης:ειμαστε 11 μηνων και τρωμε μονο σουπα κοτοπουλο και μοσχαρι(με τα λαχανικα εννοειται) δεν τρωμε ομως ακομα οσπρια...βασικα η παιδιατρος τον προηγουμενο μηνα που την ρωτησα αν θα προσθεσουμε τιποτα καινουργιο στην διατροφη τους μου ειπε οχι...

σας αναφερω τι τρωμε αλλα μεσα στην σουπα και αν θελετε μου λετε

αν μπορω να τους φτιαξω κατι απο αυτα μεμονωμενα

και πως...

κοτοπουλο

μοσχαρι

τοματα

πατατα

κολοκυθι

κρεμμυδι

σελινο

φασολακια

αρακα

πρασο

σπανακι

μαρουλι

αστρακι

κριθαρακι

ρυζακι

τραχανα τους εδωσα μια φορα απο μονη μου αλλα ουτε να τον φτυσουν..

πχ τι θα λεγατε να τους φτιαξω φακη?η κατι αλλο, πειτε μου ρε κοριτσια

πολυ περιορισμενο μενου εχουν...

σημειωτεον οτι δεν εχουμε βγαλει κανενα δοντι ακομα αν και τα ουλακια μας ειναι πολυ πρησμενα...

Αντι για σουπα γιατι δεν φτιαχνεις κανονικο φαγακι να τρωτε κι εσεις?κοκκινιστο μοσχαρακι ή κοτοπουλο ελαφρυ χωρις να τα τσιγαρισεις με ρυζακι ή μακαρονακι,σπανακορυζο,λεμονατο,μπιφτεκακια,γιουβετσι,γεμιστες ντοματες και κολκυθακια και οτι αλλο θες!Δεν χρειαζεται να μαγειρευεις ξεχωριστα!Εγω απο 8 μηνων μαγειρευα γαι ολους πολυ πολυ ελαφρια χωρις αλατι αλλα με λιγο πιπερακι και πριν σβησω το φαγητο προσθετα πιο πολυ λαδι και αλατ\ι για μας!οσπρια ξεκινησαμε κανονικοτατα 8 μηνων χωρις δοκιμη,μου ειχε πει ο παιδιατρος οτι δεν κανουν αλλεργιες!

Λεμόνι γαιτί βάζεις ?

Αφενός το είχε προτείνει η παιδίατρος αλλά μια δυο φορές που δεν είχα φρέσκο λεμόνι και δεν έβαλα διαπίστωσα ότι το φαγητό της ήταν πολύ πιο άνοστο. Προσθέτει το λεμονάκι στη γεύση και έχει και βιταμίνη C ;)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Σήμερα φάγαμε έξω. Έφαγαν και οι 2 ψάρι που τους το έδινα σε καμματάκια, ψωμί με λάδι από τη χωριάτικη, ντομάτα, αγγούρι και πατάτες τηγανητές.

Μην μου πείτε ότι είναι ανθυγιεινό μια φορά φάγανε.

Στις διακοπές έφαγαν μέχρι και μουσακά.

Εγώ δεν θα στο πω γιατί κι εμείς ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ σε φαγητό έξω να της δώσουμε πατάτα τηγανιτή γιατί αν δεν της δίναμε ήταν ικανή να σκαρφαλώσει στο τραπέζι να την πάρει μόνη της :lol: Είμαστε στη φάση του "θέλω να φας αυτό που τρως και μετά θα σου κάνω το χατίρι να φάω το δικό μου" :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)

Λοιπόν, τελικά είναι θέμα παιδιάτρου!! Εμείς από οχτώ μηνών τα τρώμε όλα. Αυγά, ψάρια κατσικάκι, χοιρινό , όσπρια , σύκα κτλ! Το μόνο που μας απαγορεύει είναι το πορτοκάλι!Κουφό ε? Από το χρόνο και μετά λέει! Βέβαια εγώ της μαγειρεύω όοοοοολα τα καλά αλλά αυτή είναι μια ζουζού που σφραγίζει το στοματάκι και δεν τρώει τίποτα!! Είμαστε σχεδόν 1 έτους και ζυγίζουμε 7800!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...