Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα με τα νύχια

Recommended Posts

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη στον 9ο μήνα πρήστηκα και επειδή μάλλον φορούσα στενά παπούτσια άρχισαν να μπαίνουν τα νύχια των ποδιών μέσα στο κρέας. Με αποτέλεσμα να πρήζονται τα δάχτυλα και να μαζεύουν πύον και να πονάω φοβερά. Παιδεύτηκα κάπου ένα χρόνο, εκανα υπονομή και θήλασα 5 μήνες, μετά έπρεπε να πάρω αντιβίωση και σταμάτησα το θηλασμό. Έβγαλα τα νύχια σε χειρούργο και τα νέα που βγαίνανε είχαν πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Τελικά έμαθα ότι πρέπει να κάνω μια ειδική επέμβαση με πλαστική μαζί για να τελειώσει το θέμα (πήγα αθήνα για αυτό). Πρόλαβα και το έκανα στο ένα νύχι και τώρα δεν έχω πρόβλημα. Έμεινα όμως έγκυος στο δεύτερο μωράκι μου, πριν προλάβω να κάνω τη δευτερη επέμβαση. Ελπίζω αυτή τη φορά να πάνε όλα καλά και να θηλάσω περισσότερο το μωρό μου.

Είχατε ακούσει ξανά για τέτοια ταλαιπωρία???

ayTFp3.pngivwvp2.png

Διαφημίσεις

Χριστε μου........οχι να παρει η ευχη ξερω ποσο ποναει .ειναι φρικτο.εγω το επαθα αλλα δεν ημουν εγκυος.στο γυμναστηριο καθοτι πολεμικες τεχνες ειμαστε χωρις παπουτσια κια εγω εκοβα τα νυχια μου με λαθος τροπο παρα πολυ κοντα ως που γυρισε στο κρεας.οταν το εβγαλα δεν πονεσε μονο τα τσιμπηματακια απο την αναισθησια αλλα το βραδυ υπεφερα σε σημειο να κλαιω.ουτε να το θυμηθω δεν θελω.μετα εκανα και εγω την ιδια επεμβαση με πλαστικη και ησυχασα. πανε σε καποιον που κανει ιατρικο πεντικιουρ θα σε βοηθησει πολυ να μην το ξαναπαθεις.παντως κοβουμε λαθος τα νυχια μας γιαυτο και την παταμε.

Ευαγγελία μου ταλαιπωρούμε με το ίδιο πρόβλημα από 12 ετών, συχνά μάλιστα έτρεχε αίμα επειδή τα νύχια έμπαιναν τόσο βαθια. Καταρχήν μέχρι να μακρύνουν βάζεις στις γωνίες λίγο βαμβάκι. Την πρώτη μέρα πονάει αλλά μετά δεν καταλαβαίνεις τίποτα (το βαμβακι το βγαζεις μόνο για να βάλεις αλλο). Η δεύτερη συμβουλή είναι να τα αφήνεις να μακραίνουν. Αισθητικά δεν είναι ότι πιο όμορφο αλλά τουλάχιστον δεν πονας.

όταν ήμουν μικρή είχα πρόβλημα με το δάκτυλο του ενός ποδιού. Εμπαινε μέσα στο κρέας και έκανε φλεγμονή. Εβγαλα το ίδιο νύχι δύο φορές. Τελικά βρήκα έναν τρόπο να το κόβω και το πρόβλημα δεν ξαναδημιουργήθηκε.

Νομίζω ότι πρέπει να κάνεις καλό και συχνό πεντικιούρ, να μην φοράς στενά παπούτσια και να προσέχεις να μην είναι υγρά τα πόδια σου (λόγω ιδρώτα) γιατί θα πάθεις και μήκυτες. Το τελευταίο το έπαθα και έπαιρνα 6 μήνες αντιβίωση (για να μην πώ για το τρέλό κόστος του σιροπιού).

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Δεν ξέρω κορίτσια τι έφταιγε, η εγκυμοσύνη, τα παπούτσια, το κόψιμο των νυχιών αλλα ταλαιπωρήθηκα πολύ... Άλλαξα πόσες πεντικιουρίστες και κατέληξα σε μία πολύ καλή, η οποία και αυτή παραξενεύτηκε γιατί δεν μεγάλωνε η άκρη του νυχιού μέσα στο νύχι ,αλλά από τα πλαινά μεγάλωνε το νύχι προς τα μέσα... Ευτυχώς μετα την πλαστική πάμε πολύ καλά... Είχα φτάσει σε σημείο να μην θέλω δεύτερο παιδί... Ευτυχώς όλα πέρασαν και τώρα περιμένω το δεύτερο ζουζούνι μου....

ayTFp3.pngivwvp2.png

Διαφημίσεις

Ευαγγελια μου δεν εφταιγε η εγκυμοσυνη μαλλον αλλα το κακο timing.και εγω οταν επαθα τον κολικο νεφρου στην εγκυμοσυνη δεν ηθελε να ξαναμεινω εγκυος...τους ελεγα μαλιστα δεν με ενδιαφερει το παιδι ποναω δωστε μου φαρμακα και ειχα πει οτι δεν θα μεινω ποτε ξανα εγκυος...δεν εφταιγε ο φουντουκος ομως..τωρα που σκεφτομαι ολα αυτα λεω Χριστε μου πως τα ειπα εγω αυτα???????υπεφερα φρικτα.σε καταλαβαινω.τα νυχια ειναι απιστευτη ταλαιπωρια.....

Εχω και γω ενα ψιλοπροβληματακι με τα νυχια που δημιουργηθηκε κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης... Επισκεφτηκα προσφατα γιατρο αλλα μου ειπε οτι το προβλημα δεν ειναι μεγαλο και να αφησω το νυχι να μεγαλώσει και θα φτιαξει. Θα δειξει τωρα. Μου ειπε επισης οτι συμβαινει πολυ συχνα κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης και αυτο οφειλεται σε δυο παραγοντες. Πρωτον στη δυσκολία μας να κοψουμε σωστα τα νυχια μας λόγω της κοιλιας και δευτερον στις αυξημενες ποσοτητες ασβεστιου που λαμβανουμε γιατι κανουν τα νυχια πιο σκληρα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

γιατί θα πάθεις και μήκυτες. Το τελευταίο το έπαθα και έπαιρνα 6 μήνες αντιβίωση (για να μην πώ για το τρέλό κόστος του σιροπιού).

να σε ρωτήσω κάτι? δεν είμαι γιατρός αλλά απο όσο θυμάμαι η αντιβίωση δεν κάνει τίποτα απολύτως στους μύκητες... μήπως ήταν άλλο φάρμακο?

μάλλον γιατί ούτε 6 μήνες γίνεται να παίρνει κάποιος αντιβίωση..... :) ????

:shock:

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

γιατί θα πάθεις και μήκυτες. Το τελευταίο το έπαθα και έπαιρνα 6 μήνες αντιβίωση (για να μην πώ για το τρέλό κόστος του σιροπιού).

να σε ρωτήσω κάτι? δεν είμαι γιατρός αλλά απο όσο θυμάμαι η αντιβίωση δεν κάνει τίποτα απολύτως στους μύκητες... μήπως ήταν άλλο φάρμακο?

μάλλον γιατί ούτε 6 μήνες γίνεται να παίρνει κάποιος αντιβίωση..... :) ????

:shock:

Μαρία δεν ξέρω αν ήταν αντιβίωση, πάντως έπαιρνα για 1 εβδομάδα κάθε μήνα επί 6 μήνες. Ηταν ένα σιρόπι το οποίο είχε κόστος 60 ευρώ :shock: . Βέβαια πλήρωνα συμμετοχή με το ΙΚΑ, αλλά και πάλι ήταν αρκετά χρήματα. Ναι οκ μου πέρασαν, αλλά αν διαβάζατε τις παρενέργειες θα τραβάγατε τα μαλλιά σας! :?

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

• 1 month later...

εμένα κορίτσια ακριβώς τον μήνα δεν θυμάμαι στις αρχές πάντως ήταν , στα νύχια των χεριών και συγκεκριμένα στους αντίχειρες ξεκίνησε μια μολυνση από τη ρίζα του νυχιού.

Περίμενα να γεννήσω και πήγα στο δερματολόγο μου έδωσε μια θεραπεία πανάκριβη την εκανα δυο φορές και πάλι τα ίδια με τα νύχια.Δεν ξέρω αν προήλθε από την εγκυμοσύνη η δεν πρέπει να φέρνω τα χέρια μου καθόλου σε επαφή με νερό και απορρυπαντικά που μου είπε ο γιατρός.

KeDzp2.png

CBqup3.png

Διαφημίσεις

Το απορρυπαντικα το καταλαβαινω... το να μην ερχεσαι ομως σε επαφη με το νερο μου φαινεται και κουλο και αδυνατο.. Και ενταξη πες πως δεν πλένεις τιποτα.. τα πλενει ολα η δουλαρα.. Τα χερια σου πως θα τα πλύνεις?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 3 years later...

koritsia eimai texnitria nuxiwn kai 8elw apla na sas episimanw pws gia tous mukhtes den pineis antaviwsh alla ena eidiko farmakwn kata twn mykhtwn eite se morfh xapiou eite se morfh siropiou-einai gia 6 mhnes h 8erapeia opws akrivos eipate alla se kamia periptwsh den einai antiviwsh....filia kai perastika kai panta na prosexete min kovetai va8eia ta nuxia sas kai pote min afinetai gwnies, panta na tis limarete elafra... :)