Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΚΟΣ?ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ?

Recommended Posts

Βρισκομαστε στην αναζητηση βρεφονηπιακου για το μπουλουκακι μας αφου δεν μας πηραν απο κανεναν δημοσιο λες και τρεχουν τα λεφτα απ τα παντζακια μας:mad:

Εχω παει μονο σε 1,καλος μου φανηκε,(δουλευε ενας φιλος εκει και μου πε καλα λογια)αλλα δεν εχω καθολου εμπειρο ματι στο τι θα πρεπει να προσεξω,τι πρεπει να απαιτησω γενικα δεν εχω ιδεα τι πρεπει να προσφερει ενας βρεφονηπιακος!

Σας παρακαλω χρειαζομαι τα φωτα σας και την εμπειρια σας!

Διαφημίσεις

κ εμεις το ιδιο..

καταχην αν εχουν αδεια,παιδιατρο ,ψυχολογο,ειδικο προσωπικο,διαιτολογο,αν πληρωνουμε το μην αη το χρονο..

πειτε κ αλλα να μαζεψουμε αποριες..

σε ποια περιοχη εισαι;

Διαφημίσεις

φυσικα θα ειναι ολα πεντακαθαρα τωρα αλλα τι να κανεις.. δες που τα πλενουν,πως ειναι η κουζινα..κ πες μας κ τι σου ειπαν!

κατι αλλο που με ανησυχει ειναι ποση ωρα κανουν διαδρομη με το σχολικο με τα μωρα μεσα

Aν μενω πχ.κολωνο και θελω να παει σε ενα βρεφονηπιακο στην βασ.σοφιας κοντα στην δουλεια μου ξερει καμια σας αν γινεται η μεταφορα με σχολικο??

Και κατι αλλο...τι με συμβουλευτε σταθμο κοντα στο σπιτι η κοντα στην δουλεια???????

Aν μενω πχ.κολωνο και θελω να παει σε ενα βρεφονηπιακο στην βασ.σοφιας κοντα στην δουλεια μου ξερει καμια σας αν γινεται η μεταφορα με σχολικο??

Και κατι αλλο...τι με συμβουλευτε σταθμο κοντα στο σπιτι η κοντα στην δουλεια???????

ακριβως το ιδιοθεμα εχω κ εγω..μενω κολωνο κ σκεφτομαι να ειναι εκει η κοντα στη δουλεια του αντρα μου που μπορει να πεταχτει αν κατι γινει;η βασ σοφιας ειναι μακρια για να ερχεται σχολικο..

κοιταξες στην περιοχη κανεναν;

Επίσης....

-Πόσα παιδιά έχει στο τμήμα,

-Πόσες παιδαγωγούς έχει ανά τμήμα (για να δεις αναλογία παιδιών-παιδαγωγών),

-Τρόπος προσαρμογής παιδιών (μαζί ή χωρίς το γονιό).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

αν ο σταθμος εξυπηρετει την π[εριοχη του κολωνου ,στο παιρνει το παιδι και μπορει να στο φερει π.χ. στη δουλεια στο σχολασμα αν θελεις.κι εγω μενω κολωνο.αν θες πες μου ποιο σταθμο κοιτας.

Ακομα, να μιλσετε με τις δασκαλες για τον τροπο πειθαρχιας των παιδιων και πως αντιδρουν αν το παιδι δεν θελει να παει στην αρχή,το θεμα του φαγητου,το προγραμμα .ελπιζω να εδωσα καμια ιδεα.

Πηγα εχθες στον σταθμο...Μου φανηκε πολυ καλος αλλα ειχε μονο 4 κρεβατακια για 8-10 παιδακια που θα ειναι στο τμημα!Δλδ αν νυσταξει ενα μωρο οταν θα κοιμουνται σε ολα τι θα κανουν?

Τεσπα...ειχε ψυχολογο 2φ μηνα.παιδιατρο 2φ μηνα,Δασκαλα αγγλικων και στα μικρουλια(!?),μεγαλη ωραια αυλη,2 κοπελες στο τμημα,Απο τις 7.30 μεχρι 5.30(Κατι που με βολευει γιατι μετα τις γιορτεςθα σχολαω στις 5,Εχει 3 δρομολογια πρωινα 7-8-9 και το απογευμα το τελευταιο 4.30,Διαφορες παραστασεις τυπου κουκλοθεατρο,προβολες παιδικων,παραμυθα κ.α για τα μικρουλια που δεν μπορουν να τα πανε εξω π.χ στο θεατρο!τα μεγαλυτερα τα πανε και σινεμα!

Δεν ειδατην κουζινα,ενα νιπτηρα ειδα στην αιθουσα με το βρεφικο τμημα!ισως ομως να μην ειδα καλα!Και τον αυγουστο δεν τον πληρωνεις,ανω σε αλλο στθμο πληρωνεις κανονικα!

Να πάρεις τηλέφωνο στη Νομαρχία και να μάθεις εάν έχει άδεια λειτουργίας για βρεφονηπιακό. Εκεί που είχα γράψει εγώ το δικό μου τελικά από ότι έμαθα από τη Νομαρχία δεν είχε άδεια για βρέφη είχε από 2 1/2 ετών και πάνω.

και τι εκανες?το πηρες απο κει?

Θα παρω να ρωτησω οταν αποφασισουμε που θα τον παω!Βεβαια την λεξη νομαρχια μου την ανεφερε και 10 φορες!

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι στο δημοτικό σταθμό που δεν πήραν το παιδάκι σου μπορείς να κάνεις ένσταση, εάν σε ενδιαφέρει ρώτα τους τι πρέπει να κάνεις ακριβώς.

Διαφημίσεις

και τι εκανες?το πηρες απο κει?

Θα παρω να ρωτησω οταν αποφασισουμε που θα τον παω!Βεβαια την λεξη νομαρχια μου την ανεφερε και 10 φορες!

Ναι δεν θα τον πάω εκεί και είχα δώσει και προκαταβολή την οποία βέβαια τώρα με το χαρτί της Νομαρχίας που γράφει ότι δεν έχει άδεια θα την πάρω πίσω. Να σου πω πως και μένα μου είχε πει πως έχει άδεια και παινευόταν πως έχει και άδεια νηπιαγωγείου, που όντως έχει, αλλά το παιδί μου τον Σεπτέμβριο θα είναι 2 ετών οπότε δεν με ενδιαφέρει.

Πως να επιλέξω παιδικό σταθμό?

Sat, Sep 23, 2006ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ-ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και ήλθε ο καιρός που τα βλαστάρια σας θα πάνε στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό. Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει λίγο-πολύ όλες τις μητέρες, ειδικά η επιλογή παιδικού σταθμού αφού είναι η πρώτη φορά που θα εμπιστευτείτε ξένους ανθρώπους για την ασφάλεια του μωρού σας.

Αρχικά πρέπει να αποφασίσετε εαν θα επιλέξετε δημόσιο ή ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Ενημερωθείτε για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με την επιλογή σας. Οι δημόσιοι σταθμοί ανήκουν στους κατά τόπους δήμους και δέχονται παιδιά μόνο όταν και οι δύο γονείς είναι δημότες. Το μηνιαίο κόστος καθορίζεται από το ετήσιο εισόδημα που δηλώνουν οι γονείς και είναι χαμηλότερο αυτού των ιδιωτικών που κυμαίνεται από ?200,00-?300,00. Επίσης οι δημόσιοι σταθμοί δε δέχονται κρυολογημένα παιδάκια, σε αντίθεση με πολλούς ιδιωτικούς και το ωράριο λειτουργίας είναι σχετικά άβολο για γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα (λειτουργούν μέχρι τις 16.00).

Για την εγγραφή στο δημόσιο σταθμό θα πρέπει να κάνετε την αίτηση μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού για τον Σεπτέμβριο. Επειδή όμως θα σας ζητήσουν πολλά δικαιολογητικά, ενημερωθείτε νωρίτερα για να είστε πανέτοιμη. Θα σας ζητήσουν σίγουρα πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση από παιδίατρο που να γνωστοποιεί ότι το παιδί σας είναι υγιές και αντίγραφο φορολογικής δήλωσης. Στον ιδιωτικό σταθμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφή όποια στιγμή θέλετε. Και εκεί όμως θα πρέπει να προσκομίσετε κάποια δικαιολογητικά.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επισκεφθείτε τους σταθμούς της περιοχής σας, να ελέγξετε τους χώρους και να δείτε κατά πόσο είναι καθαροί, περιποιημένοι και ασφαλείς. Η εικόνα που παρουσιάζει ένας σταθμός είναι καθοριστική για την απόφαση του γονέα γιατί δείχνει υπευθυνότητα απέναντι σε μικρά και απροστάτευτα παιδάκια. Ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας του σταθμού, το πρόγραμμα και τις δημιουργικές δραστηριότητες με τις οποίες απασχολούν τα παιδιά. Γνωρίστε τις νηπιαγωγούς και συζητήστε μαζί τους, δείτε τι εικόνα παρουσιάζουν, αν είναι άνθρωποι ευχάριστοι και φιλικοί. Ρωτήστε πως στελεχώνεται ένα τμήμα καθώς αυτή είναι σημαντική πληροφορία. Μία νηπιαγωγός θα πρέπει να παρακολουθεί ένα τμήμα με έξι παιδάκια περίπου, ηλικίας έως τριών ετών, ενώ για μεγαλύτερες ηλικίες η σωστή αναλογία είναι δέκα παιδάκια για μία νηπιαγωγό. Ρωτήστε πως χωρίζονται τα τμήματα, για παράδειγμα ένα βρέφος 5-6 μηνών δεν μπορεί να εντάσσεται στο ίδιο τμήμα με δίχρονα παιδάκια.

Ενημερωθείτε για το διατροφικό πρόγραμμα, πως χωρίζονται τα γεύματα και κυρίως για την ποιότητα των τροφίμων. Ρωτήστε για το ωράριο λειτουργίας του σταθμού και ελέγξτε κατά πόσο σας βολεύει με το δικό σας πρόγραμμα, αν κάνουν φύλαξη μέχρι κάποια ώρα ( σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για ιδιωτικό σταθμό ) και σε ποιόν θα απευθυνθείτε σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα. Ζητήστε να σας ενημερώσουν για τα σχολικά λεωφορεία που διαθέτουν, τη χρονολογία κατασκευής, τη συντήρηση και τα προσόντα των οδηγών.

Τέλος, θα ήταν καλό να κάνετε αιφνίδιες επισκέψεις στο σταθμό για να ελέγξετε το κλίμα που επικρατεί. Αν παρατηρήσετε απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας, π.χ. ξαφνικά φοβάται εύκολα και βάζει τα κλάματα, ή έλθει από το σταθμό με μώλωπες και εκδορές , μη διστάσετε να το συζητήσετε με τους υπεύθυνους του σταθμού για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε κακοποίηση με πρόθεση να κάνετε καταγγελία άμεσα.

1. Πριν καταλήξετε στην επιλογή του βρεφονηπιακού σταθμού, θα πρέπει να επισκεφθείτε όσο το δυνατόν περισσότερους.

2. Κοιτάξτε εάν ο χώρος είναι ασφαλής για την ηλικία των παιδιών που θα φιλοξενήσει, εάν αποπνέει καθαριότητα και φροντίδα, ή αντίθετα φαίνεται παραμελημένος, εάν είναι εξοπλισμένος με τα κατάλληλα και ασφαλή παιδικά έπιπλα, και παράλληλα αφήνει χώρο για την ελεύθερη κίνηση των παιδιών και του προσωπικού. Υπάρχει αυλή κατάλληλα διαμορφωμένη με παιχνίδια εξωτερικού χώρου και δάπεδο ασφαλείας για το παιχνίδι και την εκτόνωση των παιδιών;

3. Είναι ενδιαφέρον, επίσης, να διαπιστώσετε εάν υπάρχει επαρκές σε ποσότητα και ποιότητα εποπτικό-εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό υλικό.

4. Είναι τα παιχνίδια σε σημεία που τα φτάνουν τα παιδιά; Υπάρχει οργανωμένη παιδική βιβλιοθήκη ή κάποιος άλλος χώρος που τα παιδιά να μπορούν να διαβάζουν;

5. Είναι καλή η αναλογία παιδιών-προσωπικού-παιδαγωγών και τουλάχιστον επαρκής η εκπαίδευση και η πείρα του προσωπικού; Με ποιον τρόπο συνυπάρχουν τα παιδιά και οι παιδαγωγοί; Οι τελευταίοι παίζουν με τα παιδιά, τους απευθύνονται προσωπικά και τα χαιρετούν όταν μπαίνουν στην τάξη;

6. Στην τάξη κυριαρχούν η χαρά, η πειθαρχία και το παιχνίδι;

7. Οι παιδαγωγοί δείχνουν να αγαπάνε τα παιδιά; Φαίνονται ευχαριστημένοι και χαμογελαστοί όλοι μαζί;

8. Είναι οι παιδαγωγοί ευγενικοί, φιλικοί, συνεννοήσιμοι; Ενθαρρύνουν τις επισκέψεις των γονέων; Δείχνουν διαθέσιμοι να περιγράψουν πώς πέρασαν τα παιδιά στη διάρκεια της μέρας; Επιβλέπουν καλά όλο τον χώρο; Όταν συνομιλούν με τους γονείς ή με άλλα πρόσωπα, υπάρχει κάποιος να επιβλέπει τα παιδιά;

9. Ποια είναι η φήμη του συγκεκριμένου σχολείου;

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα οι υπεύθυνοι επαγγελματίες θα χαρούν να σας απαντήσουν. Αν πάρετε ικανοποιητικές απαντήσεις, τότε θα έχετε τα δεδομένα που χρειάζεστε για να επιλέξετε τον καταλληλότερο σταθμό για το παιδί σας.

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

αν ο σταθμος εξυπηρετει την π[εριοχη του κολωνου ,στο παιρνει το παιδι και μπορει να στο φερει π.χ. στη δουλεια στο σχολασμα αν θελεις.κι εγω μενω κολωνο.αν θες πες μου ποιο σταθμο κοιτας.

Ακομα, να μιλσετε με τις δασκαλες για τον τροπο πειθαρχιας των παιδιων και πως αντιδρουν αν το παιδι δεν θελει να παει στην αρχή,το θεμα του φαγητου,το προγραμμα .ελπιζω να εδωσα καμια ιδεα.

εσυ πας το παιδι σε παιδικο του κολωνου;

Να προσθέσω και κατι ακομα...?

Για μενα επισης σημαντικο ειναι να ρωτήσεις οι παιδαγωγοι, βρεφονηπηγωγοι τι μεθοδο παρατήρησης, επιπληξης χρησιμοποιούν οταν ενα παιδάκι παραφέρεται....

Πχ αν το βαζουν μονο του σε ενα δωμάτιο μεχρι να ηρεμησει....ή αν απλα προσπαθουν να το απασχολήσουν με κατι αλλο για να ηρεμήσει

Δεν μου αρέσει καθολου σαν μεθοδος η απομονωση ενος παιδιου..δινει λαθος μυνήματα κατ' εμε....

Να προσθέσω και κατι ακομα...?

Για μενα επισης σημαντικο ειναι να ρωτήσεις οι παιδαγωγοι, βρεφονηπηγωγοι τι μεθοδο παρατήρησης, επιπληξης χρησιμοποιούν οταν ενα παιδάκι παραφέρεται....

Πχ αν το βαζουν μονο του σε ενα δωμάτιο μεχρι να ηρεμησει....ή αν απλα προσπαθουν να το απασχολήσουν με κατι αλλο για να ηρεμήσει

Δεν μου αρέσει καθολου σαν μεθοδος η απομονωση ενος παιδιου..δινει λαθος μυνήματα κατ' εμε....

Καλαμαρακι ούτε που θα μου πέρναγε από το μυαλό οτι θα μπορούσαν να αφήνουν ένα παιδακι μόνο του μέχρι να ηρεμήσει! Εχεις ακούσει να συμβαίνει αυτό σε παιδικούς σταθμούς?:(

Επίσης....

-Πόσα παιδιά έχει στο τμήμα,

-Πόσες παιδαγωγούς έχει ανά τμήμα (για να δεις αναλογία παιδιών-παιδαγωγών),

-Τρόπος προσαρμογής παιδιών (μαζί ή χωρίς το γονιό).

Και εμείς ΄πάμε τον Σεπτέμβριο πρώτη φορά σε σταθμό. Εχουμε βέβαια καταλήξει σε κάποιον, ο οποίος έχει άδεια (ζήτησα να την δω, οχι να μου πει΄απλώς ναι έχω), έχει 10-12 παιδιά σε κάθε τμήμα που είναι νομίζω το ιδανικό, και από ότι μου είπαν, καλύτερα είναι να μην τις πάω εγώ τον πρώτο καιρό, καλύτερα να έρχεται το σχολικό να τις παίρνει, γιατί όσοσ είμαι εγώ εκεί, δεν πρόκειται να καθίσουν οι μικρές μου, και φοβάμαι πως έχουν δίκιο. Τις είχα πάει τώρα τον Ιούλιο μια μέρα να γνωρίσουν την δασκάλα και να παίξουν λίγο με τα άλλα παιδάκια, αλλά αυτές δεν ξεκόλλησαν από την φούστα μου. Μάλιστα παρα λίγο να μου τη βγάλουν κιόλας!! Παρόλα αυτά το σκέφτομαι. ελεγα μήπως να περνούσα κάποια στιγμή αργότερα να δω τι γίνετια και πως πάνε, αλλά φοβάμαι μηπως με το που θα με δουν αρχίσουν. Τι λέτε? Εσείς πως το χειριστήκατε?

Α, και κάτι που επίσης θεωρώ σημαντικό είναι το να μπορεί ο γονιός να επισκέπτεται υον σταθμό οποιαδήποτε ώρα και ημέρα απροειδοποίητα, και να του ανοίγουν και να μπαίνει κατευθείαν μέσα. Το λέω γιατί ξέρω σταθμό που σε αφήνανε να περιμένεις, σου κλείνανε και την πόρτα, τάχα να πάει να φωνάξει τον υπεύθυνο..........καταλαβαίνεται τι γινότανε.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...