Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΑ

NASIA

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι που ναι μεν είναι πασχαλινό αλλά έχει σχέση και με την βάφτιση.Στα παιδάκια που δεν έχουν ακόμα βαφτιστεί πάνε λαμπάδα για το πάσχα ή όχι??????????????????????????

Διαφημίσεις

Όχι!

Αφορά θρησκευτικό έθιμο γιαυτό και για να πάρει λαμπάδα το παιδί πρέπει να είναι βαπτισμένο.

Το δώρο όμως και το σοκολατένιο αυγό είναι απαραίτητα.

Λαμπάδα δεν παίρνουν. Όμως εμάς πέρσυ η νονά μας, που δεν τον είχε βαφτίσει, μας έφερε παπουτσάκια και σοκολατένιο αυγό!

Διαφημίσεις

Σίγουρα δεν παίρνεις λαμπάδα,αλλά μπορείς να του πας ρουχαλάκια καλά για την Ανάσταση και παπουτσάκια που συνηθίζεται να είναι πασχαλινά δώρα των νονών.

as1cxEz0g410010MjkyZHwwNjIwZHxNeSBsaXR0bGUgTmljb2wgaXM.gif

Όντως για να παρεις λαμπαδα πρεπει να εχεις βαφτιστει.. αλλωστε τη λαμπαδα τη φερνει η νονα.. Τα δωρα πριν τη βαφτιση δεν ειναι υποχρεωτικα, μπορεις να πας κατι συμβολικο πχ ενα σοκολατενιο αβγο

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 1 year later...

καλημέρα, επειδη έθεσα το ίδιο ερώτημα κάπου αλλού, το βάζω σαν παραπομπή εδώ για να υπάρχουν συγκεντρωμένες οι απαντήσεις

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=19523&highlight=

«Δικαίωμα δεν είναι κάτι που σου δίνει κάποιος, αλλά κάτι που κανείς δεν μπορεί να σου πάρει». Ramsey Clark

Διαφημίσεις

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΑ. ΘΑ ΓΙΝΩ ΝΟΝΑ ΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΩ ΛΑΜΠΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ.

ΕΓΩ ΤΟΥ ΠΗΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΞΗ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΗΡΩΑ ΚΛΠ., ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΠΑΡΩ Η ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΣΟΥΡΕΚΙ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΧΡ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΔΩΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ.

:)

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΑ. ΘΑ ΓΙΝΩ ΝΟΝΑ ΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΩ ΛΑΜΠΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

ΕΓΩ ΤΟΥ ΠΗΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΞΗ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΗΡΩΑ ΚΛΠ., ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΠΑΡΩ Η ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΣΟΥΡΕΚΙ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΧΡ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΔΩΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ.

Παπούτσια φυσικά και μπορείς να του πάρεις!!!

εχω δυο μπουμπουκακια

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Παπούτσια φυσικά και μπορείς να του πάρεις!!!

εχω δυο μπουμπουκακια

και η δικη μας νονα μας πηρε λαμπαδα και αυγο για το πασχα!

δεν το βρηκα και τοσο κακο.. που ρωτησα εναν ιερεα ενα αβαπτιστο μπορει να παει εκκλησια (δε ρωτησα για την ανασταση γιατι ετσι και αλλιως θα κοιμαται εκεινη την ωρα) απλα δεν μπορει να κοινωνησει... που θα παει ο καλος μου θα την αναψει μαζι με τη δικη μου! και το αυγο της θα το τιμησουμε δεοντως στην υγεια της! :D

l8gxp3.png 7SGKp3.png

Διαφημίσεις

ναι και γω αυτο της ειπα... αλλα εκεινη τα ειχε αγορασει πακετο ηδη... οποτε τι??? να γυρναγαμε πισω το αυγο??? αμαρτια!! :lol:

όχι βέβαια...!!! :lol: Απλώς και να μην έφερνε δεν θα υπήρχε πρόβλημα :)

εχω δυο μπουμπουκακια

μα φυσικα και εννοειται αυτο! μαλιστα της το ειπαμε.. αλλα μας πηρε και μας το ειπε οτι την ειδε τη λαμπαδα με τη νεραιδα και αμεσως την ηθελε για τη μικρη...μαζι με το αυγο... και αν δεν κανει η δεν τη θελουμε (τη λαμπαδα) να μη τη φερει... πως να της χαλασεις χατηρι??? το ελεγε και με ενα ναζι.... :D

ειναι της οικογενειας (πρωτη μου ξαδερφη και λατρεμενη) και απο την πρωτη στιγμη εχει ξετρελλαθει με τη μικρη... αφου μας εκανε προταση να τη βαφτισει πριν καν γεννηθει η μικρη... (μας ειχε παντρεψει κιολας) :D

l8gxp3.png 7SGKp3.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΟΙ ΝΟΝΟΙ ΤΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΛΑΜΠΑΔΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝΕ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΨΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.

• 11 months later...

Κοριτσια μου προεκυψε κατι. η νονα του μικρου μου τοτ στελνει λαμπαδα....το παιδι ειναι αβαπτιστο. ξερω οτι δεν κανει. αλλα γιατι δεν κανει ? δεν της ειπα κατι να μην την προσβαλλω. τι να κανωεγω , να την πεταξω ? μου κανει εντυπωση που δεν το σκεφτηκε γιατι γενικα σαν οικογενεια γνωριζουν τα ηθη τα εθιμα τις θρησκευτικες μας παραδοσεις

δεν το έχω ξανακούσει, γιατί δεν κάνει?

θυμάμαι όταν σαραντίσαμε που πήγαμε για την ευχή, ο παπάς μας είπε ότι μπορεί το μωρό κανονικά να εκκλησιάζεται και να παρίσταται σε μυστήρια, απλά δεν κάνει να κοινωνήσει μέχρι να βαπτιστεί.

τωρα αυτό για τη λαμπάδα, δεν το έχω ξανακούσει...

edit

βρήκα αυτό στο google:

Λαμπάδα: Είναι το σύμβολο του φωτισμού του Χριστού, μαρτυρία της αίγλης και της δόξας που δεχόμαστε από το Θεό.Είναι η λαμπάδα της πίστης με την οποία θα συναντήσουμε το νυμφίο Χριστό.

Οπότε μήπως όντως υπαρχει λόγος?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Οχι δεν αναβει λαμπαδα το αβαπτιστο.........μπορεις να την αναψεις εσυ για τον εαυτο σου.....

Διαβασε εδω σχετικα σχολια......

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59418

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

γνωριζω οτι η πρωτη λαμπαδα που κανει η νονα στο μωρο ειναι της βαφτισης.

Πες της το με τροπο οτι δεν επρεπε και πες ευχαριστω αλλα θα ειναι δικη σου,του μωρου θα του κανει στην βαφτιση.

2UxXp2.png

το 4 αστερακι μου!!!!!!!

Ναι όντως δεν κάνει γιατί είναι αβάφτιστο. Και ο άντρας μου πήρε λαμπάδα στον μικρό επειδή έχει τον Gummy Bear αλλα απλά θα την ανάψουμε .... Μην της πεις τίποτα καλά έκανες και την ευχαρήστησες. Εντάξει δεν τρέχει τίποτα καλό έκανε