Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι θα του απαντούσατε ? ( πραγματικά κόλλησα )

Recommended Posts

Παιδιά δεν ξέρω αλλά το χθεσινό περιστατικό με τον μικρό με στεναχώρησε πάρα πολύ διότι πραγματικά δεν λειτουργούμε έτσι κανένας μέσα στην οικογένεια...

Η αλήθεια είναι ότι γενικώς έχει πάντα έτοιμες απαντήσεις και τις περισσότερες φορές σοκάρομαι αλλά επειδή τον έχω μάθει ξέρω πλέον πως να απαντήσω.

Χθες όμως κόλλησα εντελώς.

Σηκώνομαι να επιστρέψω βραδάκι ένα dvd, μου λέει θα έρθω μαζί σου να πάρω ένα για'μενα.

λέω οκ αλλά θα το δεις αύριο το απόγευμα είναι ήδη αργά και σήμερα είδες.

οκ λέει.

πάμε πέρνει το dvd και βγαίνοντας μου λέει θα το δω τώρα.

του λέω κάναμε μια συμφωνία φεύγοντας από το σπίτι και η απάντηση που με στεναχώρησε όπως ξέρεις μαμά δεν είναι όλες οι συμφωνίες για να τηρούνται.Και επειδή είσαι μεγάλη ξέρεις ότι έτσι είναι:confused:

φυσικά δεν τον άφησα να το δει μετά...

το θεωρώ σοκαριστικό για ένα παιδί 4,5 ετών αυτό που είπε

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Ωραια τα λεει ο μικρος. Ετοιμολογος. Αμφιβαλω σοβαρα αν καταλαβαινει τι σημαινει στην βαθυτερη του εννοια βεβαια. Μπορει να το εχει ακουσει απο εσενα και να το ειπε να σε ψαρωσει. Τες πα. Η απαντηση για μενα ειναι μια και δεν θα την σκεφτομουν καν. Μου βγηκε με το που διαβασα τι ειπε.

'Εχεις δει ΕΜΕΝΑ να ΜΗΝ τηρω συμφωνια απεναντι σου ή αλλιως μεσα στην οικογενεια μας? Οχι? Μπραβο τοτε λοιπον να μην το ξανακουσω αυτο, τουλαχιστον για εμενα και εσενα'

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Γάτα ο μικρός... Πολύ ώριμος για την ηλικία του και ετοιμόλογος. Καλά ξεμπερδέματα στην εφηβεία.:wink:

χμ..δυστυχώς αυτή η γατοσύνη του στις λέξεις με έχει φέρει σε δύσκολη θέση σε τρίτους...

Και μένα θα με στεναχωρούσε αν το παιδί μου μου απαντούσε έτσι αλλά να χαίρεσαι που μπορεί να διεκδικεί με επιχειρήματα αυτό που θέλει.

SKEK με καταλαβαίνεις είναι κάτι που δεν ισχυεί μέσα στο σπίτι...

Ωραια τα λεει ο μικρος. Ετοιμολογος. Αμφιβαλω σοβαρα αν καταλαβαινει τι σημαινει στην βαθυτερη του εννοια βεβαια. Μπορει να το εχει ακουσει απο εσενα και να το ειπε να σε ψαρωσει. Τες πα. Η απαντηση για μενα ειναι μια και δεν θα την σκεφτομουν καν. Μου βγηκε με το που διαβασα τι ειπε.

και εγώ θέλω να πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνει την βαθύτερη έννοια...( εύχομαι μόνο να μην ζω σε ροζ συννεφάκι )

Να το άκουσε απο εμένα το αποκλείω...

'Εχεις δει ΕΜΕΝΑ να ΜΗΝ τηρω συμφωνια απεναντι σου ή αλλιως μεσα στην οικογενεια μας? Οχι? Μπραβο τοτε λοιπον να μην το ξανακουσω αυτο, τουλαχιστον για εμενα και εσενα'

αυτό ακριβώς πιστεύω ότι θα ήταν το σωστό, αλλά το σοκ τη στιγμή που ήχησε στα αυτιά μου ήταν τόσο μεγάλο που δεν κατάφερα να απαντήσω το αυτονόητο γμτ.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Παιδί μου, μην μου στενοχωριέσαι.

Τα παιδιά μας είναι άλλης γενιάς μοντέλα.

Άλλα ερεθίσματα, άλλος τρόπος σκέψης.....κτλ.

Ο μικρός είναι πανέξυπνος, έχει καταλάβει ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, αλλά στην περίπωση σας υπερίσχυσε η διάθεση για να δει ντιβιντι και σου απάντησε με μεγάλη ειλικρίνεια, αυτό που πίστευε εκείνη την στιγμή, κάτι που τον βόλευε κιόλας, γιατί τον έφερνε πιο κοντά στον στόχο του.

Να τον χαίρεσαι πάντως, είναι γάτα με πέταλα!!!!

του λέω κάναμε μια συμφωνία φεύγοντας από το σπίτι και η απάντηση που με στεναχώρησε όπως ξέρεις μαμά δεν είναι όλες οι συμφωνίες για να τηρούνται.Και επειδή είσαι μεγάλη ξέρεις ότι έτσι είναι:confused:

:) Ωραίος ο μικρός. Σου λέει με τη διαπραγμάτευση δεν θα βγάλω τίποτα, ας αποφασίσω μόνος μου. Δοκίμαζε μέχρι πού μπορεί να φτάσει με την τακτική του αιφνιδιασμού... Εγώ δεν θα στεναχωριόμουν, είναι πολύ έξυπνος ο μικρός. Θα τον ρώταγα πώς θα του φαινόταν αν του είχα υποσχεθεί παγωτό και του έλεγα ότι οι συμφωνίες δεν τηρούνται όταν φτάναμε στο παγωτατζήδικο.

Ρε κορίτσια ξέρετε τι με στενάχωρησε πολύ..ότι στο σπίτι μας ποτέ δεν αναιρούμε πράγματα ( εκτός απροόπτου φυσικά ) και γενικότερα ότι λέμε το κάνουμε...

ζεττα αυτό με την τακτική του αιφνιδιασμού δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αλλά έχει βάση αν σκεφτώ και άλλα παρόμοια παραδείγματα

rQGhp3.png

Θα τον ρώταγα πώς θα του φαινόταν αν του είχα υποσχεθεί παγωτό και του έλεγα ότι οι συμφωνίες δεν τηρούνται όταν φτάναμε στο παγωτατζήδικο.

η απάντηση του θα ήταν δεν θα έκλαιγα

rQGhp3.png

SKEK με καταλαβαίνεις είναι κάτι που δεν ισχυεί μέσα στο σπίτι...

Μπορεί να μην το άκουσε μέσα στο σπίτι αλλά στο σπίτι θα τεστάρει αν τον παίρνει να φέρεται έτσι. Πολύ καλή η εισήγηση της Ελλεμφρ. αλλά ούτε και γω ξέρω αν θα έβρισκα τα λόγια να το πω. Βλέποντας όμως και από την μικρή της αδερφής μου που ζούμε πολύ κοντά και είμαστε κάθε μέρα μαζί, κάτι εξυπνάδες μας τις πετάει. Κάποτε απλά την αγνοούμε και κάποτε (εξαρτάται από τη σοβαρότητα του θέματος) καθόμαστε κάτω και μιλάμε.

Παράδειγμα:

Οδηγεί η αδερφή μου, εγώ συνοδηγός και το 5χρονο πίσω. Με ρωτάει η αδερφή μου "μα τι κοιτάει ο δίπλα τόση ώρα και έχει καρφωθεί??"

Απάντηση της μικρής: Μη σκάτε, εμένα κοιτάει :shock::shock::shock:

Διαφημίσεις

όπως ξέρεις μαμά δεν είναι όλες οι συμφωνίες για να τηρούνται.Και επειδή είσαι μεγάλη ξέρεις ότι έτσι είναι:confused:

Αν εμενες Αθηνα θα γινοταν κολητος με τον δικο μου :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Το ποσο με "ρουμπωνει" με κατι τετοιες ατακες ειναι τρομακτικο.

Προετοιμασμενη πια θα απαντουσα. "Ναι αγαπη μου , υπαρχουν πραγματα που μπορουμε να δειξουμε μια ελλαστικοτητα και κατ εξαιρεση να μην τηρησουμε μια συμφωνια αφου δω οτι ειναι κατι σημαντικο για σενα ή συμβει κατι εκτακτο. Αλλα το ωραριο υπνου σου και η φροντιδα των ματιων σου ειναι κατι που ακομα εισαι μικρος να ξερεις το σωστο "

Ρε κορίτσια ξέρετε τι με στενάχωρησε πολύ..ότι στο σπίτι μας ποτέ δεν αναιρούμε πράγματα ( εκτός απροόπτου φυσικά ) και γενικότερα ότι λέμε το κάνουμε...

Μπορει να ειναι κατι που συνηθως κανατε αλλα κατ εξαιρεση δεν τηρησατε.

Μπορει να ειναι κατι που δεν εχει σχεση με εκεινον αλλα απλα συζητουσατε με τον μπαμπα του και ενω εβλεπε τηλεοραση το αυτι του ηταν σε εσας .

Μπορει απλα να το ακουσε καπου.

Μην τρελενεσαι . Εχεις να δεις πολλα ακομα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Οδηγεί η αδερφή μου, εγώ συνοδηγός και το 5χρονο πίσω. Με ρωτάει η αδερφή μου "μα τι κοιτάει ο δίπλα τόση ώρα και έχει καρφωθεί??"

Απάντηση της μικρής: Μη σκάτε, εμένα κοιτάει :shock::shock::shock:

αυτά εγώ τα θεωρώ χαριτωμένα όπως είπατε και όχι σοβαρά και ναι γελάω όταν πετάει τέτιοιυ είδους ατάκες...

με στεναχωρούν κάποια "ρητά" του ή μονόλογοι που κάθεσαι και λες εγώ ρε γμτ τελικά πως σκ#2τα τον μεγάλωσα, τι του μυν. του πέρασα ?

και φυσικά είναι τα τερατώση ψέματα σε συνδιασμό με τις κρίσεις φιλοσοφιών που παθαίνει

Αν εμενες Αθηνα θα γινοταν κολητος με τον δικο μου :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Το ποσο με "ρουμπωνει" με κατι τετοιες ατακες ειναι τρομακτικο.

άρα με καταλαβαίνεις ε ?

εσύ δεν αγχώνεσαι όταν ακούς διάφορα κουλά ?

rQGhp3.png

Παιδιά δεν ξέρω αλλά το χθεσινό περιστατικό με τον μικρό με στεναχώρησε πάρα πολύ διότι πραγματικά δεν λειτουργούμε έτσι κανένας μέσα στην οικογένεια...

Η αλήθεια είναι ότι γενικώς έχει πάντα έτοιμες απαντήσεις και τις περισσότερες φορές σοκάρομαι αλλά επειδή τον έχω μάθει ξέρω πλέον πως να απαντήσω.

Χθες όμως κόλλησα εντελώς.

Σηκώνομαι να επιστρέψω βραδάκι ένα dvd, μου λέει θα έρθω μαζί σου να πάρω ένα για'μενα.

λέω οκ αλλά θα το δεις αύριο το απόγευμα είναι ήδη αργά και σήμερα είδες.

οκ λέει.

πάμε πέρνει το dvd και βγαίνοντας μου λέει θα το δω τώρα.

φυσικά δεν τον άφησα να το δει μετά...

το θεωρώ σοκαριστικό για ένα παιδί 4,5 ετών αυτό που είπε

Α! καλά γι' αυτό στεναχωριέσαι..... εμένα της από κάτω το εγγόνι (4 ετών) τηλεφώνησε στον θείο της που είναι γιατρός στην Ιταλία και χωρίς να της πει κανείς τίποτα, του λέει λοιπόν θείε δεν μου λες ποια είναι η γνώμη σου να κάνουμε το εμβόλιο για την γρίπη των πουλερικών ή όχι;; Τηλεφωνεί μόνη της στην παιδίατρο να μάθει για τα εμβόλιά της και σταματάει τον πατέρα μου στον δρόμο ρωτώντας τον τι έχει μέσα στις τσάντες..... και αυτά χωρίς καθοδήγηση. Η γιαγιά της είναι τόσο εκλεπτυσμένη και κάθε φορά προσπαθεί να την βάλει σε τάξη αλλά αυτό έχει μια προσωπικότητα, άλλο πράγμα... Κάθε φορά νομίζω πως το κοριτσάκι είναι αινστάιν......Απλά ο γιός σου έχει προσωπικότητα, νομίζω πως τα παιδιά γεννιούνται έξυπνα, απλά ήθελε τόσο πολύ να δει το dvd που έκανε μια τελευταία προσπάθεια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σε σέβεται......προτιμώ τα έξυπνα και ετοιμόλογα παιδιά απ' αυτά που κάθονται φοβισμένα σε μια γωνία και σηκώνουν το δάκτυλο για να μιλήσουν. Πάντα με μέτρο όμως για να μην παρεξηγηθώ.....

Διαφημίσεις

Η ατάκα αυτή ("οι συμφωνίες/νόμος/κτλ είναι για να μην τηρούνται") είναι πολύ συχνή στην τηλεόραση. Ακόμα κι αν ο δικός σου δε βλέπει συχνά τηλεόραση, είναι εύκολο στην ηλικία που είναι κάποιο άλλο παιδάκι να την άκουσε και να την αναπαρήγαγε.

Εφόσον στο σπίτι σου είστε συνεπείς, συνεχίζεις να τονίζεις τη συνέπειά σας. Τα παιδιά ξέρουν να παίζουν ρόλους. Επομένως αν π.χ. κάποιο παιδί τα κοροϊδεύει συστηματικά, γνωρίζουν πως δεν πρέπει να δίνουν σημασία στις υποσχέσεις τους. Ενώ στους συνεπείς κατανοούν πως πρέπει να λαμβάνουν τα λόγια τους σοβαρά.

Ευκαιρία να διευκρινήσεις πως στο σπίτι σας, "ό,τι λέμε, γίνεται". :rolleyes:

Από την άλλη, ήταν για εκείνον μια ευκαιρία να ελέγξει την ορθότητα αυτού που άκουσε. Αν ΕΣΥ (που είσαι συνεπής) υποκύψεις, αυτό σημαίνει πως αυτή η κουβέντα ισχύει (η συνέπειά σου θα την τροφοδοτήσει). Εφόσον όμως εσύ -που σε ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ- δεν ενδώσεις... άρα, είναι ψευδής η φράση αυτή και επομένως την απορρίπτει.

Όπως κι αν έχει, δε νομίζω πως έχεις να φοβηθείς τίποτα.. :rolleyes: Να χαίρεσαι το "τσακάλι" σου! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εγώ θα τον ρώταγα, τί εννοεί. Είναι απλά παπαγάλισμα μίας φράσης που άκουσε, ή το έχει καταλάβει και νομίζει ότι έτσι είναι. Και μετά θα έλεγα το κλασσικό, -που μου το έλεγαν έμένα οι γονείς μου και γινόμουν έξαλλη-. Δεν ξέρω τί κάνουν οι άλλες οικογένειες, στη δική μας την οικογένεια μπλα μπλα μπλα μπλα...:-D:grin::-D

αν οντως το σκεφτηκε μονος ομως.. μαλλον θα ειμουν περηφανη για το ποσο εξυπνο παιδι εχω...

μετα ομως θα του ξεκαθαριζα οτι σε καθε οικογενεια υπαρχουν κανονες.. 'και στη δικη μας οικογενεια, βασικος κανονας ειναι να τηρουμε τις συμφωνιες μας'..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

• 3 εβδομάδες μετά...

άρα με καταλαβαίνεις ε ?

εσύ δεν αγχώνεσαι όταν ακούς διάφορα κουλά ?

Οχι δεν αγχωνομαι απλα μαθαινω . Βεβαια συνηθως εγω ολο και καποια "ατασταλια" θα εχω κανει οποτε .. μαθαινω, παθαινοντας :mrgreen::mrgreen:.

Πχ. Καποτε ειχα μια ταση να λεω οτι ολα τα μελη της οικογενειας ειναι ισοτιμα και μπορουν να αποφασιζουν τι τους αρεσει και τι οχι και πρεπει να το σεβομαστε (εννοωντας σεβομαστε και τον Γιαννη και δεν κανουμε η λεμε διαφορα επειδη και καλα δεν μπορει να πει την γνωμη του ή τι θελει) .

Γυρναει λοιπον μια μερα το αγγελουδι μου και μου λεει : "Σαν ισοτιμο μελος της οικογενειας μας , διεκδικω το δικαιωμα μου να θελω να παω στις κουνιες σημερα" :roll::roll: .

Αντε απαντα τωρα :mrgreen::roll: (χανος εμεινα)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Το κορυφαίο μου το είπε η ανηψιά του άνδρα μου, πριν λίγες μέρες που 'χε έρθει με τους γονείς της. ( Σημειοτέον είναι 6 ετών ).

Εκεί που καθόμασταν ήρεμα και ωραία στο δωμάτιο ( εγώ, αυτή και το μωρό ), όσο θήλαζα το μωρό έρχεται και μού λέει: ''Χριστίνα ( εγώ είμαι αυτή ), αγαπάω τον Αποστόλη'', εγώ χαμογέλασα και άρχισα να της πιάνω κουβέντα ( τί τάξη πάει, από πού τον ξέρει κλπ. κλπ. ). Μετά μου κάνει: ''Αλλά δεν αξίζει να τον αγαπάω γιατί θα με κερατώσει, εξάλλου όλοι οι άντρες το κάνουν''.....Σοκ έπαθα....Της εξήγησα πως είναι πολύ μικρή ακόμη για νε λέει τέτοια πράματα και πως όταν μεγαλώσει θα καταλάβει.

Στη συνέχεια μου 'ρθε η κεραμύδα.....''Χριστίνα να σε ρωτήσω κάτι άλλο;'' και μου κάνει την εξής ερώτηση ''Όταν κάνατε τον μπέμπη με το Νίκο ( ο άντρας μου δηλαδή ), δε βάλατε προφυλακτικό που έμεινες έγκυος;'' :shock:

iyuNp3.png4hNCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...