Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα κορίτσια μου, ζητάνε αδελφάκι παραγγελία! Η γνώμη σας;

Recommended Posts

Λοιπον, εχω ηδη 4 κοριτσακια τα οποια φετος το καλοκαιρι αρχισαν να μου λενε οτι θελουν και αλλο αδελφακι και για την ακριβεια, αγορακι. Τα διδυμα μου 3,5-4 χρονων χαιδευουν οτι μωρακι δουνε...Τα μεγαλα κοριτσια, 8 και 6,5 χρονων με πιλατευουν οτι θελουν αδελφακι και πιο πολυ αγορακι! :)

Οταν τα ρωτω αν ειναι κοριτσι τι θα κανουν, μου λενε οτι θα το αγαπανε και αυτο και θα με βοηθανε να το φροντισω. Τα εξηγω οτι ο χρονος που θα αφιερωνω σε αυτες θα λιγοστεψει πολυ, ειδικα στην αρχη, αλλα επιμενουν οτι δεν τις πειραζει.

Παρακαλω πειτε μου, εσεις ειχατε τετοιες ενδειξεις απο τα παιδια σας οτι επιθυμουν και αλλο αδελφακι και αν ναι, τελικα πραγματικα ηταν συνεπη τα παιδια οταν ηρθε το νεο αδελφακι;Τις γνωμες σας παρακαλω, μπορω να τις εχω;;;

Εγω μεσα μου ξερω τι σκεφτομαι να κανω, αλλα θα ηθελα να δω πως το βλεπουν οσοι ειναι απο εξω! ;) Ευχαριστω εκ των προτερων!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Axx... Και ο γιός μου (4,5 χρονών) θέλει αδελφάκι, το ζητάει επίμονα. Του έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι θα έχουμε λιγότερο χρόνο μαζί αλλά επιμένει. Αναρωτιέμαι αν το εννοεί, αν δηλαδή όντως του λείπει και άλλο ένα παιδάκι μέσα στο σπίτι ή παρασύρεται απο τα λόγια τρίτων. Το σκέφτομαι για χάρη του, για να μην είναι μόνος αν και από επιλογή θα ήθελα μόνο ένα παιδάκι. Θα με ενδιέφερε να δω από τις εμπειρείς σας αν όντως τα παιδάκια που ζητάνε αδελφάκια όταν τα αποκτήσουν είναι πιο ευτυχισμένα.

Axx... Και ο γιός μου (4,5 χρονών) θέλει αδελφάκι, το ζητάει επίμονα. Του έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι θα έχουμε λιγότερο χρόνο μαζί αλλά επιμένει. Αναρωτιέμαι αν το εννοεί, αν δηλαδή όντως του λείπει και άλλο ένα παιδάκι μέσα στο σπίτι ή παρασύρεται απο τα λόγια τρίτων. Το σκέφτομαι για χάρη του, για να μην είναι μόνος αν και από επιλογή θα ήθελα μόνο ένα παιδάκι. Θα με ενδιέφερε να δω από τις εμπειρείς σας αν όντως τα παιδάκια που ζητάνε αδελφάκια όταν τα αποκτήσουν είναι πιο ευτυχισμένα.

ίδια ηλικία τα παιδιά μας, ίδιες σκέψεις....

εμένα θέλει να κάνουμε 2 μωρά όπως λέει " να έχει το ένα το άλλο και εγώ εσένα "

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Κοπελιά είσαι...ΗΡΩΪΔΑ...και μόνο που το σκεύτεσαι....μπράβο.

Αν έχεις την διάθεση και τα χρήματα φυσικά θα σου έλεγα να το κάνεις:D

Βέβαια στα λόγια των παιδιών δεν πρέπει να στηρίζεσαι...μόνη σου θα περάσεις το λούκι φυσικά...αλλά αξίζει τον κόπο.

Καλημέρα,

οι κόρες σου βρίσκονται στη φάση του οιδιπόδειου. Ζητούν από σένα να κάνεις μωρό, γιατί δεν μπορούν αυτές και το προτιμούν αγοράκι, γιατί πιστεύουν ότι αυτό θα άρεσε περισσότερο στον πατέρα τους.

Αν ισχύει η θεωρία μου, τότε όχι απλώς θα βοηθάνε, αλλά θα του κάνουν κατάσχεση. :lol::lol::lol:

Μπορεί να μη σε αφήνουν ούτε να το ακουμπήσεις το μωρό.

Καλή τύχη!

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Έβλεπα ένα βιντεάκι στα αμερικάνικα αστεία βίντεο, που είχε πολύ γέλιο. Ένας μπαμπάς ανακοινώνει στα 3 ή 4 παιδιά του (δε θυμάμαι) πως περιμένουν αδελφάκι. Και αρχίζουν τα παιδιά και κλαίνε και χτυπιούνται, και φωνάζουν "γιατί Θεε μου;;;;" και "δε θέλουμε άλλο", "όχι άλλο" και έχουν μείνει παγωτό οι γονείς. Πάντως δεν πτοήθηκαν προφανώς γιατί μετά απο αυτό κάναν και άλλα δυο. Σύνολο 7 νομίζω.

Για τα υπόλοιπα δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω αλλά σίγουρα πρέπει να χαίρεσαι που τα παιδιά σου δε ζηλεύουν ούτε νομίζουν πως χάνουν την προσοχή σου και την αγάπη σου. Μπράβο σου.

Καλημέρα,

καταρχήν συγχαρητήρια και μόνο που το σκέφτεσαι και δεν το αποκλείεις:D μπράβο σου...

τι εννοείς αν ήταν συνεπής τα παιδιά ?

Αυτο που λεει παρακατω η DimiAl... Να ζητανε αδελφακι και να ισχυριζονται οτι θα ειναι ευτυχισμενα, χωρις να το ζηλευουν και τελικα με τη συνεργασια μεταξυ τους να φανει οτι οντως το νεο αδελφακι τα βοηθησε να ειναι πιο ευτυχισμενα... Ή αυτο υπαρχει μονο στη θεωρια;

Επειδη δεν το κρυβω οτι ηδη το σκεφτομαι καθως οι δυναμεις μου αναπληρωνονται να φερω ενα νεο αδελφακι στα παιδακια μου αλλα χωρις να νοιωσουν οτι απειλουνται απο την αφιξη του...

Μηπως ειναι ενδειξη οτι θα κανει καλο ενα νεο παιδακι; Γιατι πιστευω οτι εγω τις ισορροπιες μου μπορω να τις βρω...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Διαφημίσεις

Επειδη δεν το κρυβω οτι ηδη το σκεφτομαι καθως οι δυναμεις μου αναπληρωνονται να φερω ενα νεο αδελφακι στα παιδακια μου αλλα χωρις να νοιωσουν οτι απειλουνται απο την αφιξη του...

..

Αυτό κοριτομανα μπορεί να το νιώσει ένα παιδάκι που έχει και 0 αδέρφια...

rQGhp3.png

Λοιπον, εχω ηδη 4 κοριτσακια τα οποια φετος το καλοκαιρι αρχισαν να μου λενε οτι θελουν και αλλο αδελφακι και για την ακριβεια, αγορακι. Τα διδυμα μου 3,5-4 χρονων χαιδευουν οτι μωρακι δουνε...Τα μεγαλα κοριτσια, 8 και 6,5 χρονων με πιλατευουν οτι θελουν αδελφακι και πιο πολυ αγορακι! :)

Οταν τα ρωτω αν ειναι κοριτσι τι θα κανουν, μου λενε οτι θα το αγαπανε και αυτο και θα με βοηθανε να το φροντισω. Τα εξηγω οτι ο χρονος που θα αφιερωνω σε αυτες θα λιγοστεψει πολυ, ειδικα στην αρχη, αλλα επιμενουν οτι δεν τις πειραζει.

Παρακαλω πειτε μου, εσεις ειχατε τετοιες ενδειξεις απο τα παιδια σας οτι επιθυμουν και αλλο αδελφακι και αν ναι, τελικα πραγματικα ηταν συνεπη τα παιδια οταν ηρθε το νεο αδελφακι;Τις γνωμες σας παρακαλω, μπορω να τις εχω;;;

Εγω μεσα μου ξερω τι σκεφτομαι να κανω, αλλα θα ηθελα να δω πως το βλεπουν οσοι ειναι απο εξω! ;) Ευχαριστω εκ των προτερων!

Καλημερα! Θα σου πω τη δικη μου ιστοριουλα... Ειμαστε 3 αδερφια, 2 κοριτσια και ο μικρος μας ''βενιαμιν'' ο οποιος γεννηθηκε απο δικη μας ''παραγγελια''-παροτρυνση.... Εγω ημουν στα 12 και η αδερφη μου στα 10 και θελαμε παααρα πολυ να εχουμε και εναν αδερφο... Τους ''πιπιλαγαμε'' καθημερινως μεχρι που φτασαμε στο σημειο να παμε στην γιαγια-μητερα του μπαμπα μου- για να μας δωσει φωτο οταν ηταν ο μπαμπας μικρος, του τις δειχναμε και του λεγαμε: ''Για σκεψου, αν θα εκανες ενα γιο και να ειναι ιδιος με σενα, τι ωραια που θα ητανε...''! Ε, αυτο ηταν, δεν αργησε πολυ... Οταν γεννηθηκε ο μικρος εγω ημουν 13 και η αδερφη μου 11, στην ουσια τον μεγαλωσαμε εμεις...
fmpG.jpgaurPp2.png?UGOrssO8

Αυτό κοριτομανα μπορεί να το νιώσει ένα παιδάκι που έχει και 0 αδέρφια...

Ευχαριστησα καταρχην που ασχοληθηκατε; :)

Ποτε δε μου το εχουν ζητησει ως τωρα. Η μεγαλη ειδικα που ζηλευε παντοτε τα αδελφακια της και πισω της αφηνει ...ερειπια! Φωνες, κλαμματα, ''μαμα, η Δημητρα...''

Τωρα επιμενει και με καθε ευκαιρια το ζηταει...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Καλημερα! Θα σου πω τη δικη μου ιστοριουλα... Ειμαστε 3 αδερφια, 2 κοριτσια και ο μικρος μας ''βενιαμιν'' ο οποιος γεννηθηκε απο δικη μας ''παραγγελια''-παροτρυνση.... Εγω ημουν στα 12 και η αδερφη μου στα 10 και θελαμε παααρα πολυ να εχουμε και εναν αδερφο... Τους ''πιπιλαγαμε'' καθημερινως μεχρι που φτασαμε στο σημειο να παμε στην γιαγια-μητερα του μπαμπα μου- για να μας δωσει φωτο οταν ηταν ο μπαμπας μικρος, του τις δειχναμε και του λεγαμε: ''Για σκεψου, αν θα εκανες ενα γιο και να ειναι ιδιος με σενα, τι ωραια που θα ητανε...''! Ε, αυτο ηταν, δεν αργησε πολυ... Οταν γεννηθηκε ο μικρος εγω ημουν 13 και η αδερφη μου 11, στην ουσια τον μεγαλωσαμε εμεις...

Να σου ζησει το μωρο, μου ερχεται να μπω στη φωτο και να το ζουληξω! Φατσουλα!

Ευχαριστο αυτο που μα εγραψες, αλλα εσεις νοιωσατε ευχαριστηση ή ήταν φορτος;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Θεωρώ το αν θα γίνει φόρτος εξαρτάται από εσένα και όχι από τα παιδιά..

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Αρχικα..τι να πω...χαρας το κουραγιο σου!!!Να σου ζησουν τα κοριτσακια σου.

Τωρα για το πεμπτο...εγω απλα θα ελεγα να εισαι σιγουρη οτι την αποφαση θα την παρεις πρωτιστως με βαση τα δικα σου θελω και οχι με βαση το τι ζητανε τα παιδια.

Δλδ μη κανεις ενα παιδακι στηριζομενη στο οτι θα το μεγαλωνουν οι μικρες...γιατι το παιδακι πανω απόλα τη μαμα του θα χρειαζεται.Εαν εσυ δεν εχεις αλλες αντοχες(σωματικες ή ψυχικες) μη παρεις μια αποφαση που θα δυσκολευτεις να στηριξεις.

Αν και μου δινεις την εντυπωση οτι την αποφαση σου την εχεις ηδη παρει και συντομα θα το καλοδεχτειτε και το νεο μελος της οικογενειας!!!

Μονο ευχαριστηση μεχρι και τωρα! Νοιωθαμε ΙΚΑΝΕΣ που βοηθουσαμε τη μαμα να μεγαλωσει το αδερφακι μας!

Δλδ μη κανεις ενα παιδακι στηριζομενη στο οτι θα το μεγαλωνουν οι μικρες...γιατι το παιδακι πανω απόλα τη μαμα του θα χρειαζεται.Εαν εσυ δεν εχεις αλλες αντοχες(σωματικες ή ψυχικες) μη παρεις μια αποφαση που θα δυσκολευτεις να στηριξεις.

αρχικά οι δικές μου σκέψεις ήταν οι παραπάνω γιάυτό ρώτησα ότι ρώτησα, αλλά τα παιδιά είναι μικρά...

π.χ ξέρω οικογένεια όπου είχαν 2 παιδιά, κορίτσι 14 και αγόρι 16.μένει έγκυος η κοπέλα, όχι προγραμματισμένα ενθουσιάζονται όλοι εκτός από τον 16.

αποτέλεσμα οι γονείς να κάνουν τη ζωούλα τους και στην κυριολεξία το 14χρονο μεγάλωσε τον μικρό και ο 16χρονος απαίτησε και του έκαναν δικό του χώρο. ( ευτυχώς είχαν τη δυνατότητα πάνω από το σπίτι τους )

θυμάμαι όταν ήμασταν με την αδερφή μου εγώ 14 εκείνη 13 μας είχαν ρωτήσει οι γονείς αν θέλαμε άλλο αδερφάκι και είπαμε όχι και οι 2. εγώ είχα ξεκαθαρίσει μάλιστα ότι δεν ξεσκατώνω, δεν νταντέβω και δεν κάνω baby siting για να βγαίνουν βόλτες...

rQGhp3.png

Ευχαριστω για την απαντηση!

Οχι, δε θελω να μεγαλωσουν τα παιδια μου ενα μωρο...Παιδια ειναι. Το θεμα ειναι να ζησουν αρμονικα και η ενασχοληση μαζι του ως παιδακι,οχι παραπανω απο τη μεταξυ τους επαφη, να ειναι με γνησια χαρα αναλογη της λαχταρας τους. Αυτο αναρωτιεμαι...

Ξερω, ειναι δυσκολο να το εκφρασω αλλα σκεφτομαι το να κανω ενα μωρο και να κοντευουν να το πνιξουν απο τη ζηλια τους και το αχτι τους...

Ηδη διεκδικουν χρονο απο εμενα, αυτος ο χρονος θα μικρυνει για ενα διαστημα!

Αλλα δεν ειναι αυτες οι ενδειξεις...νομιζω ή δεν εχει καμια σημασια;

Αν και η ANGEL51 μου δινει μια πιθανη εικονα. Βεβαια επιμενω, δε λεω να μου το μεγαλωσουν, αλλα να το βλεπουν ως ακτινα χαρας και παιχνιδιου ως δωρο!

Πριν γράψεις, σκέψου!

θυμάμαι όταν ήμασταν με την αδερφή μου εγώ 14 εκείνη 13 μας είχαν ρωτήσει οι γονείς αν θέλαμε άλλο αδερφάκι και είπαμε όχι και οι 2. εγώ είχα ξεκαθαρίσει μάλιστα ότι δεν ξεσκατώνω, δεν νταντέβω και δεν κάνω baby siting για να βγαίνουν βόλτες...

Μια χαρά τους τα πες :lol::lol::lol::lol::P:p:p

Οχι, δε θελω να μεγαλωσουν τα παιδια μου ενα μωρο...Παιδια ειναι. Το θεμα ειναι να ζησουν αρμονικα και η ενασχοληση μαζι του ως παιδακι,οχι παραπανω απο τη μεταξυ τους επαφη, να ειναι με γνησια χαρα αναλογη της λαχταρας τους. Αυτο αναρωτιεμαι...

Ξερω, ειναι δυσκολο να το εκφρασω αλλα σκεφτομαι το να κανω ενα μωρο και να κοντευουν να το πνιξουν απο τη ζηλια τους και το αχτι τους...

Αν και η ANGEL51 μου δινει μια πιθανη εικονα. Βεβαια επιμενω, δε λεω να μου το μεγαλωσουν, αλλα να το βλεπουν ως ακτινα χαρας και παιχνιδιου ως δωρο!

Ακριβως ετσι το βλεπαμε, η ωρα του παιδιου, χαρα και παιχνιδι!

κοριτσομανα αν δεν το δοκιμάσεις δεν θα απαντηθούν ποτέ οι ερωτήσεις:-)

διότι το κάθε παιδί λειτουργει διαφορετικά...

πήρες μια γεύση από την aALGEL51 και σου έδοσα και εγώ άλλες 2 περιπτώσεις

rQGhp3.png

Μα ναι, ετσι ειναι. Αυτο ειναι μεγαλη θυσια για τα παιδια. Εκτος αν το δουνε ως παιχνιδι με το μωρο και παλι χωρις η μαμα να λειπει με καθε ευκαιρια και να τις αφηνει στα παιδια της ενα μωρο που δε γεννησαν αυτες.

ANGEL51 καταλαβαινω τι λες, η αμεσως μεγαλυτερη αδελφη μου με ηλικιακη διαφορα 6 χρονων με προσεχε παρα πολυ εμενα, αλλα το ηθελε παρα πολυ η ιδια και σε καμια περιπτωση δεν εχασε την παιδικη της ηλικια και δε με αφηνε η μαμα σε αυτην να φυγει...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Μα ναι, ετσι ειναι. Αυτο ειναι μεγαλη θυσια για τα παιδια. Εκτος αν το δουνε ως παιχνιδι με το μωρο και παλι χωρις η μαμα να λειπει με καθε ευκαιρια και να τις αφηνει στα παιδια της ενα μωρο που δε γεννησαν αυτες.

ANGEL51 καταλαβαινω τι λες, η αμεσως μεγαλυτερη αδελφη μου με ηλικιακη διαφορα 6 χρονων με προσεχε παρα πολυ εμενα, αλλα το ηθελε παρα πολυ η ιδια και σε καμια περιπτωση δεν εχασε την παιδικη της ηλικια και δε με αφηνε η μαμα σε αυτην να φυγει...

Αυτο εννοητε, η μαμα παντα απο κοντα να επιβλεπει....

Κατ΄αρχήν σου βγάζω το καπέλο που σκέφτεσαι για πέμπτο!!!! Τι στο καλό τρώτε; Ή μήπως είναι η γυμναστική; Χαρά στις αντοχές σας.

Εννοείται ότι αν κάνεις κι άλλο μωρό θα το κάνεις επειδή το θέλεις εσύ και όχι τα παιδιά.

Η ανηψιά μου ζητούσε επίμονα αδερφάκι, αλλά ήταν μοναχοπαίδι, όταν γεννήθηκε η αδερφή της χάρηκε πολύ και "βοηθούσε". Στην πορεία, έβγαλε και λίγη ζήλια, αλλά γενικά έχει πολύ θετική στάση απέναντι στη μικρή, παρά τη διαφορά ηλικίας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...