Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εσύ θες παιδί και ο/η σύντροφος δεν θέλει...Τι κάνεις?

Recommended Posts

Οι άνθρωποι κρίνουν και αποφασίζουν για τη ζωή τους πολλές φορές από τις εμπειρίες τους. Εϊναι κάτι το λογικό και πολλές φορές αναπόφευκτο, αφού οι εμπερίες μας πολλές φορές, μας χαράζουν πορεία.

Είναι λογικό όταν κάποιος έχει αδέρφια και έχει καλή σχέση μ'αυτά και τα θεωρεί μεγάλο δώρο στη ζωή του, να σκέφτεται το ίδιο για το παιδί του. Όπως επίσης ένας άνθρωπος που δεν έχει αδέρφια και αυτό είναι κάτι που θα ήθελε να έχει αλλά δεν ήταν σ'αυτή τη θέση, να θέλει να δώσει αδέρφια στα παιδιά ή στο παιδί του. Πώς μπορείς να απομονώσεις τις προσωπικές εμπειρίες και τα προσωπικά αισθήματα από μια τέτοια απόφαση;

Για μένα η αδερφή μου είναι (εκτός από την αγάπη των γονιών μου και ότι έχουν κάνει για μένα) το πιο σπουδαίο δώρο των γονιών μου.

Γι'αυτό και αναπόφευκτα έτσι το βλέπω για το δικό μου παιδί. Φυσικά και το δεύτερο παιδί όταν έρθει θα έρθει γιατί θα το επιθυμούν οι γονείς. Αλλά είναι φυσικό και ανθρώπινο και το να το θέλεις για να έχει μια παρέα-ένα

στήριγμα-έναν ακόμη δικό του ανθρωπο το παιδί σου.

Αυτά είναι μέσα στα λογικά και ανθρώπινα κίνητρα των γονιών. Το περίεργο και το -κατα κάποιο τρόπο- παράλογο είναι να θέλεις να κάνεις τρίτο ή παραπάνω παιδιά για να πάρεις περίπτερο ή ταξί!!! :wink::lol::lol:

Συμφωνώ απόλυτα! (μήπως υποκλέπτεις τις σκέψεις μου?) :wink:

6qjVp3.png

Διαφημίσεις

Πάντως για να χαλαρώσουμε λίγο να σας πώ τί σκεφτόμουν χθές!!!

Θα πώ στον άντρα μου, ότι αφού είναι διστακτικός στο να κάνουμε 2ο παιδί, θα πάρουμε τότε ένα σκυλάκι!!!!!!!!!!!!!Αφού θα τρέξει να πάρει ένα υπογλώσιο, :lol::lol::lol: μάλλον θα αποφασίσει να κάνουμε παιδί γιατί δεν είναι και ιδιαίτερα φιλόζωος. Όχι ότι ποτέ θα έβλαπτε κάποιο ζωάκι, απλά δεν θέλει μέσα στο σπίτι.

Θα του κάνω και μια περιγραφή, που εγώ τη βρίσκω συναρπαστική, μια που αγαπάω πολύ τα ζώα ιδιαίτερα τα σκυλάκια.

Θα του πώ ότι κάθε μέρα θα έρχεται το σκυλακι να του κάνει χαδια, να του γλύφει τα χέρια ή τα πόδια και καμιά φορά που κοιμάται μπορεί να τον γλύφει και στο πρόσωπο!!!!!!!!!!!Επίσης, θα του πώ ότι αφού δεν μπορεί λόγω δουλειάς να πηγαίνει τον μικρό κολυμβητήριο, θα αναλάβει τουλάχιστον τον σκύλο να τον πηγαίνει για τσίσα του, γιατί αλλιώς κινδυνεύει να καθίσει σε "λερωμένο" καναπέ.!!!!

Θα του πώ ότι για το παιδί δεν μπορώ να τον πιέσω, αφού είναι κοινή απόφαση, αλλά για το σκύλο μπορώ να αποφασίσω και μόνη μου!!!!!!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Μα, τί σκέφτομαι η γυναίκα;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :lol::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Θα του πώ ότι για το παιδί δεν μπορώ να τον πιέσω, αφού είναι κοινή απόφαση, αλλά για το σκύλο μπορώ να αποφασίσω και μόνη μου!!!!!!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Μα, τί σκέφτομαι η γυναίκα;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :lol::lol::lol::lol:

Μα έλα ντε, τι σκέφτεσαι? :D:D:D:D

Πάντως δεν είν' κακό!

Ως συνήθως θα περιμένω να μου πεις τα δικά σου αποτελέσματα για να δοκιμάσω κι εγώ :) (αν κι εμένα είναι φιλόζωος :? )

6qjVp3.png

Εγώ πάντως αρχίζω και σκέφτομαι από το φθινόπωρο (Αν θέλει Ο Θεός) να του προτείνω για ελεύθερη σχέση και ότι προκύψει :D Γιατί διαφορετικά δεν με βλέπω να παίρνω την απόφαση λέγοντας «ναι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή» Όσο βλέπω οι φίλες μου να μου στέλνουν φωτογραφίες των παιδίων τους τα αδελφάκια να είναι αγκαλισμένα και να παίζουν μαζί κτλπ ομολογώ αισθάνομαι κάπως…… περίεργα :? Σκέφτομαι τον γιο μου :?:D

Για να δούμε τι θα προκύψει…. Μην φάω καμιά πόρτα από τον άντρα μου τώρα που εγώ αρχίζω και το παίρνω απόφαση Γιατί εκείνος πάντα μου λέει «ε καιρός για το δεύτερο» και εγώ το καθυστερώ καθώς για εκείνον όλα είναι εύκολα Απλά συμμετέχει στο κομμάτι της απόλαυσης χαχαχαχχαχα :lol:

Υγεία να έχουμε και όλα θα γίνουν ….

Υπομονή ………

Rikiki & Καραμελίτσα

Διαφημίσεις

Μα κι εσύ κα Τζολί μου ήταν ανάγκη να πέσεις σε φιλόζωο;;;;;;;;;; :lol::lol::lol: ε........μα τί να σου πώ;;;; :lol::lol: Πές του τότε ότι σκοπεύεις να πάρεις ιγκουάνα!!!!!!!!!!!!!! :lol::lol: Και ότι κι αυτά θέλουν τη βολτίτσα τους!!!! :lol::lol::lol: Ανάφερε του κι ότι διάβασες κάπου στο ίντερνετ ότι τα ιγκουάνα, θυμώνουν βλέποντας αντρικά γεννητικά όργανα!!!! :shock::shock::lol::lol::lol:

Αντζελίναl: "Μα δεν θυμάσαι βρε Α...... εκείνο το περιστατικό στην Κίνα, με το Ιγκουάνα που βγήκε από τη γυάλα και πήγε να δαγκώσει τον ιδιοκτήτη στα γεν. όργανα;;;;Αλλά μην φοβάσαι εμείς θα πάρουμε ένα ήσυχο. Πόσο μου αρέσει η ιδέα να έχουμε ένα σπάνιο ζωάκι στο σπίτι μας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Εκτός βέβαια αν κάνουμε ένα δεύτερο παιδάκι, και δεν θα έχω χρόνο και για να φροντίζω και το ιγκουάνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Rikiki, μπα....και που τον έχω απειλείσει στο παρελθόν "έμμεσα" για το θέμα, δεν πήρε χαμπάρι, μη νομίζεις!!!! :wink:

Christie, σ'ευχαριστώ βρε παιδί!!! :lol::lol::lol::lol::lol: Τον άντρα σου δεν ρωτήσαμε βέβαια, αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία!!!!Έχει;;; :lol::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Αντζελίναl: "Μα δεν θυμάσαι βρε Α...... εκείνο το περιστατικό στην Κίνα, με το Ιγκουάνα που βγήκε από τη γυάλα και πήγε να δαγκώσει τον ιδιοκτήτη στα γεν. όργανα;;;;Αλλά μην φοβάσαι εμείς θα πάρουμε ένα ήσυχο. Πόσο μου αρέσει η ιδέα να έχουμε ένα σπάνιο ζωάκι στο σπίτι μας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Εκτός βέβαια αν κάνουμε ένα δεύτερο παιδάκι, και δεν θα έχω χρόνο και για να φροντίζω και το ιγκουάνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Γι' αυτό μ' αρέσεις!!! Γιατί μου έχεις έτοιμους ακόμα και τους διαλόγους να μη χαλάω φαιά ουσία :D:D:D (δεν μου έχει μείνει και πολλή για να τη σπαταλάω) :):)

6qjVp3.png

Ε...τί κα ΤΖολί μου;;;;;;;;;Έτσι θα σ'αφηνα εγώ;;;;;;;;;;;;; :lol::lol::lol::lol: Πάτα google και γράψε αγορά ιγκουάνα μόλις το αποφασίσεις. Τα αποτελέσματα θα είναι ΑΜΕΣΑ σου λέωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol:

Ρικικι είσαι πολύ τυχερή!!!Αφού ο άντρας σου το θέλει δεν θα αλλάξει γνώμη, don't worry, αλλά κι αν αλλάξει, είδες τί ιδέες σας έχω παραθέσει!!!!!!!!!!!!!!!

:lol::lol::lol::wink:

Christie μου :wink::wink:ε...μα τί με λεπτομέρειες θα "ασχολούμεθα";;;;;; !!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Σας έχει συμβεί η σας συμβαίνει? Τι δικαιολογία σας προσφέρει ο/η σύντροφος? Την δέχεστε? Πως το αντιμετωπίζετε? Θα φτάνατε στον χωρισμό?

Ετυχε στο παρελθόν να αλλάξουν οι ανάγκες μου και ν'αρχίσω να σκέφτομαι την τεκνοποίηση, μετά πέντε χρόνια σχέσης, ενώ του συντρόφου μου οι ανάγκες παρέμειναν ίδιες όπως όταν πρωτογνωριστήκαμε.

Δεν υπήρχε συγκεκριμένη δικαιολογία, απλά ήταν αρνητικός για γενικούς λόγους, π.χ. οτι ειναι δέσμευση τα παιδιά (λες και η καριέρα δεν είναι) και τέτοια.

Δέχτηκα τις αντιρρήσεις του και τις σεβάστηκα.

Φυσικά ούτε λόγος να τον παγιδεύσω με "ατυχήματα" και τέτοιες κατινιές.

Χωρίσαμε, παρά το μεγάλο έρωτα που ζήσαμε, ήταν η μόνη λύση για να μην αισθάνεται κανείς απο τους δυό μας πως πρόδωσε τα όνειρά του.

Διαφημίσεις

:roll: Δύσκολες καταστάσεις. Και δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν ειδικά σε κάποια φάση της ζωής μας, που μπορεί όλα να μας πηγαίνουν καλά.

Πάντως, εννοείται πως δεν μπορείς να παγιδευσεις έναν άνθρωπο με δήθεν ατυχήματα.

Εγώ πάντως και να ήθελα να τον παγιδεύσω και να κάνω κατινιά, ούτε ναρκωμένος δεν θα παγιδευόταν!!!!400 τα ΄χει!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Έχεις δίκιο mata μου ο άντρας σου και στον ύπνο του :lol: θα παίρνει προφυλάξεις καθώς ξέρει την μεγάλη σου επιθυμία που εύχομαι σύντομα να πραγματοποιηθεί και τότε να μετανιώσει ο άντρας σου γιατί δεν σε είχε ακούσει τόσο καιρό :D

Rikiki & Καραμελίτσα

Ναι παιδί μου αυτός είναι ικανός και στον ύπνο του να έχει το νού του!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Σ'ευχαριστώ πάντως, μέσα από την καρδιά μου για τα όμορφα λόγια σου!!!

Να είσαι καλά!!! :D:D:D:D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

• 2 weeks later...

Για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το να κάνεις παιδί είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Εαν ενας από τους δύο δεν θέλει παιδιά καθόλου και ο άλλος θέλει απλά δεν πρέπει να συνεχίσουν γιατί θα δυστυχήσουν.

Βέβαια, μπορεί να μη θέλει τώρα και να θέλει αργότερα, και να το δηλώνει, οπότε εκεί εξαρτάται από τον άλλο αν θέλει και μπορεί να περιμένει 1-2 χρόνια. Μέχρι εκεί όμως...

Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές! Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει παιδί ή για να'μαι πιο σωστή, να υιοθετήσει παιδί. Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά αν θέλεις το εξασκείς :!:

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Πιστεύω και γω πως πρέπει να δηλώνεις μέσα στην σχέση τις πραγματικές σου προθέσεις. Αν δεν το κάνεις είναι μεγάλη ατιμία. Όταν θες παιδί, πρέπει να το πεις. Αλλά και όταν δεν θες παιδί -συνήθως γίνεται αυτό γιατί έχεις από άλλη σχέση- πρέπει να το ξεκαθαρίσεις το ζήτημα.

Έχω δει άντρες διαζευγμένους, που δεν θέλουν άλλα παιδιά, να δημιουργούν σχέσεις με ανύπαντρα κορίτσια και να περιμένουν να περάσουν 2-3 χρόνια -ώστε να έχουν "δεθεί" συναισθηματικά οι κοπέλες και να μην έχουν κουράγιο για χωρισμό- και μετά να τσαμπουνάνε την ατάκα πως "έκλεισαν" ως γονείς. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δεν έμπλεκα με διαζευγμένους.

Καλές μου φίλες, οι οποίες θα γίνονταν θαυμάσιες μητέρες, δέχτηκαν αυτή την απόφαση των συντρόφων τους προκειμένου να έχουν γάμο ή μόνιμη σχέση. Δεν ξέρω κατά πόσο, αργότερα, θα σκυλομετανιώσουν για αυτή τους την υποχώρηση. Πάντως για μένα είναι αισχρό να στερείς ηθελημένα από μια γυναίκα την μητρότητα.

Grow up and get a life!

• 4 weeks later...

Κοριτσια,να ου θυμήσετε σε κανένα διμηνο να συζητησουμε αυτό το θεμα...

"Ο ανδρας σου θέλει παιδι και εσύ δεν ξέρεις τι σου γινεται!"

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΜΟ, ΤΟΝ ΑΡΡΑΒΩΝΑ... ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ... ΟΑΝ ΕΙΧΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝΑΝΤΡΑΜΟΥ, ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.... ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΜΟ.... ΟΠΟΤΕ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ... ΑΝ ΔΕΝ ,ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΝΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ Η ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΤΗΣ.....

μετά απο άσχημες καταστάσεις που περνάει ο καθένας μας,θεωρω οτι είναι πολύ λογικό να μη ξέρει τι θέλει..δεν είναι εύκολα όλα...το να βλέπεις το μωρό σου εξι μηνων ας πουμε να κλαιει και μετα απο 6 ώρες σε ενα κουτι έτοιμο για το νεκροταφείο δεν ξεπερνιέται κι εύκολα...τεσπά,ισως τα κάνω πιο τραγικά απο ότι είναι..γι αυτο λέω να το ξανασυζητήσω σε κανένα διμηνο...

• 3 months later...

επαναφέρω το θέμα: συμφωνώ ότι πρέπει να συζητιούνται αυτά προ γάμου..πάλι όμως δεν είναι απόλυτο..γιατί οι συνθήκες σε οδηγούν στο να αποφασίζεις ή όχι πολλά πράγματα...εγώ για παράδειγμα θα ήθελα όσο τίποτα άλλο 3 κι 4 παιδιά και πιστεύω ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε..το ίδιο πίστευε και ο άντρας μου αλλά τώρα δεν είναι καθόλου υπέρ τρίτου παιδιού..καλά για 4ο ούτε κουβέντα..λέει ότι είναι μεγάλη ευθύνη και ότι θα μεγαλώσουμε πολύ καλύτερα τα 2 από τα 3, εγω όμως δεν συμφωνώ..θεωρώ ότι τα παιδιά είναι ευτυχία, και πιστεύω ότι ο λόγος που δεν θέλει είναι ότι επηρεάζεται (δεν θα ήθελα να επεκταθώ).λοιπόν σε αυτή τη περίπτωση τί κάνει κάποιος??είμαι σίγουρη ότι εαν προέκυπτε κάποια στιγμή μια τρίτη εγκυμοσύνη θα χαιρότανε παρα πολυ...αλλά πώς να συμβεί αυτό??θα μου πείτε, κατσε να γεννήσεις το 2ο πρώτα..συμφωνώ και ας πανε όλα κατ΄ευχην Θεού..αλλά μια και το κουβεντιάζουμε..πώς το καταφέρνεις??βλέπετε δεν είμαστε και 20 χρονών ή 25 έστω να έχουμε τα περιθώρια να περιμένουμε 4 και 5 χρόνια..

θα μου πείτε, κατσε να γεννήσεις το 2ο πρώτα..συμφωνώ και ας πανε όλα κατ΄ευχην Θεού...

Εγώ κρατάω αυτά τα λόγια σου ως απάντηση μου!Προτεραιότητα τώρα έχει το μωράκι που έρχεται στον κόσμο. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι από τώρα. Στο κάτω κάτω δεν ξέρεις κατά πόσο θα είσαι διατεθειμένη μετά για τρίτο.Και η γνώμη μου είναι να μην αναλώνεσαι σε συζητήσεις με τον άντρα σου για κάτι που είναι πιο μελλοντικό! :wink:

Απόλαυσε τον ερχομό του μωρού σου και άφησε το θέμα να σε προβληματίσει αργότερα Μαράκι!

Με το καλό σου εύχομαι ένα υγιέστατο μωράκι!!! :wink::D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png