Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εσύ θες παιδί και ο/η σύντροφος δεν θέλει...Τι κάνεις?

Recommended Posts

On 1/9/2022 at 7:33 PM, Pepe le pew said:

Επαναφέρω το θέμα μιας και θέλω πολύ να έχω και άλλες απόψεις.. είμαι τρία χρόνια με έναν άνθρωπο τους τελευταίους μήνες συζουμε όλοι μαζί. Έχει ένα παιδάκι από τον προηγούμενο γάμο του και εγώ δύο. Τα παιδιά μεταξύ τους τα πάνε μια χαρά. Εγώ έχω την πλήρη επιμέλεια αυτός είναι μπαμπάς του σκ και κάποιων έξτρα ημερών. εξ αρχής της σχέσης μας είχε πει ότι δεν ήθελε άλλο παιδί..τότε και εγώ είναι η αλήθεια πως δεν ήθελα. Όμως πιάνω τον εαυτό μου τους τελευταίους 3-4μηνες να θέλω μωρό. Σε όσες συζητήσεις έχουμε κάνει είναι αρνητικός δεν θέλει γιατί λέει πως δεν ξέρει αν θα μπορεί να προσφέρει και στο παιδί μας. Οικονομικά είμαστε αρκετά καλά μπορώ να πω και οι δύο έχουμε τις δουλειές μας.. Δεν ξέρω πως να τον πείσω και δεν θέλω να κάνουμε ένα παιδί επειδή απλά το θέλω εγώ. 

Δεν χρειάζεται να τον πείσεις για τίποτα, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει με το ζόρι, είτε το επιθυμεί κάποιος είτε όχι, ο σύντροφος σου λες εξαρχής ήταν ξεκάθαρος.

Διαφημίσεις

Περιμέντε τουλάχιστον 6 μήνες ένα χρόνο της συμβίωσης λέω, γιατί σε μια αλλαγή επάνω που είστε τώρα, δεν προσθέτεις μια νέα αλλαγή στο καπάκι,

κανένας δεν θα το έπαιρνε θετικα ακόμα και εάν είχε δηλαδή ουδέτερη στάση. 

Επίσης και για το παιδί του θα ειναι κατι κακό εάν αυτό γινει στο καπάκι.  

Πήγε ο μπαμπάς σε νέο σπίτι που ζουν και άλλοι μαζί που τον μοιράζομαι με τα άλλα άτομα του σπιτιού, και θα αποκτήσει και παιδί αμέσως?

Για το παιδι του και μόνο θα περίμενα ενα χρονο. 

Το ότι τα πάνε καλά τα παιδιά δε σημαίνει ότι θα είναι σωστό να γίνουν γρήγορα αυτά. 

.

On 9/1/2022 at 7:33 ΜΜ, Pepe le pew είπε:

Επαναφέρω το θέμα μιας και θέλω πολύ να έχω και άλλες απόψεις.. είμαι τρία χρόνια με έναν άνθρωπο τους τελευταίους μήνες συζουμε όλοι μαζί. Έχει ένα παιδάκι από τον προηγούμενο γάμο του και εγώ δύο. Τα παιδιά μεταξύ τους τα πάνε μια χαρά. Εγώ έχω την πλήρη επιμέλεια αυτός είναι μπαμπάς του σκ και κάποιων έξτρα ημερών. εξ αρχής της σχέσης μας είχε πει ότι δεν ήθελε άλλο παιδί..τότε και εγώ είναι η αλήθεια πως δεν ήθελα. Όμως πιάνω τον εαυτό μου τους τελευταίους 3-4μηνες να θέλω μωρό. Σε όσες συζητήσεις έχουμε κάνει είναι αρνητικός δεν θέλει γιατί λέει πως δεν ξέρει αν θα μπορεί να προσφέρει και στο παιδί μας. Οικονομικά είμαστε αρκετά καλά μπορώ να πω και οι δύο έχουμε τις δουλειές μας.. Δεν ξέρω πως να τον πείσω και δεν θέλω να κάνουμε ένα παιδί επειδή απλά το θέλω εγώ. 

Εφόσον δεν θέλει δεν πρέπει να βρείτε τρόπο να τον πείσετε. Ήταν ξεκάθαρος από την αρχή. Οπότε θεωρώ ότι θα πρέπει να το αφήσετε κ εσείς στην άκρη το θέμα 

• 2 weeks later...
On 9/1/2022 at 7:33 ΜΜ, Pepe le pew είπε:

Είναι εντάξει να αλλάξατε γνώμη και είναι εντάξει να επιμένει κι εκείνος στη θέση του. Νομίζω ότι θα πρέπει χωρίς πίεση και με ειλικρίνεια να ακούσετε γιατί δεν επιθυμεί να κάνει άλλο παιδί. Τι ακριβώς εννοεί ότι δεν θα μπορεί να προσφέρει; Η απόκτηση ενός ακόμη παιδιού έχει υποχρεώσεις που ίσως εκείνος δεν θέλει πια να αναλάβει. Τα συναισθήματά του έχουν σημασία και θα πρέπει να είναι σεβαστά.

Και τα δικά σας συναισθήματα βεβαίως έχουν σημασία. Ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε γιατί θέλετε ένα παιδάκι ακόμη. Αν αισθάνεστε ότι αυτό θα ανανεώσει τη σχέση σας ή θα δώσει νέο νόημα στη ζωή σας, αν σας δυσκολεύει το γεγονός ότι τα άλλα σας παιδάκια μεγαλώνουν και γίνονται ανεξάρτητα, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Κάθε παιδί είναι ένας ανεξάρτητος άνθρωπος και δεν έρχεται να καλύψει τα κενά κανενός. Αν ωστόσο θέλετε να διοχετεύσετε την αγάπη σας με το σύντροφό σας σε ένα πλάσμα κι αν αυτή η επιθυμία δεν είναι παρόρμηση, αλλά είναι πολύ πολύ ισχυρή, θα πρέπει να τη συζητήσετε ξανά μαζί του ανοιχτά, αλλά χωρίς απαιτήσεις. 

• Like 1