Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οι προτιμήσεις του παιδιού μου για σωματική εγγύτητα


Οι προτιμήσεις του παιδιού μου για σωματική εγγύτητα  

1.020

  1. 1. Οι προτιμήσεις του παιδιού μου για σωματική εγγύτητα

    • είναι πιο έντονες κατά την διάρκεια της ημέρας (για εργαζόμενες μητέρες)
    • είναι πιο έντονες κατά την διάρκεια της ημέρας (για μητέρες που δεν εργάζονται ή βρίσκονται στο σπίτι κατά την διάρκεια της ημέρας)
    • είναι πιο έντονες κατά την διάρκεια της νύχτας (για εργαζόμενες μητέρες)
    • είναι πιο έντονες κατά την διάρκεια της νύχτας (για μητέρες που δεν εργάζονται ή βρίσκονται στο σπίτι κατά την διάρκεια της ημέρας)
    • είναι ισόποσα κατανεμημένη την ημέρα και την νύχτα/δεν βλέπω διαφορά


Recommended Posts

παραθέστε τις συνήθειες και προτιμήσεις του παιδιού σας,

 

έτσι ώστε να υπάρχει μια εικόνα σφαιρική για το

 

1) εάν υπάρχουν προτιμήσεις των παιδιών, για περισσότερη σωματική εγγύτητα την ημέρα ή την νύχτα.

 

και

 

2) εάν υπάρχει διαφορά στις προτιμήσεις παιδιών που έχουν περισσότερη επαφή με την μητέρα τους κατα την διάρκεια της ημέρας,

σε σχέση με παιδιά που έχουν λιγότερη σωματική επαφή με την μητέρα τους κατά την διάρκεια της ημέρας, λόγω εργασίας ?

 

(κάνοντας την υπόθεση ότι τα παιδιά των οποίων η μητέρα εργάζεται έχουν λιγότερες ΄(ποσοστιαία) ευκαιρίες για σωματική εγγύτητα σε όλη την ημέρα απο ότι τα παιδιά μητέρων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο με το παιδί τους κατά την διάρκεια της ημέρας)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μαρία δεν μας τα λες καλά, με μας τους single dads τι γίνεται είμαστε απέξω από το δημοψήφισμα?

Αστειεύομαι...

Η μικρή μου κόρη είναι αυτή που δείχνει την περισσότερη επιθυμία για σμωατική εγγύτητα. Σε διάφορες στιγμές της ημέρας , όπως επίσης μου λέει πως με αγαπά, επανειλλημένα κάθε μέρα...ειδικά τώρα τελευταία. Πάντα ήταν ναζιάρα κλπ. αλλά από τότε που χώρισα με τη μαμά της, ζητάει περισσότερη σημασία από πριν. Πιστεύω νιώθει κάποια ανασφάλεια και έτσι νιώθει καλύτερα.

Babies, boats, bikes and the blues, the whole blues and nothing but the blues...

Link to comment
Share on other sites

Tα παιδιά μου θέλουνε τις καθημερινές τους αγκαλίτσες και χαδάκια σε όλη τη διάρκεια της μέρας.Ο μικρός σε μεγαλύτερο βαθμό αλλά εκτός του ότι, σα χαρακτήρας είναι πιό χαδιάρης και γιατί έιναι μικρούλης φαντάζομαι.

Και οι δύο θα μου κάνουνε αγκαλίτσες όμως και θα θελήσουνε προσοχή και επιβεβαίωση μέσα στη μέρα μας :D:D:D Το Βράδυ..μόλις έρθει ο μπαμπάς τους δηλ... τρέχουνε σε κείνον και είναι η προσοχή τους περισσότερο στραμένη εκεί.Όταν πάνε για ύπνο πιά....θέλουνε μόνο το Μορφέα :wink::wink::wink:

 

ΥΓ: Δεν εργάζομαι εκτός σπιτιού

 

822604uldzeqr4q9.gif

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Η δικιά μου θέλει αγκαλίτσες και χάδια όλη την ημέρα. Πολύ σπάνια θα μείνει σε μια γωνίτσα να παίξει με τα παιχνίδια της. Πρέπει οπωσδήποτε να είναι πάνω μου και να με αγγίζει. Βέβαια της λείπω όλη μέρα σχεδόν που είμαι στη δουλειά. Τον μπαμπά τον θέλει μόνο να υπάρχει απλά στο σπίτι. Αν λείψει και απόγευμα, μόλις επιστρέψει με αφήνει και του κάνει όλο χαρές.

Το βράδυ συνεχίζει να ΄θέλει σωματική επαφή μαζί μας (μάλλον μαζί μου) αλλά χωρίς να αφήσει και τον ύπνο. Κοιμάται πότε μόνη της στο δωμάτιό της και πότε θέλει να βρίσκεται στο κρεβάτι μας...... ανάμεσα χωμένη στα μαξιλάρια μας.

sL7ap2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΗΣΥΧΟ ΠΑΙΔΑΚΙ!ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΣΠΙΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.(ΑΠ'ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΕΝΟΧΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΩ). ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ. ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ "ΒΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ'' ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ :?:

Link to comment
Share on other sites

Δουλεύουμε και οι δύο... ο μικρός (για την ώρα) είναι αρκετά ανεξάρτητος και απο αγκαλιές δεν θέλει ιδιαίτερα πολλές (πιο πολύ εμείς τις θέλουμε, παρά αυτός!). Από τότε που ανακάλυψε και το περπάτημα... σφύρα μου κλέφτικα για να έρθει αγκαλίτσα! :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα και οι δυο θέλουν τις αγκαλίτσες τους, βέβαια η μεγάλη λιγότερες, η μικρή μόλις γυρίσουμε από την δουλειά την πιάνει μια τρέλλα να τρέξει και να πέσει στην αγκαλιά μας, κάθεται αγκαλίτσα όση ώρα εκείνη χρειάζεται και μετά ασχολείται με τα παιχνίδια της.

Link to comment
Share on other sites

Η Φουρφουρίνα μέχρι και πριν ανακαλύψει ότι μπορεί να μπουσουλήσει αλλά και να κρατάει από οπουδήποτε και να στέκεται όρθια χοροπηδώντας... ήθελε συνέχεια αγκαλίτσες.... Τώρα θέλει πιο πολύ να παίζουμε να τη γαργαλάω να μιλάμε να χορεύουμε να τραγουδάμε να ξεφυλλίζουμε βιβλία κτλ.

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Η μικρή μας χωνεται κάθε τόσο στην αγκαλιά στη διάρκεια της ημέρας, ο μικρός μας προτιμάει την ώρα της χαλάρωσης λίγο πριν κοιμηθεί.

Εγώ τι να επιλέξω σ΄ αυτή τη δημοσκόπηση?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ο γιός μου ήταν πολύ παιδί της αγκαλιάς κ του τις χαρίζαμε απλοχερα καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Τον τελευταίο χρόνο δεν είναι τόσο κολλημένος μαί μας κ ειναι περισσότερες οι φορές που πάμε εμείς να του κάνουμε χάδια. Η κόρη ειναι μικρή ακομη κ την έχουμε τρελάνει στα φιλιά

Link to comment
Share on other sites

η κορη μου ειναι χαδιαρα απο πολυ μωρο.αν την εχουμε αγκαλια στον καναπε κ βλεπουμε τηλεοραση ή μιλαμε δεν υπαρχει περιπτωση να φυγει.απο μωρακι.σαν τις γατουλες ειναι θελει ολο χαδακια κ φιλακια κ αγκαλιτσες.ο μικρος καμια σχεση!τον παιρνουμε αγκαλια για να τον παιξουμε για να τον χαρουμε κ δε καθετε ουτε 1 λεπτο.θελει να αλλωνιζει απο δω κ απο κει.μονο αν χτυπησει ερχεται να του το φιλησουμε κ φευγει...γενικως δε καθεται στο ιδιο μερος πανω απο 1 λεπτο.δε θυμαμαι να το εκανε ποτε.ειναι υπερκινητικος.αλλα θα μαρεζε να χαιδευεται κ λιγο τωρα που ειναι μωρακι γιατι ποτε θα το κανει?οταν γινει 2 μετρα μαντραχαλος?:lol: τωρα τι να ψηφισω δε ξερω!ειναι μπερδεμενη κατασταση:P

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

η μικρή μου είναι πολύ χαδιάρα. θέλει αγκαλίτσες, όπως και εμείς σαν γονείς χαιρόμαστε να την κανακεύουμε. θέλει και την ανεξαρτησία της όμως κάποιες φορές, οπότε την αφήνουμε στο πάρκο να παίζει με τα παιχνίδια της. Είναι η Χιονάτη μου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ βλέπω από τότε που ήταν μικρά τα παιδιά μου ότι οι αγκαλιές μέσα στη διάρκεια της μέρας και της νύχτας μοιράζονται ισόποσα.

Το ίδιο έβλεπα κι όταν εργαζόμουν κάποτε για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

1457745k8p286od3g.gif
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Δεν ξέρω ποια επιλογή να βάλω. Ο δικός μου θέλει αρκετά αγκαλιά όταν κουράζεται κι αρχίζει να νυστάζει.

Τη μέρα τρέχει, τη νύχτα κοιμάται ανεξάρτητος, στο ενδιάμεσο θέλει χαδάκια και "γκαλιά".

 

Γίνεται να προστεθεί κι άλλη επιλογή παρακαλώ;

 

(είμαι εργαζόμενη, το αναφέρω σε περίπτωση που συλλέγετε και ποιοτικά στοιχεία)

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 10 months later...
Δουλεύουμε και οι δύο... ο μικρός (για την ώρα) είναι αρκετά ανεξάρτητος και απο αγκαλιές δεν θέλει ιδιαίτερα πολλές (πιο πολύ εμείς τις θέλουμε, παρά αυτός!). Από τότε που ανακάλυψε και το περπάτημα... σφύρα μου κλέφτικα για να έρθει αγκαλίτσα! :lol::lol:

 

Έλεγα κι εγώ ότι μόνο το δικό μου παιδί είναι έτσι! :-D

 

Όσο ήταν μωράκι τον είχαμε συνέχεια αγκαλιά, δεν προλάβαινε να κλάψει.. Από νωρίς όμως έδειξε ότι δεν θέλει και πολλά - πολλά, και τώρα που είναι 16 μηνών, άντε βρες τον..Αγκαλιά ζητάει μόνο για να φτάσει τα ψηλά ντουλάπια :-)Ούτε στο κρεβάτι μας δεν θέλει να κοιμάται, ούτε και έχει κοιμηθεί ποτέ. Κι εμείς και τι δεν έχουμε κάνει για να τον καταφέρουμε να κοιμηθούμε έστω ένα βράδυ αγκαλίτσα όλοι μαζί..

Νομίζω ότι σε εμάς παίζει ρόλο η "ιδιομορφία" της δουλειάς μας, και ο πατέρας του κι εγώ δουλεύουμε πρακτικά από το σπίτι, το γραφείο μας είναι μια πόρτα ακριβώς δίπλα και όλη μέρα μπαινοβγαίνουμε οπότε δεν μας στερείται ποτέ.

 

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Και πρίν που δούλευα μέρα νύχτα, και τώρα που δε δουλεύω σχεδόν καθόλου ή τον έχω μαζί μου στη δουλειά,

το παιδί με ζητά περισσότερο την ημέρα, άλλωστε το βράδυ κοιμάται συνήθως.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
Αγκαλιά ζητάει μόνο για να φτάσει τα ψηλά ντουλάπια :-)Ούτε στο κρεβάτι μας δεν θέλει να κοιμάται, ούτε και έχει κοιμηθεί ποτέ. Κι εμείς και τι δεν έχουμε κάνει για να τον καταφέρουμε να κοιμηθούμε έστω ένα βράδυ αγκαλίτσα όλοι μαζί..

Έτσι και ο δικός μας, δεν είναι καθόλου της αγκαλιάς. Σπάνια να κοιμηθεί μαζί μας στο κρεβάτι και μόνο αν είναι άρρωστος. Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το είδος της δουλειάς. Εμείς δουλεύουμε και οι δύο εκτός σπιτιού και για πολλές ώρες, αλλά και πάλι ο μικρός αγκαλιές δεν θέλει.

 

Αυτά για την ημέρα. Το βράδυ κοιμάται μόνος του στην κούνια του, οπότε σίγουρα δεν θέλει αγκαλιές, εκτός αν πεταχτεί μες τον ύπνο του, αλλά αυτό συμβαίνει μία φορά στο τρίμηνο και αν.

Link to comment
Share on other sites

Η κόρη μου είναι τόσο τρυφερή... Μανούλα θέλω αγκαλίτσα. Σε αγαπάω πααααρα πολύ μανούλα. Κάτσε κοντά μου (κολητά).

Σε άσχετες στιγμές. Π/Μ/Β, δεν έχει σημασία. Σχόλιο: μανούλα με φωνάζει πάντα. Δεν με έχει πει ποτέ μαμά. Μα ποτέ.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω δυο αγορακια, γυρω στα 8 και. 4.5. και τα δυο εξαρχης τα εβαλα στο δωματιο τους. Αλλα και τα δυο γυρω στα 3 ζητουσαν να κοιμουνται μαζι μου....αγκαλιες θελουν συνεχεια, ενταξει ο μεγαλος τωρα πια οχι τοσο αλλα εξακολουθει και θελει.

Με τον υπνο εχω ακομη προβλημα. Κοιμουνται μονα τους αλλα μεσα στη νυχτα ερχονται στο κρεβατι καμια φορα....ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.

Θεωρω οτι δεν πρεπει να τους το στερησω αλλα ως ποτε?? Δουλευουμε και οι δυο γονεις αλλα δεν λειπουμε τρελες ωρες.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...