Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν κοιμαται χωρις εμας!!! :( :(

Demmy24

Recommended Posts

Καλησπερα σας . με λενε Δημητρα και εχω ενα παιδακι 13 μηνων...

Το προβλημα μας ειναι το εξης :

Οταν γεννηθηκε ο μικρος τις πρωτες 15 μερες κοιμοταν κανονικα..μετα ξεκινησαν οι κολοικοι οπου κρατησαν 3 μηνες!! ξενυχτια φουλ.. κλαματα φουλ .. μετα τους 3 μηνες τον ειχα σε λικνο διπλα μου στο κρεβατι.. με 2-3 κουνιματα τον επερνε ο υπνος! ... μετα τους 6 μηνες ξυπνουσε και εκλαιγε με σπαραγμους..

Τοτε ο αντρας μου , μου προτεινε να τον βαλω στην ''μεση'' εννοωντας το κρεβατι μας! και ετσι ξεκινησε το μαρτυριο μας! απο τοτε δεν ξεκολλαει ...

την κουνια δεν θελει να την βλεπει ουτε ζωγραφιστη !!

μολις τον παρω αγκαλια .. τσουυυπππ νανι ο μικρος.. μολις κανω το αστειο να τον βαλω στην κουνια... ξεσηκωνει ολη την γειτονια με φωνες

:( .. εν το μεταξυ εχουμε προβλημα και με τα δοντακια.. πριν απο 1 μηνα εσκασε το 1 και απο οτι φαινεται βγαινει διπλα κ αλλο.. αργησε παρα πολυ και θελουμε να πιστευουμε πως αυτος ειναι ο κυριος λογος! η οδοντοφυια..

υπαρχει καμμια - κανενας με παρομοιο προβλημα ??? Πως θα τον κανω να κοιμαται μονος του :( ? ?

σας ευχαριστω και συγνωμη για το μεγαλο ποστ..

Διαφημίσεις

ωχ κανατε και εσεις το μοιραιο λαθος που κανουμε ολοι οι γονεις:P και εμεις το περασαμε αυτο το σταδιο...αν τον εβαζες στο κρεβατι του και ξαπλωνες και εσυ διπλα του?ετσι εκανα εγω στη μεγαλη και ξαπλωνα και στο πατωμα διπλα στην κουνια της μεχρι να την παρει ο υπνος:P για κανενα μηνα φυσικα.μετα σιγα σιγα δε χρειαζοταν.

και εμας η μικρη μας -γινεται δυο σε τρεις ημερες- τ ο ιδιο ηθελε, οταν δηλ.κατι τη φοβιζε η απλα ξυπνουσε μεσα στη νυχτα να θηλασει να ερθει στο κρεβατι μας...ποτε δεν το ειδα σαν κατι αρνητικο, μαλιστα με τον αντρα μας μας αρεσε να την εχουμε αναμεσα, ηθελε βεβαια το μαξιλαρι της, τον αρκουδο της την απλα της, αλλα το χαιρομασταν μπορω ναπω...ωσπου μια μερα, που ηταν βεβαια νυχτα αρχιζε να θελει να πηγαινω εγω στο δικο της κρεβατακι....φωναζε διαρκως ...πιπο μου κεβατι, μικουλι...ηθελε το δικο της το κρεβατι το μικρουλι...τωρα πια αν ξυπνησει ενδιαμεσα τη ρωταω τι θελει να κανουμε, να πω την αληθεια με βολευει οταν απανταει στο βεβαλο κεβατι, και εννοειτο δικο μας, γιατι με την κοιλια τπυρλα μου ειναι φορες αδυνατον να στριμωχτω στο μικρο το κρεβατακι....

εμενα παλι με εκνευριζει οσες φορες ετυχε να ερθουν και τα 2 στο κρεβατι μας.γιατι σπρωχνονται κλωτσανε μιλανε και γενικα κανουν οτι μπορουν για να μη κοιμηθεις στις 5 το πρωι!γιαυτο και το εχω κοψει.βασικα ποτε δε το εκαναν επι μονιμου βασεως.ειδικα ο μικρος πολυ σπανια.η μεγαλη ειχε φαει ενα κολλημα γυρω στα 2 και τωρα παλι πριν απο κανενα 3μηνο αλλα της ειπα οτι αν δε κοιμαται στο κρεβατι της τοτε θα το δωσουμε σε κατι αλλα παιδια.μαλιστα εκανα και καλα οτι μιλαω στο τηλ και συνενοουμουν τι ωρα να ρθουν να παρουν το κρεβατι της:rolleyes: και τελικα το εκοψε.σε καποια θεματα ειμαι καθετη οπως πχ στο θεμα κρεβατιου γιατι για φαντασου να ερθει και το 3ο παιδι που θα ειναι μωρο και θα ξυπναει τις νυχτες να εχω και αλλα 2 στο κρεβατι?απαπα καταρχην πρεπει να κανω ειδικη παραγγελεια κρεβατι 3 μετρα:P

Διαφημίσεις

13 μηνων;;;;;

ισως να δοκιμαζες κανονικο κρεβατι δικο του;;;;;;;;;

εγω ειχα προβληματα στον υπνο του, αλλα μετα τη βαφτιση του που χρειαστηκε να μεινουμε 10 μερες σε αλλο σπιτι.... μετα επεσε κι απο τη κουνια και του πηρα ημιδιπλο κρεβατι.....

δε πιστευα ποτε οτι αυτη η μεταβαση θα γινοταν χωρις προβληματα......

τελικα απο το πρωτο βραδυ κυριος κοιμηθηκε στο κρεβατι του.....

καμια φορα τα παιδια ειναι τοσο απροβλεπτα.......

συμφωνω με τις προλαλλησαντες!!! ισως να δοκιμαζες στο δικο του δωματιο και μεχρι να κοιμηθει εσυ διπλα του! εγω ετσι κανω που ειναι 16 μηνων και μια χαρουλα!μετα σηκωνομαι και φευγω... αλλα θεωρω οτι αφου τωρα αρχισε να βγαζει δοντακια ισως σε χρειαζεται περισσοτερο διπλα του...ειναι παιδακια που δεν ξυπνανε την νυχτα απο τον πονο αντιθετα ο δικος μου σε περιοδους που ειναι να σκασουν ξυπναει συνεχεια με σπαρακτικο κλαμε...με θελει διπλα του ο καημενουλης...οποτε την βγαζω διπλα του ολη νυχτα τι να κανω μωρε!!!!

tzimakos was born at 10/03/2009!

mom and dad love you..........

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας! εχω προσπαθησει πολλες φορες τον κοιμιζω διπλα μου και μετα τον μεταφερω διπλα στην κουνια μεσα σε 10 λεπτα εχει βαλει τις φωνες και μολις τον μεταφερω παλι διπλα μας σταματαει!! :( δεν ξερω τι να κανω .. ειναι πολυ δυσκολο .. δεν κοιμομαστε και εμεις καλα την νυχτα επειδη τον εχουμε εννοια μην πεσει ή μη χτυπησει στο προσκεφαλο.. εν το μεταξυ στριγγλιζει χωρις λογο... ειμαι πολυ στεναχωρεμενη και πολυ απογοητευμενη .. δεν ξερω τι να κανω ... νιωθω κουρελι ..κουρασμενη απο τις στριγγλιες ολη μερα και πιο πολυ κουρασμενη που δεν μπορω να κοιμηθω σαν ανθρωπος ! και το λεω αυτο γτ .. κοιμαμαι μονιμως απ την μια πλευρα για να τον εχω το νου μου !! συγνωμη αν σας κουρασα ..

13 μηνων;;;;;

ισως να δοκιμαζες κανονικο κρεβατι δικο του;;;;;;;;;

εγω ειχα προβληματα στον υπνο του, αλλα μετα τη βαφτιση του που χρειαστηκε να μεινουμε 10 μερες σε αλλο σπιτι.... μετα επεσε κι απο τη κουνια και του πηρα ημιδιπλο κρεβατι.....

δε πιστευα ποτε οτι αυτη η μεταβαση θα γινοταν χωρις προβληματα......

τελικα απο το πρωτο βραδυ κυριος κοιμηθηκε στο κρεβατι του.....

καμια φορα τα παιδια ειναι τοσο απροβλεπτα.......

δεν ειναι μικρος ακομα για δικο του κρεβατι?????

Διαφημίσεις

Κι εμεις την περασαμε καποια στιγμη αυτη τη φαση.. Θυμαμαι ξυπναγε ουρλιαζοντας και δεν καθοταν καθολου μες στην κουνια. Εγω αυτο που εκανα ηταν να παρω αυτο το στρωμα που φουσκωνει και γινεται κρεβατακι και να την κοιμιζω εκει. Το φουσκωνα καθε βραδυ, το εβαζα στο σαλονι και μολις ξεκινουσαν τα κλαμματα, την επαιρνα και κοιμομασταν αγκαλια εκει. Για το κρεβατι μας ουτε λογος γιατι δεν κοιμοταν με τιποτα και το πρωι ειχαμε νευρα οικογενειακως.

Καποια στιγμη σταματησε να κοιμαται και στο στρωμα. Ξυπναγε, εκλαιγε και οταν την εβαζα στο στρωμα..... επαιζε :roll: Οποτε μετα απο 3 συνεχομενα βραδυα αυπνιας, οταν εβαλε τα κλαμματα, πηγα στο δωματιο της, της εξηγησα πως ειναι νυχτα και τωρα κοιμουνται, της εδωσα δυο παιχνιδακια και αποχωρησα απο το δωματιο. Εκλαψε ουρλιαζοντας 2 λεπτα (με το ρολοϊ) και μετα αφου επαιξε για καμμια ωρα με τα παιχνιδακια της ξανακοιμηθηκε μεχρι το πρωι.

Απο εκεινο το βραδυ κι επειτα δεν ξαναξυπνησε... Τωρα τι να σου πω... Ειδε πως δεν την πηρα και το πηρε αποφαση? Απλα τελειωσε μια φαση της ζωης μας που ξυπνουσε τα βραδυα? :confused: Δεν ξερω..

Απλα να ξερεις πως δεν το περνατε μονο εσεις αυτο!

Καλο κουραγιο! :|

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Ξέρω ότι εγώ φταίω αλλά η μικρή μου είναι τώρα 3 χρονών και κοιμάται στο δωμάτιό μας. Όταν έμεινα έγκυος στον μπέμπη, λόγω δύσκολης εγκυμοσύνης, την πήρα στο κρεβάτι μας για να την ταίζω και να την αλλάζω. Μετά ήρθε ο μπέμπης και η κόρη έμεινε στο δωμάτιο για να μην πάθει ψυχολογικά...λάθος μας... μετά αρρώστησε η κόρη και βγάλαμε τον μπέμπη 30 ημερών από το δωμάτιό μας για να μην κολλήσει με αποτέλεσμα η κόρη μου να παραμείνει στο δωμάτιο. Τώρα έχουμε κολλήσει το κρεβάτι της στο δικό μας αλλά συχνά ανεβαίνει στο δικό μας λέγοντας και καλά ότι φοβάται... Τι να κάνω τώρα έτσι που τα κάναμε..?

Τίποτα να μην κάνετε λέω εγώ:)

Να χαρείτε τις αγκαλίτσες με τα παιδάκια σας, δεν θα κρατήσουν μια ζωή!! Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και φεύγουν από κοντά μας πριν το καταλάβουμε!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Μια λύση για λιγότερα προβλήματα στον κοινό ύπνο είναι να κατεβεί το ένα κάγκελο από το βρεφικό κρεβάτι και να κολλήσει ανάμεσα στο διπλό και στον τοίχο, οπότε έχουμε το μωρό δίπλα μας.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει να συνηθίσει το παιδί το κρεβάτι του, πριν αποφασίσουμε να το μετακινήσουμε πιο μακρυά ή σε άλλο δωμάτιο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

demmy μου πως σε καταλαβαίνω. Απο την πρωτη μέρα που γεννήθηκε η κορη μου κοιμόταν συνεχόμενα όλο το βραδυ (12-7) και ήμουν ξεγνοιαστη. Αλλά τα δοντια αργησαν να ερθουν. Το πρωτο εσκασε 10 μέρες πριν τα πρωτα της γενέθλια και εκεί αρχισε και το μαρτύριο: Να φανταστεις εκλαιγε ολο το βράδυ και αφού της εδινα ντεπον, και ο μονος τρόπος για να κοιμηθεί ήταν δίπλα μου, στον διθέσιο!!! Δηλαδη, αυτή κοιμόταν και μένα με είχε στα ποδια της καθιστή:roll:. Μολις την επαιρνε ο ύπνος έλεγα η κακομοίρα, ας παω στον τριθέσιο η κακομοίρα να γείρω λιγο μπας και κοιμηθεί.. Αλλά ξυπνούσε τσιρίζοντας. Οπότε πάλι στον διθέσιο. Η γιατρος της τότε μου είχε πει: αν μπορούσες να καταλάβεις τι συμβαίνει στο στόμα της, θα την δικαιολογούσες... Ειχε αργήσει πολύ να βγάλει δοντια και τα εβγαζε μαζεμένα ενω τα ούλα ειχαν σκληρύνει και πονουσε πολύ περισσότερο απο το συνηθισμένο...

Για να την πάρω δίπλα μας στο κρεβάτι ούτε το επιχείρησα ποτέ και δεν θα το πρότεινα και σε κανέναν... Λιγα χρόνια πριν ο σπιτονοικοκύρης μου εχασε το 8 μηνών αγοράκι του πλακώνοντας το στον ύπνο...Μου το εξομολογήθηκε η γυναίκα του καποια στιγμη και φρίκαρα... Οπότε κορίτσια ο φοβος φυλάει τα έρημα, γνώμη μου είναι να το αποφεύγετε αυτό...

Διαφημίσεις

Τίποτα να μην κάνετε λέω εγώ:)

Να χαρείτε τις αγκαλίτσες με τα παιδάκια σας, δεν θα κρατήσουν μια ζωή!! Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και φεύγουν από κοντά μας πριν το καταλάβουμε!

δε νομιζω να ειναι λυση αυτο.τα δικα μου οποτε τυχαινει να ερχονται τα πρωινα,γιατι τα βραδυα δε το κανουν ευτυχως,κλωτσανε κ χοροπηδανε κ μια φορα επεσε ο μικρος επανω στην κοιλια μου,επισης αντε να εχεις ενα.αν εχεις 3?4?τι κανεις?κοιμασε εσυ ο αντρας σου κ 4 παιδια?μετα αντι για κρεβατι πρεπει να εχεις μαουνα!το οτι καποτε θα φυγουν απο το σπιτι δε σημαινει να κοιμομαστε κ μαζι ολη νυχτα,παιζουμε την ημερα,κανουμε αγκαλιες αστεια κυνηγιομαστε,ζωγραφιζουμε κανουμε μαζι δουλειες ε το βραδυ ο καθενας στο κρεβατι του!

Αχ, κορίτσια αυτό φοβόμουν κι ευτυχώς με το που 'ρθαμε σπιτάκι μας πήγε στο δωμάτιό του! Αυτό που ''τραβάω'' εγώ είναι πως ο μικρός δεν κοιμάται εάν δεν είμαι δίπλα του να τον κοιτάζω και άντε και αποκοιμάται...με το που θα κάνω τσιιιικ να βγω από το δωμάτιό του αρχίζει τα κλάματα!!!!!!

iyuNp3.png4hNCp3.png

δεν ειναι μικρος ακομα για δικο του κρεβατι?????

εμενα ο δικός μου 13 μηνων έπεσε απλό τη κούνια του....

πριν κλείσει τους 14 του πήρα κρεβάτι ημίδιπλο.... βασικά, μια βάση είναι κι είναι και χαμηλό...

μαζι με προστατευτικό καγκελάκι, κι απο κάτω μαξιλάρια για κάθε ενδεχόμενο....

μια χαρα κοιμήθηκε εκεί, μια χαρα το δέχτηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.....

και τώρα είμαστε στη φάση που πάμε εκεί κατευθείαν για ύπνο, χωρίς προετοθιμασιες κτλ...

τωρα ειμαστε 15,5 μηνών.....

δε νομιζω να ειναι λυση αυτο.τα δικα μου οποτε τυχαινει να ερχονται τα πρωινα,γιατι τα βραδυα δε το κανουν ευτυχως,κλωτσανε κ χοροπηδανε κ μια φορα επεσε ο μικρος επανω στην κοιλια μου,επισης αντε να εχεις ενα.αν εχεις 3?4?τι κανεις?κοιμασε εσυ ο αντρας σου κ 4 παιδια?μετα αντι για κρεβατι πρεπει να εχεις μαουνα!το οτι καποτε θα φυγουν απο το σπιτι δε σημαινει να κοιμομαστε κ μαζι ολη νυχτα,παιζουμε την ημερα,κανουμε αγκαλιες αστεια κυνηγιομαστε,ζωγραφιζουμε κανουμε μαζι δουλειες ε το βραδυ ο καθενας στο κρεβατι του!

αχ αυτο το θεμα ηταν παντα το παραπονο του πατερα μου, οτι δηλ, του πατουσαμε την κοιλια-οχι δεν ηταν τοσο προχωρημενος αλλ την ειχε και την εχει απο φυσικου του μια ωραια φουσκωτη κοιλιτσα-ετσι λοιπον μετα απο καποια χρονια παρηγγειλε σε ξυλουργο ενα κρεβατι του οποιο το στρωμα ειναι 2χ2...το ειχε καημο ο ανθρωπος και ετσι πηρε κατι να βολευεται, αφου ολο και καποιος ηθελε παρειτσα το βρεδυ...εμενα αυτο με γεμιζε σιγουρια και παντα το ευχαριστιομουν να βρισκω καταφυγιο εκει, ειτε μετα απο εφιαλτη ειτε σε καμια εντονη μπορα...και στη δικη μας την κορη αυτη τη γραμμη εχουμε, και με το καλο να ερθει ο μπεμπης και αυτος θα χωραει...δε λεω να λαταργησουν τα παιδια τα κρεβατακια τους αλλαθελω να αισθανονται οτι στην αγκαλια μας χωρανε ολη την ημερα και νυχτα, ευτυχως σε αυτο συμφωνει και ο αντρας μου...

κι εμεισ μελη του κλαμπ ... αυτου..

ο γιοκασ μασ 13 μηνων..για να κοιμηθει θελει τραγουδακια...πολλαααα τραγουδακια...χαιδευει μονοσ του το κεφαλι του αν δεν το κανω εγω και αποκοιμιεται σινηθωσ καπου 20-25 λεπτα μετα(κατα τισ 23.00)..στο κρεβατι μασ ολο αυτο φυσικα...

οταν αποκοιμηθει..τον παιρνω απαλα απαλα και τον παω στην κουνια του..(ειναι στο δωματιο μασ..δεν εχουμε αλλο) ..συνηθωσ ολα καλα..κοιμαται ..

μονο που ξυπναει καπου 2-3 φωρεσ την νυχτα...του δινω παντα νερο η γαλα η πιπιλα....αλλα συνηθωσ θελει μονο νερακι και πιπιλα φυσικα..

... μετα ομωσ δεν υπαρχει περιπτωση να κοιμηθει στην κουνια..οποτε τον παιρνω καθε φωρα στο δικο μασ κρεβατι...αποκοιμιεται και τον ξαναβαζω στην κουνια του..

περα δοθε δηλαδη..χαλια υπνο κι εγω 2 χρονια τωρα...ουτε στην εγκυμοσινη μου κοιμωμουν καλα..γι αυτο λεω 2 χρονια...πραγματικα δεν ξερουμε τι να κανουμε..κι εμεισ..

MZw9p3.png

Φαντάζομαι τι πρόβλημα είναι και το σημαντικότερο είναι η ασφάλεια του μωρού. Και εγώ το απέφυγα αν και αναγκαζόμουν να ξυπνάω ανά 1 ώρα κάθε βράδυ και να τον θηλάζω και το πρωί να δουλεύω 8ωρο στο γραφείο. Δεν είναι εύκολο αλλά δεν κρατάει για πάντα. Με τα παιδιά τίποτα δεν είναι σταθερά πιστεύω και η ζωή περνάει τόσο γρήγορα που μέχρι να ανοίξεις και να κλείσεις τα μάτια σου τα παιδιά έχουν φύγει από την αγκαλιά σου.

Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και με το κα΄λό να υποδεχτείτε και το μικρό σας.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...