Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δυσοσμία στα αυτάκια μας

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν εσάς τα αυτάκια μυρίζουν άσχημα. Άσχημα σαν τα βρεγμένα ρούχα που έχουν ξεμείνει και μυρίζουν μια ξινή μυρωδιά. Εντόπισα πως δεν είναι το εξωτερικό μέρος που μυρίζει (πιθανόν από κακό πλύσιμο ή ξερατούλι) αλλά το εσωτερικό υγρό που βγαίνει από το αυτί, το κερί.

Μίλησα με την παιδίατρο και μου είπε πως δεν ακούγεται ανησυχητικό αλλά καλό θα ήταν να τον δει ένας ΩΡΛ για να είμαστε σίγουρες. Θα πάμε το απόγευμα. Ήθελα να σας ρωτήσω αν παρατηρήσατε κάτι εσείς στα δικά σας μωράκια. Παρατήρηση. Στο ντουζ μπορεί να πέσει νερό στα αυτάκια μας και μετά αποβάλλεται με άσπρη κηροειδή έκκριση την οποία και σκουπίζω με ένα βαμβακάκι, εξωτερικά πάντα και όχι με μπατονέτα. Το απόγευμα θα μας δει ο ΩΡΛ, να δούμε τι θα μας πει. Στο μεταξύ θα εκτιμούσα αν έχετε να σχολιάσετε κάτι. Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Κάποια στιγμή πάθαμε ακριβώς το ίδιο, όταν ο μικρός ήταν 6 μηνών. Ήταν μόνο απ' το ένα αυτί και είχε και ένα ελαφρύ μπούκωμα λόγο δοντιού, αλλά η παιδίατρος μας ζήτησε να τον δει αμέσως. Όντως είχε πάθει ωτίτιδα και χρειάστηκε αντιβίωση, με την οποία εξαφανίστηκε το πρόβλημα σε 2-3 μέρες.

Μπορεί βέβαια η δική σας περίπτωση να είναι τελείως διαφορετική, οπότε μόνο ο γιατρός μπορεί να εκτιμήσει τι πραγματικά συμβαίνει.

Εμάς δεν μας έχει τύχει ποτέ και για να είμαι ειλικρινής πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.

Μήπως έχει καμια ωτίτιδα και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι; πάντως καλό θα ήταν όσο μπορείς να μην βρέχεις τα αυτάκια του στο μπάνιο. Έτσι και αλλιώς μέχρι κάποιο μήνα αυτοκαθαρίζονται από ότι μου είχε πεί η παιδίατρος.

Ο ΟΡΛ θα σου λύσει την απορία. Ενημέρωσέ μας και εμάς για να δούμε τι έιναι.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

sonar κι εγώ αυτό φοβάμαι. Δεν έχει άλλα συμπτώματα αλλά θέλω να το προλάβουμε γιατί είναι πολύ επίπονη η ωτίτιδα. Δεν θα έλεγα όμως πως είναι μόνο από το ένα αυτάκι. Ελπίζω να είναι απλά δική μου αμέλεια στην καθαριότητά του και όχι ασθένεια.

G.STONE εννοείται πως θα σας ενημερώσω τι μου είπε ο ΩΡΛ. Όσο για το νερό στα αυτάκια την ώρα του μπάνιου, κι εγώ σκέφτηκα μήπως αυτό το προκαλεί και θα το αναφέρω στον ΩΡΛ να δούμε τι θα μου πει. Ίσως να τα κλείνω με ένα βαμβακάκι.

ειχε τυχει και σε εμας, και ηταν απο νερο που μπηκε στο αυτακι της. Μονο το ενα μυριζε και η παιδιατρος μας εδωσε κατι σταγονες που τις βαζεις και του κρατας το κεφαλακι για λιγο (για να μην φυγει το υγρο) και γινεται σαν αφρος μετα και το σκουπιζεις με βαμβακι. Εφυγε σε 2-3 μερες δεν ειναι τιποτα μαλλον. Αυτες τις σταγονες τις παιρνουν λεει οι κολυμβητες και ειναι κατι σαν ορος ακινδυνος. Περαστικουλια

Διαφημίσεις

Καλησπέρα.

mgeorgan ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Ευτυχώς δεν έχουμε απολύτως τίποτα και τα αυτάκια μας είναι πεντακάθαρα. Μου είπε πως συμβαίνει το κερί να μυρίζει γιατί κουβαλάει έξω ακαθαρσίες και καλά θα κάνω να μην ασχολούμε με τα αυτάκια του. Ένα απλό καθάρισμα με ένα βαμβακάκι στα πολύ εξωτερικά μέρη και τίποτα άλλο. Απαγορευτικές οι μπατονέτες (το ξέραμε ήδη) και δεν πειράζει να μπαίνει νερό αρκεί να μην το κάνω εγώ με το ντουζ για να το καθαρίσω πιο καλά. Πολύ χάρηκα που τελικά αδίκως ανησύχησα. Δεν θα ήθελα να πάρει αντιβίωση από τόσο μωράκι. Και μια λεπτομέρεια: ήταν άριστος στον γιατρό όταν του κοιτούσε τα αυτάκια δεν ενοχλήθηκε, βέβαια και ο γιατρός μας ήταν πολύ προσεκτικός και δεν τον πόνεσε.

Στο μεταξύ έλεγα την ιστορία σε μια φίλη μου και μου είπε πως και του δικού της μωρού μυρίζουν τα αυτάκια μερικές φορές και συνήθως μετά το μπάνιο που έχει βγει λίγο παραπάνω κερί. Οπότε δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

καθαρα για προληψη , στα αυτακια των μωρων (κ στα δικα μας ακομη:lol:)

μπορουμε να χρησιμοποιουμε το εξης.

2 σταγονες αιθεριο ελαιο tea-tree σε βαμβακι κ με αυτο να κλεινουμε απαλα το αυτι.

ειναι ενας καλος τροπος κ να καθαριζουν τα αυτια κ να προλαμβανουμε ωτιτιδες.:)

κι εμενα μυριζε το αυατκι του 2 μηνων πρεπει να ητανε τοτε,κ εκανα αυτο , εφοσον ο ωρλ απεκλεισε μυκητεςκλπ.

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια σος τα φώτα σας! Παρατήρησα πως σήμερα έπιανε λίγο το δεξί αυτάκι της, κι όταν πήγα κοντά ήρθε μία μυρωδιά από μέσα. Τί μπορεί να δηλώνει αυτό? Οπωσδήποτε κάτι παθολογικό ή ότι δεν τα έχω καθαρίσει καλά? Και πως τα καθαρίζουμε σωστά ώστε να μην πάθουν τίποτα? Κατά τα άλλα δεν δείχνει να έχει κάτι σήμερα, μια χαρά είναι, οπότε λέω να τηλεφωνήσω αύριο στη γιατρό. Είναι κοντά 10 μηνών. Η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκα. ...

Σας ευχαριστώ πολύ!

Mπορεί να έχει βάλει κάτι μέσα! Να την πας στον παιδίατρο! Η ανιψιά μου είχε χώσει ένα κομματάκι σφουγγάρι και το καταλάβαμε όταν πια άρχισε και μύριζε!

Ξέρω παιδάκι που έβαζε συνέχεια φυστίκια στη μύτη του! Την τρίτη φορά ο γιατρός που του το έβγαλε τον πόνεσε επίτηδες για να φοβηθεί και να μην το ξανακάνει και όντως έπιασε.

δοκίμασε να το πατήσεις ελαφρά μέσα και δες αν τραβιέται σημαίνει ότι μάλλον την πονάει... το πιο πιθανό είναι ωτίτιδα, επίσης δες αν φαίνεται τίποτε μέσα μήπως έβαλε κάτι η ίδια (κομμάτι φαγητού π.χ.) και μυρίζει...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Ωχ τρόμαξα κορίτσια! Να σας πω, γίνεται να έχει ωτίτιδα, ή κάτι άλλο που θα την ενοχλούσε και κατά τ' άλλα να δείχνει μι α χαρά και να μην παραπονιέται???? Πώς καθαρίζουμε τ' αυτάκια επίσης??????? Φοβάμαι μήπως έκανα βλακεία και δεν τα καθαρίζω καλά

Διαφημίσεις

τα αυτακια γενικοτερα δεν τα καθαριζουμε απλα τα σκουπιζουμε απο τα νερα η μυρωδια τωρα δεν ξερω ισως εχει λιγο κερι αλλα μηπως ειναι αρχη ωτιτιδας οποτε θα σου ελεγα να παρεις τον γιατρο σου για να σου πει.

l86Tp3.png d6AUp3.png

το κερί δεν μυρίζει άσχημα ακόμη κι αν δεν το καθαρίσεις ποτέ. κάτι άλλο υπάρχει που δημιουργεί τη μυρωδιά. Τα αυτιά γενικά δεν τα καθαρίζουμε με μπατονέτα, απλά άφηνε το νερό στο μπάνιο να τα καθαρίζει...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

κοιταξε λιγο πισω απο τα αυτακια της γιατι μου εχει τυχη και μενα.δεν ξερω ακριβως τι ειναι αλλα μαζευει κατι,εγω της τα εκανα με λαδακι και καλητερο πλυσιμο στο μπανιο πισω απο τα αυτακια.

lazxc8j25zd0r93a.pngkk3vi7jqfg1legqo.png

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση! Λοιπόν η γιατρός μου είπε πως δεν χρίζει άμεσης επέμβασης (να το δει αμέσως δηλαδή) αλλά να το παρακολουθώ. Είπε επίσης να της το καθαρίσω με μπαμπακάκι και φυσιολογικό ορό. Με το που το έκανα η μυρωδιά είναι αλήθεια πως έφυγε. Δεν ξέρω θα το κοιτάω. Κι εγώ κοίταξα για το γύρω γύρω που λέει η voula27, αλλά ήταν πεντακάθαρα...Τέλος πάντως, το κοιτάμε....Σας ευχαριστώ πολύ....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...