Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κούνια ή εφηβικό κρεβατάκι;;;

Recommended Posts

Κορίτσια... αναζητώ την εμπειρία και τα φώτα σας...

Έχω ένα μικρό 19 μηνών και είμαι έγκυος στο 2ο... όταν με το καλό γεννηθεί το μωρό ο μεγάλος θα είναι 22-23 μηνών...

Αυτή τη στιγμή είμαι στη διαδικασία να φτιάξω δωμάτιο για το μεγάλο καθότι του μεγάλου θα το κληρονομήσει το μικρό... η φιλοσοφία μας είναι το μωρό από την 1η νύχτα στο κρεβατάκι του... άρα δεν παίζουν καλαθούνες κλπ λύσεις δίπλα στο κρεβάτι μας...

Η ερώτηση που έχω είναι τι να αγοράσω...

α) νέα κούνια για το μικρό και να κρατήσει ο μεγάλος την υπάρχουσα κούνια που γίνεται κρεβάτι για την ώρα...

ή

β) εφηβικό κρεβατάκι για τον μεγάλο και να κρατήσω την κούνια για το μωρό;;;

Ο μεγάλος ακόμα κοιμάται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κρεβατιού... δεν σκαρφαλώνει τα κάγκελα... και γενικώς δείχνει να βολεύεται... αλλά πολλοί μου λένε ότι καλύτερα να τον βγάλω και να τον βάλω σε μεγάλο κρεβατάκι με προστατευτικά καγκελάκια καθότι η ηλικία του θα είναι καλή... επίσης, δεν θα έχω να αγοράζω 2 κρεβάτια σε 5 χρόνια περίπου αλλά 1... και γενικότερα δεν θα μου χρειαστούν με τίποτα 2 κούνιες...

Οι μαμάδες με παιδάκια σε παρόμοια διαφορά ηλικίας τι λένε; Πως το χειρίστηκαν;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια...

Διαφημίσεις

λοιπον....

ο γιος μου ειναι 14 μηνων.... σε δυομιση μηνες γενναω το δευτερο, δηλ οταν ο "μεγαλος" θα ειναι 17 μηνων....

ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα και τις ιδιες ανησυχιες με εσενα....

ο δικος μου επισης κοιμοτανε σε ολη τη κουνια, αλλου τον εβαζα αλλου τον εβρισκα... επισης 13 μηνων επεσε απο τη κουνια...

ετσι πηγα και του πηρα μια βαση κρεβατιου απο neoset που ειναι χαμηλα... σαν ενα ημιδιπλο χαμηλο κρεβατι δηλαδη....

σημερα ειναι τριτη νυχτα που κοιμαται εκει χωρις κανενα προβλημα... χτες και προχτες καποια φαση τη νυχτα που τον ακουσα πηγα μαζι του και με πηρε εκει ο υπνος... αλλα παρατηρησα τη συμπεριφορα του στο κρεβατι κι ηταν μια χαρα... κι οταν ξυπνησει κυριος κατεβαινει χωρις κινδυνο να πεσει κτλ....

εβαλα καγκελακι προστατευτικο και μεγαλα μαξιλαρια κατω για καθε ενδεχομενο...

θεωρω οτι δευτερη κουνια ειναι πεταμενα λεφτα... ειμαι επισης της αποψης οτι το μωρο θα κοιμηθει διπλα μου, αλλα στη κουνια του....

αυτα απο μενα....

οτι θες ρωτα με....

Κι εγώ τον γιο μου 18 μηνών τον έβαλα σε κρεβάτι κανονικό.

Εξάλλου τί θα τις έκανα μετά 3 κούνιες;

Μια χαρά κοιμάται. Του άρεσε και πάρα πολύ.

Κι ένα κολπάκι. Του αγόρασα σεντόνια με τους αγαπημένους του ήρωες και το λάτρεψε αμέσως.

αυτο με τα σεντονια που λεει η frosobal το καναμε κι εμεις... ωραια φανταχτερα χρωματα κι ειναι οτι καλυτερο...

εμεις μαζι με το κρεβατι βαλαμε και κατι αυτοκολητα παιδικα στους τοιχους κι εκει ειναι που ενθουσιαστηκε!!!!!!!

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...

bounitsa... μπορείς να με βοηθήσεις λίγο να καταλάβω τι είναι αυτή "η βαση κρεβατιου απο neoset που ειναι χαμηλα... σαν ενα ημιδιπλο χαμηλο κρεβατι" που αγόρασες... καθότι μου ακούστηκε καλό σαν λύση;;;

frosobal... αυτό με τα σεντόνια δεν το είχα σκεφτεί... είχα σκεφτεί νέα αυτοκόλλητα στους τοίχους και μία ανανέωση γενικότερα... αλλά και τα σεντόνια είναι must πλέον καθότι είμαστε αντράκια... :) ευχαριστώ για την πληροφορία...

Πάντως χθες κάναμε μία μικρή έρευνα αγοράς με το σύζυγο... Νeoset δεν πήγα και σίγουρα θα πάω τώρα... αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι όλα τα εφηβικά κρεβατάκια είναι σχετικά ψηλά... και η κάτω πλευρά είναι χωρίς προστατευτικό ξύλο... αλλά ο προσανατολισμός τελικά είναι προς τα εκεί...

Επόμενη ερώτηση... να του αλλάξω και δωμάτιο; Ή να τον αφήσω στο παλιό του και να κάνω το γραφείο για το μωρό;

Κρεβάτι θα αλλάξει...παιδικό θα πάει... να του αλλάξω και δωμάτιο ή θα του πέσουν πολλές αλλαγές μαζεμένες και μετά θα τραβάω τα μαλλιά μου οεο;;;

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...

bounitsa... μπορείς να με βοηθήσεις λίγο να καταλάβω τι είναι αυτή "η βαση κρεβατιου απο neoset που ειναι χαμηλα... σαν ενα ημιδιπλο χαμηλο κρεβατι" που αγόρασες... καθότι μου ακούστηκε καλό σαν λύση;;;

αυτη η βαση-κρεβατι λεγεται domus... βγαινει και σε μονο και σε ημιδιπλο... αν θες παιρνει και κεφαλαρι και κομοδινο κι απο κατω αν θες παιρνει συρταρια... εγω του πηρα μονο τη βαση (χωρις κομοδινο, κεφαλαρι) με δυο συρταρια απο κατω... φαντασου δυο συρταρια το ενα διπλα στο αλλο, κι απο πανω ενα στρωμα... ειναι πολυ ομορφο!!! και θα το εχει μεχρι να μεγαλωσει 1,20x2,04 ειναι οι διαστασεις... εμενα μαζι με το στρωμα μου στοιχισε περιπου 380 ευρω (δε θυμαμαι ακριβως γοιατι πηρα και κατι αλλο) ειναι τοσο χαμηλο που καποια φαση χτες το μεσημερι χουζουρευε κι επεσε πανω στα μαξιλαρια και ουτε που το καταλαβε... του εριξα και πανω μαξιλαρια και του αρεσει πολυ...

χτες το βραδυ κοιμηθηκε εκει ολομοναχος χωρις κανενα προβλημα και το πρωι κυριος κατεβηκε κι ηρθε σε εμας μπουσουλωντας, δε περπαταμε ακομα.... κι ειναι μονο το τριτο βραδυ...

τα περιμενα πολυ πιο περιπλοκα τα πραγματα αλλα ευτυχως ολα πανε καλα!!!!

τωρα μια μιρκη ανανεωση θα του αρεσει πιστευω... βαλτου στοιχεια που του αρεσουν στο δωματιο του να ειναι ευχαριστο.... ομορφα σεντονια, μαξιλαρια, στους τοιχους αυτοκολητα με αγαπημενους του ηρωες κτλ...

κι αν δεν υπαρχει προβλημα για σενα μη του αλλαξεις δωματιο... δεν υπαρχει νομιζω λογος...

α! κι οταν ηρθε το κρεβατι και μας το φτιαχνανε τον ειχα εκει να βλεπει και του ελεγα διαφορα, του τυπου οτι "αυτο ειναι το νεο σου κρεβατι" "αυτο ειναι δικο σου" κτλ... κι οταν βαζαμε τα αυτοκολητα τον ειχα μαζι και καλα να συμμετεχει κι ειδα οτι του αρεσε!!!

καλη επιτυχια.......

αυτη η βαση-κρεβατι λεγεται domus... βγαινει και σε μονο και σε ημιδιπλο... αν θες παιρνει και κεφαλαρι και κομοδινο κι απο κατω αν θες παιρνει συρταρια... εγω του πηρα μονο τη βαση (χωρις κομοδινο, κεφαλαρι) με δυο συρταρια απο κατω... φαντασου δυο συρταρια το ενα διπλα στο αλλο, κι απο πανω ενα στρωμα... ειναι πολυ ομορφο!!! και θα το εχει μεχρι να μεγαλωσει 1,20x2,04 ειναι οι διαστασεις... εμενα μαζι με το στρωμα μου στοιχισε περιπου 380 ευρω (δε θυμαμαι ακριβως γοιατι πηρα και κατι αλλο) ειναι τοσο χαμηλο που καποια φαση χτες το μεσημερι χουζουρευε κι επεσε πανω στα μαξιλαρια και ουτε που το καταλαβε... του εριξα και πανω μαξιλαρια και του αρεσει πολυ...

χτες το βραδυ κοιμηθηκε εκει ολομοναχος χωρις κανενα προβλημα και το πρωι κυριος κατεβηκε κι ηρθε σε εμας μπουσουλωντας, δε περπαταμε ακομα.... κι ειναι μονο το τριτο βραδυ...

τωρα μια μιρκη ανανεωση θα του αρεσει πιστευω... βαλτου στοιχεια που του αρεσουν στο δωματιο του να ειναι ευχαριστο.... ομορφα σεντονια, μαξιλαρια, στους τοιχους αυτοκολητα με αγαπημενους του ηρωες κτλ...

κι αν δεν υπαρχει προβλημα για σενα μη του αλλαξεις δωματιο... δεν υπαρχει νομιζω λογος...

α! κι οταν ηρθε το κρεβατι και μας το φτιαχνανε τον ειχα εκει να βλεπει και του ελεγα διαφορα, του τυπου οτι "αυτο ειναι το νεο σου κρεβατι" "αυτο ειναι δικο σου" κτλ... κι οταν βαζαμε τα αυτοκολητα τον ειχα μαζι και καλα να συμμετεχει κι ειδα οτι του αρεσε!!!

καλη επιτυχια.......

bounitsa... ευχαριστώ για την επεξήγηση... μπήκα στο site και το είδα και όντως είναι καλό... άρεσε και στο σύζυγο... οπότε τώρα μένει μία βόλτα από κοντά να τα δούμε και να αποφασίσουμε...

Πάντως σε ότι "εξειδικευμένα" μαγαζιά πήγα για παιδικό / εφηβικό έπιπλο έχανα τα μαλλιά μου ακούγοντας τις τιμές... τελειωτικό σοκ λέμε...

Δωμάτιο πήραμε την απόφαση να μην του αλλάξουμε... θα είναι και πιο εύκολο για εμάς μια και θέλουμε να φύγουμε διακοπές... και που να κάνεις τόσες αλλαγές...

Επίσης, μπήκα amazon και παρήγγειλα τα νέα αυτοκόλλητα... θα πάρω και σεντονάκια την άλλη εβδομάδα και αν όλαν πάνε καλά τέλος Αυγούστου θα είμαστε πανέτοιμοι και ο Αλέξης θα κοιμάται σε ανανεωμένο δωμάτιο και σε νέο κρεβατάκι...

Ευχαριστώ για τη βοήθεια...

• 4 weeks later...

ο Γιώργος ήταν 15 μηνών όταν γεννήθηκε ο Ιάσονας. Τον έβαλα σε κανονικό μονό κρεβάτι με προστατευτικό κάγκελο και του άρεσε πολύ. Εκεί κοιμόμασταν αγκαλίτσα μέχρι να γεννήσω και του άρεσε πολύ. Απλώνει την κορμάρα του και το ευχαριστιέται!

Συμφωνω και επαυξάνω. Για τον μεγάλο εφηβικο κρεββατακι καινουργιο με νεα σουπερ σεντονια με ηρωες που του αρέσουν και για το νεο μελος να κρατήσεις την κουνια σου!

Και εμεις εχουμε την κουνια ΙΚΕΑ και εδω και 8 μήνες περίπου της εχω βγάλει το ενα κάγκελο ειναι σαν μικρο καναπεδάκι 60χ120 , εχω βαλει και προστατευτικο κάγκελο του ΙΚΕΑ παλι και κοιμαται μια χαρα . Απλα τωρα ετοιμαζομαστε να αγορασουμε το εφηβικο κρεββατακι γιατι πια κουτουλαει σε ολη την κουνια στον υπνο της! Εχει κορμαρα ντε χεχεεχ!

Διαφημίσεις

Κι εμείς στην ίδια φάση βρισκόμαστε.

Όταν με το καλό γεννήσω η κόρη μου θα είναι 21 μηνών. Σκέφτήκαμε αρχικά το ενδεχόμενο να αγοράσουμε δεύτερη κούνια αλλά τελικά θεωρήσαμε πως δεν υπάρχει λόγος καθώς το μωρό για τους πρώτους μήνες θα κοιμάται στο λίκνο εφόσον το έχουμε ήδη από το πρώτο μας μωρό κι έπειτα όταν θα έρθει η ώρα να μετακομίσει στην κούνια η "μεγάλη μικρή" μας θα μετακομίσει σε κρεβάτι.

Εμείς έχουμε σκεφτεί το εξής:

Σε 3-4 μήνες το πολύ θα βάλουμε το μεγάλο μας κοριτσάκι σε κρεβατάκι με προστατευτικό κάγκελο και κανένα μήνα μετά θα μεταφέρουμε και το μωρό στην κούνια για να μη νομίσει το μεγάλο μας πως το εκτοπίσαμε για χάρη του μωρού.

Τώρα ως προς το είδος του κρεβατιού που θα πάρουμε προσανατολιζόμαστε μάλλον προς την αγορά μιας κουκέτας ώστε να την έχουμε αργότερα και για τα δύο παιδιά αλλά για τώρα στην αρχή θα στήσουμε μόνο το κάτω κρεβάτι.

:roll: Αυτό που μας απασχολεί είναι να βρούμε κουκέτα που κανένα από τα δύο κρεβατάκια να μην είναι πολύ ψηλό αφενός για λόγους ασφαλείας και αφετέρου για πρακτικούς λόγους γιατί πως θα το στρώνω το πάνω εύκολα;;;

*

• 1 year later...

Μια βοήθεια αν κάποιος το έχει δοκιμάσει.

Έχω ένα μωράκι 2 μιση μηνών. Σκέφτομαι αντί για κούνια να πάρω ένα μονό ή ημίδιπλο στρώμα κ να κάνω κάτι αντίστοιχο όπως περιγράφεται παραπάνω. Μου το είχε προτείνει κ η μαία μου κ πρακτικά τουλάχιστον είχε δίκιο γιατί λόγω του θηλασμού βολεύει..Δε χρειάζεται να τον μετακινώ κ να ξυπνάει, απλά θα θηλάζω κ θα φεύγω...

Επειδή δεν το έχω ξαναδει κ δεν ξέρω πως θα είναι ακριβώς, υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει το ίδιο με τόσο μικρό μωράκι να μου πει μια γνώμη; Το σκέφτομαι κ για κούνια αλλά δεν ξέρω...:? δεν θα βολεύει το ίδιο για θηλασμό κ έχω δει ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τη χρησιμοποιούν οι γονείς κ πάνε άδικα τόσα χρήματα.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Ένα ακόμα αρνητικό για την κούνια είναι οι πτώσεις που απ ότι έχω καταλάβει δεν είναι κ λίγες...

Καμια γνώμη;

Καμιά μαμά που να το δοκίμασε;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius