Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

:):):):):):) Καλησπερα σε ολους!!!! Χρειαζομαι τις συμβουλες σας και την γνωμη σας!!!

Εχω ενα αγορακι 2 ετων τον Αγγελο και περιμενουμε και το 2ο (τον Βασιλη) Ειμαι στον 4ο μηνα

Δεν ξερω πως να τον προετοιμασω για το αδερφακι του!! Του εχω πει οτι η μαμα στην κοιλιτσα της εχει ενα μικρο μικρο μωρακι, του αρεσει χαιδευουμε την κοιλιτσα της μαμας και την φιλαμε!!!

Οταν ομως του λεω οτι θα παιζουν μαζι και θα κοιμουντε μαζι στο ιδιο δωματιο λεει "οχι" :confused:

Δεν θελω να ζηλεψει!!! Θα κανω οτι μπορω!!!

Απο την αλλη πλευρα εχουμε ενα υπνοδωματιο για τα παιδια.Ο Αγγελος κοιματε ακομα στην κουνια!!! Το μωρακι θα κοιμαται στην αρχη στη καλαθουνα και μετα στην κουνια.

Να αγορασω ενα κρεβατι για τον Αγγελο ή μια κουκετα και για τα δυο αργοτερα?? Γιατι το δωματιο ειναι μικρο!!!

:-):-):-):-):-):-):-):-)

Σας ευχαριστω πολυ που με διαβιασατε!!!! Θα περιμενω τις συμβουλες και οτι αλλο εχετε να μου προτεινετε!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

εχω εναν γιο 4 ετων τον Βασιλη και πριν 2,5 μηνες ηρθε στον κοσμο και ο Παναγιωτης..

πιστευα οτι ειχα ετοιμασει τον γιο μου πολυ καλα..ειχα παρει ολα τα παραμυθια με το αναλογο θεμα ..του μιλουσα του εξηγουσα ΑΛΛΑ πιστεψε με οταν ηρθε ο μπεμπης ζηλεψε φρικτα...υπεφερα στην κυριολεξια ..ακομα και τωρα αλλα οχι τοσο πολυ..

Σαφως και θα το προετοιμασεις αλλα μην απογητευτεις αν ζηλεψει τελικα..

οσο για το δωματιο προτεινω κουκετα..ο μικρος κατω ο μεγαλος πανω..

στο εξοχικο μας εκανα δωματιο απο το ικεα με κουκετα και ουρανο και ειμαι παρα μα παρα πολυ ευχαριστημενη..ενω στο σπιτι εκανα πανακριβα δωματια και το σκυλομετανιωσα..

οτι θες εδω ειμαι..

Μην μου αγχώνεστε! Με το δεύτερο παιδί θα ρθείτε όλοι στα ίσα σας κι ας σας φαίνεται βουνό τώρα...Το πρώτο παιδί θα καθαιρεθεί από τον θρόνο του, αλλά για καλό του θα είναι αφού τώρα δεν θα το πνίγετε πλέον με την αγάπη σας. Αλλά θα αποκτήσει κι έναν σύμμαχο απέναντί σας, τον μεγαλύτερο θαυμαστή στις σκανδαλιές που θα σκαρώνει και θα σας τσακίζει τα νεύρα. Πρέπει οι μαμάδες να νιώσουμε ότι είναι για καλό αυτή η αλλαγή και να παρουσιάσουμε τον ερχομό του μωρού ως κάτι φυσιολογικό. Αλλιώς πώς να χαλαρώσει το καημένο το πρώτο; Και δεν χρειάζεται να μοιραστεί τη χαρά σας ο μεγάλος. Για ελάτε στη θέση του...Σε λίγο καιρό όμως δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας...Κούραση x 2 αλλά ευτυχία x 1.000.000 :)

Εγώ δεν τους μιλούσα πολύ για το καινούριο αδερφάκι, από τόσο νωρίς. Πέντε μήνες για την ηλικία του γυιού σου είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Τους προετοίμαζα τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, τους έλεγα ότι θα έχουν αδερφάκι και θα το αγαπάμε. Ο πρώτος με το δεύτερο έχουν 18 μήνες διαφορά. Ήταν πολύ μικρούλης όταν ήρθε ο δεύτερος στο σπίτι και δεν του έδωσε πολύ σημασία. Τον έδειχνε από μακριά και έλεγε "νινί". Δεν ζήλεψε καθόλου, αλλά είναι και θέμα χαρακτήρα είναι γενικά καλός με τα μωρά. Τώρα έχουν μια υπέροχη σχέση, παίζουν συνέχεια μαζί, θέλει ο ένας την παρέα του άλλου και έχουν μάθει να μοιράζονται τα πάντα. Τον τρίτο δεν τον κάνουν πολύ παρέα, ο δεύτερος με τον τρίτο τώρα τα βρίσκουνε, μέχρι τώρα τον έδιωχνε για να μην του χαλάσει τα παιχνίδια, αλλά δεν είχαμε ζήλιες.

Ό,τι αλλαγή κάνεις στο δωμάτιο, κάντην πριν γεννηθεί το μωρό.

Για κουκέτες νομίζω ότι πρέπει να πάει τουλάχιστον έξι χρονών το παιδί που θα κοιμάται πάνω. Κι εγώ τώρα θα φτιάξω.

Το ίδιο με απασχολεί κι εμένα.Δεν είμαι καν έγκυος,αλλά προσπαθούμε για το δεύτερο.Η κόρη μου είναι 13 μηνών , με εκρηκτικό χαρακτήρα και ολίγον κτητική . Ήδη δυσκολεύεται να μοιραστεί και σε αυτό φταίμε εμείς που είμαστε συνέχεια από πάνω της και δεν της χαλάμε ποτέ χατήρι . Από τώρα σκέφτομαι πόσο δύσκολα θα περάσουμε με ένα δεύτερο μωρό , αλλά θα κάνω σίγουρα!

Η κουκέτα είναι η καλυτερη λύση αφού θα τους αφήνει ελέυθερο χώρο για παιχνίδι (στις μηδαμινές περιπτώσεις που θα παίζουν στο δωμάτιο τους δηλαδή :lol: γιατί τα παιδάκια έχουν μια αδυναμία στο σαλόνι ).Βάλε τον μεγάλο στο πάνω κρεβάτι και την κούνια από κάτω. Όταν ο μικρός αφήσει την κούνια και περάσει στο κανονικό κρεβάτι, τότε βάζεις και το κάτω κρεβάτι :)

Κάθε μέρα μαζί σου είναι γιορτή κι ομορφότερη απο ότι η χτεσινή...Κάθε μέρα μαζί σου νιώθω πως δώρο είσαι που μου στειλε ο θεός

KUeyp3.png

Διαφημίσεις

ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 22 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 4 ΜΗΝΩΝ.Η ΖΗΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΠΟΦΕΥΚΤΗ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΜΩΣ.

Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ,ΕΛΕΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ "ΝΤΑ ΝΙΝΙ" ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ,ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ.ΕΚΛΑΨΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΣΥΝΙΣΤΩ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ.ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ,ΤΟΝ ΦΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΙΝΙ ΤΗΣ.ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ" ΠΑΙΔΑΚΙ.ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΣΟΥΝ ΕΣΥ ΑΝ ΕΦΕΡΝΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΕΤΣΙ ΔΙΑΒΑΣΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΚΟΥΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΙΚΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!

α! και μεις μια απο τα ιδια....

ο γιος μου ειναι 14 μηνων και σε δυομιση μηνες γενναω το δευτερο παιδι μου.... ειναι μικρουλης ομως και δε καταλαβαινει πολλα... του εξηγω για το μπεμπε στη κοιλια τη χαιδευω να βλεπει αλλα αυτος παει στον αφαλο μου και παιζει με το δαχτυλο του... δε νομιζω πως αντιλαμβανεται τι του λεω και τι γινεται...

εσενα φυσικα ειναι πιο μεγαλο και καταλαβαινει καλυτερα.... νομιζω ομως μια ζηλια θα ειναι αναποφεκτη... μετα που θα αρχιζουν να παιζουν μαζι ολα θα φτιαξουν... ετσι θελω να πιστευω τουλαχιστον...

εγω δε πηρα κουκετα αν και ηθελα, γιατι μεχρι ο μεγαλος να παει στο πανω κρεβατι θα περιμενουμε χρονια... του πηρα ενα ημιδιπλο κρεβατι κι απο χτες κοιμαται εκει... δεν ηθελα να κανω τις αλλαγες τελευταια στιγμη... καλυτερα να εχει χρονο να συνηθισει μεχρι να ερθει το αλλο μωρο....

σου ευχομαι ολα να πανε καλα....

ας ειμαστε θετικες με τη δυσκολη κατασταση εν οψη!!!!!

Εμενα τα παιδακια μου εχουν 21 μηνες διαφορα,ο γιος μου σαν πιο μεγαλος ηταν κ ειναι αρκετα ζηλιαρης,νευρικος οπως ολα σχεδον τα παιδακια της ηλικιας του.Πιστευα οτι θα εχω

μεγαλο προβλημα ,με την γεννηση της μικρης μου,του μιλουσα για τον ερχομο της αδελφουλας του αλλα δεν καταλαβαινε πολλα.Την πρωτη μερα ειχαμε μονο προβλημα γιατι ηθελε να ξαπλωνει μαζι με την μικρη στην κουνια.Απο την επομενη μερα μεχρι κ σημερα εχουν τρομερη σχεση,την αγαπαει κ το δειχνει,τον εχω πετυχει σε φαση που φιλαει τα ποδαρακια της,την αγκαλιαζει την χαιδευει.Ειναι απιστευτα ομορφο θεαμα!

Οσο για το κρεβατι κ γω του εκανα μεγαλο κρεβατι(εφηβικο) γιατι την κουνια την εχει η μικρη αλλα ο γιος μου κοιμαται με μενα(εκει εβγαλε ζηλεια).Στο κρεβατι του ομως κοιμαται ο αντρας μου(δεν πηγε χαμενο!).

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Το ξέρω, είναι νωρίς για να μιλάω ακόμα, αλλά είμαστε so far so good. :)

Τα δικά μου έχουν ακριβώς 4 χρόνια διαφορά. Στον Ευριπίδη ανακοινώσαμε την εγκυμοσύνη μου μετά την αυχενική διαφάνεια (4ο μήνα δηλαδή) χωρίς πολλά λόγια. Του είπαμε απλά "αποφασίσαμε να κάνουμε κι άλλο παιδί" μας ρώτησε "αγόρι ή κορίτσι;" του είπαμε "μάλλον κορίτσι είναι" και ρώτησε "πως θα τη λένε την αδερφή μου;" είπαμε "Ιφιγένεια".

Από τότε κατά διαστήματα ρωτούσε διάφορα του στυλ "πότε θα μεγαλώσει η κοιλιά σου να πας στο νοσοκομείο να σου βγάλει ο γιατρός την αδερφή μου;" "που είναι το νοσοκομείο;", "πόσες μέρες θα μείνεις;", "μπορώ να έρθω να σε δω;". Πάντα του απαντούσα σε αυτό που ρωτούσε, χωρίς πολλά λόγια και περιττές πληροφορίες, που δεν είχε ζητήσει. Τον παίρναμε μαζί μας στις επισκέψεις στο γυναικολόγο. Όχι ότι καταλάβαινε πολλά από τους υπέρηχους (ποιός καταλαβαίνει άλλωστε; :lol: ),του άρεσε πάντως να ακούει την καρδιά του μωρού (το σχόλιό του ήταν ότι ακούγεται σαν τρένο).

Για τον ερχομό του μωρού στο σπίτι του είπαμε ότι στην αρχή θα χρειαστεί να ασχολούμαι εγώ πολλές ώρες μαζί της και αυτός θα πρέπει να κάνει περισσότερο παρέα με τον μπαμπά. Του είπαμε ότι τα πολύ μικρά μωρά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, δεν μιλάνε, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους και τα πόδια τους και πρέπει για όλα να φροντίζει η μαμά τους. Του είπαμε ότι θα κλαίει τη νύχτα και θα τον ξυπνάει (κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο). Του παρουσιάσαμε δηλαδή την κατάσταση όσο πιο ρεαλιστικά γινόταν. Όταν αρχίσαν διάφοροι να τον ρωτάνε "θα την αγαπάς την αδερφή σου;" του είπαμε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να την αγαπάει, αν δεν θέλει. Μόνο οι γονείς του είναι υποχρεωμένοι να αγαπάνε ένα παιδί.

Μέχρι στιγμής δείχνει να το έχει δεχθεί πολύ καλά. Όσο ήμουν στο μαιευτήριο δεν με ζήτησε ούτε μια φορά. Ήρθε ένα απόγευμα μαζί με τον πατέρα του να με δει, εκατσε μαζί μας 10 λεπτά (ίσα για να φάει το παγωτό του) και μετά πήγε στον παιδότοπο του Ιασώ.:cool:

Στη αδερφή του μιλάει γλυκά και τη χαϊδολογάει. Όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλάει για την αυτή. "Η αδερφή μου με κοίταξε", "η αδερφή μου χαμογέλασε", "η αδερφή μου με χάιδεψε" κλπ. Άκουγε μέχρι τώρα τους φίλους του να μιλάνε για τα αδέρφια τους και μάλλον ζήλευε. Τώρα μπορεί και αυτός να λέει και το ευχαριστιέται. :lol::lol:

Η Ιφιγένεια ξυπνάει τουλάχιστον 2-3 φορές τη νύχτα για να πιεί γάλα. Ανάμεσα στην κούνια της και το κρεβάτι του Ευριπίδη βρίσκεται η αλλαξιέρα. Εδώ και είκοσι ημέρες ο Ευριπίδης δεν έχει ξυπνήσει ούτε μια φορά και δεν είναι από τα παιδιά που κοιμούνται βαριά. Μέχρι τώρα δεν τολμούσαμε να μπούμε βράδυ στο δωμάτιό του γιατί αν π.χ. έτριζε το πάτωμα θα ξύπναγε.:roll:

Ο άντρας μου ασχολείται πολλές ώρες μαζί του και εγώ του αφιερώνω όσο χρόνο μου περισσεύει. Του λέμε πολλά μπράβο, τον αγκαλιάζουμε συχνά, του δίνουμε πολλά φιλιά και τον ενθαρύνουμε να μας πει αν κάτι δεν του αρέσει. Το μόνο που έχει πει μέχρι στιγμής είναι ότι θέλει να πάμε βόλτα όλοι μαζί.

Στο μέλλον, όταν θα είναι και η Ιφιγένεια μεγαλύτερη και θα διεκδικεί και αυτή περισσότερα πράγματα δεν ξέρω τι θα γίνει. Βλέποντας και κάνοντας...

Με όλο αυτό το σεντόνι θέλω να πω ότι όσο πιο καλά προετοιμασμένα είναι τα παιδιά για αυτό που πραγματικά τα περιμένει, τόσο πιο καλά αντιδρούν στις αλλαγές.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Κοιτα οσο κ να εχει συνηθισει στην ιδεα μολις θα ερθει το μωρακι σιγουρα θα ζηλεψει αρκετα.Προσπαθησε οσο εισαι εγκυος να του λες καλα πραγματα για το μωρακι,να του δινεις αυτοπεποιθηση για τον καινουριο "τιτλο" του δηλ. το οτι θα ειναι ο μεγαλος αδερφος κτλ.Απο την αρχη μην τον αναγκασεις να δινει τα παιχνιδια στο μικροτερο παιδι η να το χαιδευει συνεχεια.Εμενα ο μεγαλος ευτυχως δν ζηλευε κ πολυ ισως γιατι εχουν κ μια αρκετα μεγαλη διαφορα ηλικιας (6 χρονια) οποτε ειχε συνηδητοποιησει την κατασταση καλυτερα..

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Εμενα εχουν ακριβως δυο χρονια διαφορα. Δεν επεμεινα πολυ στην προετοιμασια γιατι γενικως δεν θυμοταν τι του ελεγα. Ηρθε σε ολα τα ραντευου (σε περισσοτερα απο τον πατερα του). Πειρα και ενα βιβλιο αλλα μου φαινεται οτι ειναι για μεγαλυτερα παιδακια. Γενικα δεν αλλαξε κατι στις συνηθιες του.

Το πρωτο βραδυ που ηρθε ο μικρος στο σπιτι και εκλεγε εκλαψε και ο μεγαλος. Μετα αρχισε να τον αγνοει. Βεβαια ειχα (και εχω) πολυ βοηθεια απο τη μητερα μου που ασχολειται με τον εναν οση ωρα κραταω εγω τον αλλων. Γενικα δεν θυμαται την ζωη του πριν απο τον αδελφο του αλλα τον εχει ταραξει στην φαπα...

Εγω πειρα αλλη μια κουνια η οποια ομως γινεται και κρεβατι κανονικο και εβαλα σε αυτη τον μεγαλο. Δεν ενοχληθηκε απο την αλλαγη... Παντως ακομη για αλλους λογους ο μικρος κοιμαται στο δωματιο μας και οχι στο παιδικο..

:):):):):):) Καλησπερα σε ολους!!!! Χρειαζομαι τις συμβουλες σας και την γνωμη σας!!!

Εχω ενα αγορακι 2 ετων τον Αγγελο και περιμενουμε και το 2ο (τον Βασιλη) Ειμαι στον 4ο μηνα

Με το καλο :D

Οταν ομως του λεω οτι θα παιζουν μαζι και θα κοιμουντε μαζι στο ιδιο δωματιο λεει "οχι" :confused:

Δεν θελω να ζηλεψει!!! Θα κανω οτι μπορω!!!

Καλως ηρθες στο κλαμπ :lol::lol:

Οταν πρωτοειπα στον Βασιλη να βαλουμε το μωρακι στο δωματιο του δεν ηθελε καν να το ακουσει. Οταν τον ειδε ομως να κοιμαται στην καλαθουνα στο δικο μας.... τον ηθελε και καλα διπλα του :mrgreen::mrgreen: . Ενα ενα . Εχεις καιρο μεχρι εκεινη την στιγμη και γνωμη μου ειναι να πηγαινεις βλεποντας και κανοντας.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Με το καλο :D

Καλως ηρθες στο κλαμπ :lol::lol:

Οταν πρωτοειπα στον Βασιλη να βαλουμε το μωρακι στο δωματιο του δεν ηθελε καν να το ακουσει. Οταν τον ειδε ομως να κοιμαται στην καλαθουνα στο δικο μας.... τον ηθελε και καλα διπλα του :mrgreen::mrgreen: . Ενα ενα . Εχεις καιρο μεχρι εκεινη την στιγμη και γνωμη μου ειναι να πηγαινεις βλεποντας και κανοντας.

Σε ευχαριστω πολυ πολυ!!!!

Ολα θα πανε καλα!!!! Με παρα παρα πολυ μεγαλη υπομονη,αγαπη και χιουμορ:lol::lol:!!!

• 3 weeks later...

οι μικρες μου εχουν 22 μηνες διαφορα.

Δε της ελεγα πολλα πολλα για το μωρο η γιαγια που τη κραταει το πρωι ολο και κατι θα της ελεγε. οταν ηρθε η μπεμπα και δε την εβλεπε την εψαχνε. πιο μετα ελεγε "ματααααααά" και εδειχνε τα ματια του μωρου αλλα πηγαινε να της βαλει και τα δαχτυλα μεσα. δε ξερω αν το κανε ηθελημενα η οχι.

Μετα τους4-5 μηνες που την βαζω τη μικρη με παιχνιδια στο πατωμα, ολο και κατι θα την πειραξει, θα της τραβηξει το χερι η το ποδι, αλλα ποτε δε την εχει τραυματισει ή καρπαζωσει ας πουμε. τωρα τη βλεπει ορθια που σηκωνεται και λεει με θαυμασμο "κοιτα σηκωθηκε μονη της!" ενω αλλες φορες τη τραβαει να περπατησει και σκανε κι οι 2 κατω σα καρπουζακια (εχω βαλει μαλακα παζλ του τζαμπο)

Εγω εχω την εντυπωση πως ειναι με τις ωρες τους. αν ειναι καλη η μερα της (πχ εχει παει βολτα εχει παει στο παιδοτοπο, και δεν ειναι κουρασμενη η δεν εχει υπερενταση) τοτε τη μικρη δε την ενοχλει. Αν τη πιασει το στραβο της ολο τη μικρη πειραζει....

...θελαμε πολυ καιρο τη μικρη να τη παμε στο παιδικο δωματιο αλλα φοβομουν μηπως η μεγαλη πηδηξει απο το κρεβατι της και μπει στο αλλο κ τη πατησει. 6 μηνων περιπου το αποφασισαμε και πηγε.... τελικα τιποτα δεν εγινε.της μεγαλης της ελεγα: να φερουμε τη μπεμπα να κοιμαται μαζι σου στο δωματιο? και ελεγε με χαρα ναι! ειχαμε στησει και το κρεβατι απο μηνες και το βλεπε εκει αδειο μονο με κουκλακια μεσα...και μια νυχτα απλα την πηγα και δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα. τωρα τα σαββατοκυριακα ξυπνανε κ οι 2 και παιζουν στα κρεββατια τους και αμα βαρεθει μου φωναζει "Μαμαααααα ξυπνησαμεεεεε!!!!"

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

......Με όλο αυτό το σεντόνι θέλω να πω ότι όσο πιο καλά προετοιμασμένα είναι τα παιδιά για αυτό που πραγματικά τα περιμένει, τόσο πιο καλά αντιδρούν στις αλλαγές.

Συμφωνώ απολύτως και μπράβο σας για όλη την καλή δουλειά που έχετε κάνει ως τώρα!

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius