Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ 1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ

mariazei

Recommended Posts

Γεια σας! Αυριο βαφτιζω την μπουμπου μου κ σημερα εχει 38 πυρετο κ απιστευτη γκρινια.Μαλλον ειναι απο τα δοντακια μας ειπε η παιδιατρος.Πριν λιγες μερες εκλεισε τον 6ο κ εχει συνεχεια τα χερακια στο στομα της.Ειχα το αγχος μου για την βαπτιση τωρα εχω κ αρρωστο μωρο...:-(

i55Ip3?r=1285530151

Διαφημίσεις

Μην αγχωνεσαι καθολου και μην επιτρεψεις σε τιποτα,ακομα και στο πυρετο,να σου χαλασει τη μερα.Ολα θα πανε καλα εαν εισαι εσυ ηρεμη.Και πρεπει να εισαι γιατι τη βαπτιση δεν την επαναλαμβανεις και του χρονου οπως τα γενεθλια.Με το καλο και να χαιρεσαι το παιδακι σου.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Μην αγχωνεσαι καθολου και μην επιτρεψεις σε τιποτα,ακομα και στο πυρετο,να σου χαλασει τη μερα.Ολα θα πανε καλα εαν εισαι εσυ ηρεμη.Και πρεπει να εισαι γιατι τη βαπτιση δεν την επαναλαμβανεις και του χρονου οπως τα γενεθλια.Με το καλο και να χαιρεσαι το παιδακι σου.

Ευχαριστω πολυ καλη μου!

i55Ip3?r=1285530151

Μην ανησυχεις.. κ πυρετο να εχει δεν θα παθει τιποτα με τη βουτια.. Απλα μην την ταλαιπωρησετε πολυ με φωτογραφιες κ στο τραπεζι μετα.. καλυτερα να την κρατησει καποιος σπιτι.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Εμένα 2 μέρες πριν τη βαπτισή της είχε μυξούλες. Αμέσως μετ'α τη βάπτιση, στο τραπέζι, μου έκανε 39 πυρετό και είχε γκρίνια.Όλα καλά πήγαν όμως μην ανησυχείς καθόλου. Με το καλό η βάπτισή σας.

Ευχαριστω κοριτσια ολες σας!!! Σημερα εχει δεκατα 37,5 αλλα γκρινιαζει!Παρολα αυτα μαζι μου κανει πολλα χαμογελα.Λιγες ωρες μεινανε μεχρι τις 7...Ας περασει με το καλο!!!

i55Ip3?r=1285530151

• 2 years later...

Θα τρελαθω απο τη στενοχωρια μου! Η μπεμπα μας εκλεισε τους 10 μηνες...την κυριακη 9 ιουνιου ειναι η βαφτιση μας κ σημερα τεταρτη ειναι με 38,5 πυρετο...μας ειπε η γιατρος αντιπυρετικα κ αν συνεχιστουν κ αυριο οι πυρετοι να την παμε να την δει...ειναι ιωση μαλλον!!!ελα ομως που κανενας μας δεν ειναι αρρωστος ουτε ηρθε σε επαφη με αρρωστο παιδακι πχ....μα δεν ειναι γκαντεμια να αρρωστησει τωρα????Δεν μπορω να ακυρωσω τη βαφτιση --ελπιζω βεβαια σε 4 μερες να μην εχει πυρετο---αλλα ευτυχως δεν εχουμε τραπεζι μετα κ ετσι δεν θα ταλαιπωρηθουμε....απλα δεν θα ειμαστε κ μεσα στην τρελη χαρα!!!Παω να σκασω απο τη στενοχωρια μου αληθεια!!!!!Εχετε τυχει σε αναλογο περιστατικο???Τι κανατε???ευχαριστω!!

Καταρχήν εύχομαι περαστικά γρήγορα!

Κατά δεύτερον εγώ δεν θα ρίσκαρα όπως τα κορίτσια παραπάνω να κάνω την βάπτιση με πυρετό. Είχα ρωτήσει παλιότερα την παιδίατρο και μου είπε ότι ιατρικώς απαγορεύεται ρητά, τα μωρά όταν έχουν πυρετό νιώθουν ρίγη και για φαντάσου να τους κάνουμε βουτιές σε μια κολυμπήθρα. Ενέχουν πολύ κίνδυνοι, ένας εξ αυτών η πνευμονία. Ας είναι και καλοκαίρι. Ετσι μου είχε πει η δική μου γιατρός. Η απόφαση είναι του γονέα φυσικά. Εύχομαι μέχρι την Κυριακή το μωράκι σου να γίνει καλά, περαστικά.

Θα τρελαθω απο τη στενοχωρια μου! Η μπεμπα μας εκλεισε τους 10 μηνες...την κυριακη 9 ιουνιου ειναι η βαφτιση μας κ σημερα τεταρτη ειναι με 38,5 πυρετο...μας ειπε η γιατρος αντιπυρετικα κ αν συνεχιστουν κ αυριο οι πυρετοι να την παμε να την δει...ειναι ιωση μαλλον!!!ελα ομως που κανενας μας δεν ειναι αρρωστος ουτε ηρθε σε επαφη με αρρωστο παιδακι πχ....μα δεν ειναι γκαντεμια να αρρωστησει τωρα????Δεν μπορω να ακυρωσω τη βαφτιση --ελπιζω βεβαια σε 4 μερες να μην εχει πυρετο---αλλα ευτυχως δεν εχουμε τραπεζι μετα κ ετσι δεν θα ταλαιπωρηθουμε....απλα δεν θα ειμαστε κ μεσα στην τρελη χαρα!!!Παω να σκασω απο τη στενοχωρια μου αληθεια!!!!!Εχετε τυχει σε αναλογο περιστατικο???Τι κανατε???ευχαριστω!!

Τον μεγαλο μου τον βαφτισα με ωτιτιδα.η παιδιατρος μου ειχε πει να μη τον ταλαιπωρησω μετα το μυστηριο.

Διαφημίσεις

Mιλησα με τη γιατρο μας σημερα...η μικρη ειναι απυρετη απο το μεσημερι...εχει φοβερη γκρινια κ επειδη τον τελευταιο καιρο ξυπνα στον υπνο της με κλαματα--που απο 3 μηνων κοιμοταν ξερη!!!---ειναι μαλλον λογω δοντιων...φαινονται μεσα απο τα ουλα κ δεν εχουν σκασει ακομα...αλλα δεν εχει κανενα αλλο συμπτωμα κ ξυνει συνεχεια τα ανω ουλα της κ δεν εχει πολλη ορεξη....παντως ηδη σημερα ειναι καπως καλυτερα....πιστευω μεχρι την κυριακη θα ειμαστε καλα...δεν θα την ταλαιπωρησω,,,η εκκλησια ειναι 10 λεπτα απο το σπιτι μας κ μετα δεν θα κανουμε τραπεζι....αλλα μας ειπε η γιατρος αν κ η οδοντοφυια δεν κανει πανω απο 38 ισως σε εμας να κανει γιατι η μικρη ειναι σχετικα μεγαλη για οδοντοφυια--εχει κλεισει τους 10 μηνες κ δεν εχει σκασει δοντι...κ ειναι πιο επωδυνο για τα ουλα της κ ισως να κανει κ πιο πολυ πυρετο...

Στη βάπτιση της κόρης μου (Δεκέμβρη μήνα), την Δευτέρα 6 μέρες πριν το μπλουμ ξύπνησε με 39 πυρετό! Πρώτη μου σκέψη ήταν να τηλεφωνήσω στη γιατρό να δω αν πρέπει να ακυρώσω τη βάπτιση;;!!!

Μάλλον την πατήσαμε από βόλτα με το καρότσι και εναλλαγή ήλιου- σκιάς...

Τελικά ευτυχώς πρόλαβε και δεν είχε πυρετό προς τα μέση της εβδομάδας. Η αλήθεια όμως είναι ότι ήταν ταλαιπωρημένη η μπέμπα...

Να σας ζήσει!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Βρε κοριτσι μη σκας τοσο πολυ...καλοκαιρι ειναι σαν να κανει ενα μικρο μπανακι θα ειναι και η βαπτιση ...κοιτα να χαρεις τη βαπτιση γιατι με τα μωρακια ολα αυτα ειναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;)

Καταρχήν εύχομαι περαστικά γρήγορα!

Κατά δεύτερον εγώ δεν θα ρίσκαρα όπως τα κορίτσια παραπάνω να κάνω την βάπτιση με πυρετό. Είχα ρωτήσει παλιότερα την παιδίατρο και μου είπε ότι ιατρικώς απαγορεύεται ρητά, τα μωρά όταν έχουν πυρετό νιώθουν ρίγη και για φαντάσου να τους κάνουμε βουτιές σε μια κολυμπήθρα. Ενέχουν πολύ κίνδυνοι, ένας εξ αυτών η πνευμονία. Ας είναι και καλοκαίρι. Ετσι μου είχε πει η δική μου γιατρός. Η απόφαση είναι του γονέα φυσικά. Εύχομαι μέχρι την Κυριακή το μωράκι σου να γίνει καλά, περαστικά.

Μα όταν τα παιδιά έχουν πυρετό, οι παιδίατροι συστήνουν να τα κάνουμε μπάνιο... Ποια διαφορά έχει το να το βάλεις σε κολυμπήθρα για 1 λεπτό;:confused:

Το να μην ταλαιπωρηθεί ένα μωράκι με όλη τη διαδικασία της βάπτισης (φωτογραφίες, χαιρετούρες, τραπέζι) ναι... Αλλά η κολυμπήθρα από μόνη της πως ενέχει κινδύνους;

Οι παιδίατροι συστήνουν να κάνουμε τα παιδιά μπάνιο με πολύ υψηλό πυρετό, σε αντίθετη περίπτωση έχουν ρίγη (δηλαδή όταν ανεβάζουν πυρετό) και απαγορεύεται το μπάνιο γιατί τους προκαλεί περισσότερο ρίγος. Η γιατρός μου προφανώς εννούσε αυτή την περίπτωση. Τώρα αν εσύ θεωρείς φυσιολογικό το να καίγεται το παιδί στο πυρετό και να θεωρείς ισοδύναμο το μπάνιο στην μπανιέρα με την κολυμπήθρα, δική σου άποψη. Δεν νομίζω καμία μανούλα να βάπτιζε το παιδί της με εξωφρενικά υψηλό πυρετό.

Διαφημίσεις

Μα όταν τα παιδιά έχουν πυρετό, οι παιδίατροι συστήνουν να τα κάνουμε μπάνιο... Ποια διαφορά έχει το να το βάλεις σε κολυμπήθρα για 1 λεπτό;:confused:

Το να μην ταλαιπωρηθεί ένα μωράκι με όλη τη διαδικασία της βάπτισης (φωτογραφίες, χαιρετούρες, τραπέζι) ναι... Αλλά η κολυμπήθρα από μόνη της πως ενέχει κινδύνους;

υπαρχει η εξης διαφορα,,,το παιδι το κανεις μπανιο οταν εχει σταθερο πυρετο οχι οταν ανεβαινει,,,,,που κανει τα ριγη,,,αν βουτηξεις ενα παιδι ειτε στο μπανιο ειτε στη κολπυμπηθρα την ωρα που ανεβαζει δεκατα τοτε ειναι επικυνδυνο,,,,εκει ειναι η διαφορα,,,οποτε θα πρεπει να εισαι αν κανεις τη βαφτιση με πυρετο με ενα θερμομετρο στο χερι και να πεις οκ τωρα βουτα το στο παπα ,το διακινδυνευεις???εγω παντως ακυρωσα μια βδομαδα πριν την βαφτιση γιατι επαθε γαστρεντεριτιδα η μικρη μου και την πηγα εναμιση μηνα μετα γιατι επεφτε το πασχα ενδιαμεσα,,,ολα ετοιμα ητανε εκτος απο τα γλυκα εννοειτε που τα πηρα δυο μερες πριν την νεα ημερομηνια και νεα ρουχαλακια γιατι απο χειμωνα πηγαμε ανοιξη μικρο ομως το κακο,,,ητανε καλα και το ευχαριστηθηκαμε ολοι

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Οι παιδίατροι συστήνουν να κάνουμε τα παιδιά μπάνιο με πολύ υψηλό πυρετό, σε αντίθετη περίπτωση έχουν ρίγη (δηλαδή όταν ανεβάζουν πυρετό) και απαγορεύεται το μπάνιο γιατί τους προκαλεί περισσότερο ρίγος. Η γιατρός μου προφανώς εννούσε αυτή την περίπτωση. Τώρα αν εσύ θεωρείς φυσιολογικό το να καίγεται το παιδί στο πυρετό και να θεωρείς ισοδύναμο το μπάνιο στην μπανιέρα με την κολυμπήθρα, δική σου άποψη. Δεν νομίζω καμία μανούλα να βάπτιζε το παιδί της με εξωφρενικά υψηλό πυρετό.

Καταρχήν τους όρους "καιγεται στον πυρετό" ή "εξωφρενικά υψηλό πυρετό" τους έβαλες εσύ τώρα. Η κοπέλα που ρωτάει μίλησε για 38,5 πυρετό.

Εννοείται ότι αν το παιδί μου είχε εξωφρενικά υψηλό πυρετό δεν θα έκανα τη βάπτιση. Αν είχε όμως ένα 38-38,5 και σε συνεννόηση με παιδίατρο, μπορεί αφού του είχα δώσει αντιπυρετικά να το βάφτιζα χωρίς να το ταλαιπωρήσω.

Η ένστασή μου ήταν στη φράση "ιατρικώς απαγορεύεται ρητά, τα μωρά όταν έχουν πυρετό νιώθουν ρίγη και για φαντάσου να τους κάνουμε βουτιές σε μια κολυμπήθρα.Ενέχουν πολύ κίνδυνοι, ένας εξ αυτών η πνευμονία. "

Δεν νομίζω ότι μπορείς να πάθεις πνευμονία αν βουτηχτείς σε (χλιαρό) νερό για 1 λεπτό εάν έχεις ή έστω ανεβάζεις πυρετό.

Ο καθένας έχει την γνώμη του, δεν θέλω να λογομαχήσω. Και η απάντησή μου πήγαινε σε σένα και όχι στην θεματοθέτρια.

Mιλησα με τη γιατρο μας σημερα...η μικρη ειναι απυρετη απο το μεσημερι...εχει φοβερη γκρινια κ επειδη τον τελευταιο καιρο ξυπνα στον υπνο της με κλαματα--που απο 3 μηνων κοιμοταν ξερη!!!---ειναι μαλλον λογω δοντιων...φαινονται μεσα απο τα ουλα κ δεν εχουν σκασει ακομα...αλλα δεν εχει κανενα αλλο συμπτωμα κ ξυνει συνεχεια τα ανω ουλα της κ δεν εχει πολλη ορεξη....παντως ηδη σημερα ειναι καπως καλυτερα....πιστευω μεχρι την κυριακη θα ειμαστε καλα...δεν θα την ταλαιπωρησω,,,η εκκλησια ειναι 10 λεπτα απο το σπιτι μας κ μετα δεν θα κανουμε τραπεζι....αλλα μας ειπε η γιατρος αν κ η οδοντοφυια δεν κανει πανω απο 38 ισως σε εμας να κανει γιατι η μικρη ειναι σχετικα μεγαλη για οδοντοφυια--εχει κλεισει τους 10 μηνες κ δεν εχει σκασει δοντι...κ ειναι πιο επωδυνο για τα ουλα της κ ισως να κανει κ πιο πολυ πυρετο...

Νομίζω ότι τρόμαξες επειδή σας έτυχε ο πρώτος σας πυρετός πριν τη βάφτιση. Συνήθως τέτοια φαινόμενα να κρατήσουν 2 ή τρία το πολύ 24ωρα και συνήθως ο πυρετός ανεβαίνει προς το απογευματάκι. Σιγά σιγά θα μάθεις και το παιδί πώς αντιδρά στον πυρετό και θα είσαι κάπως πιο ψύχραιμη. Χρειάζεται κάποιες φορές να ανησυχήσεις, αλλά οχι πάντα.

Κοινώς τις περισσότερες φορές είναι ένα απλό συναχάκι, που στα μωρά παιδιά εκδηλώνεται και με συνάχι και με πυρετό και στους ενήλικες/μεγαλύτερα παιδιά με μια ελαφριά αδιαθεσία-συνάχι, αν κολλήσουν.

Πυρετό και δόντια δεν ξέρω, δεν είχαμε, πιθανολογώ ότι με τα δόντια μπορεί να κολλάνε τα μικρά διάφορα πιο εύκολα γιατί βάζουν πιο πολύ τα χεράκια στο στόμα. Να έχεις υπόψη σου ότι και μια απλή μύξα σε μεγαλυτερο παιδί μπορεί να εκδηλώνεται με πυρετό σε ένα μωρό. Ο γιατρός θα σου πει πότε και γιατί να εισαι σε επαγρύπνηση, για σημάδια που μπορεί να σημαίνουν κάτι άλλο εκτός απο ένα συναχάκι και που κυρίως είναι ο πυρετός να κρατάει πάνω από 3ο 24ωρο ή να βλέπεις το παιδί υπερβολικά ανόρεχτο-καταβεβλημένο και καμιά φορά να συνυπάρχουν εμετοί ή εξανθήματα.

Αν μπορώ να σκεφτώ κάτι ανάλογο σε εμάς ήταν που ειχαμε κανονίσει διακοπές μίας εβδομάδας στην Κρήτη, όταν τα παιδιά ήταν 1,5 ετών και την προηγούμενη ή την ίδια μέρα, δεν θυμάμαι, έκανε η μικρή μια ίωση - θα ήταν η 3η ή η 4η γιατί με τον παιδικό τότε είχαμε φουλ ιώσεις και μέσα στο καλοκαίρι. Νομίζω έβγαλε και εξάνθημα. Οπότε σκέφτομαι... Αν δεν πάμε διακοπές τι θα κάνουμε; Δεν θα πάμε παιδικό , θα παρακολουθούμε το παιδί και θα καλέσουμε γιατρό αν ανησυχήσουμε. Τα ίδια ακριβώς θα κάναμε λοιπόν και στην Κρήτη που έχει και πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Την άλλη μέρα στην Κρήτη, πράγματι συνέχισαν τα ανησυχητικά συμπτώματα οπότε και πήγαμε στον εκεί παιδίατρο. Ε, ήταν ίωση τελικά, την επόμενη ήταν η μικρή περδίκι και κάναμε μια χαρά διακοπές.

Αν θυμάμαι και καλά ήταν με τις ευλογίες της εδώ παιδιάτρου μας. Πήγαινε παιδάκι μου έλεγε, στα νησάκια που θέλεις, και νοσοκομεία έχουν και παιδιάτρους και απόλα.

Για την ιστορία το συγκεκριμένο παιδί δεν έχει πάρει ποτέ αντιβίωση, συνεπώς δεν έπαθε κάτι που δεν το "πρόσεχα". Στο κάτω κάτω οδηγίες παιδιάτρου ακολουθούσαμε.

Αλλά το τι "σηκώνει" και τι δεν "σηκώνει" το κάθε παιδί είναι αρμόδιος ο γονιός σε συνεργασία με τον παιδίατρο να βρει σε βάθος χρόνου.

Πάντως νομίζω ότι από τώρα μέχρι την κυριακή ουουου... περδίκια θα είστε. Μόνο να προσέξεις τη γκρινίτσα, επειδή η μικρή δεν φαίνεται να ξεκουράζεται καλά. Άποψή μου να την κάνεις μια μεγάλη βόλτα στο αυτοκίνητο ή ότι τέλος πάντων πιάνει, για να ξεκουραστεί καλά πριν τη βάφτιση. Δύσκολο βέβαια, γιατί θα είναι μια μέρα με καινούργια πράγματα και θα είναι δύσκολο να ξεκουραστεί το παιδί.

A και να προσθέσω ότι στον πρώτο πυρετό, στάνταρ τα παιδιά θα μοιρολογάνε και γενικά θα δείχνουν εκνευρισμό, γιατί δεν ξέρουν τι είναι αυτό που τα βρήκε και ότι θα περάσει. Ακόμα και να τους λες ήρεμα (που χλωμό να είσαι τελείως ήρεμος ως ψαρωμένος γονιός) ότι αυτό θα περάσει, δεν ξέρουν τι είναι και πότε θα περάσει. Μετά από κανα-δυο ιώσεις το βλέπουν και τα ίδια τα παιδιά πολύ πιο ψύχραιμα.