Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

διατροφη 9 (εννιά)μηνών

IOKASTH

Recommended Posts

κοριτσια καλημερα.λοιπον αν μπορω να βοηθησω θα σας πω για τον μπεμπουλη μου το προγραμμα του αλλα πρεπει να ξερουμε οτι καθε παιδι εχει διαφορετικες διατροφικες συνηθειες.οπως επισης και καθε παιδιατρος ακολουθει διαφορετικο προγραμμα.εμεις λοιπον πινουμε κατα τις 8 το πρωι το γαλα μας 150ml και κατα τις 11΄30 τα φρουτα μας(μηλο,αχλαδι,μπανανα,πορτοκαλι).το μεσσημεριανο μας ειναι 2΄30 και ειναι κοτοπουλο η μοσχαρι με λαχανικα(καροτο,κολοκυθι,πατατα,σελινο)εγω ποτε δεν μετραω ποσα γρ να δωσω.με το ματι να ειναι μια καλη ποσοτητα ωστε να περασει ενα τριωρο με 4ωρο για να φαει το σιταλευρο το απογευμα.το τελευταιο μας γευμα(γαλατακι)ειναι συνηθως στις 9 και μετα παλι την αλλη μερα.ειχα ρωτησει την παιδιατρο μας αν πρεπει να τον ξυπναω και ειχε πει φυσικα οχι.οποτε εφοσον εχουμε τα κιλα μας δεν χρειαζετε να το ξυπναμε.τωρα σε κανενα μηνα μας ειπε θα προσθεσουμε και αυγο και στους 2 μηνες ψαρι.ελπιζω να βοηθησα.καλημερα! :D

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κλείνουμε τους 9 μηνες σε 3 μερες κ το πρόγραμμα του φαγητού μας εχει ως εξεις--

- γαλα

-φρουτοκρεμα

-λαχανικα με κοτοπουλο η μοσχαρι

-γιαουρτι η κουακερ με αχλαδι

- γαλα

μηπως ειναι καιρος να της εμπλουτίσω τη διατροφη της?

εγω που βλεπω καθεμερα το ιδιο φαγητο το εχω βαρεθεί.. φαντάσου η μικρη!

ποτε μπορω να αλλαξω το μεσημεριανο της?οσπρια ισως..

αυγο ποτε δώσατε?

τι δίνετε εσεις στα 9μηνα μωρα σας ?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

κλείνουμε τους 9 μηνες σε 3 μερες κ το πρόγραμμα του φαγητού μας εχει ως εξεις--

- γαλα

-φρουτοκρεμα

-λαχανικα με κοτοπουλο η μοσχαρι

-γιαουρτι η κουακερ με αχλαδι

- γαλα

μηπως ειναι καιρος να της εμπλουτίσω τη διατροφη της?

εγω που βλεπω καθεμερα το ιδιο φαγητο το εχω βαρεθεί.. φαντάσου η μικρη!

ποτε μπορω να αλλαξω το μεσημεριανο της?οσπρια ισως..

αυγο ποτε δώσατε?

τι δίνετε εσεις στα 9μηνα μωρα σας ?

οτι τρωμε κι εμεις αλλα χωρις αλατι. Δες εδω τα τελευταια 20-30 posts για BLW

Αυγό και ψάρι στο χρόνο. Τώρα 9 μηνών είχαμε ήδη ξεκινήσει όσπρια (φακές και ρεβύθια), ζυμαρικά, σπανάκι, αρακά, φασολάκια, όλα τα φρούτα (εκτός ότι έχουν σπόρια πχ φράουλες), ψωμί. Αυτά από όσα θυμάμαι.

Διαφημίσεις

εμεις στον 9ο μηνα ξεκινησαμε και το αυγο( μονο τον κροκο και βρασμενο καλα,σφιχτο).δεν αρεσει παντα βεβαια αλλα εμενα το τρωει με λιγο ψωμακι και πινοντας νερο συχνα.επισης τοτε ξεκινησαμε την ντοματα στο φαγητο και αντι μοσχαρακι κ κοτοπουλο προσθεσαμε και κατσικακι ή γαλοπουλα στο μεσημεριανο.

δηλαδη μεχρι τον χρονο ακολουθουμε το ιδιο μοτιβο..με μικροαλλαγες αν καταλαβα καλα..

κι εγω σκεφτομαι να της αρχίσω αυγο κ ψαρι συντομα. πως ακριβώς το δώσατε το αβγο?

γιατι σφιχτό?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

περίπου ακολουθούμε αυτό,με τον καιρό θα εμπλουτιστεί...μετά τον 12ο ουσιαστικά.

γιατί να το βαρεθεί?

εμείς τρώγαμε 2 μέρες μοσχάρι με λαχανικά,2 μέρες κοτόπουλο με λαχανικά και 2 λαχανικά σκέτα...

φρούτα εποχής, λαχανικά της έβαζα διάφορα,κολοκύθι,καρότο,αρακά,φασολάκια,σπανάκι,μπρόκολο,κρεμμύδι,ντομάτα...

στον 10ο μήνα αυγό,στον 11ο ψάρι και στον 12ο φακές.

7:00 γάλα 210ml

10:30 φαριν λακτέ (γύρω στα 150ml)

14:00 κρέας ή κότα με λαχανικά περίπου 250ml(ότι έχω...καρότο, πατάτα, σέλονο, κολοκυθάκι, πιπεριές, αρακά, φασολάκια, κρεμμύδια....ότι έχω το βάζω και το αλέθω)

του έχω κάνει και σπανακόρυζο, και τραχανά αλλά δεν τα προτιμώ

18:00 φρούτο περίπου 200ml (μήλο, αχλάδι, μπανάνα, μανταρίνι, πορτοκάλι, δαμάσκηνο, σταφύλι....ότι έχω εκτός από ακτινίδια, φράουλες, πεπόνι)

20:30 γάλα 210ml

τελικά τρώει πολύ γιαυτό έχει περάσει τα 10 κιλά!

Διαφημίσεις

Συγνώμη γιατί δεν βάζετε τα σπόρια του ακτινιδίου; Στην ουσία αυτά είναι που έχουν όλες τις ουσίες που ευνοούν τη λειτουργία του εντέρου. Εγώ του τα βάζω κανονικά και με το νόμο. Γενικά το ημερήσιο διατροφικό μας πρόγραμμα είναι το εξής:

7:00 - 7:30 Γάλα 200ml

10:00 - 11:00 Φρουτόκρεμα (Συνήθως 5 φρούτα)

13:00 - 14:00 Κοτοχορτόσουπα ή κρεατοχορτόσουπα

18:00 - 18:30 Γιαούρτι με δημητριακά (τις κρέμες του εμπορίου ούτε να τις δει δε θέλει)

20:30 - 21:00 Γάλα 200ml

Iqvfp3.png

και εμείς τη Κυριακή 14/11 κλείνουμε τον 9ο! πρίν 3 εβδομάδες ξεκινήσαμε το ψάρι και αυτό το μήνα που θα μου έρθουν αυγουλάκια από το χωριό θα φάμε και αυγό, όλα αυτά για αλλεργίες είναι ανυπόστατα αν είναι να εμφανίσει αλλεργία το παιδάκι θα εμφανίσει και μετά το χρόνο, οι μαμάδες μας, έδιναν αυγουλάκι και ψαράκι πολύ πρίν χρονίσουμε, και εγώ μάλιστα είμαι ένας άνθρωπος με αλλεργίες και φοβάμαι για τη μικρή μου και δε τα λέω αυτά χωρίς να το έχω μελετήσει το θέμα για τις τροφικές αλεργίες. Έχω φίλη που γέννησε 2 εβδομάδες αργότερα από εμένα και δίνει στο γιό της κασέρι και φρυγανιά το απόγευμα που τρώνε και εκείνοι. Εμένα η δικιά μου πχ τρώει τη μπανάνα σε φρουτόκρεμα μια χαρά αλλά όταν της τη λιώνω με το χέρι και τη ταίζω μετά από δέκα λεπτα την κάνει εμετό, το ίδιο αν βρει και ψίγμα από καρότο στη χορτόσουπα, δεν δέχεται με τίποτα κάτι που δεν είναι καλά αλεσμένο.

Κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό και μας οδηγεί εκείνο στο τι μπορεί και στο τι όχι να φάει.

• 1 month later...

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους!!Το μωράκι μου είναι 9 μηνών και απο 7 μηνών τρώει όλο τα ίδια και τα ίδια...βαρέθηκα και εγώ και αυτό..δεν ξέρω τι να του δίνω εκτός απο τα κλασικά.Οκ το πρωί θα φάει τη φρουτόκρεμα και το απόγευμα ή κρεμούλα ή γιαουρτάκι.Το μεσημέρι όμως??Εδω και 2 μήνες το ίδιο φαγητό του κάνω..πατάτα,κολοκύθι,καρότο,μοσχάρι ή κοτόπουλο..καμιά φορά βάζω και λίγο αρακά,μπρόκολο ή κουνουπίδι...τίποτα καινούριο δεν μου είπε ο γιατρός να του δίνω:( Εσείς τι δίνετε στα δικά σας μωρά??Επίσης δεν του έχω δώσει ακόμα μη αλεσμένη τροφή..φοβάμαι...μια φορά του έδωσα ένα μιράντα μπισκότο και μόλις πήγε να καταπιεί έκανε σαν να πνιγόταν και τρόμαξα και δεν του ξαναέδωσα..τι προτείνετε??Καμιά ιδέα??Εκεί που έτρωγε με όρεξη 250μλ φαγητό τώρα με το ζόρι τρώει το μισό..μάλλον βαρέθηκε την ίδια τροφή συνέχεια..τι να πω..

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Εμενα 9 μηνων ετρωγαν (αλεσμενα) ολα τα κρεατα, ψαρι, οσπρια, ρυζι, ζυμαρικα, ολα τα λαχανικα και οτι φρουτο κυκλοφορουσε. Ειχα ομως την συμφωνη γνωμη της παιδιατρου

Διαφημίσεις

Καλή χρονιά κορίτσια!Εμένα όταν ήταν 9 μηνών έτρωγε και όσπρια,ρυζόγαλο ακόμα και τραχανά μου είχε πει η παιδίατρος για κάτι το διαφορετικό!Τι να κάνουνε και αυτά βαριούνται τα ίδια και τα ίδια φαγητά:P!!!

Καλή χρονιά κορίτσια!Εμένα όταν ήταν 9 μηνών έτρωγε και όσπρια,ρυζόγαλο ακόμα και τραχανά μου είχε πει η παιδίατρος για κάτι το διαφορετικό!Τι να κάνουνε και αυτά βαριούνται τα ίδια και τα ίδια φαγητά:P!!!

Καλη χρονια και σε σενα. Εδω εμαs και δε μαs αρεσει τη δευτερη μερα το ιδιο φαΪ. Τα πλασματακια μαs θέλουν μια αλλαγη στη γεύση.

Τρωμε τα παντα απο ζυμαρικα λαχανικα κ.α...... αλλα όχι ψαρι.

line_flow_rose_beg_39_time_1274500800_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

Ο μικρός μου που ειναι 9,5 μηνων ξεκινησε στον 9ο λαδερα και ψαρι.τραχανα τρωει απο τον 6ο μηνα και ζυμαρικα ( σουσαμακι, ρυζακι, κουσκουσακι).Εννοειται λιωμενα αυτα μιας κι εχει μονο δυο κατω δοντια. Απο φρουτα: μπανανα μηλο ακτινιδιο πορτοκαλι μανταρινι αχλαδι.επισης μπορειτε να αντικαταστησετε το κοτοπουλο με γαλοπουλα. Όλα αυτα βεβαια με εντολη του παιδιάτρου.

Καλησπερα!

Εμεις απο 6 μηνων τρωμε ολα τα φρουτα ( εχει φαει μηλο, αχλαδι, πορτοκαλι, μπανανα, ακτινιδιο, ροδι, λωτο, σταφυλι). Απο τον 8ο τρωει μοσχαρι, κοτοπουλο, ψαρι(μονο σολωμο του εχω δωσει προς το παρον), λαχανικα(πατατα, καροτο, ντοματα, ροκα, μαιντανο, φασολακια πρασινα), απο ζυμαρικα σουσαμακι (μου εχει πει και τραχανα ο γιατρος, αλλα δε βρισκω σπιτικο), οσπρια (μονο φακες του εχω δωσει) και κροκο αυγου.

Kαλημέρα κορίτσια

Έχω δύο γιους. Με τον ένα δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το φαγητό, με τον άλλο όμως είχα γιατί δεν του άρεσαν απ΄ότι φάνηκε τα αλεσμένα και έτσι από 9 μηνών του έδινα τα πάντα με κομματάκια χωρίς να έχει δοντάκια. Και έτσι άρχισε να τρώει φρούτα κομμένα με μπισκότα ψιλοκομμένα, χυλοπίτες με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, γιουβαρλάκια, φακές κλππ

Α εγώ τους δίνω και γιαούρτι ξινό με λίγα μπισκότα ή αβοκάντο μέσα και το καθαρίζουν...........

----------------------------------------------------------

Εμείς τρώμε

9:00 200μλ μητρικό γάλα

10.30-12.30 ύπνος

12:30 φρουτόκρεμα με το ζόρι. Μπορεί να φάει και 100μλ αν τον ζορίσω πολύ.

14:30 250μλ κρεατοχορτόσουπα τουλάχιστον, με ευχαρίστηση

15:00-17:30 ύπνος

18:00 100μλ γιαούρτι

20:00 200μλ μητρικό γάλα

20:00-21:00 ύπνος

22:00 μπάνιο

22:30 200 μλ μητρικό γάλα

Είναι 10.5 κιλά.

καλή χρονιά με υγεία σε όλους,

και εμένα βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια και προσπαθώ να του αλλάξω τις γεύσεις.

π.χ. οσον αφορά την φρουτόκρεμα εγώ άρχισα να του κάνω διάφορους συνδυασμούς. Δηλαδή μπανάνα μόνο με χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού. Κάποιες φορές βάζω και μήλο. Είτε μπανάνα με αβοκάντο κτλ.

Για μεσημέρι του κάνω μοσχάρι ή κοτόπουλο, πότε με κους κους και λαχανικά και πότε με μακαρονάκι. Κάποιες φορές του κάνω μόνο κοτόπουλο με πράσο και καροτάκι για να έχει έντονη την γεύση του πράσου και να μην βαριέται. Του έδωσα την προηγούμενη εβδομάδα και φακές. Απλά επειδή ήταν και εβδομάδα που δεν έτρωγε έφαγε την μισή ποσότητα οπότε δεν κατάλαβα και πολύ εάν του άρεσε.

Το απόγευμα έχει κόψει εντελώς τις έτοιμες κρέμες. Του δίνω συνήθως τραχανά με ανθότυρο, γιαουρτάκι (φρέσκο ) γιατί το παιδικό δεν το τρώει, καμμιά φορά τον ξεγελάω και με μούσλι της Holle αλλά δεν το πολυ τρώει. Σήμερα θα του δοκιμάσω μακαρονάκι με γιαούρτι. Αντε να δούμε.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...