Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

διατροφη 9 (εννιά)μηνών

IOKASTH

Recommended Posts

annastasia σε ευχαριστω πολυ...

θα κανω λιγο υπομονη εξαλλου βγαινουν σε λιγο ροδακινα,βερικοκα κλπ..

απλα λογω του οτι η μπανανα δεν του δινει και πολλα περα απο αμυλο λεω να του βαλω αχλαδακι στο γαλα...να δουμε...

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

iokasth η μπανανα ειναι ενα απο τα καλυτερα φρουτα ειναι πολυ θρεπτικη κ κανει πολυ καλο στο στομαχι, δοκιμασε με την μπανανα κ σιγα σιγα βαλε λιγο αχλαδι, προσεχε γιατι οπωσ εχει πει κ η Μαρια καθε πρωτη φορα που δοκιμαζουμε κατι ειναι πολυ σημαντικη.

εγω επειδη οπως σας εχω γραψει εχω δοκιμασει πολλα πραγματα για να την κανω να φαει,οταν ειχα πει στον παιδιατρο να της κανω την φρουτοκρεμα κομποστα,δεν ηταν πολυ θετικος γιατι μου ελεγε οτι χανονται οι βιταμινες οταν βραζουμε τα φρουτα.

οσο για το πορτοκαλι κ ενα κουταλακι την ημερα να του δινει μια χαρα ειναι τις περνει τις βιταμινες :wink:

vann σε ευχαριστω πολυ πολυ!ενα κουταλακι λοιπον πορτοκαλι το πινει...ουφ..με ξε -αγχωσες πολυ τωρα...να στε καλα βρε κοριτσακια μου...

my baby was my reborn...

• 3 months later...

Καλησπέρα. Θα χρειαστώ πάλι τα φώτα των έμπειρων νοικοκυρών γιατί η ασχετοσύνη μου στην κουζίνα μου προκαλεί όλο και περισσότερες απορίες.

Γνωρίζετε πότε δίνουμε κουνέλι στο μωρό;

Έχει ο θείος μου κουνελάκια και ο καημένος κάθε φορά που πηγαίνουμε στο χωριό μου δίνει και από ένα για το μωρό, αλλά η γιατρός μου είχε πει μετά τον πρώτο χρόνο. Εγώ για να μην του χαλάσω το χατήρι του λέω ότι το μωρό τρελαίνεται για κουνελάκι, αλλά επειδή εγώ δεν το τρώω γιατί το λυπάμαι, το δίνω κάθε φορά και σε κάποιον άλλο.

:oops: Επίσης ήθελα να ρωτήσω για τα σταφύλια και τα κεράσια, αν τα ξεφλουδίζουμε για την φρουτόκρεμα, ή αν μπορούμε να τα βάλουμε με τη φλούδα.

Το ίδιο ήθελα να σας ρωτήσω και για την ντομάτα, γιατί η γιατρός μου είχε πει να την ξεφλουδίζω πριν τη βάλω στο φαγητό αλλά δεν μου εξήγησε το λόγο.

Και μια τελευταία ερώτηση, επειδή δεν έχω καμία σχέση με την κουζίνα, μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τη διαφορά των ρυζιών. Τί ονόματα είναι αυτά, καρολίνα, γλασε, νυχάκι και πόσα άλλα. Ποιό χρησιμοποιούμε στην λαχανικόσουπα, αφού όλα ίδια μου φαίνονται. :roll:

μπορω να σου απαντησω για το κουνελι επειδη εχει ο μπαμπας μου δικα του κουνελια ρωτησα την παιδιατρο και μου ειπε σαφεστατα να δινω στη μικρη και αυτο κανω εδω και ενα χρονο!!!!

Διαφημίσεις

κουνελι-κοτοπουλο-γαλοπουλα-μοσχαρι ειναι απαχα κρεατα και μπορουμε να τα δωσουμε απο τη στιγμη που ξεκιναμε την κρεατοσουπα...

τα φρουτα οταν ηταν 6 μηνων τα ξεφλουδιζα για να μην πεσουν βαρια στην κοιλιτσα του μωρου...

Εγω προσωπικα ρυζι δεν εβαζα στην λαχανικοσουπα...ή αν εβαζα εβαζα ανθος ορυζης σκονη μετα το λιωσιμο τον λαχανικων, αν θες να βαλεις βαλε καποιο ασπρο ρυζακι πχ. νυχακι...

Ελπιζω να βοηθησα! :)

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Ρύζι νυχάκι γενικής χρήσης

Καρολίνα για γεμιστά ρυζότο κλπ

Γλασέ για σούπες

Προσωπικά αποφεύγω το επεξεργασμένα ρύζι μιας και έχει χαμηλή θρεπτική αξία.

Η ντομάτα ξεφλουδίζεται για δύο λόγους 1ον είναι δύσπεπτη και 2ον απομακρύνεις κατά ένα τρόπο τα λιπάσματα κλπ

Κουνέλι του έχω δώσει μετά τον χρόνο αλλά δεν τρελάθηκε :D

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Σαμ να σε ρωτήσω κάτι ακόμα. Υπάρχει ακατέργαστο ρύζι για σούπα; Είναι οι ίδιες ποικιλίες απλά ακατέργαστες ή ονομάζεται κατόπιν της κατεργασίας καρολίνα κλπ;

Διαφημίσεις

για την ντομάτα σίγουρα οφείλεται και στο ότι η λεπτη αυτή φλούδα, δεν αλέθεται κανονικά στο μίξερ, δηλαδή όλο και ένα κομματάκι θα υπάρχει που θα μεινει πιο μεγάλο,

και αυτα τα κομμάτια νομίζω , μπορούν να κολλήσουν στον ουρανίσκο όταν τρώει το παιδάκι. όπως και η φλούδα των φρούτων δηλαδή.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

φακές ....

Οι απόψεις είναι διάφορες.

Η παιδίατρος μου μου είπε όχι ακόμα όταν η Αννούλα ήταν 10.5 μηνών

Από την άλλη, άλλοι τις δίνουν από τον 8ο μήνα

Διάλεξε και πάρε...

WLn5p2.png

ΕΜΕΙΣ ΦΑΚΕΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ 1 ΧΡΟΝΟΥ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΦΑΓΗΤΟ (ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΟΡΙΖΟ)ΠΟΥ ΤΡΕΛΕΝΕΤΑΙ.ΤΟ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΝΑ ΝΑΙ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΦΑΓΗΤΑ :wink:

• 1 month later...

Σας έχει τύχει να μη θέλει να φάει τίποτε και να προτιμάει να θηλάσει. Από τη μία λέω εντάξει αφού αυτό προτιμάει και από την άλλη αγχώνομαι αν παίρνει βιταμίνες και αν γενικότερα είναι σωστό.Αρνείται να φάει οτιδήποτε άλλο εκτός από γιαούρτι, είναι το μόνο που τρώει μέχρι τώρα τουλάχιστον. Είναι 9 μηνών και κάτι και δεν ξέρω πώς να χειριστώ το θέμα, να τον αφήσω να συνεχίσει και όποτε θελήσει να φάει ή να τον πιέσω, δεν ξέρω τι να κάνω.

Διαφημίσεις

Σας έχει τύχει να μη θέλει να φάει τίποτε και να προτιμάει να θηλάσει. Από τη μία λέω εντάξει αφού αυτό προτιμάει και από την άλλη αγχώνομαι αν παίρνει βιταμίνες και αν γενικότερα είναι σωστό.Αρνείται να φάει οτιδήποτε άλλο εκτός από γιαούρτι, είναι το μόνο που τρώει μέχρι τώρα τουλάχιστον. Είναι 9 μηνών και κάτι και δεν ξέρω πώς να χειριστώ το θέμα, να τον αφήσω να συνεχίσει και όποτε θελήσει να φάει ή να τον πιέσω, δεν ξέρω τι να κάνω.

Φαντάζομαι ότι η γενικότερη ανάπτυξη είναι καλή και αυτό είναι το μόνο που σε απασχολεί σε σχέση με τη διατροφή. Το μητρικό γάλα αποτελεί άριστη τροφή και για το δεύτερο εξάμηνο, ενώ οι στερεές μπορούν απλά να εισάγονται για γνωριμία και χωρίς πίεση. Εσύ συνέχισε να προσφέρεις ποικιλία τροφών και όταν το μωράκι σου είναι έτοιμο, θα φάει από όλα.

Μπορείς να δοκιμάσεις να αλλάξεις τον τρόπο που προσφέρεις τα φαγητά. Αν τα δίνεις αλεσμένα, δοκίμασε τα πατημένα με το πηρούνι ή ψιλοκομμένα σαν σπιρτόξυλα, ώστε το μωρό να μπορεί να τα πιάσει και να φάει μόνο του. Η κόρη μου έφαγε ελάχιστα αλεσμένα και έτρωγε τα πάντα με το χέρι. ΟΜΩΣ μέχρι 13 μηνών έτρωγε ελάχιστες ποσότητες ημερησίως. Λίγο ανησυχούσα για αναιμία αλλά η παιδίατρος ήταν καθησυχαστική. Μετά, δεν ήθελε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό με τίποτε ... τα έφτυνε. Αν είχαν θερμοκρασία περιβάλλοντος ή ήταν λίγο κρύα, έτρωγε πιο πρόθυμα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ναι σε γενικές γραμμές είναι κανονικός προς αδύνατος.Κι εμάς με τη θερμοκρασία έχει ένα θέμα, άλλες φορές τα θέλει ζεστά, αλλά τις περισσότερες φορές δεν θέλει τίποτα παρά μόνο το γιαουρτάκι του. Θα το δοκιμάσω αυτό που λες, να μην τα λιώσω, αλλά το κρέας πως να του το δώσω. Πόσο θεωρείς ότι είναι φυσιολογικό να θηλάζει ένα μωρό;

Ναι σε γενικές γραμμές είναι κανονικός προς αδύνατος.Κι εμάς με τη θερμοκρασία έχει ένα θέμα, άλλες φορές τα θέλει ζεστά, αλλά τις περισσότερες φορές δεν θέλει τίποτα παρά μόνο το γιαουρτάκι του. Θα το δοκιμάσω αυτό που λες, να μην τα λιώσω, αλλά το κρέας πως να του το δώσω.

Το κρέας το χώριζα σε ίνες ή σε μικρά κυβάκια (η κότα κόβεται εύκολα σε κυβάκια). Δεν είχε πρόβλημα να το φάει και ας έβγαλε 2 δόντια μόλις στον 10, 4 στον 11ο και μετά ξανά στους 19 μήνες :shock:

Πόσο θεωρείς ότι είναι φυσιολογικό να θηλάζει ένα μωρό;
]

Μέχρι να πάει πανεπιστήμιο :lol::lol::lol:

Σόρρυ, αστειεύομαι. Εννοείς να θηλάζει χωρίς να τρώει στερεές ή γενικώς να θηλάζει;

Για το πρώτο, έχω διαβάσει για παιδάκια που έφτασαν και στον 18ο μήνα με ελάχιστες στερεές, χωρίς πρόβλημα. Εξαρτάται πιστεύω από το κάθε παιδί. Δεν ξέρω αν υποστηρίζεται από επίσημη έρευνα αλλά πολλές μαμάδες παρατηρούν ότι τα παιδιά τους με προδιάθεση σε αλλεργίες καθυστερούν με τις στερεές. Το σίγουρο είναι ότι τον πρώτο χρόνο το μητρικό γάλα μπορεί να καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες τους με λίγα στερεά να συμπληρώνουν τα κενά στο δεύτερο εξάμηνο, ενώ τον δεύτερο χρόνο κάπου 450ml καλύπτουν το 50% σε θρεπτικά στοιχεία.

Για το δεύτερο, πιστεύω στο φυσικό αποθηλασμό σαν ένα σταθμό ανάπτυξης που ξεπερνά το παιδί, όταν είναι έτοιμο. Όλα τα παιδιά απογαλακτίζουν κάποια στιγμή. Διαβάζω ότι, αν η μαμά δεν ενθαρρύνει τον αποθηλασμό με διάφορες σχεδιασμένες ή αθέλητες ενέργειες, είναι αρκετά δύσκολο ένα παιδί κάτω των δυο ετών να αποθηλάσει μόνο του. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει το θηλασμό για τα δυο πρώτα χρόνια και έπειτα, όσο το επιθυμούν μητέρα και παιδί. Τα ωφέλη του θηλασμού διαρκούν για όλο το διάστημα του θηλασμού, όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό.

Τώρα, αν η ερώτηση σου ενείχε την απορία "πόσο πρέπει/μπορεί να θηλάζει ένα μωρό σε αυτή την ηλικία", πιστεύω "όσο θέλει σε οποιαδήποτε ηλικία". Φυσικά, επειδή ο θηλασμός δεν πρέπει να είναι αγγαρεία, αν η μαμά το χρειάζεται, μπορεί να βάζει τα δικά της όρια ανάλογα με την ηλικία και την ανταπόκριση του μωρού.

Ναι σε γενικές γραμμές είναι κανονικός προς αδύνατος.Κι εμάς με τη θερμοκρασία έχει ένα θέμα, άλλες φορές τα θέλει ζεστά, αλλά τις περισσότερες φορές δεν θέλει τίποτα παρά μόνο το γιαουρτάκι του. Θα το δοκιμάσω αυτό που λες, να μην τα λιώσω, αλλά το κρέας πως να του το δώσω.

Το κρέας το χώριζα σε ίνες ή σε μικρά κυβάκια (η κότα κόβεται εύκολα σε κυβάκια). Δεν είχε πρόβλημα να το φάει και ας έβγαλε 2 δόντια μόλις στον 10, 4 στον 11ο και μετά ξανά στους 19 μήνες :shock:

Πόσο θεωρείς ότι είναι φυσιολογικό να θηλάζει ένα μωρό;
]

Μέχρι να πάει πανεπιστήμιο :lol::lol::lol:

Σόρρυ, αστειεύομαι. Εννοείς να θηλάζει χωρίς να τρώει στερεές ή γενικώς να θηλάζει;

Για το πρώτο, έχω διαβάσει για παιδάκια που έφτασαν και στον 18ο μήνα με ελάχιστες στερεές, χωρίς πρόβλημα. Εξαρτάται πιστεύω από το κάθε παιδί. Δεν ξέρω αν υποστηρίζεται από επίσημη έρευνα αλλά πολλές μαμάδες παρατηρούν ότι τα παιδιά τους με προδιάθεση σε αλλεργίες καθυστερούν με τις στερεές. Το σίγουρο είναι ότι τον πρώτο χρόνο το μητρικό γάλα μπορεί να καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες τους με λίγα στερεά να συμπληρώνουν τα κενά στο δεύτερο εξάμηνο, ενώ τον δεύτερο χρόνο κάπου 450ml καλύπτουν το 50% σε θρεπτικά στοιχεία.

Για το δεύτερο, πιστεύω στο φυσικό αποθηλασμό σαν ένα σταθμό ανάπτυξης που ξεπερνά το παιδί, όταν είναι έτοιμο. Όλα τα παιδιά απογαλακτίζουν κάποια στιγμή. Διαβάζω ότι, αν η μαμά δεν ενθαρρύνει τον αποθηλασμό με διάφορες σχεδιασμένες ή αθέλητες ενέργειες, είναι αρκετά δύσκολο ένα παιδί κάτω των δυο ετών να αποθηλάσει μόνο του. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει το θηλασμό για τα δυο πρώτα χρόνια και έπειτα, όσο το επιθυμούν μητέρα και παιδί. Τα ωφέλη του θηλασμού διαρκούν για όλο το διάστημα του θηλασμού, όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό.

Τώρα, αν η ερώτηση σου ενείχε την απορία "πόσο πρέπει/μπορεί να θηλάζει ένα μωρό σε αυτή την ηλικία", πιστεύω "όσο θέλει σε οποιαδήποτε ηλικία". Φυσικά, επειδή ο θηλασμός δεν πρέπει να είναι αγγαρεία, αν η μαμά το χρειάζεται, μπορεί να βάζει τα δικά της όρια ανάλογα με την ηλικία και την ανταπόκριση του μωρού.

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω. Σήμερα δοκίμασα να του δώσω τραχανά, αλλά μάταιος ο κόπος.Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις απλά κάποιες στιγμές νοιώθω τόσο μα τόσο κουρασμένη που λέω ότι δεν αντέχω άλλο,γιατί έχει κάνει το στήθος πιπίλα και κοιμόμαστε μαζί πρέπει να προσέχω μην τον ξυπνήσω,αρκετές φορές δεν κοιμάμαι καλά και όλη την ημέρα είναι αγκαλίτσα, χαλάλι του βέβαια. Από την άλλη με πιάνουν οι τύψεις και λέω όχι πρέπει να προσφέρω το καλύτερο.Το θέμα είναι ότι θα θέλαμε να έχει κι ένα αδερφάκι με μικρή διαφορά και όσο θηλάζω το βλέπω αδύνατο.

Μην απογοητεύεσαι, βδομάδα με τη βδομάδα τα μωρά αλλάζουν κατά πολύ τις αντιδράσεις τους, χωρίς πίεση, όταν είναι έτοιμα.

Για το αδερφάκι δεν μπορώ να σου πω και πολλά, γιατί είχα κι εγώ δίλημμα αλλά τελικά προτίμησα να αφήσω τη "μεγάλη" να χαρεί την νηπιακή ηλικία (και εμένα να μην έχω να ξεσκ@τώνω δυο ταυτόχρονα), παρόλο που ο χρόνος μετράει πολύ κατά. Έχει πάντως αρκετά πλεονεκτήματα να περιμένεις λίγο. Το μωρό σου φαίνεται να σε χρειάζεται για λίγο ακόμη αποκλειστικά. Περίμενε 1-2 μήνες να μπουν τα στερεά στη ζωή σας για τα καλά και αφενός πιθανώς θα σε αφήσει να χαλαρώσεις λίγο, αφετέρου ίσως να αλλάξουν κάποια πράγματα (αν το "πρόβλημα" είναι η γαλακτική αμηνόρροια). Αλλιώς τότε πάλι θα έχουμε να σου προτείνουμε κάτι :wink:

Σε ευχαριστώ για το κουράγιο, πολλές φορές νομίζω ότι θα θέλει να τρώει μόνο γάλα, όχι ότι δε μου αρέσει, αλλά έχει κι αυτό την κουράσή του. Για να δούμε τουλάχιστον ελπίζω να καλύπτεται από βιταμίνες και να έχει σωστή ανάπτυξη.

για να μην ανοιξω αλλο θεμα να τα πω εδω? και μενα ειναι 9 1/2 μηνων και δεν τρωει...με τα χιλια ζορια...καποιες φορες ετρωγε αλλα ειδικα τωρα τελευται δε τρωει με τιποτα...ολοι λενε οτι δεν πειραζει. ισχυει? εμενα δε θηλαζει...

επισης εγω δε του δινω κρεμα το απογευμα αλλα γαλα. δε θελω να της δωσω κρεμες εμποριου. τι αλλα φαγητα θα μπορουσα να προσθεσω για το απογευμα? τρωει κατα τις 7 και 9 κοιμαται. στις 12 πινει μισοκοιμισμενη το 5 γευμα (γαλα)

sofia_nefeli μπορεις να δοκιμάσεις γιαούρτι, το πιο πιθανο ειναι να της αρέσει. εμενα που ειναι γενικώς δυσκολος στο φαγητο, εφαγε με ευχαριστηση το πριοβιο γιαουρτακι (βγαζεις την πέτσα).. Για δοκιμασε...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...