Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν της αρέσει η κούνια της

DEMS

Recommended Posts

Η κόρη μου, εδώ και τρεις ημέρες που γυρίσαμε από το μαιευτήριο, κοιμάται μια χαρά στην αγκαλιά ή στο relax αλλά αν τη βάλεις στην κούνια ξυπνάει συνέχεια. Νομίζω ότι θέλει να είναι στριμωγμένη για να κοιμηθεί. Στο μαιευτήριο δεν φαινόταν πάντως να έχει πρόβλημα με το pyrex, που το θεωρώ αντίστοιχη κατάσταση με την κούνια.

Δεν με πειράζει να κοιμάται όλη μέρα στην αγκαλία ή στο relax, το βράδυ όμως θέλω να κοιμάται στην κούνια. Πιστεύω ότι έτσι θα ξεχωρίσει την ημέρα από τη νύχτα.

Έχετε καμμιά ιδέα πως θα την πείσω; :)

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Διαφημίσεις

Τωρα θελει την αγκαλια σου χαρα μου. Υπομονη θα κανεις. Σιγα σιγα θα μπορεσει και στην κουνια. 8 ημερων ειναι......μονο......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ααχχ! Τι πονεμενη ιστορια αυτη η κουνια ε?? Πλακα κανω Μαρακι!!

Το ιδιο ακριβως θεμα ειχαμε κι εμεις με τη Μαρια.. Κοιμοταν οπουδηποτε αλλου εκτος απο την κουνια! Νομιζω πως της αρεσε κι εκεινης το στριμωγμα, ενιωθε πιο ασφαλης ετσι. Ρωτησα το γιατρο μας επειδη φοβομουν μην κανω κακο στη σπονδυλικη της στηλη και μου ειπε πως δεν υπαρχει προβλημα φτανει η κλιση του ριλαξ να ειναι στις 45 μοιρες.

Τελικα δεν εκανα τιποτα, την αφησα εκει και στους 3 μηνες που εδειξε να δυσανασχετει -πια- στο ριλαξ, την εβαλα στην κουνια και δεν διαμαρτυρηθηκε. Μονη της μου εδειξε τι θελει κι εγω απλα ακολουθησα. Τωρα αν εκανα λαθος ή σωστα.. ο Θεος κι η ψυχη μας!! :lol::lol:

Φιλακια στα πατουσακια σας!!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Nα σου ζήσει! Να ρωτήσω, έχεις δοκιμάσει καλαθούνα; Είναι μικρότερη από την κούνια και μπορείς να την έχεις και δίπλα σου αν θέλει αγκαλιά.

Διαφορετικά, ένα πολύ αποτελεσματικό κόλπο της πεθεράς μου για να κοιμίζει τα εγγόνια της :) είναι να τα τυλίγει ελαφρά με ένα σεντονάκι ή κουβερτούλα (το χειμώνα). Κάτι σαν φάσκιωμα σε light εκδοχή.

Απο οσο γνωριζω, το μωρο το βαζεις στην κουνια μετα τον μηνα τουλαχιστον... Στην αρχη θελει το στριμωγμα, λογικο ειναι, για 9 μηνες ηταν στριμωγμενο στην μητρα της μανουλας! Η κουνια φαινεται στα μικρα μας, τεραστια! Για αυτο και αρχικα οι περισσοτερες το βαζουμε σε πορτ μπεμπε ή καλαθουνα... Εγω ξεκινησα να τα βαζω στην κουνια τους κατα την διαρκεια της ημερας πρωτα και λιγο πριν σαραντησουν πηγαν στην κουνια τους που ηταν στο δωματιο τους...

Να σου ζησει η μικρουλα και το αγορακι σου!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Διαφημίσεις

Και εμένα η μικρούλα μου αν δεν αποκοιμιόταν στο ρηλαξ δεν υπήρχε περίπτωση να κοιμηθεί πουθενά αλλού μέχρι 3ων μηνών. Αφού το βράδυ την είχαμε δίπλα μας στο ρηλάξ όπου είμασταν και εμείς, και μόλις αποκοιμιόταν την πηγαίναμε με το ρηλαξ στο δωμάτιο σιγα-σιγα και την αφήναμε εκεί λίγη ώρα. Μετά απο κανα μισάωρο που κοιμόταν πια βαριά, την βάζαμε στο λίκνο και κοιμόταν για βράδυ κανονικά. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν αποκοιμιόταν στο ριλάξ πάλι, την πήγαινα μαζί με το ριλαξ στην κούνια της όπως ήταν. Ετσι κοιμόταν στο ρηλάξ και ξύπναγε βλέποντας την κούνια της. Ετσι σιγά σιγά συνήθισε στην ιδέα.

Νομίζω όμως είναι πολύ νωρίς ακόμα για το μικρούλι σου, κάνε υπομονή...

Sk6Gp3.png

Να σου ζησει η κορουλα!

Θα μπορουσες να την βαλεις αναμεσα σε κανενα σφηνακι ωστε να περιορισεις τον χωρο γυρω της η να βαλεις γυρω γυρω απο το κρεβατι σεντονακια η κουβερτουλες.Οπως ειπε και η αλλη κοπελα πιο πανω το κρεβατι τους φαινεται τεραστιο μετα απο τους 9 μηνες στην κοιλιτσα της μαμας.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Μην στεναχωριεσαι, της αρεσει η αγκαλια σου και νιωθει ασφαλεια. Και τα δικά μου στο ρηλαξ την εβγαλαν όσο χωρουσαν. Ωσπου καποιο βραδυ που παιδευομασταν να μεταφερουμε την μικρη στην κουνια απο το ρηλαξ που κοιμόταν και ξυπναγε συνεχεια, ο αντρα μου εβαλε το ρηλαξ μεσα στην κουνια (για να την εχουμε διπλα μας) και μετα το καθιερωσαμε!

Θα σου έλεγα να αγοράσεις καλαθούνα ή λίκνο. Ούτε μπορέις να την έχεις όλη μέρα αγκαλιά, ούτε είναι σωστό να κοιμάτια στο relax. Δεν κάνει καλό στη μεσούλα της.

Σας ευχαριστώ όλες και για τις ευχές και για τις συμβουλές. Το ξέρω πως ήταν στριμωγμένη μέσα στη μήτρα και γι' αυτό της αρέσει. Την αγκαλιά μου δεν της τη στερώ σε καμμία περίπτωση. Ξέρω επίσης ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να κοιμάται στο relax 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό που θέλω (δεν καίγομαι να το κάνω σήμερα) είναι να τη βοηθήσω να αισθανθεί ασφαλής και στην κούνια.

Με τον Ευριπίδη ήταν τελείως διαφορετικά. Εκείνος έδειχνε να απολαμβάνει την άπλα.:lol:

Σφηνάκι δοκίμασα και δεν έπιασε. Φάσκιωμα επίσης. Θα δοκιμάσω και το relax μέσα στην κούνια και βλέπουμε. Και πάλι σας ευχαρίστω.

etCDp3.png hk8kp3.png

Διαφημίσεις

ιφιγενεια ε???

χωρις καν να μας ρωτησεις!!!!!!!

αυτο το πραγμα να παιρνετε πρωτοβουλιες μερικες μερικες, χωρις να μας συμβουλευεστε.................. :lol::lol::lol::lol:

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ!!! να την χαρεις γερη και χαρουμενη, να δεις μεχρι και δισεγγονα!!!

λοιπον, επειδη η δικια μου μεχρι 6 μηνων κοιμοταν στριμωγμενη σε ρηλαξ και καλαθουνες, οπουδηποτε εκτος του κρεββατιου της και παιδευτηκαμε πολυ να την βγαλουμε, θα σου ελεγα να την βαζεις συχνα στο κρεβατακι της, εστω και για λιγο καθε φορα, αν δυσανασχετει, για να συνηθιζει...

ιφιγενεια ε???

χωρις καν να μας ρωτησεις!!!!!!!

αυτο το πραγμα να παιρνετε πρωτοβουλιες μερικες μερικες, χωρις να μας συμβουλευεστε.................. :lol::lol::lol::lol:

Συγνώμη :oops::oops: , δεν θα επαναληφθεί. (δεν σκοπεύω να κάνω τρίτο :mrgreen: )

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ!!! να την χαρεις γερη και χαρουμενη, να δεις μεχρι και δισεγγονα!!!

Σε ευχαριστώ, θα το παλέψω :D

λοιπον, επειδη η δικια μου μεχρι 6 μηνων κοιμοταν στριμωγμενη σε ρηλαξ και καλαθουνες, οπουδηποτε εκτος του κρεββατιου της και παιδευτηκαμε πολυ να την βγαλουμε, θα σου ελεγα να την βαζεις συχνα στο κρεβατακι της, εστω και για λιγο καθε φορα, αν δυσανασχετει, για να συνηθιζει...

Αυτό λέει και ο μπαμπάς της. Να τη βάζουμε λίγο κάθε φορά. Εγώ σκέφτηκα να της το εξηγήσω. Δηλαδή "δεν χρειάζεται να είσαι στριμωγμένη για να είσαι καλά και στην κουνία μια χαρά είσαι".

etCDp3.png hk8kp3.png

Εγώ σκέφτηκα να της το εξηγήσω. Δηλαδή "δεν χρειάζεται να είσαι στριμωγμένη για να είσαι καλά και στην κουνία μια χαρά είσαι".

να εισαι πρετοιμασμενη για το μακρυνο ενδεχομενο να μην καταλαβει....

:mrgreen::mrgreen:

Μήπως να περιορίσεις το χώρο με τυλιγμένες πετσέτες;

Πάντως και τους δικούς μου τους κοίμιζα στο καρότσι μέχρι τριών μηνών, στην κούνια κοιμόντουσαν πολύ λίγο, μέσα στην ημέρα.

να εισαι πρετοιμασμενη για το μακρυνο ενδεχομενο να μην καταλαβει....

:mrgreen::mrgreen:

Λές ;

:lol::lol::lol:

Μήπως να περιορίσεις το χώρο με τυλιγμένες πετσέτες;

Πάντως και τους δικούς μου τους κοίμιζα στο καρότσι μέχρι τριών μηνών, στην κούνια κοιμόντουσαν πολύ λίγο, μέσα στην ημέρα.

Καλή ιδέα αυτή! Ευχαριστώ.

etCDp3.png hk8kp3.png

Διαφημίσεις

Και επανερχομαι με περισσοτερα μιας και το συζυταμε....Παρε θαρρος ......η μικρη μεχρι 4 μηνων χωρις μουγκριτα κοιμοταν μονο μπρουμιτα στο στηθος μου και λιγο μεσα στην καλαθουνα ή στο λικνο. Απο 4 μηνων και πανω ηθελε μονη της τον χωρο και απλωνοταν και τεντωνε χερια ποδια οπου ελαχε. Απο εκει και περα εμαθε να θελει χωρο και ακομα και τωρα αν τυχει να κοιμηθουμε μαζι και με ακουμπησει με σπρωχνει να μην της παιρνω τον χωρο. Απλα κανε υπομονη. Εγω θα ελεγα μην δοκιμασεις καν κρεββατι τωρα. Δοκιμασε καλαθουνα και τυλιγμενη. Αργοτερα θα το θελει μονη της.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Καλημέρα σε όλες!

Ellemphriem σε ευχαριστώ για τη συμπαράσταση, αλλά η ιδέα της Ζέττας απέδωσε :D

Σκέφτηκα γιατί να τη βάζω κατά μήκος της κούνιας αφού χωράει μια χαρά κάθετα ;) Δημιούργησα ένα μικρό χώρο χρησιμοποιώντας τις προστατευτικές πάντες, την έβαλα σε σφηνάκι και έβαλα μια πικέ κουβέρτα τυλιγμένη σε ρολό να ακουμπάει στο πάνω μέρος του κεφαλιού της (δεν ξέρω αν σας δίνω την εικόνα...:roll: ) Δηλαδή μόνο τα πόδια της και τα χέρια της ήταν ελεύθερα.

Έτσι κοιμάται από χθες στις 8 το βράδυ μέχρι τώρα. Έχει ξυπνήσει βέβαια τρεις φορές ενδιάμεσα για να φάει, αλλά δεν γκρινιάζει όταν τη ξαναβάζω στο κρεβάτι. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλες για τις απαντήσεις σας. :D

etCDp3.png hk8kp3.png

εμένα μου είχαν δανείσει κάτι τέτοιο την κρατούσε και από τις 2 πλευρές οπότε ένοιωθε περιορισμένη και χωρίς πολλά πολλά μέσα στην κούνια της (έτρωγα φλασιές ως πρωτομάνα και φοβούμουν )

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=10108&itmid=1277624