Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ύπαρξη βιολογικού πατέρα

Recommended Posts

Έχω ένα αγοράκι 2,5 ετών το οποίο δεν είναι βιολογικό παιδί του τωρινού συζύγου μου.Το συνέλλαβα με τον πρώην σύντροφο μου,με τον οποίο και χωρίσαμε πριν ακόμα ανακαλύψω την εγκυμοσύνη.Στον 4ο μήνα γνώρισα τον άντρα μου που αποδέκτηκε αμέσως την ύπαρξη του παιδιού.

Ο βιολογικός πατέρας δεν θέλει καμία επαφή με το παιδί παρότι προσπαθούσα τον 1ο χρόνο να επικοινωνώ μαζί του.Μου το ξέκοψε και σταμάτησα να ασχολούμαι.Παράλληλα ο νέος μου σύζυγος στάθηκε σε όλα δίπλα μου και είναι πραγματικά σαν να είναι το βιολογικό του παιδί.Ήταν παρών στη γέννηση του Δημήτρη και έχουν μια σχέση εξάρτησης.Οι μόνοι που ξέρουν ότι δεν είναι βιολογικό παιδί του είναι οι πολύ στενοί συγγενείς μας(γονείς και αδέρφια).

Ο πρώην δεν έχει δώσει παιρετέρω σημεία ζωής και ούτε κινδυνεύουμε να συναντηθούμε γιατί μένει σε άλλη πόλη.Εγώ αναρωτιέμαι αν πρέπει να μάθει κάποια στιγμή το παιδί την ύπαρξη του βιολογικού πατέρα.Φέρει το επώνυμο του συζύγου μου που τον έχει αναγνωρίσει.

Φοβάμαι ότι αυτή η αποκάλυψη θα ταράξει το παιδί και ίσως το βάλει στην διαδικασία να γνωρίσει τον βιολογικό πατέρα.Απ'όπου είναι σίγουρο πως θα εισπράξει απόρριψη.

Elefantaki,Μαρίνα ή αλλιώς μαμά του Δημήτρη...

ybZRp3.png

Διαφημίσεις

Νομίζω οτι είναι πολύ μικρός να μπει σε τέτοια διαδικασία, καλύτερα να αφήσετε τα πράγματα ως έχουν αφού είναι και ιδανικά για το παιδί και αργότερα όταν ενηλικιωθεί με τη βοήθεια κάπου ψυχολόγου ίσως χρειαστεί να του το πείτε.

Εγω θα του το ελεγα οταν θα μεγάλωνε....στα 18 του πχ μαζι με την ιστορια για το τι εγινε. Και αυτο μονο επειδη ο βιολογικος του δηλωσε πως δεν θελει καμια αναμειξη και εφοσων ήταν απων οοοολα αυτα τα χρονια. Αν αλλαζε γνωμη ο βιολογικος αργοτερα ....και εδειχνε και εμπρακτα οτι αλλαξε θα του το ελεγα και νωριτερα παντα ομως με την συμβουλη μια ψυχολογου για τον τροπο ενταξης του στη ζωη του παιδιου μου.

Εγω νομιζω θα μιλαγα απο τωρα με καποιον ειδικο/παιδοψυχολογο για να δω ποτε και με ποιον τροπο ειναι καλυτερα να το μαθει το παιδι.Τωρα βεβαια ειναι ακομα πολυ μικρουλης,ισως μπερδευτει.Αλλα καποια στιγμη θα πρεπει νομιζω να το μαθει.Εχει δικαιωμα να το μαθει.Ακομα και τα 18 που ανεφερε το καλαμαρακι εμενα πολλα μου φαινονται.Θα ειναι ολοκληρος αντρας τοτε.Εσυ αν ο πατερας σου δεν ηταν ο βιολογικος σου πατερας δε θα ηθελες να το ξερεις?Θα σου αρεσε να στο εχουν κρυψει?Εμενα οχι.

Εχεις ισως ενα δικιο...αλλα το σκεφτηκα ως εξης...

αν ολα ειναι μια χαρα με τον θετο πατερα...γιατι να τον κλονισω με ενα τετοιο νεο στην προεφηβικη ηλικια του ή ακομα χειροτερα στην εφηβικη..? Τοσα και τοσα περνανε σε αυτη την ηλικια..Θεωρρω τα 18 χρονια καλυτερη ηλικια κατα την δικη μου γνωμη παντα!

Διαφημίσεις

Εγω νομιζω θα μιλαγα απο τωρα με καποιον ειδικο/παιδοψυχολογο για να δω ποτε και με ποιον τροπο ειναι καλυτερα να το μαθει το παιδι.Τωρα βεβαια ειναι ακομα πολυ μικρουλης,ισως μπερδευτει.Αλλα καποια στιγμη θα πρεπει νομιζω να το μαθει.Εχει δικαιωμα να το μαθει.Ακομα και τα 18 που ανεφερε το καλαμαρακι εμενα πολλα μου φαινονται.Θα ειναι ολοκληρος αντρας τοτε.Εσυ αν ο πατερας σου δεν ηταν ο βιολογικος σου πατερας δε θα ηθελες να το ξερεις?Θα σου αρεσε να στο εχουν κρυψει?Εμενα οχι.

Συμφωνω απολυτα στα 18 δεν ξερεις πως θα αντιδρασει.

Δεν έχω μιλήσει ακόμα με ειδικό κι'αυτό γιατί...δεν ξέρω τι θα κάνω!Φοβάμαι μην τον ταράξω και του αποκαλύψω κάτι που δεν θα έχει νόημα στη ζωή του.Αν το παιδί το μάθει ίσως θελήσει να γνωρίσει τον βιολογικό πατέρα του και βρεθεί πληγωμένο από την κλειστή πόρτα που θα βρει.Δεν θέλω να τον βάλω στη διαδικασία να ζητιανέψει ενδιαφέρον ,ειδικά όταν ο μπαμπάς του (μπαμπά θεωρώ τον δεύτερο σύζυγο) τον αγαπάει τόσο.

Γιαυτό τον άνθρωπο ποσώς με ενδιαφέρει και αν κάποια στιγμή θυμηθεί το παιδί δεν θα τον αφήσω να εισβάλει στην ζωή μας και να μας τη διαλύσει.Η αποκάληψη της αλήθειας δεν βοηθάει πάντα.Σε προσωπικό επίπεδο θα προτιμούσα να μην πληγωθώ κι ας μην ξέρω.Ειδικά αν δεν μου έλειπε το πατρικό πρότυπο.Αν του το πω όταν θα έχει μεγαλώσει μπορεί να μην καταλάβει και να τον χάσω :(

ybZRp3.png

ρωτα ψυχολογο,αν κανεις κατι μονη σου θα σε κατηγορησει το παιδι,δεν μπορεις να αποφασισεις εσυ γιαυτο,θα γινει σαν ελληνικη ταινια..

ρωτα ψυχολογο,αν κανεις κατι μονη σου θα σε κατηγορησει το παιδι,δεν μπορεις να αποφασισεις εσυ γιαυτο,θα γινει σαν ελληνικη ταινια..

Αυτο ακριβως...τοπαιδι ειναι ενας ανεξαρτητος ανθρωπος και εχει δικαιωμα να μαθει κατι τοσο σημαντικο.Δεν καταλαβαινω πως λες οτι ειναι κατι που δεν εχει νοημα...φυσικα και εχει νοημα και μεγαλο μαλιστα.Το αν το παιδι θα θελησει να βρει το βιολογικο του πατερα επισης ειναι δικαιωμα του ακομα κι αν φαει μια κλειστη πορτα στη μουρη απο εκεινον.Ρολος του γονιου ειναι να ειναι διπλα στο παιδι ωστε οταν αυτο σκονταψει να το βοηθησει με αγαπη να σηκωθει..οχι να του λεει ψεμματα προκειμενου να μη σκονταψει.Γνωμη μου παντα.

Και αυτες οι φοβιες σου οτι το παιδι θα φυγει και θα σε απορριψει..λιγο υπερβολικη σε βρισκω.Ακομα κι αν θελησει να γνωρισει το βιολογικο οτυ πατερα αυτο δε σημαινει οτι θα απορριψει εσας.Ισα ισα θα εκτιμησει τον αντρα σου ακομα περισσοτερο που τον μεγαλωσε σα πραγματικος πατερας.

Βεβαια αν δε του πεις τπτ και καποια στιγμη το μαθει τυχαια απο καπου τοτε μαλλον δε θα το παρει και πολυ καλα.Τετοια πραγματα δε νομιζω οτι γινεται να μεινουν κρυφα για μια ζωη.

Πέρα από το ότι συμφωνώ με το να ρωτήσεις από τώρα ένα ψυχολόγο, έχω την απορία τι λέει ο μπαμπάς του παιδιού??

Επίσης, όπως λέμε "μαμά δεν είναι αυτή που γεννάει το παιδί, αλλά αυτή που το μεγαλώνει", πιστεύω ότι ισχύει ότι "μπαμπάς δεν είναι αυτός που δίνει το σπέρμα, αλλά αυτός που το μεγαλώνει και το αγαπάει".

Πιο πολύ με τρομάζει η ιδέα του να το ανακαλύψει κάποιοα στιγμή...

ΟΜΩΣ:

Είμαι σίγουρη ότι αν η ψυχούλα του είναι γεμάτη από αγάπη από τον πατέρα του, αν νιώθει τόσο "γεμάτος" συναισθηματικά από όσα του δώσεις ο μπαμπάς τους, αν μεγαλώσει ισορροπημένα, θα καταλάβει όταν το μάθει τι σόι άντρας είναι ο βιολογικός του πατέρας...Είναι και ο ίδιος άντρας και θα μπορέσει να καταλάβει, είμαι σίγουρη...Έχει την οικογένεια και όλη τη στήριξη που χρειάζεται για να βάλει γερά θεμέλια για το μέλλον του...

Διαφημίσεις

Μπορεις να του το λες απο τωρα σαν ενα παραμυθι. Σκεψου μια τρυφερη ιστορια με ζωακια και ασε το παιδι σιγα σιγα να εξοικοωνεται με την ιδεα.

Αργοτερα λες την αληθεια ,οτι δηλαδη και εκεινο ειναι ενα παιδακι σαν το ζωακι της ιστορια σας που σταθηκε πολυ πολυ τυχερο γιατι εχει την μαμα του και τον μπαμπα που το μεγαλωνει με τοοσοοο πολυ αγαπη.Οσο πιο μικρο μαθει την αληθεια τοσο πιο ευκολα θα την δεχτει.Θα θεωρει πολυ φυσιολογικη την κατασταση σας

Ποτε δεν ξερεις πως εξελισεται η ζωη.Μπορει ο βιολογικος πατερας καποια στιγμη να εμφανιστει και αν το παιδι ειναι μεγαλο θα αισθανθει διπλα προδομενο.Και απ'αυτον αλλα και απο σενα που του εκρυβες την αληθεια.

Ειστε πολυ τυχεροι και εσυ και ο γιος σου που εχετε στην ζωη σας εναν ανθρωπο σαν τον συζυγο σου.Να ευχαριστεις το Θεο και μη φοβασαι.Το παιδι δεν προκυτε να σας απορριψει εαν το μαθει οσο πιο νωρις γινεται.

Δεν θα ελεγα ποτε τιποτα.

Γιατι να πληγωσω δυο ανθρωπους, το παιδι μου και τον συντροφο μου?

γιατι θα εισαι αυθεντικη κ ειλικρινης. αν το μαθει απο αλλου η για λογους υγειας δεν θα διορθωθει ποτε η ζημια

Μπορεις να του το λες απο τωρα σαν ενα παραμυθι. Σκεψου μια τρυφερη ιστορια με ζωακια και ασε το παιδι σιγα σιγα να εξοικοωνεται με την ιδεα.

Αργοτερα λες την αληθεια ,οτι δηλαδη και εκεινο ειναι ενα παιδακι σαν το ζωακι της ιστορια σας που σταθηκε πολυ πολυ τυχερο γιατι εχει την μαμα του και τον μπαμπα που το μεγαλωνει με τοοσοοο πολυ αγαπη.Οσο πιο μικρο μαθει την αληθεια τοσο πιο ευκολα θα την δεχτει.Θα θεωρει πολυ φυσιολογικη την κατασταση σας

Ολυμπία φοβερή η σκέψη σου....Πραγματικά μάρεσει πολύ....Εϊναι μια ωραία ιδέα να φέρνει σιγά σιγά με μυθικό τρόπο την πραγματικότητα στο παιδάκι της!!!:D:D:D

Διαφημίσεις

Με τον σύζυγο μου δεν το έχουμε συζητήσει πρόσφατα.Είναι σαν να μην υπάρχει αυτός ο άνθρωπος,πως να σας το πω.Σωστό λάθος,δεν ξέρω.Κάποια στιγμή θα γίνει ξανά αυτή η κουβέντα.

Πρέπει να μιλήσω με ειδικό γιατί εγώ φοβάμαι πολύ για το πως θα το πάρει ο μικρός και μάλλον θα το χειριστώ από αδέξια εώς λάθος :roll:

Η ιδέα να το παρουσιάσω σαν παραμυθάκι μου φαίνεται η πιο βολική και κατανοητη για την παρούσα ηλικία του.Ούτε εγώ θέλω να το μάθει το παιδάκι μου από κάποιον καλοθελητή γιατί θα νιώσει προδομένο από εμάς.

Ναι πράγματι ο σύζυγος μου είναι ο άγγελος μας.Δεν πίστευα ποτέ ότι ένας άντρας μπορεί να αγαπήσει τόσο το παιδί της γυναίκας του.Είμαι τυχερή που τον έχω δίπλα μου ;)

ybZRp3.png

Ολυμπία φοβερή η σκέψη σου....Πραγματικά μάρεσει πολύ....Εϊναι μια ωραία ιδέα να φέρνει σιγά σιγά με μυθικό τρόπο την πραγματικότητα στο παιδάκι της!!!:D:D:D

Σ' ευχαριστω κοπελα μου

• 3 weeks later...
γιατι θα εισαι αυθεντικη κ ειλικρινης. αν το μαθει απο αλλου η για λογους υγειας δεν θα διορθωθει ποτε η ζημια

΅Αυθεντικη και ειλικρινης ειμαι παντα μα παντα στην ζωη μου.

Στο συγκεκριμενο ομως θεμα δεν βρισκω τον λογο γιατι να πληγωσω οπως ειπα δυο ατομα. τι θα προσφερε στο παιδι μου να μαθει οτι ο ανθρωπος που τον μεγαλωνει δεν ειναι ο βιολογικος του πατερας? Γιατι να βαλω το παιδι σε μια διαδικασια οτι ο φυσικος του πατερας το αρνηθηκε? Ξερετε τις επιπτωσεις σε ενα παιδι που βιωνει την αρνηση? Φιλη μου τρεχει ακομη στους ψυχολογους και δεν μπορει να δεχτει πλεον τον εαυτο της και αυτο γιατι εμαθε οτι ειναι υιοθετημενη και οτι οι φυσικοι της γονεις δεν την ηθελαν!!!

Εξαλλου οπως ειπε το κοριτσι μας πιο πανω, δεν το ξερει κανεις. Απο που λοιπον θα το μαθει?

΅Αυθεντικη και ειλικρινης ειμαι παντα μα παντα στην ζωη μου.

Στο συγκεκριμενο ομως θεμα δεν βρισκω τον λογο γιατι να πληγωσω οπως ειπα δυο ατομα. τι θα προσφερε στο παιδι μου να μαθει οτι ο ανθρωπος που τον μεγαλωνει δεν ειναι ο βιολογικος του πατερας? Γιατι να βαλω το παιδι σε μια διαδικασια οτι ο φυσικος του πατερας το αρνηθηκε? Ξερετε τις επιπτωσεις σε ενα παιδι που βιωνει την αρνηση? Φιλη μου τρεχει ακομη στους ψυχολογους και δεν μπορει να δεχτει πλεον τον εαυτο της και αυτο γιατι εμαθε οτι ειναι υιοθετημενη και οτι οι φυσικοι της γονεις δεν την ηθελαν!!!

Εξαλλου οπως ειπε το κοριτσι μας πιο πανω, δεν το ξερει κανεις. Απο που λοιπον θα το μαθει?

Μπορεί και από τον ίδιο τον βιολογικό του πατέρα να το μάθει.. Μπορεί να του έρθει, όταν φτάσει το παιδί στην εφηβεία ή και αργότερα, να το αναζητήσει και να του το πει..

Δεν θα ήταν πολύ καλύτερα να το έχει μάθει από την μητέρα του απ'το να πάει ένας άγνωστος να του πει "είμαι ο πατέρας σου"?

Nothing you would take... Everything you gave...

Ποτε δεν ξερεις πως εξελισεται η ζωη.Μπορει ο βιολογικος πατερας καποια στιγμη να εμφανιστει και αν το παιδι ειναι μεγαλο θα αισθανθει διπλα προδομενο.Και απ'αυτον αλλα και απο σενα που του εκρυβες την αληθεια.

Ειστε πολυ τυχεροι και εσυ και ο γιος σου που εχετε στην ζωη σας εναν ανθρωπο σαν τον συζυγο σου.Να ευχαριστεις το Θεο και μη φοβασαι.Το παιδι δεν προκυτε να σας απορριψει εαν το μαθει οσο πιο νωρις γινεται.

Πολύ ωραια ιδέα.. πραγματικά..

Nothing you would take... Everything you gave...

Ίσως μπορείς να του λες την ιστορία, πώς είσασταν παλιά μόνο οι δυό σας και μετά γνώρισες τον μπαμπά του που σας αγαπάει πολύ και γίνατε τρεις. Είναι αλήθεια και είναι ακόμα πάρα πολύ μικρός οπότε πιστεύω θα το δεχτεί χωρίς πολλές ερωτήσεις.

Kοριτσια τιποτα δεν μενει κρυφο και το παιδι θα το μαθει καποια στιγμη σιγουρα. Το θεμα ειναι να το μαθει ετσι οπως πρεπει και οχι αγαρμπα. Αν δεν το μαθει απο την μητερα του θα ειναι πολυ ασχημη η θεση της οταν το μαθει ειτε απο τον βιολογικο πατερα ειτε απο οποιοδηποτε αλλον.

Ο αντρας μου γνωρισε τον βιολογικο του πατερα στα 37 και πιστεψτε με δεν χρειαστηκε να παει στη Νικολουλη, ηταν πολυ πιο ευκολο. Γιατι οσο κι αν εχει ξεχασει ενας ανθρωπος οτι εκανε ενα παιδι καποτε και συνεχισε τη ζωη του το παιδι δεν ξεχνα ποτε και κανεις δεν μπορει να του το κρυψει. Θα ανακαλυφθει στανταρ καποια στιγμη και τοτε θα ειναι αργα για την μητερα να εξηγησει πραγματα και καλες προθεσεις.

Για τα υιοθετημένα παιδιά η οδηγία (από όσο γνωρίζω από περιπτώσεις που μου έχουν τύχει στο σχολείο τουλάχιστον) είναι να το λένε οι γονείς όσο πιο νωρίς γίνεται, ώστε να εξοικειώνεται το παιδί με την ιδέα και να βρει τις δικές του ισορροπίες. Η οικογένεια του κάθε παιδιού είναι γι' αυτό η φυσιολογική και νορμάλ κατάσταση, επομένως δεν έχεις τίποτε να φοβηθείς. Συμφωνώ με την katerinak για την αναζήτηση της βοήθειας ειδικού, κυρίως για να μην περάσεις έστω και άθελά σου τα δικά σου αρνητικά συναισθήματα στο παιδί. Αν η ιστορία ειπωθεί με τον κατάλληλο τρόπο δεν είναι απαραίτητο το παιδί να νιώσει ότι ο πατέρας δεν ήθελε εκείνο, αλλά ίσως ότι δεν μπορούσε ο ίδιος για τους δικούς του λόγους (οκ πιο παιδικά αλλά αυτό θα είναι το ρεσουμέ). Συγχαρητήρια στον πατέρα της καρδιάς....

Πέρα από τους λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί σκέψου ότι αυτός ο βιολογικός πατέρας μπορεί κάποια στιγμή να αποκτήσει μια κόρη. Να μη συνεχίσω καλύτερα ε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Mε βαση το σκεπτικο σου miriki και εμεις αποφασισαμε με τον αντρα μου μολις παντρευτηκαμε να ανακαλυψουμε τον βιολογικο του πατερα καθως το μονο που γνωριζε ο αντρας μου για αυτον ηταν οτι ειχε καπου στην Ελλαδα αλλες 2 κορες και ενα γιο με παιδια.

Δηλαδη ο αντρας μου ειχε αδερφια και ανηψια εξ αιματος και δεν τα γνωριζε καν. Γιαυτο ψαχτηκαμε καθως η μητερα του εφυγε νεα και δεν ηξερε περισσοτερα πραγματα για τον βιολογικο πατερα φαντασμα,.

Γιαυτο επιμενω, οτι τα παιδια πρεπει να γνωριζουν παντα γιατι αργα η γρηγορα ολα βγαινουν στο φως.