Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβλημα με φαγητό

Recommended Posts

Εχω πολύ προβληματιστέί με το γιο μου και το φαγητό του.

Είναι 16 μηνών. Μέχρι 12 μηνών, όλα καλά, έτρωγε τα κλασικά γεύματα λιωμένα.

Εχει 2-3 μήνες, αρχίσαμε να τρώμε και από τα δικά μας δοκιμαστικά στην αρχή. Οποτε του έδινα αλεσμένα βέβαια, έτρωγε μεγαλύτερες ποσότητες, αλλά επειδή δεν ήθελα να συνεχίζει να παίρνει βάρος με τον ίδιο ρυθμό, μπου είπε ο παιδίατρος να του κόψω τα αλεσμένα για να τρώει μικρότερες ποσότητες.

Η κατάσταση όμως επιδεινώθηκε σταδιακά, αν δεν του αρέσει ένα φαγητό δεν το δοκιμάζει ή αν το δοκιμάσει το φτύνει και δεν ξανανοίγει το στόμα. Και το ζήτημα είναι ότι έχουμε φτάσει να τρώμε μόνο τυροπιτάκια, χορτόπιτα, ψωμί και τυρί. Δεν τρώει καθόλου κρέας, φρούτα (μόνο στυμένο πορτοκάλι), κοτόπουλο, ψάρι.... ο,τιδήποτε θρεπτικό.

Εννοείται ούτε κανονικά ούτε αλεσμένα ούτε τίποτα.Ο γιατρός μου λέει να τον αφήσω τελείως νηστικό για να φάει αυτό που του δίνω. Το θέμα είναι ότι όσες φορές το έχω δοκιμάσει αυτό, γκρινιάζει πολύ από την πείνα, πεισμώνει χειρότερα μου φαίνεται, πάλι δεν τρώει αυτάπου θέλω κι αναγκάζομαι να του δίνω από αυτά που θέλει.

Να σημειώσω ότι θέμα βάρους δεν έχουμε, είναι 12 κιλά, δεν με πειράζει να μην πάρει βάρος, με νοιάζει να παίρνει θρεπτικά συστατικά.

Επίσης αυτό που με προβληματίζει είναι ότι επειδή πρόσφατα αποκτήσαμε το δεύτερο παιδάκι μας (10 ημερών) και βλέπω κάποια σημάδια ζήλειας ή έστω αμηχανίας και σίγουρα τον πείραξε η απουσία μου αυτές τις μέρες, δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να τον πιέσω ή όχι αυτή τη χρονική περίοδο.

Από Σεπτέμβρη θα πάει παιδικό σταθμό, τι θα γίνει; Μπορεί να αρχίσει να τρώει βλέποντας τα άλλα παιδάκια ή θα μένει τελείως νηστικός;

Οποιαδήποτε γνώμη θα μου είναι χρήσιμη, μπας και πάρω καμιά ιδέα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Διαφημίσεις

Κοριτσι μου, μη στενοχωριεσαι.Δεν εισαι η μονη .Διαβασε τα post " αδυνατα παιδια" και"Το Ημερολογιο μιας τρελης" και θα βοηθηθεις πολυ.

Σιγουρα παντως δεν πρεπει να τον πιεσεις τωρα που νιωθει ανασφαλεια λογω του μωρου.Ετσι και αλλιως η πιεση φερνει παντα αντιθετα αποτελεσματα.Αστον χαλαρο, προσφερε του το φαγητο παντα με χαμογελο και αν δε φαει μαζεψε το παλι με χαμογελο.Μη το μαλωσεις και μη σε δει νευριασμενη η στενοχωρημενη.Θα νοιωσει μεγαλυτερη ανασφαλεια.

Δειχνε του παντα την αγαπη σου ακομα και την ωρα που το μονο που θελεις ειναι να ουρλιαξεις.

Στα γραφω εγω που ΔΕΝ τα εχω εφαρμοσει και εχω τραβηξει τα πανδεινα στο θεμα "φαγητο"

Α,και καλυτερα, εαν αντεχεις , μην του δινεις αυτα που θελει να φαει εφοσον δεν εχετε και προβλημα βαρους, αστον νηστικο οπως λεει και ο γιατρο σας και πιστευω οτι συντομα θα αρχισει να τρωει καλυτερα.

Να σου ζησουν τα παιδακια σου

Διάβασα το ημερολόγιο μιας τρελής και ο.κ. βλέπω ότι υπάρχουν πολλές ομοιοπαθούσες.

Ας ελπίσουμε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση, τι άλλο να πω;