Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

"Ατυχυματάκι" σε σχολική γιορτή

Recommended Posts

Χθές το βράδυ ήταν η σχολική γιορτή του γιού μου. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε σε μια θεατρική σκηνή . Ολα ήταν υπέροχα, τα παιδάκια ήταν καταπλήκτικά. Ο γίος μου βγήκε στην τελευταία σκηνή και ενώ όλα πηγαιναν μια χαρά χόρεψε , τραγούδησε και γενικά ήταν ενθουσιασμένος και με ενα χαμόγελο ως τα αυτία. Ενω απάγγελαν το ποιηματάκι τους το χαμόγελο χάθηκε απο το προσωπάκι του και έδειχνε ανύσηχος και λυπημένος. Αμέσως μετά ένα ρυάκι αρχισε να τρέχει απο τα ποδαράκια του. Το καημενούλη μου έκανε πιπί.:roll::roll::roll: Παρόλα αυτά είναι πολύ γενναίος αφού συνέχισε με το ποιηματάκι του και ΄΄εμεινε ως το τέλος ΄της παράστασης στην σκηνή χωρίς να κλαψει. Ευτυχώς κανένας δεν κατάλαβε τίποτα εκτός απο εμένα ούτε ο μπάμπάς δεν πήρε είδηση.

Οταν τελείωσε η γιορτή μου είπε " μαμα έκανα πιπί στη σκήνή δεν πρόλαβα να πάω τουαλέτα, μαμά δεν θέλω να ξανανεβώ ποτέ ξανά σε σκηνή.:-(:-(:-( Ολοι του λέγαμε πόσο καταπληκτικός ήταν. Μετ'α ξαναβρίκε το κέφι του και δεν ξαναείπε κάτι για το θέμα όλο το βράδυ. Σήμερα όμως το πρωί δεν ήθελε να πάει σχολείο γιατί ντρεπόταν. :-(:sad::-(

Λέτε να του μείνει κανένα τραύμα; τι να κάνω για να τον βοηθήσω. :confused::confused::confused:

9SeWp3.pnglkHhup3.png

Διαφημίσεις

να του πει ςοτι κανενας δεν το καταλαβε και να μην αγχωνεται ν αμη στεναχωριεται!δεν ητν ακαι τιποτα τραγικο!

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Aχ μωρέ το μαναράκι μου. Και εγώ είχα το ίδιο άγχος για τη δική μας γιορτή....Δεν ξέρω τι να του πεις ίσως ότι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα ακόμη και στη μαμά ή στον μπαμπά και να μη στενοχωριέται γιατί κανείς δεν το κατάλαβε. Αυτό με το σχολείο μου το έκανε και εμένα. Δεν ήθελε να πάει γιατί την προηγούμενη είχε κατουρηθεί στην τάξη και ντράπηκε αλλά και εγώ του είπα τα ίδια και ότι δεν πειράζει. Συγχαρητήρια για το ποιηματάκι σας!!!!

xZBdp3.png

Κορίτσια ευχαριστώ για τις συμβουλές ,δεν το σκέφτηκα αυτό με τη μαμά και το μπαμπά θα του το πώ κι'αυτό . Μακάρι να το ξεπεράσει γρήγορα.

9SeWp3.pnglkHhup3.png

Διαφημίσεις

Νομίζω πως το καλύτερο είναι να του πεις ότι έχει συμβεί και σε σένα και να του περιγράψεις πώς ένιωσες εκείνη τη στιγμή χωρίς όμως να το δραματοποιήσεις. Έτσι απλά, όπως λέμε "κι εγώ φοράω παπούτσια"!!!! Κι ότι την επόμενη μέρα νόμιζες πως όλοι θα το είχαν καταλάβει, αλλά τελικά κανείς δεν το είχε καταλάβει. Και να γελάσετε μαζί με αυτό που σ ο υ είχε συμβεί. Από κει και πέρα δεν πιστεύω ότι θα το θυμάται περισσότερο, άστο να ξεχαστεί μέσα στην καλοκαιρινή ατμόσφαιρα...

Πάντως κι εγώ το έχω πάθει σαν παιδί και το καταλαβαίνω το παιδάκι σου!

το ίδιο πάθαμε και εμείς αλλά ήταν τόσο ενθουσιασμένος με την γιορτή που το ξεπέρασε γρήγορα, πες του πόσο ωραία ένοιωθες όταν τον είδες να λέει το ποιηματάκι του στη σκηνή και τόνισε του ότι κανείς δεν το κατάλαβε, όπως είπα και εγώ στον μικρό μου "μην στεναχωριέσαι, θα είναι το μικρό μας μυστικό!!!"

Συμφωνώ με ότι είπαν τα κορίτσια, απλώς προετοιμάσου για το ενδεχόμενο κάποιος να το κατάλαβε και να του το σχολιάσει. Θα βρεθεί προ εκπλήξεως και θα είναι χειρότερα τα πράγματα... Εγώ σε ανάλογη περίπτωση δεν θα τόνιζα τόσο το ότι δεν το κατάλαβε κανείς (ίσως θα έλεγα, ότι δύσκολα κάποιος θα το πρόσεχε, θα άφηνα δηλαδή ένα ενδεχόμενο), αλλά θα εστίαζα στο ότι δεν έγινε και τίποτα και συμβαίνει σε όλα τα παιδάκια και ήταν πολύ γενναίος που το αντιμετώπισε ψύχραιμα.

Η δικιά μου που είναι και μικρότερη μόλις τελείωσε η γιορτή έβαλε τα κλάμματα γιατί είχε φοβηθεί. Όποτε συζητάμε για τη γιορτή, μου λέει από μόνη της ότι έκλαιγε στο τέλος γιατί φοβήθηκε. Της απαντάω ότι δεν πειράζει, φυσικό ήταν να φοβηθεί γιατί υπήρχε πολύς κόσμος και δεν μας έβλεπε (εμένα και τον μπαμπά της), αλλά ότι ήταν πολύ γενναία γιατί παρόλαυτά χόρεψε.

εχω δυο μπουμπουκακια

• 2 months later...

Συμφωνώ κ εγώ με τη Lucy ότι το να πεις πως δεν το κατάλαβε κανείς με σιγουριά, ίσως δεν τον κάνει να νιώσει ασφάλεια αφού το πιο πιθανό είναι, την ώρα του θεατρικού κάποιο απ' τα παιδιά να το κατάλαβε κ να του μίλησε με τρόπο που να τον έκανε να ντραπεί. Το λέω γιατί όποτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο με βάση τη δική μου εμπειρία ως νηπιαγωγού τα παιδιά δεν το αφήνουν απαρατήρητο κ ασχολίαστο κ πάντα κάνουμε συζήτηση για το ότι μπορεί να συμβεί σε όλους μας κ εστιάζουμε στο πως νιώθει ο άλλος αν του μιλήσουμε έτσι κτλπ..

Μπορείς λοιπόν να πεις πως ακόμα κ αν το κατάλαβε κάποιος κ του πει κάτι, ίσως θα μπορούσε να του απαντήσει κάτι. Κ να τον ρωτήσεις τι θα ήθελα να πει.(η συζήτηση ίσως καταλήξει στο να του απαντήσει πως αυτό είναι κάτι που μπορεί να το πάθουν όλοι κ να μην τον κοροϊδεύει γιατί δεν του αρέσει καθόλου). Βοήθησέ τον δηλαδή ώστε να αντιμετωπίσει ανάλογα τα παιδιά που ίσως τον κοροϊδέψουν απαντώντας στα ίδια. Ενημέρωσε αν θες κ τη δασκάλα, εγώ ας πούμε θα ήθελα να το ξέρω ώστε να έχω ακόμα πιο τεταμένη την προσοχή μου αν τυχόν ειπωθεί κάτι.

Μόλις είδα ότι είναι λιγάκι παλιό το αρχικό μην.:oops::rolleyes: οπότε μάλλον δεν προλαβαίνεις να το λάβεις υπόψη σου..:-D:mrgreen:

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius