Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τις ιδέες σας. Γιατροί, μαύρο χρήμα, αισχροκέρδεια

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχετε ιδέες ή θεωρίες

για το πώς θα μπορούσε /τι κίνητρο

θα οδηγούσε/ανάγκαζε τους γιατρούς

(γυναικολόγους πχ σε δημόσια νοσοκομεία, ή γιατρούς ΙΚΑ σε κέντρα)

να φερθούν σωστά,

δηλαδή να μην ζητούν φακελάκι (για όσους ζητούν μιλάω) για τοκετούς,

να μην έχουν κ παραπέμπουν σε ιδιωτικά ιατρεία κτλ.

Τι θα τους έκανε, τι θα μπορούσαμε εμείς να κάνουμε, για να αλλάξει αυτή η πραγματικά αισχρή κατάσταση (συγκρατούμαι δεν γράφω περισσότερα).

Βραχυπρόθεσμα?

Μακροπρόθεσμα?

Αν ήσασταν υπεύθυνοι, τι θα αλλάζατε κ τι θα κάνατε για να αλλάξει (για όσους ίσως έχουν γνώση εκ των έσω για το σύστημα κ πώς λειτουργεί)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ μήν χρησιμοποιήσετε αυτό το τοπικ για να γράψετε πραγματικά περιστατικά με ονοματεπώνυμο. το τοπικ αυτό είναι για να ευαισθητοποιηθούν οι αναγνώστες αλλά και για να δημοσιευτούν ιδέες και δυνατότητες, που πιθανώς να βοηθήσουν την κατάσταση.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Εμείς, ως κοινό, ως ασθενείς, να μην δεχόμαστε πλέον ότι ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουμε το κάτι παραπάνω (γιατί έτσι είμαστε και πολύ σούπερ) για να κάνει ο άλλος σωστά τη δουλειά του.

Δουλειά για την οποία ούτως ή άλλως πληρώνεται (για τους γιατρούς στο ΙΚΑ και τα νοσοκομεία λέω) από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να σταματήσει η ανοχή, νομίζω είναι μια καλή αρχή.

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

Καταρχήν πιστεύω ότι οι αμοιβές τους από το σύστημα είναι πολύ λίγες, δεν μπορεί ένας γιατρός που σπουδάζει τόσα χρόνια και έχει τόσο σοβαρό έργο και ευθύνη να έχει τόσο χαμηλό μισθό όπως οι γιατροί των νοσοκομείων. Και αυτό όταν προσπαθεί να κάνει την δουλειά του σωστά παρότι έχει 15 εφημερίες τον μήνα και παρότι έχει να πληρωθεί ένα τρίμηνο. Νομίζω ότι ξεκινάνε από την νεαρή ηλικία που αναγκαστικά περνάνε αυτές τις φάσεις 'πείνας', ( εποχές που δεν πληρώνονται για μήνες, πολύχρονες αναμονές που κάνουν δουλειές του ποδαριού κλτ) και μόλις 'πιαστούνε' και βρούνε μια άκρη αρχίζουν να τα παίρνουν από τους ασθενείς που τους έχουν ανάγκη.

There is no patch for human stupidity.

Καταρχήν πιστεύω ότι οι αμοιβές τους από το σύστημα είναι πολύ λίγες, δεν μπορεί ένας γιατρός που σπουδάζει τόσα χρόνια και έχει τόσο σοβαρό έργο και ευθύνη να έχει τόσο χαμηλό μισθό όπως οι γιατροί των νοσοκομείων. Και αυτό όταν προσπαθεί να κάνει την δουλειά του σωστά παρότι έχει 15 εφημερίες τον μήνα και παρότι έχει να πληρωθεί ένα τρίμηνο. Νομίζω ότι ξεκινάνε από την νεαρή ηλικία που αναγκαστικά περνάνε αυτές τις φάσεις 'πείνας', ( εποχές που δεν πληρώνονται για μήνες, πολύχρονες αναμονές που κάνουν δουλειές του ποδαριού κλτ) και μόλις 'πιαστούνε' και βρούνε μια άκρη αρχίζουν να τα παίρνουν από τους ασθενείς που τους έχουν ανάγκη.

Αν δεν τους αρέσει ο μισθός μπορούν κάλλιστα να μην πάνε στη δουλειά αυτή και να κρατήσουν μόνο το ιδιωτικο τους ιατρείο.

Στο θέμα μας: Νομίζω ότι ως λαός ΕΜΕΙΣ κακομαθαίνουμε δημόσιους λειτουργούς στο φακελάκι και τη δωροδοκία. Και μετά αυτοί γλυκαίνονται και το θεωρούν δεδομένο από όλους.

Γνωρίζω πολύ κόσμο που με δική του πρωτοβουλία πληρώνει μαύρα χρήματα σε γιατρούς του ΙΚΑ, νοσοκομειακούς, κ.λπ. για να έχει καλύτερη μεταχείριση ή να κλέψει και ο ίδιος το σύστημα. Τους κλέφτες και τους απατεώνες δυστυχώς δεν τους ανεχόμαστε απλά, τους ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ!

.....δε νομίζω τάκη....

εγω δεν δινω παιδια κ ας μου ζητησει δεν δινω φακελακι γιατι του το χρωσταω για αυτο εδωσε τον ορκο στον ιπποκρατη για να βοηθαει τους αρρωστους κ οχι να πλουτιζει στον επομενο που θα μου ζητησει φακελακη θα παω με προσημειωμενα νομισματα κ ο θεος βοηθος

Διαφημίσεις

Πολύ, πολύ, πολύ εύστοχη ερώτηση.

Να την αντιστρέψω λίγο μπας και βρούμε άκρη?

Στο εξωτερικό γιατί δεν δίνουν φακελάκι?

Γιατί έχουν άλλη παιδεία οι άνθρωποι, άλλο σύστημα ασφάλισης (κρατικής και ιδιωτικής) κλπ. Όσο θα υπάρχουν λαμόγια στην πολιτική και τέτοιοι δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα, που κάνεις μια καταγγελία και βρίσκεσαι και κατηγορούμενος και από πάνω και ΙΣΩΣ δικαιωθείς μετά από 10 χρόνια, προκοπή δεν θα γίνει.

Και μην ξεχνάμε τον ανθρώπινο παράγοντα ΑΠΛΗΣΤΙΑ, που υπάρχει σε όλα τα επαγγέλματα.... απλά στην ιατρική διαπρέπει γιατί όταν πεθαίνει ο άνθρωπος σου και υπάρχει λίστα αναμονής για χειρουγεία γύρω στο 4μηνο στην καλύτερη περίπτωση, τι θα κάνεις? Θα τον αφήσεις να πεθάνει?

Η απληστία δεν είναι ένα από τα θανάσιμα αμαρτήματα?

Αν η νομοθεσία αλλάξει ως προς το όφελος του ταπεινού ανθρώπου και όχι του δυνατού ανθρώπου που είναι τώρα, τότε ίσως αλλάξουν κάποια πράγματα.

PS: Έβλεπα σήμερα στις ειδήσεις μια οικογένεια που της επιδικάστηκε αποζημίωση για μια έγκυο κοπέλα που είχε πεθάνει το 2001!

Πως το πολεμάς αυτό?

Ίσως μόνο οπως ειπώθηκε ήδη αλλάζοντας την νομοθεσία ώστε να έχουν σε περίπτωση καταγγελίας σοβαρότατες κυρώσεις ακόμα και να τους παίρνουν την άδεια.Και να ισχύει αυτό να μην μένει στα χαρτιά όπως πολλά άλλα.Είναι απαράδεκτο να έχεις τον πόνο και την αγωνία σου να κρέμεσαι από έναν γιατρό που στην περίπτωσή του ο καθένας τον βλέπει σαν σωτήρα και αυτός να σε κοιτάει στην τσέπη.

1. Να πληρώνονται όπως τους αξίζει (δηλ. πάρα πολύ καλά) και όπως συμβαίνει σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

2. Να υπάρχουν σκληροί νόμοι που να εφαρμόζονται.

3. Να αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα που λέει ότι αν δώσει το κάτι παραπάνω θα τον προσέξουν καλύτερα.

1. Να πληρώνονται όπως τους αξίζει (δηλ. πάρα πολύ καλά) και όπως συμβαίνει σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

2. Να υπάρχουν σκληροί νόμοι που να εφαρμόζονται.

3. Να αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα που λέει ότι αν δώσει το κάτι παραπάνω θα τον προσέξουν καλύτερα.

συμφωνω παρα πολυ με ολα αυτα και κανω λιγο πιο σαφες το 3: να αλλαξω εγω, τον εαυτο μου ΤΩΡΑ! οχι αυριο, ουτε στις επομενες εκλογες, αλλα ΤΩΡΑ!;)

210-8779700 το τηλεφωνο για καταγγελιες σε περιπτωσεις που γιατρος ζητησει φακελακι.Εαν κανουμε εμεις την αρχη και στειλουμε 1-2-5-10-20 γιατρους στο σπιτακι τους θα δουμε μετα εαν οι υπολοιποι εξακολουθησουν τα ιδια.Ειναι δυσκολο οταν εχεις αναγκη να το "παιξεις" Τριανταφυλλοπουλος αλλα πραγματικα νομιζω οτι δεν υπαρχει αλλος τροπος.Εμεις πρεπει να ξεκινησουμε την καθαρση ( που λενε και οι πολιτικοι)

Διαφημίσεις

Το πιο βασικό πιστεύω είναι να λειτουργήσει η δικαιοσύνη η οποία κοιμάται.

Να γίνονται έλεγχοι και σε περιπτώσεις ανώνυμων καταγγελιών.

Το να σταματήσουμε όλοι να δίνουμε φακελάκια θα ήταν μια καλή αρχή αλλά θέλει τρομερή δύναμη γιατί όταν έχεις τον άνθρωπό σου άρρωστο πώς να κρατήσεις χαρακτήρα... Πόσοι είναι τόσο αλτρουιστές που να ρισκάρουν για να βελτιώσουν το σύστημα;

Σίγουρα πρέπει οι γιατροί να πληρώνονται καλύτερα, αλλά στην παρούσα φάση και να αυξηθούν οι μισθοί τους δεν θα βοηθήσει την κατάσταση γιατί αυτοί που "φακελώνονται" δεν το κάνουν για βιοποριστικούς λόγους αλλά από νοοτροπία και απληστία. 'Οσα και να παίρνουν μισθό θα πιστεύουν ότι αξίζουν περισσότερα.