Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κοψιμο πανας σε τριδυμα

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους,

Εχω τριδυμα κοριτσακια 2 1/2 χρονων. Τα δυο ειναι ομοζυγωτικα και το αλλο ετεροζυγωτικο.

Κουραση τρελη αλλα κανουμε υπομονη.

Ηθελα να ρωτησω πως καταφερατε να κοψετε τις πανες (οσοι τα καταφερατε δηλαδη :D) .

Ειμαστε σε αυτη την διαδικασια και εχω πελαγωσει λιγο. Προσπαθησα να το κανω σε μια μια αλλα τζιφος. Τωρα ελεγα να τις ξεκινησω και τις τρεις.

Χθες που το εκανα αλλαξα 15 βρακακια :cool:.

Υπαρχει κανενα κολπο?

Διαφημίσεις

Καλημερα σε ολους,

Εχω τριδυμα κοριτσακια 2 1/2 χρονων. Τα δυο ειναι ομοζυγωτικα και το αλλο ετεροζυγωτικο.

Κουραση τρελη αλλα κανουμε υπομονη.

Ηθελα να ρωτησω πως καταφερατε να κοψετε τις πανες (οσοι τα καταφερατε δηλαδη :D) .

Ειμαστε σε αυτη την διαδικασια και εχω πελαγωσει λιγο. Προσπαθησα να το κανω σε μια μια αλλα τζιφος. Τωρα ελεγα να τις ξεκινησω και τις τρεις.

Χθες που το εκανα αλλαξα 15 βρακακια :cool:.

Υπαρχει κανενα κολπο?

καλημερα triplets καλη υπομονη κια κουραγιο

εχω διδυμα και σε καταλαβαινω .Φανταζομαι στα τριδυμα τι γινεται

υπαρχει θεμα στην Προσχολικη ηλικια ( απο 2 ετων ) Αναπτυξη , ψυχολογια συμπεριφοαρα

Και εμεις ειμαστε στην ιδια φαση .......πολλα βρακακια

Τα μικρα μου ειναι 2 ετων και 2 μηνων

καλη υπομονη και πολυ κουραγιο

φανταζομαι οτι στην δικη σου περιπτωση θα ειναι τριπλα δυσκολο, γιατι εχεις να προσεχεις 2 ταυτοχρονα.

τα ατυχηματα φυσιολογικο ειναι να τα περιμενεις.

αν θες να καθαρισεις απο πανες οπλισου με πολλη πολλη πολλη (βλεπεις το γραφω επι 3!) υπομονη και ολα θα γινουν.

απλα επειδη πιστευω οτι θα παιζουν πολυ μεταξυ τους και θα ξεχνιουνται καλο θα ειναι να τους υπενθυμιζεις εσυ το γιογιο. επισης να τα εχεις παντα στο οπτικο τους πεδιο και να τα βαζεις και τα 3 ταυτοχρονα στο γιογιο κανουν δεν κανουν τιποτα.

περιμενουμε νεα σου!

Καλημέρα triplets,

Έχω δίδυμα. Τώρα είναι 3χρ και κάτι. Πέρσυ το καλοκαίρι στα 2 και κάτι που προσπαθήσαμε να κόψουμε την πάνα δεν τα καταφέραμε. Τελικά την κόψανε τώρα, πριν από 2-3 μήνες.

Η συμβουλή μου είναι ένα-ένα κι όχι όλα μαζί. Δες ποιό σου φαίνεται πιο έτοιμο και ξεκίνα από αυτό. Βγάλτου την πάνα κι αστο με το βρακάκι, αλλά προσπάθησε να το πηγαίνεις στο γιογιό συχνά. Η μικρή μου την έκοψε κατευθείαν και τη νυχτερινή πάνα. Τις πρώτες μέρες είχαμε ατυχήματα, αλλά εσύ cool, θα λες ήταν ένα μικρό ατύχημα. Μας βοήθησε και ένα βιβλιαράκι με το μικρό κοάλα που βγάζει την πάνα του.

Όταν λοιπόν τα άλλα δουν το πρώτο να πηγαίνει στο γιογιό, θα θελήσουν να το μιμηθούν, οπότε θα μπούν κι αυτά στη διαδικασία.

Επίσης βοηθάει να πάτε μαζί να διαλέξουν γιογιό, και να τους πάρεις και βρακάκια που θα τους αρέσουν (hello kity, dora, spiderman, από όλα κυκλοφορούν).

Αν δεν θέλουν να κάτσουν στο γιογιό, κάθομουνα κι εγώ δίπλα και τους διάβαζα βιβλίο.

Καλή επιτυχία!

φανταζομαι οτι στην δικη σου περιπτωση θα ειναι τριπλα δυσκολο, γιατι εχεις να προσεχεις 2 ταυτοχρονα.

τα ατυχηματα φυσιολογικο ειναι να τα περιμενεις.

αν θες να καθαρισεις απο πανες οπλισου με πολλη πολλη πολλη (βλεπεις το γραφω επι 3!) υπομονη και ολα θα γινουν.

απλα επειδη πιστευω οτι θα παιζουν πολυ μεταξυ τους και θα ξεχνιουνται καλο θα ειναι να τους υπενθυμιζεις εσυ το γιογιο. επισης να τα εχεις παντα στο οπτικο τους πεδιο και να τα βαζεις και τα 3 ταυτοχρονα στο γιογιο κανουν δεν κανουν τιποτα.

περιμενουμε νεα σου!

Αυτο κανω. Αλλα ειναι πολυ δυσκολο.

Βλεπεις την μια ζεστη οι αλλες δυο παιζουν , μετα παρασυρεται και η αλλη και στο τελος αλλαζουμε βρακια γιατι τα κανουν πανω τους.

Δεν εχω θεμα με τα ατυχηματα απλα σκεφτομαι ποσο καιρο θα τους παρει. Γιατι φοβαμαι οτι ολο το καλοκαιρι φετος θα κανω μονο αυτο.

Θα σας πω τις εξελιξεις.

Ευχαριστω για την συμπαρασταση.

Διαφημίσεις

Αυτο κανω. Αλλα ειναι πολυ δυσκολο.

Βλεπεις την μια ζεστη οι αλλες δυο παιζουν , μετα παρασυρεται και η αλλη και στο τελος αλλαζουμε βρακια γιατι τα κανουν πανω τους.

Δεν εχω θεμα με τα ατυχηματα απλα σκεφτομαι ποσο καιρο θα τους παρει. Γιατι φοβαμαι οτι ολο το καλοκαιρι φετος θα κανω μονο αυτο.

Θα σας πω τις εξελιξεις.

Ευχαριστω για την συμπαρασταση.

μαλλον...

κουραγιο μανουλα!

μια ιδεα. καντους το παιχνιδι στην αρχη. ξερεις τωρα καθομαστε στο γιογιο ολοι, ποιος θα κατσει πρωτος η ελατε γιογιο να παιξουμε κουκλοθεατρο η κατι αλλο που θα σκεφτεις. αν το συνηθισουν να πηγαινουν σε τακτα χρονικα διαστηματα, θα εχεις πιο γρηγορα κ ευκολα αποτελεσματα.

• 1 month later...

Triplets,

κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς!

Το μόνο κόλπο που μάλλον έπιασε σ’ εμένα είναι να μην το κάνω πολύ «θέμα». Είπα κάποια πράγματα για τη διαδικασία, χωρίς πολλά πολλά και χωρίς να τα πρήζω κάθε μέρα στο μπλα μπλα.

Σε εμάς, μπορεί η διαδικασία να ξεκίνησε μαζί, αλλά η πάνα κόπηκε σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του παιδιού και ίσως κατά πόσο έτοιμο είναι το ουροποιητικό του σύστημα.

Στο ξεκίνημα, η Κατ φάνηκε πιο έτοιμη, αλλά... Πήγαινε στο γιογιό, έκανε δεν έκανε,… Τους έβαζα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Και πάνα μόνο στον ύπνο.

Ο Νικ αφού του φεύγανε όπου βρισκόταν για περίπου 1-2 εβδομάδες, συνειδητοποίησε τι γινόταν και ξεκίνησε να ζητάει το γιογιό. Και δεν ξαναβράχηκε ποτέ. Ένα μεσημέρι (πέρσυ τον Αύγουστο, στις διακοπές) ήταν εκνευρισμένος, μου πέταξε τη πάνα και μου είπε δεν θέλω να μου την ξαναβάλεις. Δεν την έβαλα, δε λέρωσε ποτέ σεντόνι! Έτσι απλά. Ένα μήνα μετά, σε ανάλογη φάση, πέταξε και τη βραδινή πάνα. Το μόνο που έκανα είναι να κάθεται στο γιογιό πριν πάει για ύπνο.

Η Κατ. ξεκίνησε καλύτερα, αλλά έκανε πισωγύρισμα, έκοψε τη βραδινή πάνα 4-5 μήνες μετά το Νικ και είχαμε και αρκετές ημερήσιες αστοχίες (όχι σε καθημερινή βάση αλλά σε εβδομαδιαία) γιατί δεν σταματούσε το παιχνίδι για να πάει στο γιογιό.

Σ’ αυτό το διάστημα, δεν έκανα καθόλου θέμα τις αστοχίες της μπροστά στο Νικ, ούτε σχολίασα ποτέ το γεγονός ότι η Κατ φορούσε πάνα. Την έπαιρνα στο μπάνιο και λέγαμε το μυστικό μας,…

Δεν τα ξύπνησα ποτέ βράδυ για να πάνε στο γιογιό, γι’ αυτό και θεωρώ ότι ήταν έτοιμο το ουροποιητικό τους σύστημα.

• 4 weeks later...

Μετα απο τοσο καιρο τα νεα μας δεν ειναι και πολυ ενθαρρυντικα.

Κανουμε τσισα στο γιογιο , το μεσημερι και το βραδυ πανα αλλα δεν κανουμε κακα στο γιογιο με ΤΙΠΟΤΑ.

Τι ετσι , τι αλλιως κανενα αποτελεσμα. Τωρα πλεον δεν τους λεω τιποτα.

Τωρα σιγα-σιγα λεω να τους κοψω την μεσημεριανη. Η μια , η Ναντια ,μου φαινεται ετοιμη γιατι η πανα της εδω και 10 μερες ειναι στεγνη το απογευμα.

Κουραστηκα παντως με ολο αυτο το θεμα. Πολυ κουραστηκα :-(

• 10 months later...

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...
κοριτσια,εγω εχω 2 στα 3!!!!!!κανουμε τσισα κ κακα στο γιογιο,πανα μονο το βραδυ

αντε να δουμε κ ο 3ος τι θα κανει....(αγορια 2,5χρ.)

νανσυ εναν εναν τους ξεκινησες?

tqj2p3.png vvtJp3.png

η κορη μου εκοψε την πανα ακριβως 2.5 χρ κ ο γιος μου λιγο πριν γινει 2.5.

κανενας τους δε καθοταν στο γιογιο μεχρι που τους εταξα δωρο και τα εκαναν στο πιτς φυτιλι!ειδικα ο μικρος που περιμενα να με δυσκολεψει επειδη ειναι αγορι ειχε ελαχιστα ατυχηματα!η μεγαλη μου ειχε κατουρησει ολο το σπιτι:rolleyes: το δωρο τους βεβαια το πηραν!το ειχα ετοιμο στη ντουλαπα(οχι κατι ακριβο,ισα ισα για τα ματια) και ειπα αν κανεις τσισα θα εχεις δωρο και εκαναν!η κορη μου μαλιστα την πρωτη φορα εκανε τσισα και κακα μαζι:-P

• 3 months later...
νανσυ εναν εναν τους ξεκινησες?

σχεδον συγχονως κ τους 3,αν κ δεν τα πολυκαταφερα,για αυτο τους χωρισα,δλδ εδωσα τον 1 στη μαμα μου για μια εβδομαδα,κ ετσι εγινε για ολους πιο ευκολο

σχεδον συγχονως κ τους 3,αν κ δεν τα πολυκαταφερα,για αυτο τους χωρισα,δλδ εδωσα τον 1 στη μαμα μου για μια εβδομαδα,κ ετσι εγινε για ολους πιο ευκολο

Nancy, οταν βγαινετε εξω τί γίνεται? Πως το διαχειρίζεσαι το θέμα? Στο αυτοκίνητο με τα καθισματάκια τι γίνεται εκει?

Γιογιο πηρες ένα ή 3 διαφορετικά?

ουφ!! με εχει αγχώσει πολύ αυτο το θέμα... Δεν ξερω απο που να ξεκινήσω και τί θα πρεπει να πρωτοκάνω!

xx

SM

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

εγώ ενα ενα.

Δίδυμα εχω, από 2 χρονων τα πηγαίνανε στο σταθμό τουαλέτα (σε τακτά διαστήματα) μετά απο 1-2 μήνες τα πηγαινα και εγώ (φορούσαν πάνα) και όταν τα παιδιά αποφάσισαν το κόψανε. Η κόρη μου στα 2.5 και ο γιος 3 μήνες μετά. Μόνα τους το ζήτησαν μου πήρε 2-3 μέρες το καθένα χωρις κόπο! Το βράδυ συνεχισα να τους βάζω πανα για κανένα χρόνο σχεδον αλλά δεν χρειαζόταν - την αφήνα στεγνή

Βοήθησε το ότι ήρθε φυσικά και όταν τα παιδιά ήταν έτοιμα το ζητήσαν.

• 1 month later...
Nancy, οταν βγαινετε εξω τί γίνεται? Πως το διαχειρίζεσαι το θέμα? Στο αυτοκίνητο με τα καθισματάκια τι γίνεται εκει?

Γιογιο πηρες ένα ή 3 διαφορετικά?

ουφ!! με εχει αγχώσει πολύ αυτο το θέμα... Δεν ξερω απο που να ξεκινήσω και τί θα πρεπει να πρωτοκάνω!

ενα ενα.....χαχα......λοιπον εμενα τα παιδια μου τωρα ειναι 3χρ κ τωρα που περπατανε κ καταλαβαινιυν λιγο ειναι καπως καλυτερα,βεβαια οταν παμε σε καποιο παρτυ η σε κανα σπιτι γινετε ενας ψιλοχαμος,ειμαι συνεχεια ορθια για να επιβλεπω....εσενα ποσο ειναι?οταν ηταν μωρα,δε μπορουσα να βγω εξω απο το σπιτι μονη μου,ειχα το διπλο καροτσι κ ενα μονο....στο αυτοκινητο εχω τρια καθισματακια,μεχρι κ σημερα.....γιογιο πηρα τρια διαφορετικα για να τα βαζω κ τα τρια,αλλα αν μπορεις,αναλογα κ με το παιδι,παρε αυτο το καθισμα που βαζουν στη τουαλετα κ σσιγα σιγα αρχισε να τα πηγαινεις εκει,αν μου πεις ποσο ειναι θα σου πω καλυτερα τι να κανεις....μην αγχωνεσαι,ολα θα γινουν απλα θα σου παρει περισσοτερτο κοπο κ χρονο κ εξαρταται κ απο τα παιδια βεβαια,αλλα σιγουρα θα κουραστεις κ θα απελπιστεις...βοηθεια εχεις?οτι θες με ρωτας οκ?

Αχ νανσυ μου, ευχαριστω για την απαντηση! εμεις ειμαστε τωρα 19 μηνών. Δεν εχω φυσικα δοκιμασει να κανω κατι, νομιζω ειναι λιγο νωρις. αν και η κορη μου, τα καταλαβαινει ολα για ολα, κι ας μη μιλαει. Λες να την βαλω να κανει? Να δοκιμασω μπας και..???? Κι εμεις ακομα με τα καροτσια βγαινουμε απο το σπιτι. ειναι δυσκολο 3 παιδια για 2 ατομα να τα κουμανταρουμε, και ειναι πιο ξεκουραστα για ολους. Δοκιμασες καθολου πανες-βρακακια? Στο αυτοκινητο/μεγαλες διαδρομες τι γινεται?

εχω ενα καθισματακι για την τουαλετα, λεω να παρω κι ενα γιογιο να δοκιμασω να δω τι γινεται και βλεπουμε αν χρειαστω και 2ο ή 3ο, ενα για τον καθενα δηλαδη.

xx

SM

καλημερα....ναι να παρεις ενα γιογιο κ να αρχισεις να τα βαζεις σιγα σιγα,η μαλλον δυο,γιατι μπορει να ζηλεψει κ καποιο αλλο,εχει το jymbo με 2ευρω...κ τα πανες βρακακια βολευουν περισσοτερο....20μηνων ισως ειναι λιγο νωρις,δε ξερω βεβαια αν ηταν κ προωωρα,ξερεις για την αναπτυξη τους το λεω,εμενα ηταν κ τα αρχισα περσυ το καλοκαιρι που ηταν 2,5χρ...αλλα δε χανεις τπτ να δοκιμασεις,εστω κ το ενα να στα κοψει γλυτωνεις παμπερς....περπατανε?το ξερω οτι βολευουν τα καροτσια,απο την ανοιξη ομως κοφτο σιγα σιγα αν περπατανε,θα ειναι βεβαια λιγο δυσκολο,αλλα αν περπατανε ειναι πιο ευκολα,τωρα βαζεις βγαζεις καροτσια,ειναι παιδεμα....τωρα για τις μεγαλες αποστασεις ειναι καπως,οχι παντα βεβαια....κοιτα εγω τους εδινα παιχνιδακια στο αμαξι,να απασχολουνται,κανα μπισκοτακι....

κοριτσια καλημερα ! ενα μικρο κολπάκι που ειχα κανει εγω ήταν καθε φορα

που εβρεχαν το βρακακι τους ... να τα βαζω να τα πλενουν σε μια μικρη

λεκανιτσα...ενα ευχαριστω παιχνιδι αλλα τα εκανε πιο υπευθηνα

σε εμενα επιασε.. καιρος να το δοκιμασετε και εσεις !

καλημερα....ναι να παρεις ενα γιογιο κ να αρχισεις να τα βαζεις σιγα σιγα,η μαλλον δυο,γιατι μπορει να ζηλεψει κ καποιο αλλο,εχει το jymbo με 2ευρω...κ τα πανες βρακακια βολευουν περισσοτερο....20μηνων ισως ειναι λιγο νωρις,δε ξερω βεβαια αν ηταν κ προωωρα,ξερεις για την αναπτυξη τους το λεω,εμενα ηταν κ τα αρχισα περσυ το καλοκαιρι που ηταν 2,5χρ...αλλα δε χανεις τπτ να δοκιμασεις,εστω κ το ενα να στα κοψει γλυτωνεις παμπερς....περπατανε?το ξερω οτι βολευουν τα καροτσια,απο την ανοιξη ομως κοφτο σιγα σιγα αν περπατανε,θα ειναι βεβαια λιγο δυσκολο,αλλα αν περπατανε ειναι πιο ευκολα,τωρα βαζεις βγαζεις καροτσια,ειναι παιδεμα....τωρα για τις μεγαλες αποστασεις ειναι καπως,οχι παντα βεβαια....κοιτα εγω τους εδινα παιχνιδακια στο αμαξι,να απασχολουνται,κανα μπισκοτακι....

ωραια! ευχαριστω!

θα το δοκιμάσω λοιπον, ισως και αυτη την εβδομαδα, που θα ειμαστε σε αδεια. Τα παιδια περπατανε, η μικρη απο 10 μηνων τα αγορια απο το καλοκαιρι, τρεχουν ολοι, χαμος, τα ξερεις :P.

Θα δοκιμασω και τις πανες-βρακακια κιολας, ισως την βολεψει καλυτερα. αλλωστε, το θελει η κορη μου μονη της να ντυνεται να γδυνεται οποτε, την βλεπω να το διασκεδαζει... για να δουμεε............

ευχαριστω για τις συμβουλες!

Οτι αλλο ειναι, οτι θυμηθειτε πειτε μου.

ευχαριστω

ααα και κατι ακομα! ΒΑΣΙΚΟ! πως θα ξεκινησω ρε παιδιααααα!!?!?!?!??

xx

SM

κοριτσια καλημερα ! ενα μικρο κολπάκι που ειχα κανει εγω ήταν καθε φορα

που εβρεχαν το βρακακι τους ... να τα βαζω να τα πλενουν σε μια μικρη

λεκανιτσα...ενα ευχαριστω παιχνιδι αλλα τα εκανε πιο υπευθηνα

σε εμενα επιασε.. καιρος να το δοκιμασετε και εσεις !

Πολυ καλη ιδεα europa! Θα το δοκιμασω στην μικρή. Ποσο ειναι τα παιδακια σου?

xx

SM

ααα και κατι ακομα! ΒΑΣΙΚΟ! πως θα ξεκινησω ρε παιδιααααα!!?!?!?!??

χαχαχα!!!!!!βασικα με ψυχραιμιαααααα κ ολα θα γινουν,ειπαμε θελει λιγο κοπο κ χρονο παραπανω,αλλα θα γινει,αυτο ειναι το μονο σιγουρο,ετσι πελαγωμενη ημουν κ γω,αλλα τωρα ολα καλα,πανε μονοι τους,τα κατεβαζουν,κ μου λενε να τα πεταξουν κιολας!

• 3 months later...

μανουλες γεια σας!

τα διδυμακια μου(ενα και ενα) ειναι τωρα 30 μηνων.απο περυσι το καλοκαιρι εκανα μια προσπαθεια για να κοψουμε πανες αλλα τζιφος..δεν μιλουσαν κιολας και τα εκαναν συνεχεια πανω τους..τωρα λεω πρωτα ο Θεος μετα το Πασχα που θα ξεστρωσω τα χαλια να ξεκινησουμε..και εχω τοσες πολλες αποριες!!!θελω την γνωμη σας...

Τι λετε λοιπον, να τα ξεκινησω ενα-ενα?Πχ να κανω πρωτα την κορη που σαν κοριτσι εχει περισσοτερες πιθανοτητες να τα καταφερει(στατιστικα μιλωντας παντα) ή να τα κανω και τα δυο μαζι?Βασικα με βοηθα πολυ η μαμα μου η οποια ειναι αρκετες ωρες στο σπιτι, να της πω λετε να αναλαβει ενα εκεινη και ενα εγω?Γιογιο εχουμε αγορασει καθως και εσωρουχακια..εχω και αυτοκολλητα, λετε να παρουμε κανενα τετραδιακι για να τα κολλαμε καθε φορα που κανουν στο γιογιο???

ετσι ειχα απελπιστει και με την πιπιλα και τελικα την εκοψαν πολυ ευκολα!

θα περιμενω αποψεις!

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

• 2 weeks later...

μετα το πααχα ειναι μια χαρα,κ τα παιδακια σου πια σε ηλικια να τα κοψουν...αφου εχεις κ βοηθεια μια χαρα,ενα εσυ ενα η μαμα σου....παρε κ αυτοκολλητακια να του δινεις μολις τα κανουν στο γιογιο,να τα κολλας στο χερακι να τα βλεπουν,να χαιρονται...βγαλε τελειως τις πανες,με ενα σκετο βρακακι,κ να το βαζεις συνεχεια,ανα μισαωρο,στο γιογιο κ να τα αφηνεις λιγο να καθονται,μετα αντε παλι,συνεχεια αυτο θα κανεις