Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Λοιπόν, έχω το εξής πρόβλημα...

Η μικρή μου θα γίνει τον Ιούνιο 3 χρονών.

Από σχεδόν 1 χρονών κάνει τα κακά της στο γιογιό. Ακόμη κι όταν έχει διάροιες κ.τ.λ. ζητάει και την βάζουμε στο γιογιό (πράγμα που σημαίνει ότι το ελέγχει). Τα τσίσα της όμως με τίποτα δεν ζητάει να τα κάνει στο γιογιό ή στην τουαλέτα (έχουμε ειδικό καθισματάκι). Αν την ώρα που την αλλάζω, τη βάλω στο γιογιό και τύχει, τα κάνει αλλιώς μόνη της δεν ζητάει. Δεν θα έπρεπε να έχει αρχίσει να το ελέγχει κι αυτό;;;

Βέβαια διατηρώ και τις επιφυλάξεις μου ότι ίσως έχει βολευτεί γιατί:

- Όταν την ρωτάμε πού θα πρέπει να κάνει τα τσίσα της, μας λέει "στο βρακί".

- Όταν ήμασταν στο νοσοκομείο και χριάστηκε να της βάλουν ουροσυλλέκτη, τα κράτησε για πάνω από 3 ώρες και στο τέλος δήλωσε ότι "τώρα θα κατουρήσω" και όντως το έκανε εκείνη την ώρα.

Εκτός όμως από αυτό, έχω ακούσει ότι τα τσίσα θα έπρεπε να λιγοστέψουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εμείς αντί γι' αυτό, έχει τώρα λίγο καιρό που το πρωί ξυπνάμε κυριολεκτικά στάζοντας. Όλα είναι μούσκεμα: μπυτζάμες, σεντόνια... Και φανταστήτε ότι της φοράω τα πιο στεγανά βρακάκια που έχω βρει (αυτά του LIDL). Βέβαια τον τελευταίο καιρό έχουμε και ένα "κόλλημα με το νερό" : Ξυπνάει το βράδυ και ζητάει νερό (και πίνει όσο έχει μέσα το μπιμπερό - είτε αυτό είναι 20γρ. είτε 300).

Είναι φυσιολογικά τα παραπάνω??? Έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο??

Όλη αυτή η ιστορία έχει καταντήσει κουραστική... συν ότι φοβάμαι μην κρυώσει έτσι βρεγμένη που είναι. ΄

Από τη μία δεν θέλω να την πιέσω για να βγάλουμε τις πάνες, από την άλλη "πόσο πια";;; Κοντέυουμε 3 χρονών και σε όλα τα άλλα θέματα είναι έτη φωτός πιο μπροστά από τα παιδιά της ηλικίας της...

Να ανησυχώ ότι είναι κάτι παθολογικό ;;;;

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια...

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

θα έλεγα να ρωτήσεις τον παιδιατρο για την δίψα το βράδυ.

Τα περισσότερα παιδιά πίνουν κάτι όταν ξυπνούν τα βράδια, απο ότι ξέρω, αλλά δεν γνωρίζω για ποσότητες...

Έχεις παρατηρησει εάν κάνει τα τσισάκια της το βράδυ αφ ότου έχει πιεί το νερό που λές? Την ώρα του ύπνου είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα απο ότι την ημέρα - δηλ την ημέρα είναι πολύ πιό εύκολο για τα παιδιά να τα κρατήσουν.

Υπάρχουν κάποια παιδιά που μέχρι και 5- 6 ετών ακόμα δεν έχουν καταφέρει το να κρατούν τα τσίσα το βράδυ κάτι που είναι και θέμα όχι παθολογικό αλλά αν θυμάμαι προδιάθεσης? Δεν υποδηλώνει κάτι και δεν είναι αποτέλεσμα ψυχολογικού θέματος - κάπου το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ στο φόρουμ.

Δοκίμασε το εξής - να της δίνεις το πρωί πολύ νερό να πιεί και να μήν της δίνεις πολλά μετά τις 6....

Μην την πιέζεις για το ότι τα κάνει πάνω της ρώτα την όμως γιατί θέλει να τα κάνει στο βρακάκι της τα τσίσα της αν δεν απαντάει ή θέλει να το αποφύγει, άσε την.

Δεν είναι θέμα ότι πρέπει να το κάνει, είναι θέμα επιλογής και ανεξαρτητοποίησής της - απο το πότε θα την αλλάξεις - οπότε θα το κάνει αυτό όταν είναι έτοιμη.

Δεν είναι πρόβλημα πραγματικό, θα δείς ότι θά έρθει η στιγμή.

Απενοχοποιήσου, δεν έχει νόημα για αυτό να ανησυχείς.

Πάντως αν δίνεις και πίνει πολλά υγρά μετά τις 5 το απόγευμα και το βράδυ, τότε είναι και λογικό να μήν μπορεί να τα κρατήσει όλο το βράδυ.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρία σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Να διευκρινήσω ότι αυτό με το πολύ νερό το βράδυ, άρχισε μετά τις περιπέτειες που είχαμε με τις πνευμονίες και τα νοσοκομεία. Πιστεύω ότι θέλει να με φωνάζει και να με βλέπει και προβάλλει το ότι διψάει σαν δικαιολογία.

Επίσης, δεν έχει αλλάξει κάτι στην ρουτίνα μας σε σχέση με παλιότερα. Πάντα έπινε (και τώρα) γύρω στα 300γρ γάλα πριν κοιμηθεί. Παλιά έπινε μάλιστα και περισσότερο, αλλά δεν είχαμε "διαρροές" στον ύπνο.

Τώρα ανησυχώ περισσότερο γιατί βρέχεται και είναι μουσκεμα και φοβάμαι μην κρυώσει ή μην πάθει τίποτα η μέση της...

Εντάξει, αφού δεν έχει κόψει τα τσίσα κατά τη διάρκεια της μέρας, δεν ελπίζω ότι θα κόψει τα βραδυνά. Αλλά 3 χρονών παιδί και να της αλλάζουμε παμπερς στις 3 η ώρα τη νύχτα γιατί έχει ξεχειλίσει (και καμιά φορά και μπυτζάμες και σεντόνια), είναι υπερβολικό...

Αυτό που θέλω να κάνω, είναι μόλις έχει αρκετή ζέστη, να πάμε μερικές μέρες στο χωριό (που είναι συνέχεια στην αυλή) και να την αφήσω με κανονικό βρακάκι... Εκεί πιστεύω ότι θα μάθει να πηγαίνει στο γιογιό (την ημέρα τουλάχιστον).

Το άλλο που σκέφτομαι είναι ότι, γύρω στα τέλη Ιουλίου θα έρθει και το καινούριο μας μωράκι... Αν δεν τα έχει κόψει μέχρι τότε... βλέπω να αργούμε πολύ ακόμα.

Όλα αυτά με πραξενεύουν γιατί είναι γενικά ένα πολύ ανεξάρτητο παιδί, με άποψη. Αλλά είναι και πολύ πεισματάρα, οπότε μπορεί να το κάνει κι από αντίδραση...

Ευχαριστώ πάντως...

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Sofaki καλημέρα,

Μας καλομαθαίνουν τα ζουζούνια μας και ώρες ώρες νόμίζουμε ότι 3 χρονών είναι μεγάλα παιδιά!!

Το καλοκαίρι όπως λές θα τα καταφέρετε. Δεν χρειάζεται να πάτε στο χωριό και στο σπίτι σας μπορείτε να δοκιμάσετε!! Εμείς όπως έχω ξαναπεί απαλλαχθήκαμε πολύ νωρίς.. από τον περασμενο Αύγουστο (μας είχε δώσει δείγματα με τα κακά κλπ), δεν του φοραγα το Pumpers και για καμμια 20αρια μέρες τον ρώταγα συνεχεια (γλυκά και παιχνιδιάρικα) μεσα στη διάρκεια της ημέρας αν θέλει τσίσα γιατί στην αρχή μπορεί κάποιες φορες, ελάχιστες ομολογω, να ξεχνιόταν όταν έκανε κάποια δραστηριότητα που τον απορροφούσε, τα κακά τα λέγε. Του χα και ένα γκιογκιό στο σαλόνι και το καθισματάκι του στην τουαλέτα ώστε να μην αναγκάζεται να φεύγει από τον χώρο που π.χ. έπαιζε ή ήθελε να βρίσκεται.. Ολα θα πανε καλα αρκει να μην αγχωνεσαι εσυ καταρχην..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

αυτή τη φάση με το νερό την πέρασε και ο Ιωακείμ. Πριν κοιμηθεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας ξύπναγε και ζήταγε νερό. Βέβαια το πρωϊ η πάνα ήταν τίγκα... τώρα πιά δεν πίνει νερό καθόλου, αλλά η πάνα εξακολουθεί να είναι τίγκα!!

Οσο για το κόψιμο της πάνας...και εμένα όταν φοράει πάνα τα κάνει όλα εκεί, όταν όμως είναι γυμνός πηγαίνει στο γιογιό του, η τα λεει. Περιμένω να φτιάξει λίγο ο καιρός για να τον έχω ξεβράκωτο, μπας και κόψουμε την πάνα..

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ βρε κορίτσια για τη συμπαράσταση.

Σοφία, το σκέφτηκα κι εγω να την αφήσω χωρίς πάμπερς στο σπίτι, αλλά μια φορά που το έκανα (πριν αρκετούς μήνες) εκεί που έπαιζε κατούρησε πάνω στο χαλί !!!

Και μία ακόμη φορά που την είχα γυμνή για να την κάνω μπάνιο, πήγε στο σαλόνι, έκατσε στον καναπέ και κατούρησε πάνω στον καναπέ !!! Ευτυχώς τα καλύμματα από τα μαξιλάρια βγαίνουν !!!

Την πρώτη φορά μπορεί όντως να ξεχάστηκε... Αλλά η δεύτερη φορά μάλλον σημαίνει ότι δεν μπορεί να κρατηθεί ???

Τέλος πάντων... θα δείξει... μπορεί να κάνω άλλη μια προσπάθεια στο σπίτι...

Πάντως όσο για το νερό, χθες έκανα το εξής:

Σήκωσα το μπιμπερό της και όταν μου ζήτησε νερό (κλασσικά μόλις τη βάζω στο κρεβάτι και αφού έχει πιει έναν κουβά γάλα... που σημαίνει ότι δεν μπορεί να διψάει) της έβαλα πολύ λίγο στο ποτηράκι της. Της είπα όταν με ρώτησε για το μπιμπερό ότι πάλιωσε και το σήκωσα γιατί τώρα είναι μεγάλο κορίτσι!! Ήπιε λίγο και κοιμήθηκε... Και όλο το βράδυ δεν ξύπνησε καθόλου... Βέβαια μπορεί να είναι και τυχαίο... Θα δείξει...

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Sofaki,

Καταρχήν πρέπει να την εμπιστευτείς!! δεν το παίζω ειδική μην παρεξηγηθώ αλλά είναι σημαντικό νομίζω σε αυτό το μεγάλο βημα που κάνουν να νιώσουν οτι τα εμπιστευόμαστε ωστε να αποκτήσουν σιγουριά..

Οταν ημασταν στο σταδιο αυτό με το Δημήτρη όταν βγαίναμε έξω και δεν του φόραγα pumpers η μαμά μου ο αντρας μου, μου λέγανε και αμα σου κατουρηθεί και αμα το ένα και άμα το άλλο... και όταν τον πηγαινανε καπου του φοράγανε pumpers ώσπου έγινε ένα ξεκαθαρισμα :twisted: βγηκε μια ΣΟΦΙΑΚΗ ΟΔΗΓΙΑ (όπως λέμε κοινοτική :P ) που έλεγε ότι όποιος θέλει να πάρει τον Δημήτρη οπουδήποτε θα τον παίρνει χωρίςς pumpers αλλιώς να μην τον παίρνει καθόλου δεν θα τον μπερδεύουμε απο δική μας ανασφάλεια!! και να βραχει μια φορα δεν τρεχει τίποτα!!! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΑΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΞΩ.

Οι θησαυροί μου:

Μπράβο βρε Σοφία, πολύ χαίρομαι...

Ίσως φταίω εγώ και της μεταδίδω την ανυπομονησία μου (όχι άγχος τόσο πολύ). Επίσης η αλήθεια είναι ότι δεν την πολυεμπιστεύομαι και το καταλαβαίνει φυσικά.

Εσύ πως κατάλαβες ότι ήταν έτοιμος να σταματήσει τα παμπερς ;;;

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

1.

Αλλά 3 χρονών παιδί και να της αλλάζουμε παμπερς στις 3 η ώρα τη νύχτα γιατί έχει ξεχειλίσει (και καμιά φορά και μπυτζάμες και σεντόνια), είναι υπερβολικό...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ :)

2.

Το άλλο που σκέφτομαι είναι ότι, γύρω στα τέλη Ιουλίου θα έρθει και το καινούριο μας μωράκι...

Μήπως εκεί είναι και η απάντηση ....... ΄? :):)

δεν είναι υπερβολικό για την ηλικία της... οπότε μήν πιέζεσαι ότι πρέπει να τα καταφέρετε...

για το κρύωμα που λές λόγω του ότι είναι βρεγμένη.. αν βάλεις ειδικά στρωματάκια πετσέτες απο κάτω έτσι ώστε να αποροφούν τα υγρά?

διασφάλισε ότι δεν έχει ρεύμα στο δωμάτιο απο κάποιο παράθυρο και ότι έχει καλή θερμοκρασία..

για το αδερφάκι της, τα έχετε συζητήσει ? να ξέρεις αυτό (το άγχος που έχει το πρωτότοκο παιδί) καθυστερεί πολύ την διαδικασία... και σίγουρα είναι και η αιτία για το αν είναι κατά τα άλλα ώριμη, δεν θέλει να ακολουθήσει σε αυτό.

προετοιμάσου απο τώρα για να είσαι χαλαρή σε αυτό... όσο πιό χαλαρή είσαι και δεν έχεις προσδοκίες τόσο και εκείνη θα χαλαρώσει και θα επιλέξει αυτό που την κάνει να αισθανεται καθαρή και στεγνή.

Αλλά μπορεί και να μήν το κάνει αυτό, επίτηδες, απο αντίδραση.. εκεί πρέπει να την αφήσεις να το εκφράσει, και να μήν της κάνει κριτική, να μήν το σχολιάζεις κάν. Όπως ξαναέγραψαν πολλοί/ές κανείς δεν συνταξιοδοτήθηκε με πάνα! :)

R.I.P. Michael Jackson.

Καταρχήν από τα κακά. Με τα τσίσα το δουλέψαμε ευχαριστα χωρίς πίεση. Τον είχα χωρίς pumpers με τα ρουχα του κανονικά και κατα διαστήματα τον εβαζα στο γκιογκιο και γω κατω και παίζαμε ε! την πρωτη φορα που τα κανε εκει έγινε χαμός πανηγύρια κλπ!! Μετά τού λεγα όταν θελεις τσισα τι θα μου πεις?? αυτός έλεγε ''μαμα τσισα'' αλλες φορές το κανε άλλες όχι, το πρώτο 20ήμερο περίπου ήμασταν σε ετοιμότητα και συνεχως είχαμε το μυαλο μας εκεί, δηλαδη μήπως θες να κάτσεις στο γκιογκιο να κάνουμε τσισα ή η μαμα θελει τσίσα μήπως θες και εσυ... Οταν εβρεχε κατω του λεγα χαμογελώντας πω πω είχαμε ατύχημα μας ξέφυγαν την επομενη φορα δεν θα τα αφήσουμε να μας ξεφύγουν θα τα κάνουμε στο γκιογκιό...

Οι θησαυροί μου:

Διαφημίσεις

Σοφία, λέω σιγά σιγά να το προσπαθήσω κι εγώ.. Το παράξενο είναι, όπως είπα και παραπάνω ότι τα κακά τα κόψαμε σχεδόν στο χρόνο και από τότε δεν έχει ξανακάνει πάνω της, και μάλιστα χωρίς καμία προσπάθεια δικιά μας !!!!

Μαρία, όσον αφορά το καινούριο μωράκι, την έχουμε προετοιμάσει.. Συζητάμε γι' αυτό μαζί της, της λέμε ότι θα είναι η μεγάλη αδελφούλα κι ότι εκείνο θα είναι πολύ μικρό και θα πρέπει να το προσέχουμε ΜΑΖΙ... Λέει ότι θα το ταίζει, θα το αλλάζει πάμπερς, θα το προσέχει μην βάλει μικρά παιχνιδάκια στο στόμα του... Έρχεται και χαιδεύει την κοιλιά μου και την φιλάει... Τραγουδάει στο νινάκι... Και της λέμε ότι το νινάκι ανυπομονεί να βγει για να την γνωρίσει. Επίσης βλέπουμε σε DVD εκείνην όταν ήταν μωράκι... Φαίνεται να τα έχει πάρει θετικά όλα αυτά μέχρι τώρα. Αν και δεν νομίζω ότι μπορεί να συνειδητοποιήσει τις πραγματικές αλλαγές που θα γίνουν όταν πραγματικά έρθει το νινάκι...

Βέβαια από τότε που έμεινα έγκυος και άρχισε να παίζει η λέξη νινάκι, έχει αρχίσει και η Μαρία να λέει μερικές φορές (όποτε την συμφέρει) "είμαι νινάκι και πρέπει να με ταίσεις" και τέτοια... Αλλά τα λέει παίζοντας... Σαν παιχνίδι ρόλων όπου εκείνη είναι το νινάκι κι εγώ η μαμά...

Πάντως θα προσπαθήσω να της δείξω περισσότερη εμπιστοσύνη και να την αφήσω έτσι πειραματικά χωρίς πάμπερς μέσα στο σπίτι για να δω τί θα κάνει...

Και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές και την πολύτιμη βοήθεια

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Η μικρή πιστεύω πως ελέγχει τους σφυκτηρες της αλλά από αντιδραση΄τα κάνει αυτά. Πάντως αν είναι να βγάλετε την πάνα να το κάνετε τώρα πριν έρθει το καινούριο μωρό γιατί τότε σίγουρα θα ξεκινήσει να κάνει ακόμη και τα κακά επάνω της. Στα λέω γιατί τα ίδια πέρασα και εγώ πέρισυ με την δικιά μου. Πάντως τα ατυχήματα δεν θα τα αποφύγεις. Μην περιμένεις να βγάλει την πάνα και να λέει τα πάντα.

Εμεις καθαρίσαμε από 1 1/2 χρονών αλλά εγώ αποφασισμένη της έβγαλα την πάνα όταν προσπαθουσα να της παρω ούρα και την είδα να κρατιέται. Τοτε ήμουν πια σιγουρη ότι ελεγχει την κατάσταση.

Αγοράσαμε καινουρια βρακάκια με διάφορα σχέδια επάνω και αλλάζαμε συχνά. Το ειδαμε σαν παιχνίδι. Την έβαζα στο γιογιό ανα 45 λεπτά είτε έκανε είτε όχι και καθόμουν και εγώ στην λεκάνη και της έλεγα ¨"για να δουμε ποια θα κάνει πρώτη? Κάτι ακούω......ένα ποταμάκι!!!!" Και μετα πάντα μπράβο κτλ!

Είναι δύσκολη φάση και θέλει τρομερή υπομονή.

Αν υπάρξει κάποιο ατυχημα μην την μαλώσεις απλά πες της ότι αυτό δεν ειναι σωστό που κάνει πχ πάνω στον καναπέ και μαζέψτε μαζί το ριχτάρι και βάλτε το για πλύσιμο ΜΑΖΙ και πες της τωρα εκανες ζημια και πρεπει να τη διορθωσουμε ενω αν πηγαινες στο γιογιο θα παιζαμε κτλ.

Νερό πολύ το πρωι και λιγότερο απο της 6 και μετά. Δεν ειμαι της αποψης να την σηκωνεις το βραδυ ή να την αλλαζεις αλλά βεβαια αν γινεται μουσκεμα ειναι αναγκαιο κακό. Φροντισε να επισκεπτεται την τουαλετα πριν τον υπνο. Πάτε στο γιογιο και μετά πχ πλυνετε τα δόντια με καινουρια οδοντοβουρτσα! :wink:

g07Lp2.png

Μπράβο που κάνεις αυτή την προετοιμασία.

Απλώς παρ΄όλη την προετοιμασία είναι πολύ λογικό και αναμενόμενο να έχει αυτή την αντίδραση που λές "είμαι νινάκι" κτλ. συνεπάγεται και το να θέλει να την αλλάζεις όπως ένα νινάκι :)

οπότε ακόμα και αν δεν πετύχει τώρα ότι προσπαθήσεις, έχε στο μυαλό σου ότι δεν είναι ότι δεν μπορεί ακόμα, αλλά ότι οφείλεται σε αυτή την επερχόμενη αλλαγή. και για αυτό, αν σου πεί κάποιος οτιδήποτε " ακόμα δεν ταχει καταφέρει" να τους λές και εσύ

"θέλει να είναι και εκείνη μωράκι επειδή ξέρει ότι ερχεται το αδερφάκι της και αυτό θεωρείται πολύ φυσιολογικό, και δεν υπάρχει λόγος άγχους για αυτή της την αντίδραση".

Επίσης το ότι έχει αυτή την αντίδραση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να της πείς περισσότερα πράγματα για το μωράκι.

Ίσως μάλιστα θα πρεπει να το "ξεχάσετε" το θέμα για λίγο καιρό, όσο τελος πάντων κάνεις αυτή την προσπάθεια.

Όταν ρωτάει για το αδερφάκι της τότε να της μιλάς για αυτό, - αν δεν ρωτάει τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνετε πολύ συχνά συζητήσεις για το μωρό που έχεις στην κοιλίτσα σου.

R.I.P. Michael Jackson.

Αχ Λίτσα, όλα αυτά που λες τα έχω κάνει.

Καταρχήν την βάζω στο γιογιό ή στην τουαλέτα κάθε φορά που την αλλάζω (δλδ 4-5 φορές τη μέρα). Επίσης στάνταρ τη βάζω πριν κοιμηθεί και τις περισσότρες φορές κάνει... Συν όταν ζητήσει η ίδια για να κάνει τα κακά της. Κι εγώ πιστεύω ότι μπορεί να τα κρατήσει μετά από το περιστατικό στο νοσοκομείο με τον ουροσυλλέκτη. Απλά ή έχει βολευτεί ή το κάνει από αντίδραση.

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σχετικά με το είμαι νινάκι να προσθέσω το εξής και εμένα ο Δημήτρης που δεν είμαι έγκυος αν του πω είσαι μεγάλος ξερετε τι θα μου πει όχι είμαι μικρός και ενίοτε σπάνια μπορεί να μου πει και μωρό..!!! Το θεωρώ πολύ λογικό και αν θέλετε και δείγμα ευφυίας (μήπως είμαι τελείως ψώνιο?? :oops: ) γιατί νιώθει την πραγματική του ηλικία, ανεξάρτητος μεν αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας... :wink:

Οι θησαυροί μου:

Διαφημίσεις

Μαρία, για το τί θα πει ο κόσμος που η Μαρία δεν έχει βγάλει τα πάμπερς, ειλικρινά δεν με απασχολεί καθόλου (όπως γενικά και για οτιδήποτε άλλο) και φροντίζω να απαντάω καταλλήλως όπου και αν χρειαστεί. Βέβαια τις περισσότερες φορές απαντάει μόνη της και τους αποστομώνει όλους (είναι παιδί με άποψη είπαμε.. και την μαθαίνω να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της).

Επίσης για το νινάκι έχει κανα-δυο μήνες που αρχίσαμε την κουβέντα, γιατί μέχρι τώρα είχα ένα ψιλοάγχος (επειδή στην προηγούμενη εγκυμοσύνη μου το έχασα στον 5ο) και δεν ήθελα πάλι να της πω ότι θα κάνουμε νινάκι και να περιμένει η καημένη και να μην γίνει τίποτα. (Την προηγούμενη φορά μόλις έμαθα ότι το έχασα και γύρισα σπίτι, η Μαρία, θαρρείς και ήταν μέσα στο μυαλό μου, με ρώτησε "Το νινάκι μας πού είναι??" - και ήταν μόλις 2 χρονών).

Σοφία έχεις δίκιο... κι εμείς όταν της λέμε "είσαι μεγάλη" λεέι "είμαι μικρή" και το αντίστροφο. Τώρα τελευταία βέβαια έχει ανακαλύψει και το άλλο : "είμαι μεγάλη αλλά είμαι και λίγο μικρή" Γιατί καταλαβαίνει ότι θα είναι μεγαλύτερη από το νινάκι αλλά βλέπει ότι είναι και μικρότερη από εμάς. Καλό εεεε!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Τοτε απλα αδιαφορησε....

Ξέρω ότι ειναι δύσκολο αλλά εμένα η μικρή ενώ ειχα βγάλει πάνα και μετά ήρθε το μωρό στο σπίτι ξεκίνησε να τα κάνει ολα πάνω της!

Ημουν χάλια είχαν σπασει τα νευρα μου. Την μια την μάλωσα (και το μετάνιωσα... :cry: ), την δευτερη την πήρα με το καλό , πάλι τίποτα :x και μετά αφού δεν άντεχα ξανά τα ίδια της βγάζω την πάνα και την άφήνω με το βρακάκι. Μόλις βράχηκε και μου΄λεει μαμά εγινα χάλια της λεω έτσι να μεινεις και συνεχίζω να κάνω την δουλειά μου Αυτη τριγυρνουσε για λιγο απο πισω μου και έλεγε ειμαι χαλια δες δες. Δεν πειραζει της λεω ετσι να εισαι. Μετά απο πεντε λεπτα την επλυνα και την άλλαξα κανονικά. Στην διαρκεια της μερας δεν το ξαναέκανε. Την επομενη πάλι τα έκανε λες και τεσταρε τα νευρα μου, εγω παλι "αδιαφορησα" και μετά τέλος.!

Δεν το συζητήσαμε , το θεωρήσαμε δεδομένο ότι θα φοράει βρακάκι και θα πηγαίνει στο γιογιο!!!!

Τα νευρα ομως κρόσια είχαν γίνει αλλά επειδη η δικια μου εχει και προβλημα παλλινδρομησης ουρων δεν ηθελα να φοραει πανα για λόγους ουρολοιμωξης κτλ.

Το βραδινο το βγάλαμε πάλι έτσι ξαφνικά ένα βράδυ δεν της φορεσα και τέλος. Αφου έβλεπα οτι δεν το λέρωνε για αρκετο καιρό. Αλλά για να φτασετε εκει εχετε καιρό ακόμη! Βρες το κουμπί της. Εγώ τωρα που θυμαμαι της ειχα δώσει πάνες και έβαζε στην κουκλα της αυτή όπως εγώ στο μωρό και ήταν και αυτη μικρή μαμά και με ρωτουσε μαμά τι βρακάκι φοράς εσύ? Εγω έχω πχ barbie , τουιτι κτλ εσύ? Και βλέπαμε τα βρακάκια μας. Ασε μια τρέλλα! Να δω τώρα τι θα κάνω με τον γιο μου που ως αγορι τα κάνει όλα πιο αργα :oops:

g07Lp2.png

XAXA :D τέλειο :)

θα συμφωνήσω με την Λίτσα,.. είδες Λίτσα, χωρίς να κάνεις τίποτα :) απλώς φυσικά να δαγκώνεις τα δόντια σου ε? :) Πω Πω.... γιόγκα και αυτοσυγκέντρωση :lol: ! αλλά με το επιθυμητό αποτέλεσμα!

το να λένε είμαι "νινάκι" είναι γενικά ένας τρόπος για να πάρουν παραπάνω προσοχή, :)

ναι, δεν το κάνουν μόνο παιδιά που η μαμά τους είναι έγκυος, αλλά όλα τα παιδιά, ειδικά όταν νιώθουν ότι κάτι που τους ζητείται έχει σχέση με το ότι μεγάλωσαν και πχ πρέπει να κάνουν κάτι χωρίς την βοήθεια της μαμάς - κάτι που δεν αρέσει σε κανένα αρχικά!! :lol:

αλλά ειδικά όταν η μαμά είναι έγκυος ή υπάρχει μικρό μωρό τότε αυτό είναι ακόμα πιό δεδομένο και συχνό! :)

R.I.P. Michael Jackson.

Μια παρατήρηση: Με τα πάμπερ του Lidl εμένα βρεχόταν από μωρό και ακόμα όταν του τα παίρνω δε τολμάω να του τα βάλω βράδυ γιατί έχουμε και μεις "πλυμήρες"! Χωρίς να το πάρεις σαν διαφήμιση..εμάς τα μόνα που "αντέχουν" το βράδυ είναι τα Active fit pumpers... Και όσο για το νερό το βράδυ πραγματικά πρέπει να το μειώσεις...και σιγά σιγά όλα θα γίνουν!!

5Aqjp3.png

Rosalita, εγώ μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα στα βρακάκια του LIDL. Τα συμβατικά πάμπερς του LIDL δεν είναι τόσο στεγανά και της τα φοράω την ημέρα μόνο. Πάντως είναι αρκετά μεγάλη τώρα και είναι και 16 κιλά και ψηλή οπότε υπάρχει και ένας σχετικός περιορισμός στο τί μπορώ να της βάλω... Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές. Επίσης έχω την εντύπωση ότι όλα τα τα υπόλοιπα δεν είναι τόσο αποροφητικά γιατί πλέον απευθύνονται υποτίθεται σε μεγαλύτερα παιδιά τα οποία έχουν αρχίσει να ελλατώνουν τα τσίσα...

Πάντως της πήρα τώρα τελευταία μέχρι και αυτά τα πάμπερς που διαφημίζει με τα οποία τα παιδιά αισθάνονται την υγρασία (είναι εκπαιδευτικά υποτίθεται για να μάθει τό παιδί να πηγαίνει στην τουαλέτα και έχουν την Φραουλίτσα σχέδιο) αλλά η δικιά μου εκεί... δεν πτοείται με τίποτα !!!!

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Τι να σου πω ,λοιπόν, υπομονή! Σιγά σιγά θα μάθει! Εγώ να φανταστείς κατουριόμουν πάνω μου τη νύχτα μέχρι σχεδόν το νηπιαγωγίο!!Και αν σου πω και τη μέθοδο με την οποία μου το κόψανε....δανείστηκε η μάνα μου ένα ειδικό μηχάνημα από γνωστή, το οποίο ήταν σεντονάκι που το έβαζες κάτω από τα σεντόνια σου. Όταν λοιπόν υπήρχε "διαροή" ήταν συνδεδεμένο με ένα κουτί το οποίο άρχιζε να σφυρίζει σαν συναγερμός!!!! Μιλάμε...ακόμα το θυμάμαι!!! Ήταν βέβαια και η τελευταία φορά που κατουρήθηκα...αλλά αφου δε βγήκα με ψυχολογικά τραύματα..πάλι καλά!!!! :!::!: Μες στη νύχτα να ακούς τέτοια φασαρία μες στο ύπνο...Για να καταλάβεις μέχρι που φτάνανε οι παλιότερες μητέρες.... Εσύ υπομονή και ολα θα στρώσουν! Και κάτι που δε σου είπα...όταν ήμουν στο νηπιαγωγίο, που είχα αυτό το προβλημά...μόλις είχε γεννηθεί ο μικρός μου αδερφός....

5Aqjp3.png

Rosalita όντως είναι τραγικό αυτό που περιγράφεις...

Έχω παντως ένα ευχάριστο να σας ανακοινώσω !!!!

Χθες το απόγευμα της έβγαλα το πάμπερς και την άφησα με κανονικό βρακάκι (αφού την ετοίμασα για μπάνιο και την είδα ότι κρατήθηκε για να πάει στην τουαλέτα οπότε πειστηκα ότι μπορεί να τα κρατήσει). Και της άρεσε πάρα πολύ η ιδέα να πηγαίνει μόνη της στο γιογιό, και μέχρι να κοιμηθεί το εφάρμοσε και όλα καλά.

Σήμερα έδωσα οδηγίες στη μαμά μου να κάνει το ίδιο, και απ' ότι μαθαίνω (γιατί εγώ είμαι στη δουλειά) όλα πάνε καλά !!!! Βέβαια πηγαίνει πολύ συχνά στο γιογιό αλλά δεν έχει συμβεί κανένα ατύχημα...

Η ερωτήσεις είναι η εξής :

1) Το μεσημέρι που θα κοιμηθεί για κανένα 2ωρο, μάλλον πρέπει να της φορέσουμε πάμπερς ???

2) Σήμερα έχουμε και οι δυό μας κούρεμα - που σημαίνει ότι θα βγούμε έξω- να της βγάλω το πάμπερς ή είναι πολύ νωρίς ακόμη να κυκλοφορούμε έξω χωρίς πάμπερς ???

Περιμένω τα φώτα σας

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Το μεσημέρι οπωσδήποτε να της βάλεις.

Για την έξοδο να την ρωτήσεις και ότι σου πει..

Υ.Γ. :!::D ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΠΡΑΒΟ

Οι θησαυροί μου:

Και εγώ ειμαι της άποψης να της βάλεις το μεσημέρι αλλά θα της πεις (γιατι μπορεί να αρνηθεί να το φορέσει) Αγαπη μου τώρα που θα κάνεις νάνι βάλε το pampers για να μην βρέξεις το ωραίο κρεββατάκι σου και μετά που θα κοιμηθείς? Και μόλις ξυπνήσεις θα το βγάλουμε!

Οσο για το κουρεμα είμαι της άποψης να μην της βάλεις αλλά πριν φύγετε απο το σπιτι θα την βάλεις οπωσδήποτε να ουρήσει (ακόμα και αν χρειαστεί να την περιμένεις κανένα μισάωρο) αν δεν θέλει θα της πεις κάνε λιγα τσισάκια για να πάνε να γίνουμε όμορφες να δες κάνω και εγώ και καθίστε μαζί. Βεβαια πάρε μαζί σου μια αλλαξια και μην της δώσεις πολλά νερά κτλ. Προσπάθησε να μην είστε πολύ έξω γιατί δεν θα δεχθει να κάνει "αλλου" τσισα από το γιαγιό της.

Καλό κουρεμα και καλή επιτυχία!

Α εκει που θα πας πες καλέ δειτε που μεγαλώσαμε και φοράμε ωραίο βρακάκι!Και όλοι θα λενε μπράβο κτλ αυτή θα χαιρεται ! Να δεις όλα καλά θα πάνε θέλει απλά να την ξεγελάσεις και να την χτυπήσεις στο φιλότιμο! :wink:

g07Lp2.png

Λοιπόν, για το μεσημέρι έδωσα ήδη οδηγία να της φορέσει η γιαγιά της πάμπερς. Για το απόγευμα, θα δείξει... Θα σας ενημερώσω αύριο...

Πάντως μόλις πληροφορήθηκα (ναι είμαι από τις σπαστικές μαμάδες που παίρνουν όλη την ώρα τηλέφωνο) ότι είχαμε ένα ατύχημα αλλά αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες μου. ΟΚ.

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)