Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ,,

Recommended Posts

Καλησπερα,

θα θελα να ρωτησω την Αγλαια το εξης

εχω εναν φιλο καθηγητη πανεπιστημιου στο Βιολογικο που εχει ειδικεφθει σε μελετες βρεφων ,,, κ μου εχει δωσει την πληροφορια οτι μεχρι 6 μηνεσ αποκλειστικος θηλασμος ειναι το τελειο , Απο κει κ περα μπορω να αρχισω τον απογαλακτισμο,

Το μωρο μου ειναι ηδη 5,5 μηνων κ το χω θηλασει αποκλειστικα,Πριν 3 μερες ξεκινησαμε φρουτοκρεμα μπανανα+μηλο για ενα γευμα κ κατοπιν γαλα,

Τι συνιστας << μεχρι ποτε αποκλειστικος θηλασμος;

εχω αρχισει καπως να καταπιεζομαι οσον αφορα τα βραδια που ξυπναει για να φαει καθε δυο ωρες ,,,, κ σκεφτομουνα μηπως αντικαταστησω τον βραδυνο θηλασμο με βιολογικο κατσικισιο γαλα,

Ευχαριστω

LIKA

line_line01_beg_girl01_time_1190952000_text_e8e7ebe1e6f9.gif

Διαφημίσεις

Για το πλήρες κείμενο και τις βιβλιογραφικές αναφορές:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Pediatricians and parents should be aware that exclusive breastfeeding is sufficient to support optimal growth and development for approximately the first 6 months of life and provides continuing protection against diarrhea and respiratory tract infection.30,34,128,178–184 Breastfeeding should be continued for at least the first year of life and beyond for as long as mutually desired by mother and child.185

Complementary foods rich in iron should be introduced gradually beginning around 6 months of age.186–187 Preterm and low birth weight infants and infants with hematologic disorders or infants who had inadequate iron stores at birth generally require iron supplementation before 6 months of age.148,188–192 Iron may be administered while continuing exclusive breastfeeding.

Unique needs or feeding behaviors of individual infants may indicate a need for introduction of complementary foods as early as 4 months of age, whereas other infants may not be ready to accept other foods until approximately 8 months of age.193

Introduction of complementary feedings before 6 months of age generally does not increase total caloric intake or rate of growth and only substitutes foods that lack the protective components of human milk.194

During the first 6 months of age, even in hot climates, water and juice are unnecessary for breastfed infants and may introduce contaminants or allergens.195

Increased duration of breastfeeding confers significant health and developmental benefits for the child and the mother, especially in delaying return of fertility (thereby promoting optimal intervals between births).196

There is no upper limit to the duration of breastfeeding and no evidence of psychologic or developmental harm from breastfeeding into the third year of life or longer.197

Infants weaned before 12 months of age should not receive cow's milk but should receive iron-fortified infant formula.198

Το μωρο μου ειναι ηδη 5,5 μηνων κ το χω θηλασει αποκλειστικα,Πριν 3 μερες ξεκινησαμε φρουτοκρεμα μπανανα+μηλο για ενα γευμα

lika να σου ζήσει και συγχαρητήρια που τα κατάφερες τόσο καλά!

Τι συνιστας << μεχρι ποτε αποκλειστικος θηλασμος;

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικάνικη Ακαδημίας Παιδιατρικής που έβαλα στο παραπάνω ποστ, ο αποκλειστικός θηλασμός συστήνεται για περίπου 6 μήνες, μετά γίνεται εισαγωγή στερεών τροφών πλούσιων σε σίδηρο. Το περίπου μπαίνει στη φράση γιατί πρέπει να λαμβάνονται υπόψην οι ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Μερικά παιδιά χρειάζονται τροφές πλούσες σε σίδηρο μετά τον 4ο μήνα ενώ άλλα τα πάνε πολύ καλά με 8 μήνες αποκλειστικού θηλασμού.

εχω αρχισει καπως να καταπιεζομαι οσον αφορα τα βραδια που ξυπναει για να φαει καθε δυο ωρες ,,,, κ σκεφτομουνα μηπως αντικαταστησω τον βραδυνο θηλασμο με βιολογικο κατσικισιο γαλα,

Το ξένο γάλα που θα διαλέξεις πρέπει να είναι εμπλουτισμένο με σίδηρο, πάλι σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες, έλεγξε αν το γάλα που αναφέρεις είναι εμπλουτισμένο με σίδηρο.

Ο όρος απογαλακτισμός, δεν χρησιμοποιείται κατά την εισαγωγή στερεών τροφών. Σύμφωνα με τις οδηγίες το Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής, η εισαγωγή στερεών τροφών δεν αντικαθιστούν γεύματα θηλασμού αλλά τα συμπληρώνουν (complementary foods).

O Π.Ο.Υ. συστήνει ανεμπόδιστο θηλασμό μέρα και νύχτα και για το 2ο εξάμηνο της ζωής του παιδιού.

Το μωρό μπορεί να εξακολουθήσει να ξυπνάει το ίδιο συχνά και με το κατσικίσιο γάλα.

Η αντικατάσαση των βραδυνών γευμάτων είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει δραστικη μείωση της συνολικής παραγωγής σε λίγα μόνο 24ωρο. Αν αυτό δεν σε πειράζει, μπορείς να το κάνεις.

Οι παραπάνω συστάσεις αφορούν την υγεια του παιδιού και είναι απλώς συστάσεις για την ιδεώδη ανάπτυξή του. Η απόφαση για τον τρόπο διατροφής του μωρού ανήκει αποκλειστικά στην μητέρα. :)

ωχ

δεν γραφει οτι ειναι εμπλουτισμενο με σιδηρο

πηρα ομως ρυζαλευρο βιολογικο που ειναι εμπλουτισμενο με σιδηρο,,,,

τα χω παρει κ τα κοιταω , ακομα δεν τα χρησιμοποιω.

σευχαριστω για την απαντηση σου ,,,,

LIKA

Λοιπον χαρη στην ιστοσελιδα σας θα συνεχισω να θηλαζω κ μετα τους εξι μηνες,,,, ευελπιστω για εναν χρονο,Ξεκινησα να πινω μαγια μπυρας κ τριγωνελλα ,,, οσον αφορα τις αντλησεις με θηλαστρο δυσκολευομαι στο να βρω χρονο αλλα απο την επομενη εβδομαδα που θα τελειωσω την μετακομιση θα εχω περισσοτερο χρονο να αφοσιωθω στην αυξηση του γαλακτος !! Για οποιαδηποτε απορια η και ψυχολογικη στηριξη θα ειμαι σε επικοινωνια,

LIKA

Διαφημίσεις

Ξεκινησα να πινω μαγια μπυρας κ τριγωνελλα ,,, οσον αφορα τις αντλησεις με θηλαστρο δυσκολευομαι στο να βρω χρονο αλλα απο την επομενη εβδομαδα που θα τελειωσω την μετακομιση θα εχω περισσοτερο χρονο να αφοσιωθω στην αυξηση του γαλακτος !!

lika, τί σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχεις αρκετό γάλα; Αν θέλεις γράψε πειρσσότερα για να καταλάβω τι χρειάζεσαι. Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι θήλαστρο, αντλήσεις ή κάποιο άλλο βοήθημα (εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι...).

1, το μωρο το βραδυ ξυπναει καθε μια ωρα για να φαει

2 αισθανομαι οτι τις περισσοτερες φορες η ροη δεν ειναι τοσο εντονη οσο παλιοτερα,Δηλαδη μπορω να κατσω κ 5 ωρες χωρις να θηλασω χωρις προβλημα.Οταν αντλησω μετα απο τις 5 ωρες η ποσοτητα ειναι 80μλ περιπου

3 Μου ρθε περιοδος εδω κ εναν μηνα περιπου

Ισωσ να τα εχω παραρμηνευσει ολα αυτα τα σημαδια αλλα πραγματικα αισθανομαι οτι χρειαζεται να καταβαλω προσπαθεια για να αυξησω την ποσοτητα του γαλακτος, Θα θελα να μπορω να αντλω 100 μλ καθε μερα ωστε να ταιζω το μωρο το βραδυ με μπιμπερο κ να μην ξυπναει = στην κυριολεξια- καθε μια ωρα γιατι η αυπνια εχει αρχισει να μεξασθενει σωματικα κ συναισθηματικα,

Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον,

LIKA

Λικα

Από ότι καταλαβαίνω το μωράκι σου θηλάζει πιο συχνά τη νύχτα από ότι την ημέρα... με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει και την παραγωγή στο γάλα σου... τι εννοώ: αν θήλαζε τη νύχτα τόσο αραιά όσο την ημέρα είναι πολύ πιθανό ο θηλασμός σας να έφτανε στο τέλος... :?

Μεγαλώνοντας το παιδάκι, συνήθως, παύει να είναι τόσο πολύ προσκολλημένο στο στήθος όσο τον πρώτο καιρό. Η γαλουχία έχει εδραιωθεί και το μωρο γρηγορότερα και με λιγότερη κούραση θηλάζει καλύτερα... Θεωρώ ότι ο λόγος που το στήθος σου δεν αντλεί τόσο πολύ όσο θα ήθελες μετά από 5 ώρες γιατί προφανώς έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του μωρού σου την ημέρα.. Αν το βάρος του είναι καλό και αναπτύσσεται κανονικά ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ! :wink:

Η περίοδος δεν παίζει ρόλο στο θηλασμό... σκέψου, υπάρχουν μητέρες που τους έρχεται η περίοδος στους 2 μήνες και συνεχίζουν και θηλάζουν κανονικά... ίσως και μόνο εκείνες τις μέρες βλέπεις μια μικρή διαφορά...

Νομίζω πως αξίζει τον κόπο να κάνεις λίγη υπομονή... Οι στέρεες τροφές ξεκινούν και ο θηλασμός (οποιαδήποτε ώρα της ημέρας) όσο το μωρό τις συνηθίζει γίνεται πολύ πιο εύκολος!

:wink:

το μωρο το βραδυ ξυπναει καθε μια ωρα για να φαει

Μήπως δεν τρώει αρκετά την ημέρα; Σε αυτή την ηλικία τα μωρά μπορεί να έχουν πολλά ενδιαφέροντα την ημέρα και να μην τρώνε όσο χρειάζονται, οπότε αναπληρώνουν τη νύχτα. Προσπάθησε να προσφέρεις πιο συχνά την ημέρα.

Αν το μωρό κάνει άλμα ανάπτυξης, τότε οι πολύ συχνοί θηλασμοί διαρκούν 3-4 ημέρες και μετά το μωρό επανέρχεται στο προηγούμενο πρόγραμμα. Οι πολύ συχνοί θηλασμοί αυξάνουν τη συνολική παραγωγή.

2 αισθανομαι οτι τις περισσοτερες φορες η ροη δεν ειναι τοσο εντονη οσο παλιοτερα,Δηλαδη μπορω να κατσω κ 5 ωρες χωρις να θηλασω χωρις προβλημα.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη ροή! Στην αρχή το στήθος παράγει γάλα σχεδόν συνεχώς, ανεξάρτητα από το αν το μωρό θηλάζει ή όχι. Αυτή την περίοδο είναι πολύ συχνό η μητέρα να νιώθει ότι το στήθος πρήζεται. Όσο εδραιώνεται η γαλουχία τόσο ο αποθηκευτικός ρόλος του στήθους μειώνεται. Το στήθος έχει μάθε να παράγει γάλα την ώρα του θηλασμού και δεν χρειάζεται να αποθηκεύει. :wink:

Παρερμηνεύεις την εδραίωση της γαλουχίας :wink:

Η ροή του γάλακτος έχει σχέση μόνο με το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος που το διεγείρει το μωρό στην αρχή του γεύματος!

Οταν αντλησω μετα απο τις 5 ωρες η ποσοτητα ειναι 80μλ περιπου

Ένα θήλαστρο μπορεί να σου δείξει μόνο πόσο γάλα μπορείς να αντλήσεις με το συγκεκριμένο θήλαστρο τη συγκεκριμένη στιγμή. Υπάρχουν αρκετές μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά τα μωρά τους (άρα παράγουν περίπου ένα λίτρο γάλα το 24ωρο) και δεν μπορούν να αντλήσουν καθόλου γάλα με κανένα θήλαστρο.

Κανένα θήλαστρο δεν μπορεί να σου δείξει πόσο γάλα μπορείς να παράγεις. Κι επειδή είμαι σίγουρη ότι το θήλαστρο που έχεις δεν είναι το νοσοκομειακό, άρα αυτό που έχεις δεν μπορεί να σου δείξει ούτε πόσο γάλα μπορείς να αντλήσεις! :wink:

Αν κάποιες μέρες υπάρχει μειωμένη παραγωγή το μωρό θηλάζει πιο συχνά και παίρνει όσο γάλα χρειάζεται! :wink:

Ισωσ να τα εχω παραρμηνευσει ολα αυτα τα σημαδια αλλα πραγματικα αισθανομαι οτι χρειαζεται να καταβαλω προσπαθεια για να αυξησω την ποσοτητα του γαλακτος,

Μετά από τόσο καιρό που θηλάζεις με επιτυχία, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να χαλαρώσεις! Το μωρό σου ξέρει τι να κάνει! :)

Θα θελα να μπορω να αντλω 100 μλ καθε μερα

Ποιο θήλαστρο χρησιμοποιείς;

ωστε να ταιζω το μωρο το βραδυ με μπιμπερο κ να μην ξυπναει = στην κυριολεξια- καθε μια ωρα

Έχω δώσει 60 λίτρα μητρικό γάλα με το μπουκάλι στο μωρό μου ενώ θήλαζα, κανένα μπουκάλι δεν το βοήθησε να κοιμηθεί περισσότερο...

Μακάρι να του δώσεις 100ml και να κοιμηθεί αλλά δεν το είδα να συμβαίνει ποτέ! τι σε κάνει να πιστεύεις ότι του λείπουν 100 ml και γι αυτό δεν κοιμάται; Με αυτή τη λογική θα το βοηθούσαν και οι στερεές τροφές, όμως συνήθως τα μωρά όταν ξεκινούν στερεές τροφές δεν αλλάζουν τις συνήθειες στον ύπνο τους...

γιατι η αυπνια εχει αρχισει να μεξασθενει σωματικα κ συναισθηματικα,

η αϋπνία είναι εξουθενωτική είτε θηλάζεις είτε όχι... :?

Όταν θηλάζεις μπορείς να κοιμάσαι την ώρα που θηλάζεις, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκουράζεσαι. Αν δεν το κάνεις ήδη, είναι καιρός ίσως να το σκεφτείς για να ξεκουραστείς. :)

Απολυτως κατανοητη η μη συσχετιση τησ αυπνιας με τον θηλασμο.

Οσον αφορα το θηλαστρο που χρησιμοποιω ειναι μαρκας medela,,, Θελω να μπορω ναντλω γαλα ωστε ναφηνω το μωρο με τον αντρα μου 2 φορες την εβδομαδα προκειμενου να μπορω λιγο να παρακολουθω μαθηματα χορου που με ανανεωνουν,, κ τα οποια δυστυχως ειναι απογευματινες ωρες.

Ζηταω πολλα ;;;

Eυχαριστω για τις απαντησεις σας πραγματικα με καθησυχασατε γιατι ειχα αρχισει οντως να αγχωνομαι !!

LIKA

Διαφημίσεις

Οσον αφορα το θηλαστρο που χρησιμοποιω ειναι μαρκας medela,,,

Δεν με βοηθάς, η medela έχει δύο χειροκίνητα θήλαστρα και έξι ηλεκτρικά που κοστίζουν από 25 έως 1000 ευρώ...

Θελω να μπορω ναντλω γαλα ωστε ναφηνω το μωρο με τον αντρα μου 2 φορες την εβδομαδα προκειμενου να μπορω λιγο να παρακολουθω μαθηματα χορου που με ανανεωνουν,, κ τα οποια δυστυχως ειναι απογευματινες ωρες.

Ζηταω πολλα ;;;

Καθόλου πολλά! :) Μπορείς άνετα να το κάνεις. Από την άλλη θα σου συνιστούσα την ώρα που λείπεις να δίνεις στο μωρό ένα γεύμα στερεών τροφών για να μην μπαίνεις στη διαδικασία της άντλησης. Είναι πιο εύκολο για σένα και για το μωρό.

:wink:

1, το μωρο το βραδυ ξυπναει καθε μια ωρα για να φαει

2 αισθανομαι οτι τις περισσοτερες φορες η ροη δεν ειναι τοσο εντονη οσο παλιοτερα,Δηλαδη μπορω να κατσω κ 5 ωρες χωρις να θηλασω χωρις προβλημα.Οταν αντλησω μετα απο τις 5 ωρες η ποσοτητα ειναι 80μλ περιπου

Ισωσ να τα εχω παραρμηνευσει ολα αυτα τα σημαδια αλλα πραγματικα αισθανομαι οτι χρειαζεται να καταβαλω προσπαθεια για να αυξησω την ποσοτητα του γαλακτος, Θα θελα να μπορω να αντλω 100 μλ καθε μερα ωστε να ταιζω το μωρο το βραδυ με μπιμπερο κ να μην ξυπναει = στην κυριολεξια- καθε μια ωρα γιατι η αυπνια εχει αρχισει να μεξασθενει σωματικα κ συναισθηματικα,

Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον,

ΑΧ ΛΙΚΑ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΩ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ 100ml ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ -ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗΘΟΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ (4-5, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ).

ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΓΛΑΪΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ. Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 9μμ-6πμ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΑΛΑ ΣΕ ΜΩΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΤΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΓΑΛΑ. ΙΣΧΥΕΙ?

Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΥΣΤΙΚΟ, ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΟΥΣΕ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ....ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑΪΣΜΑ ΚΑΘΕ 3 ΩΡΕΣ.

ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΝΟΥ ΤΕΛΙΚΑ... ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ....

ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΝΕΡΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΗΠΙΕ ΤΟΣΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΦΑΓΗΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ " ΕΙΔΕς ΔΙΨΟΥΣΕΣ ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΕΙΝΟΥΣΕΣ!!!"

3OaPp3.png CNKep3.png

το μωρο αν το ταισεις καλα και απο τα δυο στηθη θα κοιμηθει και ολο το βραδι.

Εκτος αν δει ονειρο και ξυπνησει(μετα τον 3 μηνα) η κουκουλωθει με κουβερτα στο προσωπο και τρομαξει η αν εχει δοντακια.

Η δικια μου (7.5 μηνων) συνηθως κοιμαται σερι και αμα ξυπνησει τη βαζω στο στηθος και σε 5 ειναι ετοιμη...για το Μορφεα.

Ειναι λαθος να αφηνεις το παιδι να κλαιει...

Ο θηλασμος δεν ειναι μονο τροφη ειναι παρηγορια,ειναι στοργη,ειναι ασφαλεια ,ειναι ηρεμια.

φιλια

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ..

ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΓΛΑΪΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ. Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 9μμ-6πμ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΑΛΑ ΣΕ ΜΩΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΤΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΓΑΛΑ. ΙΣΧΥΕΙ?

Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής είναι ανεμπόδιστος θηλασμός μέρα και νύχτα για όλο τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού.

Οποιαδήποτε άλλη άποψη είναι αυθαίρετη και υπονομεύει σοβαρά το θηλασμό.

Το να αφήνουμε το μωρό να κλαίει είναι επίσης πολύ βάρβαρο με άγνωστες μακροπρόθεσμες συνέπειες...

Διαφημίσεις

το μωρο αν το ταισεις καλα και απο τα δυο στηθη θα κοιμηθει και ολο το βραδι.

Για τα περισσότερα μωρά είναι φυσιολογικό να ξυπνούν ακόμη και πολλές φορές το βράδυ. Είναι λίγα αυτά που δεν ξυπνούν.

Η δικια μου (7.5 μηνων) συνηθως κοιμαται σερι και αμα ξυπνησει τη βαζω στο στηθος και σε 5 ειναι ετοιμη...για το Μορφεα.

Είσαι τυχερή :) αλλά για τα περισσότερα μωρά δεν ιχύει αυτό το πολύ ευχάριστο πρόγραμμα σε αυτή την ηλικία.

Δεν ξερω αν ειναι μονο τυχη...

κοριτσια στο μωρο μου ενας λογος που γεννηθηκε ηρεμο πιστευω ειναι

1.το οτι της εβαζα απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου κλασσικη μουσικη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (μοτσαρτ) και συνεχιζω...

2.ημουν ηρεμη,τρεφομουνα σωστα χωρις υπερβολες,οχι καπνισμα και αλκοολ ,πολυ υπνο και της ΜΙΛΟΥΣΑ συνεχως.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙ...

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ..

Για εναν χρονο ανεμποδιστος βραδυνος θηλασμος ;;; ουαου,,,, κι ολα αυτα τα επιστημονικα βιβλια που λενε οτι το παιδι πρεπει να κοιμαται μετα τους εξι μηνες ολο το βραδυ;; Για να μαι ειλικρινης ειχα στο προγραμμα τον επομενο μηνα να σταματησω τα βραδυνα ξυπνηματα κ τα βραδυνα φαγητα με βαση ενα βιβλιο για τον υπνο το Κοιμησου παιδι μου,,,,

LIKA

κι ολα αυτα τα επιστημονικα βιβλια που λενε οτι το παιδι πρεπει να κοιμαται μετα τους εξι μηνες ολο το βραδυ;;

Όλα αυτά τα "επιστημονικά" βιβλία δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση! Επίσης γράφτηκαν με βάση το τι θα θέλαμε εμείς οι ενήλικες να συμβαίνει και όχι με βάση τις ανάγκες των μωρών! Για ψάξε να βρεις την τεκμηρίωση αυτού του "πρέπει"...

Οι ανθρωπολογικές μελέτες (οι δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά) δείχνουν ότι για τον άνθρωπο είναι φυσιολογικό να ξυπνάει τη νύχτα. Στις περιοχές όπου ο θηλασμός είναι συνήθεια το μωρό ή νήπιο κοιμάται μαζί με τη μαμά και κανείς δεν σχολιάζει το αν το μωρό ξυπνάει το βράδυ ή όχι.

Για να μαι ειλικρινης ειχα στο προγραμμα τον επομενο μηνα να σταματησω τα βραδυνα ξυπνηματα κ τα βραδυνα φαγητα με βαση ενα βιβλιο για τον υπνο το Κοιμησου παιδι μου,,,,

Με τις ευχές μου!

Το βιβλίο αυτό είναι επίσης ένα βιβλίο που βασίζεται σε μωρά που δεν θηλάζουν... Το βιβλίο θα μπορούσε άνετα να χαρακτηρισθεί εχθρικό στο θηλασμό...

Για πολλά από το μωρά που θηλάζουν, η παράλειψη των νυχτερινών γευμάτων μπορεί να σημαίνει σύντομα της παραγωγής όλου του 24ωρου. Για τις περισσότερες μητέρες φαίνεται ότι τα νυχτερινά γεύματα (όταν αυξάνονται τα επίπεδα προλακτίνης) είναι κρίσιμα για τη διατήρηση της γαλουχίας μακροπρόθεσμα. Τα μωρά φαίνεται να το ξέρουν αυτό και φροντίζουν να διατηρούν υψηλά την παραγωγή με τα νυχτερινά γεύματα! :wink:

να (ξανα)πώ τη δική μου εμπειρία,απο 50 ημερών η μικρή μου κοιμάται όλο το βράδυ,δηλ. κάνει 8 ώρες να θηλάσει,δεν έκανα τίποτα εγώ γι'αυτό,μάλιστα επειδή ανησυχούσα την έπαιρνα κοιμισμένη ή προσπαθούσα να την ξυπνήσω και την έβαζα στο στήθος κλπ.,αλλά ΔΕΝ ήθελε...απο τότε κοιμάται έτσι....

είμαστε φυσικά τρομερά ήρεμοι και ξεκούραστοι λόγω αυτού του γεγονότος,όμως δε μου το βγάζει κανείς απο το μυαλό οτι οφείλεται ΚΑΙ σε αυτό το οτι το βάρος της είναι "λίγο" (Αγλαία μή δέρνεις :lol: ξέρω πως κάθε φορά την υπερασπίζεσαι την κόρη μου :wink: )

Τη μέθοδο ύπνου την έχω εφαρμόσει όταν ο μικρός έκλεισε τον 6ο... όχι επειδή έπρεπε αλλά επειδή δε γινόταν διαφορετικά... όμως αν μέχρι τότε συνέχιζε να θηλάζει τη νύχτα δεν υπήρχε περίπτωση να του το στερήσω, το είχε κόψει όμως προ πολλού από μόνος του αυτό και έκανε την ημέρα μαραθώνιους θηλασμούς... :wink:

Από 50 ημερών ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ???? :shock:

Θα σε πάρουν στο κατόπι εδώ μέσα.... :lol::lol::lol:

Για εναν χρονο ανεμποδιστος βραδυνος θηλασμος ;;; ουαου,,,, κι ολα αυτα τα επιστημονικα βιβλια που λενε οτι το παιδι πρεπει να κοιμαται μετα τους εξι μηνες ολο το βραδυ;; Για να μαι ειλικρινης ειχα στο προγραμμα τον επομενο μηνα να σταματησω τα βραδυνα ξυπνηματα κ τα βραδυνα φαγητα με βαση ενα βιβλιο για τον υπνο το Κοιμησου παιδι μου,,,,

lika αν σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις το θηλασμό, μπορείς να διαβάσεις το "No cry sleep solution" που είναι πιο φιλικό προς τον θηλασμό!

Το "κοιμήσου παιδί μου" - άσχετα με την δική μου άποψη γι' αυτό - προσπάθησε να το εφαρμόσει μία φίλη μου, γιατί δεν άντεχε άλλο τα βρδυνά ξυπνήματα (όπως όλες μας) - και όταν το είπε στην παιδίτρό μας, της απάντησε ότι "μπορεί να το εφαρμόσει μόνο αν θέλει να σταματήσει το θηλασμό. Το συγκεκριμένο βιβλίο και ο θηλασμός, δεν συμβαδίζουν"

To "no cry sleep solution" το διαβάζω τώρα και μου φαίνεται πιο "ηπιο" σαν προσέγγιση.... :wink:

Η φίλη μας tasuki μας έδωσε και link που μπορείς να κατεβάσεις το εν λόγω βιβλίο σε pdf (ευχαριστούμε tasuki!):

http://rapidshare.com/files/37612570/The_No-Cry_Sleep_Solution.pdf

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...