Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τρώτε σωστά?

Recommended Posts

Έχω προβληματιστεί και νομίζω ότι είμαι η μόνη έγκυος που δεν τρώει σωστά.Γενικά δεν τρώω φρούτα( πρόβλημα στο έντερο),πίνω μόνο ένα ποτήρι γάλα την ημέρα και αυτό με hemo γιατί δεν μ'αρέσει το σκέτο και περίπου 4 φορές το μήνα τρώω έξω.. :oops: επίσης δεν έχει περάσει μέρα που να μην έχω φάει έστω και ένα μικρό γλυκάκι(έχω σταθεί τυχερή με ζάχαρο 70-75).το μόνο σωστό που νομίζω πως κάνω είναι που τρώω πολύ καλό μεσημεριανό και αρκετά λαχανικά.Εσείς γενικά κάνετε παρασπονδίες στο φαγητό?

DoUwp3.png

Διαφημίσεις

...βρε arma...μην ανησυχείς!!! Είμαι εγώ εδώ!!! Δεν πίνω καθόλου γάλα γιατί από μικρή με έπιανε μια αηδία με αυτό το άσπρο υγρό. Τρώω πολυ συχνά έξω (απλά ζω σε επαρχία και ξέρω που να πάω και τί να φάω), από φρούτα...άντε καμιά πορτοκαλάδα. Το μόνο καλό είναι ότι τα μεσημέρια τρώω στη μαμά μου και αναγκαστικά είναι υγειινό το φαγητό!!!!!!

Απλά έχω σίγουρα 1-2 φορές τη βδομάδα ψάρι, κανά όσπριο και τα πρωινά φρυγανιές σίκαλης με τσαγάκι μιας και ο καφές κόπηκε μαχαίρι!

Τώρα που ανοίγει ο καιρός νομίζω θα φτιάξουν τα πράγματα: κανά καρπουζάκι, πεπονάκι, βερυκοκάκι το τραβάει η ζέστη!!!!

Κι εγω μονο γαλα με nesquick, φρουτα μονο οταν μου καθαρισει καποιος... :oops::lol: , πολυ συχνα εξω και το χειροτερο τσακιζω οτιδειποτε εχει ζαχαρη και βρεθει μπροστα μου :oops::lol::?

[/url]

s-age.png

και η Μπουλιτα μου ηρθε στον κοσμο 09/07/2008

εγω εχω κοψει τελειως το εξω φαγητο.βασικα η γυναικολογος μου συνεστησε να μην τρωω για θεμα μικροβιων,τοξοπλασματος κτλ.ετσι το πρωινο ξεκιναει με γαλα+κακαο(καφε αηδιαζω προς το παρον),2 τοστ με τυρι milner,και κυριως γευμα με ψητα με μπολικες σαλατες,και φρουτα.πορτοκαλια πιο πολυ,και μπανανες.αντε κανενα λεμονατο κοτοπουλο η μοσχαρακι με πουρε.με το ψαρι ακομη δεν ειμαστε πολυ φιλοι

δεν λεω μου λειπει το σουβλακι,εχω να φαω σχεδον 2 μηνες,αλλα αν ειναι να κολησω κανενα μικροβιο απο την απλυσια(μπλιαχ)καλυτερα να φτιαξω σπιτι μονη μου. :D

Αχ κορίτσια πάλι καλά,γιατί πραγματικά ορισμένες φορές με κατατρώνε οι τύψεις... :cry: τουλάχιστον τώρα δεν νιώθω μόνη..χαχα!!!όντως το καλοκαιράκι το καρπουζάκι και τα βερυκοκάκια τα τρώω κι εγώ,αλλά νομίζω ότι θα έχω γεννήσει μέχρι να βγουν(πητ:24/5)...

DoUwp3.png

Διαφημίσεις

α,σουβλάκι τρώω μόνο από ένα συγκεκριμένο μαγαζί που είναι δοκιμασμένο αλλά σπάνια και πάλι και φυσικά ποτέ κοτόπουλο ειδικά γύρο,ούτε καν από αυτό γιατί ο άντρας μου έπαθε σαλμονέλα όταν εγώ ήμουν στον 4ο μήνα από γύρο κοτόπουλο και δεν μπορώ να σας περιγράψω τι τραβήξαμε...ήταν η μόνη φορά που εγώ δεν έφαγα και τουλάχιστον τη γλίτωσα...δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να προκύψει εάν πάθαινα σαλμονέλα...φτου φτου μακριά από μας!!

DoUwp3.png

Και γω το γάλα το έχω κόψει , μου έφερνε αναγούλα , όπως και σχεδόν όλα τα γαλακτοκομικά εκτός απο γιαούρτι ( τα αντίθετα με πριν μείνω έγκυος ) , φρούτα μόνο όταν τα βρώ καθαρισμένα , και δυστυχώς τρώω και γω απο έξω γιατί έχω ακόμα πρόβλημα με τις μυρωδιές και γι ΄αυτό και ένα θέμα με το μαγείρεμα ! Περιμένω και γω το καλοκαίρι για τα φρούτα ! Επίσης πολλά αλμυρά ! Αλλά και απο γλυκά δεν πάω πίσω !!! Υγειηνότατα ε ? :?:oops:

arma μου γενικά νομίζω πως είναι πολύ ελάχιστες οι έγκυες που τρώνε απόλυτα υγιεινά και δεν κάνουνε σχεδόν ποτέ παρασπονδίες.

Εγώ το πρωί πίνω γάλα και τρώω δημητριακά ή κανένα τόστ, κανένα κουλούρι ή ό,τι άλλο προκύψει.

Το μεσημέρι μαγειρεύω και τρώω ότι μαγείρευα και προ εγκυμοσύνης. Και τα μακαρόνια μας θα φάμε, και το ψάρι μας και το κρέας μας. Δεν μπορώ να πω οτι το έχω ρίξει στις σαλάτες...τρώω όταν ταιρίαζει με το φαγητό :lol:

Και το βραδάκι θα φάω λίγο ψωμάκι με κασέρι ή τόστ ή ...τρώω βέβαια και γλυκάκια.

Έχω μία μανία με τα παγωτά στην εγκυμοσύνη και μπορώ να σου πω πως τα 3 την εβδομάδα τα τσακίζω σίγουρα. :oops::oops:

Σύντομα θα κάνω την καμπύλη σακχάρου...κι άντε να δούμε αν πρέπει να κόψω τα παγωτάκια μου μετά :P

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Το γαλα απαραιτητως με nesquik δεν το συζητω! Κι εγω ενω δεν ετρωγα γλυκα τωρα θελω καθε μερα κι απο λιγο :oops: ! Ολα τα αλλα προσπαθω !Αλλα δεν τρελενομαι κιολας κι απέξω τρωω καμια φορα αλλα πιο προσεκτικα(προσπαθω)! Φρουτα το χειμωνα δεν μπορω καθολου! Στην αρχη (1ο τριμηνο)επινα χυμο φρεσκοστημενο καθε μερα! Τωρα ενα φρουτο την ημερα συνηθως και με το ζορι! :oops::oops::oops::roll::roll::roll:

Όπως θα δείτε παρακάτω διανύω την τέταρτη εγκυμοσύνη μου. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η φύση είναι σοφή. Το σώμα γνωρίζει πότε και τί θέλει να φάει. Μπορεί και το ίδιο το μωράκι να έχει προτιμήσεις.

Στην πρώτη εγκυμοσύνη έτρωγα σαν τρελλή γύρο, στη δεύτερη γλυκά στη τρίτη γαλακτοκομικά και τώρα αλμυρά. Τα παιδιά μου αντίστοιχα τρώνε αυτά που έτρωγα και εγώ τότε. Χαλαρώστε ακούστε τις ανάγκες του οργανισμού και όλα θα πάνε καλά!

Ο Μανώλης είναι 10,5 χρονών

Η Μαλβίνα είναι 8,5 χρονών

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Διαφημίσεις

Όπως θα δείτε παρακάτω διανύω την τέταρτη εγκυμοσύνη μου. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η φύση είναι σοφή. Το σώμα γνωρίζει πότε και τί θέλει να φάει. Μπορεί και το ίδιο το μωράκι να έχει προτιμήσεις.

Στην πρώτη εγκυμοσύνη έτρωγα σαν τρελλή γύρο, στη δεύτερη γλυκά στη τρίτη γαλακτοκομικά και τώρα αλμυρά. Τα παιδιά μου αντίστοιχα τρώνε αυτά που έτρωγα και εγώ τότε. Χαλαρώστε ακούστε τις ανάγκες του οργανισμού και όλα θα πάνε καλά!

Τρώω οτιδήποτε άλλο από αυτά που λέγονται υγιεινά :lol::lol::lol: Γάλα και φρούτα σχεδόν καθόλου. Γύρω στους 3 καφέδες και πολλούς γύρους απ΄έξω..... :D:D

evoula k εμείς μαζί γεννάμε? 28/6 έχω εγώ ΠΗΤ. Εσύ?

oIKlp2.png

Εμένα ο γιατρός μου από την πρώτη επίσκεψη μου έδωσε συγκεκριμένη δίαιτα με 6 γεύματα την ημέρα (μικρά - μη φανταστείτε) η οποία θέλει αρκετή προσπάθεια ως προς τις ποσότητες από κάθε ομάδα φαγητού. Στην αρχή την τηρούσα με αρκετή προσοχή, αλλά αυτή την εβδομάδα έχω κουραστεί με τους υπολογισμούς... Έξω έχω φάει μόνο μία φορά κι αυτό την Καθαρά Δευτέρα που έπνιξα την ταραμοσαλάτα και το ψητό χταποδάκι. Σαλάτες και μύδια φυσικά δεν άγγιξα.

Από γάλα προσπαθώ να πίνω 2 ποτήρια την ημέρα, από φρούτα πίνω 3 πορτοκαλάδες, κι από γλυκά, σχεδόν τίποτα γιατί δεν μου κάνει κέφι. Λίγο το ψωμί την πληρώνει αλλά κάπου πρέπει να ξεσπάσω κι εγώ ! :D

Εγω βρε κοριτσια παλι δεν εχω ορεξη καθολου, αφηστε που εχω μονιμως μια απαισια γευση στο στομα μου...αλλα τρωω αναγκαστικα τι να κανω...πρωϊνο θα φαω οπωσδηποτε,ειτε θα ναι ψωμι με κασερι,τοστ,κακαο, ενδιαμεσα αν τυχει καμια σοκοφρετα, μεσημεριανο οτι μαγειρεψω και μετα κανενα φρουτακι αν μου κατσει καλα ή χαλβα με ελιες , βασικα οτι τυχει..Παντως πριν μεινω εγκυος επεινα παρα πολυ γαλα, τωρα δεν με τραβαει καθολου...Ακομη δεν εχω παρει και κανενα κιλο...αντε να δουμε!!!!

κοριτσια καλημερα , εγω στην πρωτη εγκυμοσυνη ετρωγα οτι βλακεια ναναι για αυτο και την πληρωσα με 24 παραπανισια κιλα τα οποια υδρωσα να βγαλω απο πανω μου , τωρα στην δευτερη ειμαι ηδη 6 εβδομαδων και 2 ημερων ακολουθω πιστα και με ευλαβια ακομα τη διατροφη για χασιμο βαρους του διαιτολογου μου , σημερα θα παω κιολας για να συζητησουμε και να μου δωσει ειδικη διατροφη για εγκυους . οταν λεω διαιτα μην φανταστειτε οτι λυμοκτονω ενα παραδειγμα τουθ σημερινου μου μενου θα σας δωσω

Πρωι 1 κουλουρι , 1 ποτηρι χυμο

μεσημερι ι φλυτζανι αρακα με ενα κουταλι λαδι , 30-40γρ τυρι , 1 φετα ψωμι , σαλατα με 1 κουταλι λαδι

απογευμα 2-3 φρουτα

βραδυ 1 αυγο βραστο , 30-40 γρ τυρι , 1 φετα ψωμι και σαλατα με 1 κουταλι λαδι

Τωρα θεωρητικα θα μου δωσει περισσοτερο κρεας θα δει3ει θα σας πω απο δευτερα οπου θα γυρησω απο λαρισα (εκει ειναι ο διαιτολογοσ μου )

αχ κοριτσακια μου..πιστευω πως το φαγητο ειναι μια πονεμενη κατασταση...εγω ηδη εχω παρει κιλα τα οποια δεν επρεπε..προσπαθω να μην τρωω περιττα αλλα δεν εχω γλιτωσει 2 φορεσ απο κατι λαχταριστα πατατακια...πειναω ομως βρε κοριτσια παρα πολυ..πειναω τι να κάνω..δεν μπορω να μην τρωω....αχχχχ

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Διαφημίσεις

αχ κοριτσακια μου..πιστευω πως το φαγητο ειναι μια πονεμενη κατασταση...εγω ηδη εχω παρει κιλα τα οποια δεν επρεπε..προσπαθω να μην τρωω περιττα αλλα δεν εχω γλιτωσει 2 φορεσ απο κατι λαχταριστα πατατακια...πειναω ομως βρε κοριτσια παρα πολυ..πειναω τι να κάνω..δεν μπορω να μην τρωω....αχχχχ

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Έλα βρε Ντινάκι, στην αρχή είσαι ακόμα. Και 2 κιλά παραπάνω να έχεις πάρει, θα προσέξεις λιγάκι στη συνέχεια και θα έρθεις στα ίσα σου. Μην αγχώνεσαι γιατί θα έχεις το νου σου όλο στο φαί

mam to be ναι 28/6 εχω ΠΗΤ αλλα λόγω της τέταρτης καισαρικής μάλλον θα γεννήσω γύρω στις 10/6. Σου εύχομαι με ένα πόνο!!

Ο Μανώλης είναι 10,5 χρονών

Η Μαλβίνα είναι 8,5 χρονών

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

mam to be ναι 28/6 εχω ΠΗΤ αλλα λόγω της τέταρτης καισαρικής μάλλον θα γεννήσω γύρω στις 10/6. Σου εύχομαι με ένα πόνο!!

Να είσαι καλά. Κι εσύ ότι επιθυμείς.............

oIKlp2.png

...πειναω ομως βρε κοριτσια παρα πολυ..πειναω τι να κάνω..δεν μπορω να μην τρωω....αχχχχ

Κι εγώ... :( Ειδικά τον τελευταίο μήνα είδα τρομερή αλλαγή στην όρεξη μου..Μέχρι πριν κανα μήνα έτρωγα πιο πολύ λόγω βαρεμάρας, επειδή έχω σταματήσει δουλειά. Αλλά τώρα..Κάθε 2 ώρες πεινάω..Σαν να μην έχω φάει μια μέρα ολόκληρη..Και είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξω...

Αστα, ζόρικα τα πράγματα :?

εγώ πάλι έχω ταράξει τα φρούτα...πολλά φρούτα όμως. Δηλαδή μπορώ να Φάω 4 πορτοκάλια στην καθισιά μου. και να έχω φάει και κανενα μήλο μεσα στη μερα, ή μπανάνα, ή αχλάδι.

το άλλο που με τρελαίνει είναι ... η σοκολάτα. κατά τα άλλα τρώω κανονικά.

Ψάρι αηδιάζω πολύ με την μυρωδιά, μου έρχεται εμετός. Κριμα...

Η μαία που είδα πριν κανα μήνα μου είπε να προσέχω περισσότερο απο δω και μπρος. Και ότι ακόμα και τα φρούτα έχουν πολύ ζάχαρη και σε παχαίνουν χωρίς να το καταλάβεις.

Τα περιόρισα λοιπόν, τι να κάνω.

Α, τσακίζω και τα κορν φλεικς. Είμαι στον 7 μήνα και έχω πάρει 10 κιλά γαμώτο... :oops: ευτυχώς είναι όλα στην κοιλιά... δεν έχω πρηστεί, ούτε φαίνεται αλλού στο σώμα μου. Λίγο στον κώλο μονο... :lol:

αλλά ούτε ψωμιά τρώω, ούτε πολλές φορές ούτε πολλές βλακείες. Την σοκολάτα την έκοψα σχεδόν τελείως μόλις είδα τη ζυγαριά.

1Iik.png