Recommended Posts

    Να μην επαναλαμβάνομαι ε? το καταλάβατε ? :lol:


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ

     

    500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς - 1 μέτριο κρεμμύδι - 1 κλωνάρι μαϊντανό - 1 φ.κ. λάδι και λάδι για τηγάνισμα - 1 κύβος ζωμού κρέατος - 8 κ.σ. ρύζι σούπας - 20γρ. βούτυρο αγελάδος - ½ φ.τ. Γάλα - αλάτι - πιπέρι

     

    Πολτοποιείτε το κρεμμύδι στο μύλο του μπλέντερ. Το προσθέτετε στον κιμά μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ½ φ.κ. λάδι, ½ φ.κ. νερό και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε μικρές μπάλες και αλευρώνετε. Σε βαθύ σκεύος λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε ½ φ.κ. λάδι και όταν κάψει καλά τηγανίζετε τα κεφτεδάκια για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε 5 πιάτα της σούπας νερό, τον κύβο κρέατος, αλατοπίπερο και μόλις πάρε βράση, το ρύζι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει. Πριν από το σερβίρισμα προσθέτετε το γάλα.


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Χοιρινο με πατατες και μπαλσαμικο

     

    Υλικα:

    1 κιλο χοιρινο μπουκιτσες

    5-6 πατατες

    500 γρ. μανιταρια φρεσκα ή κονσερβα κομμενα στη μεση

    1 νεροποτηρο κοκκινο κρασι

    3/4 ποτηριου ξυδι μπαλσαμικο ή κρεμα απο μπαλσαμικο (στα μεγαλα σουπερ μαρκετ)

    λιγο λαδι (3-4 κουταλιες)

    αλατι, πιπερι, παπρικα

     

    Εκτελεση:

    Πλενουμε καλα το κρεας και το αφηνουμε να στραγγισει σε χαρτι κουζινας.

    Ζεστανουμε μια κατσαρολα (κατα προτιμηση αντικολλητικη) και σωταρουμε το χοιρινο και τις πατατες (χωρις το λαδι).

    Μολις κανουν μια ελαφρια κρουστα σβηνουμε με το κρασι και ριχνουμε μεσα τα μανιταρια, το λαδι, τα μπαχαρια και τελος το μπαλσαμικο.

    Χαμηλωνουμε τη φωτια στο μισο, σκεπαζουμε και αφηνουμε το φαγητο μας να σιγοψηνεται για 30-40 λεπτα ή μεχρι να μαλακωσουν καλα οι πατατες.

     

    Bon appetit!!!


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Αρνάκι φρικασέ

    Μερίδες: 6

     

    * 1 κούπα Λάδι

    * 2 κιλά σε μερίδες Αρνάκι

    * 6 δεμάτια φρέσκα (1 κιλό) Κρεμμυδάκι(α)

    * 1/2 κιλό Μαρούλι

    * 1/2 κούπας ψιλοκομμένος Ανηθος

    * 2 Αυγό(ά)

    * 1/2 κούπας Χυμός λεμονιού

     

    Βάλτε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του αρνιού. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα νερό. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ, καθαρίστε, πλύντε καλά τα κρεμμυδάκια και τη σαλάτα και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.

     

    Τα κρεμμυδάκια μπορείτε να τα ζεματίσετε προηγουμένως σε λίγο νερό και να τα στραγγίσετε. Ετσι το φαγητό γίνεται ελαφρύτερο. Ρίξτε τα μαζί με το μαρούλι, το άνηθο και το μαϊντανό στην κατσαρόλα με το κρέας κι αφήστε τα να βράσουν, χωρίς να λιώσουν.

     

    Οταν το φαγητό είναι έτοιμο, χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, σ' ένα μπολ, ρίξτε μέσα σ' αυτά λίγο από το ζουμί του φαγητού κι αδειάστε τα επάνω στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού, χωρίς να χαλάσει η εμφάνιση του.

     

    Σερβίρετε το αμέσως.

     

    ------------------------------------------------------------------------------------------

    Φρικασέ με μοσχάρι

     

    * 1 κιλό μοσχάρι

    * 4 μαρούλια

    * Φρέσκα κρεμμυδάκια

    * 1 ματσάκι άνηθο

    * 1 κρεμμύδι ξερό

    * Αλάτι

    * Πιπέρι

    * Λάδι

     

    1. Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια (μικρά ή μεγάλα)ανάλογα την προτίμηση μας, τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και ξαφρίζουμε.

    2. Οταν το μοσχαράκι μας έχει πλέον καθαριστεί το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι μας.

    3. Προσθέτουμε νερό, λάδι, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει καλά.

    4. Μέχρι να βράσει το μοσχαράκι μας προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.

    5. Πλένουμε όλα τα λαχανικά πολύ καλά. Στη συνέχεια τα κόβουμε όπως αν φτιάχναμε μαρουλοσαλάτα.

    6. Αφού λοιπόν βράσει το μοσχάρι τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν.

    7. Προσθέτουμε λίγο λαδάκι ακόμα, λίγο πιπεράκι και λίγο αλατάκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.

     

    Αν θέλετε να το αβγοκόψουμε στο τέλος κάνουμε τα εξής:

    Παίρνουμε ένα αβγό. Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο. Χτυπάμε το ασπράδι πολύ καλά μέχρι να γίνει σαν λευκός αφρός. Προσθέτουμε τον χυμό 2 λεμονιών και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα μας και το ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα την οποία έχουμε βγάλει από την φωτιά. Με κλειστό καπάκι το αφήνουμε να δέσει και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε ένα καταπληκτικό φρικασέ με μοσχάρι αβγοκομμένο.

     

     

    ------------------------------------------------------------------------------------------

     

    Χοιρινό Φρικασέ

     

    # 1 κιλό χοιρινό

    # 1 φλυτζάνι λάδι

     

    # 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

    # 2 μαρούλια ψιλοκομμένα

    # 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα

    # 1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου

    # 1/2 ματσάκι άνιθο

    # αλάτι και πιπέρι

    # 3 αυγά

    # 1 λεμόνι

     

    -Κόβετε το κρέας σε μερίδες

     

    -Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει

     

    -Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

     

    -Ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε

     

    -Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό, το σέλινο, το μαρούλι και τον άνιθο

     

    -Αλατοπιπερώνετε

     

    -Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου

     

    -Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο

     

    -Χωρίζετε τους κρόκους απο τ ασπράδια

     

    -Στίβετε το λεμόνι

     

    -Χτυπάτε τους κρόκους

     

    -Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα

     

    -Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα

     

    -Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού

     

    -Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό

     

    -Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα -Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κεφτέδες φρικασέ

     

    • 1 κιλό κιμάς

    • 3 φέτες ψωμί

    • 1 κρεμμύδι ξερό

    • ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια

    • Άνηθος

    • Μαϊντανός

    • 1 μαρούλι

    • 2 αυγά

    • 2 λεμόνια

    • 2 κουταλιές βούτυρο

    • Ελαιόλαδο ή λάδι για τηγάνισμα

    • Αλάτι, πιπέρι

     

     

    • Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, προσθέτουμε το ψωμί μουσκεμένο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές λεμόνι και ζυμώνουμε καλά.

    • Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε.

    • Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαρούλι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

    • Προσθέτουμε τους κεφτέδες και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά ακόμη.

    • Περιχύνουμε με αυγολέμονο.


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ

    Υλικά

     

    2 κιλά χοιρινό μπούτι (καθαρό χωρίς κόκαλο, ανοιγμένο στη μέση)

    1/2 κιλού κεφαλοτύρι γλυκό, σε μακρόστενες φέτες

    10 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια

    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    1 κουταλιά ρίγανη

     

    Εκτέλεση

     

    Ζητά από τον χασάπη να σου αφαιρέσει το κόκαλο.Απλώνω το κρέας και βάζω επάνω τις φέτες τυριού και τα σκόρδα. Πασπαλίζω με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ρίγανη και τυλίξετο σφιχτά σε ρολό. Τυλίξτε το ρολό πρώτα σε διπλή λαδόκολα και ύστερα σε αλουμινόχαρτο. Βάλτε το σε ταψί και ψήστε το στους 160 βαθμούς Κελσίου, 4- 5 ώρες περίπου ή ώσπου να μαλακώσει. Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου λεμονάτες ή ρυζάκι!


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Φιλετάκια σουφλέ να τα πω?????

    Υλικά δεν θα πω γιατί είναι κατα προτίμηση

     

    Τηγανίζεις τα φιλετάκια. Τα βγάζεις και τα απλώνεις σε ενα πυρέξ. Στο λάδι αυτό τηγανίζεις κρεμμυδια πιπεριές πολύχρωμενες και μανιτάρια. Απλώνεις τα πιπεροκρεμμυδομανιταρια πάνω από τα φιλετάκια. Κάνεις μπεσαμέλ με γάλα και αλέυρι. Περιχύνεις με αυτήν από πάνω και τρίβεις κασέρια. Το βάζεις στον φούρνο και γίνετε εκπληκτικό!

     

    Μπεσαμέλ χωρίς αυγό

    3 κουταλίες βιτάμ

    2 κουταλίες αλέυρι

    1.5 ποτήρι γάλα

    Λίωνεις το βιτάμ, τηγανίζεις το αλέυρι με γρήγορες κινήσεις και ρίχνεις το γάλα να ενωθούν. Περιμένεις να πήξει.


    .png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαιτητικά φιλετάκια

    Πήρα φιλέτα από ψαρονέφρι (μαρινάρισα με μπαχαρικα) τα άπλωσα σε ενα πυρέξ. από πάνω πιπεριές μανιτάρια κρεμμύδια ροδέλες και φέτες από ντομάτα. εριξα ελαιόλαδο λίγο νεράκι τα σκέπασα με το καπάκι και τα έψυσα σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 ωρίτσες. Εγιναν λουκούμι και πεντανόστιμα. Και το βασικό είναι με λίγες θερμίδες.


    .png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΚΙΛΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙ & ΚΡΑΣΙ

     

    Υλικά

     

    1κιλό κιλότο , πλυμένο στεγνωμένο,στεγνωμένο & κομμένο σε μεγάλους κύβους (εγω το έφτιαξα με χοιρινό)

    3 κ.σ. ελαιόλαδο

    2 κρεμμύδια, ψιλκομμένα

    αλάτο&πιπέρι

    500ml λευκό ξηρό κρασί

    1 φύλλο δάφνη

    2 γεμάτες κ.σ. μέλι

     

    Εκτέλεση

     

    Κόβουμε , πλένουμε & στεγνώνουμε το κρέας.

    Στην συνέχεια το σοτάρουμε ,προσθέτουμε τα 2κρεμμύδια και γυρίζουμε μέχρι να μαραθούν.Αλατοπιπερώνουμε ,

    προσθέτουμε το κρασί και το δαφνόφυλλο.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες.

    Προσθέτουμε 2 κουταλές γεμάτες μέλι και λίγο νερό και συνεχείζουμε το βράσιμο για 10-15 ' μέχρι να σκουρύνει η σάλτσα και να πήξε.

    Σερβίρουμε με μακαρόνια, ρυζι, πατάτες.

     

    Καλή επιτυχία !


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κεφτέδες με γιαούρτι

     

    Υλικά για 4 άτομα :

    750γρ. κιμά

    3 μικρές φρυγανιές

    2 μέτρια κρεμμύδια

    1 αυγό

    ½ φ.κ. λάδι και λάδι για τηγάνισμα

    1 πρέζα ρίγανη

    1 πρέζα κόκκινο γλυκό πιπέρι

    1 κεσεδάκι γιαούρτι(10% λιπαρά)

    λίγο σκόρδο

    30γρ. βούτυρο αγελαδινό

    αλάτι

    πιπέρι

    Εκτέλεση : Μουσκεύετε για 10 λεπτά τις φρυγανιές. Περνάτε τα κρεμμύδια από τον τρίφτη. Ζυμώνετε τον κιμά με τις φρυγανιές, τα κρεμμύδια, το λάδι, το αυγό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Αφήνετε για μια ώρα το μείγμα και πλάθετε κεφτέδες. Τους τηγανίζετε. Σε άλλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο. Βάζετε τους κεφτέδες σε μια πιατέλα. Στο βούτυρο ρίχνετε το κόκκινο πιπέρι και όταν πια είναι χλιαρό, αναμειγνύετε με το γιαούρτι, αλάτι και ελάχιστο σκόρδο. Περιχύνετε με την λευκή, παχύρευστη σάλτσα τους κεφτέδες


    ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

    Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ΓΕΜΙΣΤΟ ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ

     

    Υλικά

    • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

    • 300 γρ. κιμά χοιρινό

    • 2 αυγά

    • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

    • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο

    • αλάτι, πιπέρι

    • 4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά

    • Τυρί γκούντα ή ένταμ σε μικρές λωρίδες ή κομματάκια

    • Ντομάτα φρέσκια ξεφλουδισμένη και κομμενη σε κομμάτια

    • Πατέ ελιάς (προαιρετικά)

     

    Εκτέλεση

    Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά. Ρίξτε τα αυγά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό ή δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά. Ζυμώστε το μίγμα, να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια πατήστε τον κιμά, να πλατύνει και να σχηματίσει παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 30Χ15 εκ. περίπου.

    Αν αποφασίσετε να βάλετε πατέ ελιάς, αλείψτε τον κιμά με αυτό.

    Αραδιάστε το τυρί, την ντομάτα κατά μήκος στο κέντρο του παραλληλόγραμμου. Κλείστε τον κιμά τυλίγοντας μέσα τα υλικά και σχηματίζοντας ρολό. Πατήστε το ρολό τριγύρω με τις παλάμες σας, να κλείσει καλά. Βάλτε το ρολό σε ταψάκι κι αραδιάστε τριγύρω 2 κιλά πατάτες κομμένες σε κομμάτια. Περιχύστε τες με με 3 κουταλιές χυμό λεμονιού και πασπαλίστε τες με αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Κόψτε 1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε κομματάκια και τοποθετήστε τα εδώ κι εκεί επάνω στις πατάτες. Περιχύστε το ρολό με λίγο λάδι και ψήστε το φαγητό στους 175 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά και να ψηθούν οι πατάτες. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Το φαγητό πρέπει να μείνει σχεδόν με το λίπος του.


    .png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

     

    Υλικά

     

    1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

     

    2 μέτρια κρεμμυδάκια τριμμένα

     

    2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

     

    1 κουταλάκι ρίγανη

     

    2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά

     

    1 κουταλιά ξύδι

     

    1/4 κούπας λάδι

     

    1/4 κούπας νερό

     

    αλάτι

     

    πιπέρι

     

     

    Για τη γέμιση

    1/2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα

     

    1/2 κούπα τριμμένο ρεγκάτο

     

    Χρόνος προετοιμασίας: 30'

     

    Χρόνος ψησίματος: 10'

    Εκτέλεση

     

    Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί και πλάστε σουτζουκάκια. Πριν κλείσετε το κάθε σουτζουκάκι, τοποθετήστε 1 κουταλάκι περίπου από τα τυριά που έχετε τρίψει, στο κέντρο τους. Ψήστε τα στο γκριλ ή στα κάρβουνα και από τις δύο πλευρές.


     

    «Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΑΣ

     

    Υλικά

     

    Ελαιόλαδο για το λάδωμα του σκεύους

    500γρ μοσχ.κιμά

    1 κρεμμύδι μετριο,λειωμένο

    2 σκελίδες σκόρδο,λειωμένες

    2-3κ.σ ψιλοκομένο μαϊντανό

    2-3κ.γ ξερή ρίγανη

    1 αυγό

    αλάτι & πιπέρι

    100γρ ψωμί σε λεπτές φέτες

    1/2 φλιτζ.κόκκινο ξηρό κρασί

    1-2 σφιχτά αυγά βρασμένα & καθαρισμένα

     

    πατάτες κομμένες για φούρνο

    1 κρεμμύδι κομμενο και λεπτές φέτες

    1 κ.σ ελαιόλαδο

    1 και 1/2 φλιτζάνι ξεφλουδισμένη και κομμένη ντομάτα

     

    Εκτέλεση

     

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκέυος.

    Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε τον κιμά , το κρεμμύδι, το σκόρδο, 2 κουτλάκια ρίγανη , το ωμό αυγό , αλάτι & πιπέρι.

    Σε ένα μπόλ κομματιάζουμε το ψωμί και προσθέτουμε το 1/4 απο το φλιτζάνι κρασί και το ποσθέτουμε στο μείγμα του κιμά και ζυμώνουμε

    καλά.Πλάθουμε ένα ρολό βάζοντας στην μέση τα βρασμένα αυγά.

    Βάζουμε το ρολό στο σκεύος.

    Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε λίγο τις πατάτες το κρεμμύδι,το ελαιόλαδο,το υπόλοιπο κρασί , το υπόλοιπο κουταλάκι ρίγανη και την ντομάτα.

    Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω και τριγύρω από το ρολό στο σκεύος.

    Ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι το ρολό να ψηθεί καλά.

    (Αν χρειαστεί σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχατρο-και το βγαζουμε για να πάρει χρώμα λίγο πρίν....)Προσθέτουμε και νερό αν χρειαστεί.

     

    Καλή επιτυχία!

     

    Παρέλειψα τα βραστά αυγά... την σχέση μου με τα αυγά την έχω δηλώσει ... :?:lol:

    Η Συνταγή περιλαμβάνετε στο : "η γεύση απο το Α εώς το Ω"

     

    023wr1.jpg


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλέεεεεεεεεεεεεεε

    Βάλθηκες να μας ξελιγώσεις νυχτιάτικα???

    Ξέχασες την φωτογραφία σου μόλις το έφαγες.

    Την βάζω εγώ

    188857j9sdin9tun.gif


    Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλέεεεεεεεεεεεεεε

    Βάλθηκες να μας ξελιγώσεις νυχτιάτικα???

    Ξέχασες την φωτογραφία σου την ώρα που το τρως

    188857j9sdin9tun.gif

     

    :lol::lol::lol: είχα και ένα ένα κομμάτι παρμεζάνα μαζί :lol::lol::lol:

    τωρα πίνω την τελευταία μου γουλιά απο το κρασι κάνοντας κ το τελευταίο μου τσιγάρο για απόψε ! :lol::lol::lol:


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗ ΔΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ 30κιλα πηρα στην εγκυμοσυνη μου..λυπηθητε με! :roll:

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Σας γράφω μία συνταγή που αρέσει πολύ την είδα στον καφέ με την Ελένη

    και μου έκανε κλίκ, εγώ βάζω λίγο φασκόμηλο παραπάνω γιατί μ'αρέσει το

    αρωμά του.

     

    ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ (Μπαρμπαρίγου)

     

    1.5 Κg μοσχάρι (ποντίκι,νουα σπάλας και κιλότο)

    2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

    3 κ.σ ζάχαρης

    2 κ.σ βούτυρο

    ½ κ.γ. φασκόμηλο

    ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

    1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος( κότας)

    1 κ.σ πελτέ

    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

    Αλάτι-πιπέρι

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     

    Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

    Πασπαλίζουμε αλάτι και πιπέρι . Βάλτε λίγο ελαιόλαδο 3΄ κουτ. σούπας σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίστε το κρέας χωρίς να το ανακατεύετε συνεχώς.

    Μόλις ροδίσουν τα πρώτα κομμάτια , συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Όσα ροδίσουν τα βάζουμε σε πιατέλα.

    Το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα και προσθέτουμε συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια περίπου 3-4΄.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε τα κρεμμυδάκια να καραμελώσουν περίπου 15΄ και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

    Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το θυμάρι και συμπληρώνουμε το κρασί. Προσθέτουμε και το κρέας και όλα τα υγρά που έχει η πιατέλα. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε, τη φωτιά.

    Προσθέτουμε τον ζωμό και σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 με ½ ώρα ωσότου μαλακώσει.

     

    ΤΙΡ

     

    Όταν βάζουμε κομμάτια πελτέ στο φαγητό δεν το αραιώνουμε με νερό, αλλά το αφήνουμε για 2-3 λεπτά να ροδίσει στο ελαιόλαδο και να βγάλει το άρωμά του.


    .png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Σας προσφέρω μερικές συνταγές που αγαπώ πολύ και είναι πεντανόστιμες (άν σας αρέσουν λίγο τα πολίτικα θα τα φχαριστηθείτε!!)

     

    Κουσκούς με ντομάτα και χαλούμι

     

    Μερίδες: 4

     

    Υλικά:

    Χαλούμι (όσο θέλετε), 225 γρμ. κουσκούς, 300 ζεστός ζωμός λαχανικών, 25 γρμ. βούτυρο, 55 γρμ. σταφίδες, 125 γρμ. τομάτες ψιλοκομμένες, 40 γρμ. καβουρδισμένα κουκουνάρια, 4 αποξηραμένες τομάτες, λεπτοκομμένες, 250 γρμ. χαλούμι κομμένο σε λεπτές λωρίδες, 1 κουταλιά

    της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός, 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

     

    Παρασκευή:

    Βάλτε το κουσκούς σ' ένα μεγάλο μπώλ και καλύψτε το με ζωμό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να μουλιάσει μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Οταν είναι έτοιμο, ανακατέψτε με ένα πιρούνι για να γίνει αφράτο. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι (όχι ελαφρύ τηγάνι). Προσθέστε το κουσκούς, τις τομάτες, τις σταφίδες, τις αποξηραμένες τομάτες και το λάδι. Ανακατέψτε απαλά, μέχρι να ζεσταθεί καλά το κουσκούς και να αναμειχθεί με το μίγμα τομάτας. Στο μεταξύ, προθερμαίνετε το ειδικό σκεύος για γκρίλ, κατάλληλο για το μάτι της κουζίνας ή για το γκρίλ του φούρνου και ψήστε το χαλούμι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, αλλά να είναι ακόμα μαλακό. Για να σερβίρετε, πασπαλίστε το κουσκούς με φρέσκο μαϊντανό και γαρνίρετε με τις λωρίδες χαλούμι. Αν προτιμάτε, μπορείτε να κόψετε το χαλούμι σε μικρά κομματάκια και να ανακατέψετε μαζί με το κουσκούς.

     

     

    Σουφλέ με πατάτες

     

    Υλικά:

    1,5 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες και βρασμένες

    40 γρ. βούτυρο

    3 κ. σ. κρέμα γάλακτος

    2 κ. σ. γιαούρτι στραγγισμένο

    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    4 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

    Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

    3 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια

    Πάπρικα

    Μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

    Ντοματάκια κομμένα στα τέσσερα

     

    Παρασκευή:

    Πολτοποιήστε τις πατάτες, προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το μοσχοκάρυδο, τα ασπράδια και τις ντομάτες και ανακατέψτε καλά. Χτυπήστε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και προσθέστε τα στις πατάτες ανακατεύοντας ελαφρά. Ρίξτε όλο το μίγμα σε πυρέξ για σουφλέ και πασπαλίστε ελαφρά με μοσχοκάρυδο. Απλώστε γύρω - γύρω τις ντομάτες, κοντά στο χείλος του σκεύους και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

     

    Σημ. Σερβίρεται ζεστό και μπορεί να συνοδέψει κρεατικά, πουλερικά ή ψαρικά αλλά μπορεί να αποτελέσει και κυρίως γεύμα συνοδευόμενο από μια ωραία πράσινη σαλάτα.

     

     

    Δεματάκια με χοιρινό και λαχανικά

     

    Υλικά για 4 δεματάκια

    • 600 γρ. χοιρινό κομμένο σε κύβους

    • 2 πατάτες μέτριες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους όπως το κρέας

    • 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

    • 2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης κομμένες σε κύβους

    • 12 κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα

    • 400 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους

    • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο

    • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό

    • 3 κ. σούπας μουστάρδα απαλή

    • 4 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο η 1 κ. σούπας αποξηραμένο

    • 1 κ./ γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

    • ½ κ. γλυκού πάπρικα

    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    • 8 κομμάτια λαδόκολλας διαστάσεων 40x40cm

     

    Εκτέλεση

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κύβους χοιρινού. Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Μετά από 3-4 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό. Βάζουμε τη μουστάρδα και αποσύρουμε από τη φωτιά μετά από 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι και τα υπόλοιπα υλικά και καρυκεύουμε. Στρώνουμε τις λαδόκολλες ανά δυο έχοντας έτσι 4 κομμάτια λαδόκολλας. Μοιράζουμε το μίγμα ομοιόμορφα φροντίζοντας σε κάθε κομμάτι να έχουμε απʼ όλα τα υλικά. Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πουγκιά και τα δένουμε με σπάγκο κουζίνας. Βάζουμε τα δεματάκια σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Τοποθετούμε τα δεματάκια σε πιάτα, κόβουμε τα σπαγγάκια και σερβίρουμε το φαγητό μέσα στη λαδόκολλα.

     

     

    ΠΑΣΑ ΚΙΟΦΤΕΣΙ Κεφτές του πασά με σκορδοπατάτα

     

    Υλικά

    1 κιλό κιμά ( μίγμα)

    ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    4 σκελίδες σκόρδο

    2 κτσ μαϊντανό ψιλοκομμένο

    2 αυγά

    ½ κτγ πιπέρι καγιέν - 1 κτγ πάπρικα - 1 κτσ κύμινο - ½ κτγ τσιμένι - αλάτι- πιπέρι

     

    Υλικά για τον Πουρέ σκορδοπατάτας

    1/3 φλ γάλα

    2 κτσ κρέμα

    500 γρ πατάτες κομμένες σε κύβους

    2 κτσ βούτυρο

    2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

    αλάτι – άσπρο πιπέρι

    ½ φλ κασέρι τριμμένο

    3 κτσ βούτυρο

    1 κτσ τοματοπελτέ

    2 ντομάτες χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες

    2 φλ ζωμό κοτόπουλο

    1 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό

     

    Παρασκευή

    Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τον κιμά και ζυμώνουμε καλά με βρεγμένα χέρια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

     

    Πουρές

    Ζεσταίνουμε το γάλα με τη κρέμα και το κρατάμε χλιαρό. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε .Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό, προσθέτουμε τις πατάτες και το μείγμα του γάλατος, καρυκεύουμε. Πολτοποιούμε τις πατάτες.

    Με βρεγμένα χέρια χωρίζουμε τον κιμά σε μερίδες ,τα πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, τα χαράζουμε σταυροειδός κάνοντας ένα μεγαλύτερο βαθούλωμα στο κέντρο, τα γεμίζουμε με τον πουρέ και πασπαλίζουμε με το κασέρι.

    Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180ο C) για 35λεπτά.

    Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 3λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Αδειάζουμε τη σάλτσα γύρω γύρω από τους κεφτέδες χωρίς να περιχύσουμε τον πουρέ. Διακοσμούμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

     

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

     


    cRGo.jpg.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ

     

    1 κιλό κιμά (χοιρινό και μοσχάρι μισό μισό)

    Ανάλογο ψωμί

    2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

    1 αυγό

    Αλάτι, πιπέρι, κίμινο, λάδι

     

    Ανακατεύουμε τα υλικά και πλάθουμε σε μπαλάκια ή όπως θέλουμε και στρώνουμε σε πυρέξ. Ψήνουμε για 30 - 45 λεπτά στους 180 βαθμούς, χωρίς να τα πειράξουμε καθόλου).

    Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

     

    1/2 κιλό ντομάτες

    Λάδι

    2 σκελίδες σκόρδο (κομμένο σε λεπτές φετούλες)

    Αλάτι, πιπέρι, κίμινο

    1 κύβο λαχανικών

     

     

    Ψήνουμε τη σάλτσα και όταν έχει γίνει, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει μια κουταλιά αλεύρι. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

    Αδειάζουμε τη σάλτσα στο πυρέξ με τα σουτζουκάκια και ψήνουμε για πέντε λεπτά ακόμα στο φούρνο.

    Το φαγητό είναι έτοιμο για φάγωμα.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

     

    1 κιλο χοιρινο

    3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

    1/2 λεμονι

    Κορν φλαουρ

    Αλατι / Πιπέρι

     

    Κοβουμε το χοιρινό σε μερίδες (ή καλυτερα ζητάμε από τον χασαπη να μας το κόψει εκεινος) και το ξαφρίζουμε (μια βραση σε νερακι).. Αδειάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το λαδι και μετα πάλι το κρεας και αλάτι / πιπέρι (με το ματι), επισης συμπήρώνουμε και νεράκι (π.χ. ενα ποτηρι ή λιγο΄τερο αναλογα ποση σαλτσα θελουμε)... Εγώ το βαζω στη χύτρα για 30 λεπτα το πολύ... Όταν γινει και ανοίξουμε την κατσαρόλα έχουμε στιψει το μισο λεμόνι και το ριχνουμε καθως επισης και 1 - 1 1/2 κουταλιά σούπας κορν φλαουρ που το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό... Πιανουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια και κανουμε κυκλικες κινησεις για να ανακατευτει η σαλτσα και να "δεσει"... Είναι πλεον έτοιμο...

     

    Με το κορν φλάουρ δενει η σαλτσα και γινεται πιο παχυρευστη, αν δε σας αρεσει πολύ πηχτη βαζετε λιγότερο κορν φλαουρ ή αν πήξει πολύ προσθεστε λιγο νερακι...

     

    Συνοδευεται με πατάτες τηγανητές, μακαρονάδα ή και ρυζακι...

     

    Μαρια30 ελπίζω να έβγαλες άκρη :lol:

     

    Εγώ όταν το μαγειρευω και τη μια μερα το κανω με μακαροναδα και την άλλη με πατάτες :P


    oaiqp2.pngm9YLp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Δεν το εχω κανει ποτε με κρεμυδακι αλλά δοκιμασε το και πες μου να το κανω κι εγώ την επόμενη φορά...


    oaiqp2.pngm9YLp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα