Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τί ταίζουμε τα μωρά πριν και μετα την βάφτιση?

evita79

Recommended Posts

Ελπιζω να μην υπαρχει αλλου θεμα, αν υπαρχει παρακαλω ενσωματωστε το μηνυμα μου!

Το Σαββατο βαφτιζω την μπουμπου μου στις 12 το μεσημερι.Καθως τον γιο μου τον βαφτισα απογευμα,δεν υπηρχε προβλημα...του εδωσα μεσημεριανο και μετα την βαφτιση γαλα.

Η μικρη ξυπναει γυρω στις 9,οποτε πινει γαλα.Μετα κανονικα τρωει φρουτα,τα οποια φυσικα δεν θα της δωσω(τα τρωει κατα τις 11).Τι να κανω? δεν θελω να το αφησω τελειως νηστικο γιατι σιγουρα θα γκρινιαζει,μα φοβαμαι να την βαρυνω. Ποση ωρα πριν την βαφτιση δωσατε το τελευταιο γευμα?

Διαφημίσεις

Δε θέλω να παριστάνω το γιατρό, αλλά σε όλων των παιδιών μου τις βαφτίσεις, τα θήλαζα όσο πιο αργά - δηλαδή πιο κοντά στη βάφτιση - γινόταν, για να είναι χορτάτα και χαρούμενα. Δε ρωτάς και τον παιδίατρο αν όντως υπάρχει λόγος να είναι το παιδί νηστικό; Τρία μπλουμ είναι όλη η υπόθεση...

660759jzef7rhw6w.gif

Καλημέρα σου και με το καλό! Κι εμείς όταν βαφτίσαμε προβληματίστηκα με το φαϊ , αλλά έκανα το εξής : Το πρωί γάλα ,κατά τις 11 του έδωσα κρεμούλα που συνήθως την έτρωγε απογευματινό και το μεσημέρι το μεσημεριανό του. Το απόγευμα έφαγε και τη φρουτόκρεμα.Έτσι αποφεύγεις τυχόν λεκέδες από φρουτόκρεμα στα βαφτιστικά ρούχα (η κρεμούλα καθαρίζει ευκολότερα).

Επίσης μπορείς να δώσεις μικρότερη ποσότητα αν θεωρείς ότι θα έρθει "βαριά".SOS μην δώσεις γάλα ή γιαούρτι , στη βάφτιση θα πέσει πολύ ταρακούνημα (όλοι θα το θέλουν αγκαλιά , συν το σοκ της κολυμπήθρας) και υπάρχει κίνδυνος να καθαρίζεις ξυνόγαλο :lol:

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Εγώ πάντως του έδωσα γάλα και ήταν μια χαρά, παρότι τις προηγούμενες ημέρες ήταν λίιιιιιγο αρρωστούλης και μου έκανε εμετούς.

Επέλεξα το γάλα γιατί ήταν το αγαπημένο, το ήπιαμε και μετά από μισή ώρα βαφτιστήκαμε. Μετά τη βάφτιση έφαγε κανονικά το μεσημεριανό του.

Καλημέρα σου και με το καλό! Κι εμείς όταν βαφτίσαμε προβληματίστηκα με το φαϊ , αλλά έκανα το εξής : Το πρωί γάλα ,κατά τις 11 του έδωσα κρεμούλα που συνήθως την έτρωγε απογευματινό και το μεσημέρι το μεσημεριανό του. Το απόγευμα έφαγε και τη φρουτόκρεμα.Έτσι αποφεύγεις τυχόν λεκέδες από φρουτόκρεμα στα βαφτιστικά ρούχα (η κρεμούλα καθαρίζει ευκολότερα).

Επίσης μπορείς να δώσεις μικρότερη ποσότητα αν θεωρείς ότι θα έρθει "βαριά".SOS μην δώσεις γάλα ή γιαούρτι , στη βάφτιση θα πέσει πολύ ταρακούνημα (όλοι θα το θέλουν αγκαλιά , συν το σοκ της κολυμπήθρας) και υπάρχει κίνδυνος να καθαρίζεις ξυνόγαλο :lol:

Έχεις δίκιο.. Εμένα από το κλαμμα το έβγαλε το γάλα... Την ώρα που την ντύναμε! Ευτυχώς όχι πολύ γιατί είχε περάσει αρκετή ώρα από τότε που το είχε πιεί...

Διαφημίσεις

Φυσικα και δενε χω σκοπο να αφησω το παιδι νηστικο,απλα και γω φοβαμαι τον εμετο,οχι τοσο απο το ταρακουνημα,οσο απο το κλαμα(οταν κλαιμε και τσιριζουμε και λιγο πριν εχουμε φαι,καποιες φορες κανουμε εμετουλη...).Μετα θα εχουμε τραπεζι και λεω να μην την ταιζω εκει και τρεχω με τοσο κοσμο,θα της παρω να της κανω ενα μπουκαλακι γαλα μαλλον...για κρεμουλα κατα τις 10¨30 με 11 μας βλεπω...φρουτα με τιποτα! Αχ επειδη ειμαι λιγο του προγραμματος στα μωρα,σιχαινομαι που θα την ταλαιπωρησω.Μια μερα ειναι θα περασει!

νομιζω οτι αν ταισεις την μπεμπα σου 1-1,5 ωρα νωριτερα δεν θα εχει ουτε προβλημα εμετου ουτε θα πειναει και ετσι μετα το μυστηριο της δινεις οτι θελεις.Το λεω γιατι οταν ρωτησα σε πισινα για το μωρο μου(4 μωνων τοτε)μου ειπαν να ειναι 1 ωρα νηστικος!Καλυτερα ομως θα σου πει ο παιδιατρος!να την χαιρεσαι!

Ελπιζω να μην υπαρχει αλλου θεμα, αν υπαρχει παρακαλω ενσωματωστε το μηνυμα μου!

Το Σαββατο βαφτιζω την μπουμπου μου στις 12 το μεσημερι.Καθως τον γιο μου τον βαφτισα απογευμα,δεν υπηρχε προβλημα...του εδωσα μεσημεριανο και μετα την βαφτιση γαλα.

Η μικρη ξυπναει γυρω στις 9,οποτε πινει γαλα.Μετα κανονικα τρωει φρουτα,τα οποια φυσικα δεν θα της δωσω(τα τρωει κατα τις 11).Τι να κανω? δεν θελω να το αφησω τελειως νηστικο γιατι σιγουρα θα γκρινιαζει,μα φοβαμαι να την βαρυνω. Ποση ωρα πριν την βαφτιση δωσατε το τελευταιο γευμα?

δωστης το γαλα κατα τις 7, κοιμισμένη και στις 10.30-11 δωστης τα φρουτα. αμέσως μετά μεσημεριανό και είσια ΟΚ

age.png

Ευχαριστω ολες για τις απαντησεις! Ευτυχως θα εχω κομμωτρια στο σπιτι οποτε θα εχω χρονο να την ταισω με την ησυχια μου και να την ντυσω. Τωρα για μετα θα της δωσω το μεσημεριανο λιγο αργοτερα(για να μην την ταισω στο εστιατοριο που θα γινει το τραπεζι).Ενδιαμεσα ενα μπουκαλι γαλα να μην διψαει το πουλακι μου..

γιατί να μην την ταίσεις μεσημεριανό στο εστιατόριο; αν οχι εσυ, καμιά γιαγιά, καμιά θεία που δεν θα εχουν τις υποχρεωσεις που εχεις εσυ ως "οικοδέσποινα"

age.png

Διαφημίσεις

Γιατί όχι φρούτα??? Εγώ της είχα δώσει κανονικά την φρουτόκρεμά της. Απλώς φρόντισα να μην την ταΊσω την τελευταία στιγμή. Φρόντισα να υπάρχει καμιά ώρα περιθώριο Μετά της είχα πάρει ταπεράκι με αλεσμένη τροφή και την τάισα κανονικά, αν και μάλλον λόγω της ταλαιπωρίας δεν είχε και πολλή όρεξη.

εχω δυο μπουμπουκακια

Δώστης γάλα κατά τις 6.30 στον ύπνο της και κατά τις 9:00 φρουτόκρεμα.

Στο τραπέζι ταίσέ το κανονικά το παιδί ή κάποιος άλλος γιαγιά, θεία κ.τ.λ. γιατί να μην το ταϊσεις καλέ;

Και εγώ την ίδια ώρα βάφτιζα και από ότι θυμάμαι κοιμόταν και αρκετή ώρα και ούτε όρεξη είχε πολύ γιατί κουράζονται.

Μην αγχωθείς αν κοιμάται την ταίζεις στο σπίτι με την ησυχία σου και της δίνεις απογευματινό λίγο πιο αργά, δεν χάθηκε ο κόσμος μια φορά να αλλάξεις το πρόγραμμα, βάφτιση έχεις...

Εμένα αυτό που με προβλημάτιζε ήταν τα κακά!γιατί τα έκανε πάντα την ώρα της βάφτισης.Ευτυχώς εκείνη την ημέρα τα έκανε πρίν φύγουμε!

Με το καλό!

Γάλα στον ύπνο της δεν παίζει,πάντα ξύπναγε και το έτρωγε(γενικά απο μωράκι δεν έτρωγε στον ύπνο).

Για το μεσημεριανό σκέφτηκα θα τα κάνουμε όλα χάλια(ρούχα και τέτοια) ασν φάει κρεατοχορτόσουπα,ενώ το γαλατάκι (ή γιαουρτάκι) δεν λερώνει και πίνεται κι εύκολα. Το τραπέζι ελπιζω να λήξει ως τις 3 με 3 και μιση,οπότε θα φάμε μετά με την ησυχία μας. Βέβαια δεν είναι καή ιδέα το ταπεράκι.Εμείς καλα΄θα φάμε αυτό τι φταίει?

Αχ δεν ξέρω.......:confused:

Γάλα στον ύπνο της δεν παίζει,πάντα ξύπναγε και το έτρωγε(γενικά απο μωράκι δεν έτρωγε στον ύπνο).

Για το μεσημεριανό σκέφτηκα θα τα κάνουμε όλα χάλια(ρούχα και τέτοια) ασν φάει κρεατοχορτόσουπα,ενώ το γαλατάκι (ή γιαουρτάκι) δεν λερώνει και πίνεται κι εύκολα. Το τραπέζι ελπιζω να λήξει ως τις 3 με 3 και μιση,οπότε θα φάμε μετά με την ησυχία μας. Βέβαια δεν είναι καή ιδέα το ταπεράκι.Εμείς καλα΄θα φάμε αυτό τι φταίει?

Αχ δεν ξέρω.......:confused:

Έχε φαγητο μαζί σου και μια μεγάλη σαλιάρα σε περίπτωση που πεινάει. Μπορεί να το ταίσει και κάποιος άλλος αν εσύ δεν έχεις χρόνο εκείνη τη στιγμή. Αλλιώς φαντάζομαι δεν πειράζει να πιει μια φορά γάλα ή να φάει ένα γιαουρτάκι και να ακολουθήσει το μεσημεριανό λίγο αργότερα. Όμως μην έχεις το παιδί από το πρωί μόνο με γάλα (δηλ υγρά). Αν παραλείψεις την φρουτόκρεμα, μην παραλείψεις και το μεσημεριανό.

εχω δυο μπουμπουκακια

Εγώ πάντως θα έλεγα να μην αλλάξεις το πρόγραμμά της και να της δώσεις κανονικά τα φρούτα της, αφού έχεις χρόνο. Στον δικό μου 11 ήταν η βάφτιση, 10:30 τελειώσαμε τη φρουτόκρεμα και φύγαμε βουρ με το καρότσι για την εκκλησία (ήταν πολύ κοντά).

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω ολες που καθεστε και απαντατε...εχω πολλα στο κεφαλι μου και θελω να ταλαιπωρησω την μικρη οσο λιγοτερο γινεται...θα της δωσω το πρωινο της γαλα κανονικα,κατα τις 10 και μιση τα φρουτα και θα εχω μαζι γαλα και γιαουρτακι. Οταν γυρισουμε με το καλο της δινω και το μεσημεριανο φαγητο. Δεν θελω να το κουβαλαω κι αυτο και να ψαχνω να το ζεστανω κτλ. Βοηθησατε πολυ...

Σας ευχαριστω ολες που καθεστε και απαντατε...εχω πολλα στο κεφαλι μου και θελω να ταλαιπωρησω την μικρη οσο λιγοτερο γινεται...θα της δωσω το πρωινο της γαλα κανονικα,κατα τις 10 και μιση τα φρουτα και θα εχω μαζι γαλα και γιαουρτακι. Οταν γυρισουμε με το καλο της δινω και το μεσημεριανο φαγητο. Δεν θελω να το κουβαλαω κι αυτο και να ψαχνω να το ζεστανω κτλ. Βοηθησατε πολυ...

Την Κυριακή που μας πέρασε, την βαπτίσαμε στις 11:30. Της έδωσα νωρίς το γάλα της, κατά τις 7:00 (σχεδόν κοιμισμένη), την φρουτόκρεμα (όχι μεγάλη ποσότητα) στις 10:00. Μετά την βάπτιση είχαμε και γλέντι σε κέντρο που κράτησε ως αργά το απόγευμα. Εκεί την ταίσαμε κατά τις 3:30, αλεσμένη κρεατόσουπα. Δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου. Το είχε ξεχάσει τελείως το θέμα "φαγητό" με τόσο κόσμο που είχαμε εκεί. Κοιμήθηκε δύο ωρίτσες μετά το φαγητό και ήταν μια χαρά.

εμεις τη βαφτισαμε το Σαββατο στις 11...της εδωσα γαλα 9 παρα και την κρατησε.....μετα την βαφτιση μολις πηγαμε στο κεντρο γυρω στις 12 μιση της εδωσα κρεμουλα (που την ετρωγε απογευμα κανονικα)....οταν γυρισαμε σπιτι της ξαναεδωσα κρεμουλα γυρω στις 5....και το βραδακι πριν κοιμηθει γαλα οπως παντα.ευτυχως ηταν ηρεμη παρα την αναστατωση....

Ευχαριστω spring και rrrrr που μοιραστηκατε την εμπειρια σας μαζι μου γιατι την προηγουμενη φορα ειχα βαφτισει απογευμα και ηταν πιο απλα τα πραγματα...