Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν θηλάζουμε συχνά

Recommended Posts

Ενημέρωση με τις ζυγίσεις μας.

07/04/10 4100γρ ΒΓ

14/04/10 3560γρ

21/04/10 4100γρ

28/04/10 4440γρ

Δηλαδή όχι μόνο πήραμε το βάρος που χάσαμε από την γέννηση αλλά πήραμε και 340γρ επιπλέον σε μια εβδομάδα! Μέσο όρο 55γρ ημερησίως. Τελικά μπορούμε να πούμε ότι θηλάζουμε καλά! Ο χρόνος θηλασμού έχει μειωθεί στα 5-8 λεπτά από το ένα στήθος και σπάνια θα ζητήσει και το άλλο. Τον σηκώνω να ρευτεί και συνήθως αποκοιμιέται και δεν θέλει το άλλο στήθος που σημαίνει ότι του φτάνει όσο τρώει την πρώτη φορά. Μετά κοιμάται περίπου 2ωρο και ξαναζητάει να φάει τότε.

Τι λέτε κορίτσια;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 59
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ενημέρωση με τις ζυγίσεις μας.

07/04/10 4100γρ ΒΓ

14/04/10 3560γρ

21/04/10 4100γρ

28/04/10 4440γρ

Δηλαδή όχι μόνο πήραμε το βάρος που χάσαμε από την γέννηση αλλά πήραμε και 340γρ επιπλέον σε μια εβδομάδα! Μέσο όρο 55γρ ημερησίως. Τελικά μπορούμε να πούμε ότι θηλάζουμε καλά! Ο χρόνος θηλασμού έχει μειωθεί στα 5-8 λεπτά από το ένα στήθος και σπάνια θα ζητήσει και το άλλο. Τον σηκώνω να ρευτεί και συνήθως αποκοιμιέται και δεν θέλει το άλλο στήθος που σημαίνει ότι του φτάνει όσο τρώει την πρώτη φορά. Μετά κοιμάται περίπου 2ωρο και ξαναζητάει να φάει τότε.

Τι λέτε κορίτσια;

Μπράβο μαμά τα κατάφερες :D. Είσαι πολύ τυχερή με αυτό το πρόγραμμα και ελπίζω να ξεκουραστείς τώρα. Οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμά του δεν σημαίνει ότι μειώθηκε το γάλα σου. Στα άλματα ανάπτυξης μπορεί να ζητάει πιο συχνά ή και τα δύο. Ανταποκρίσου και σε μία εβδομάδα θα είστε πάλι ΟΚ. Καλές βόλτες τώρα.

Ένα βήμα μπρος και δέκα πίσω!

Δεν ξέρω πως και τι αλλά ξαφνικά ο μπέμπης μου άρχισε να βαριέται το στήθος και να με πιπιλάει με τις ώρες χωρίς να τρώει. Έχω πολύ γάλα και πετρώνω αφού δεν μου το καταναλώνει όπως παλιά. Το βγάζω και το πετάω. Από χθες και μετά δεν πιάνει καθόλου στο στήθος και κλαίει οπότε κι εγώ ξαναέβγαλα με το θήλαστρο και του το έδωσα με το μπιμπερό όπου και έφαγε 130μλ και 100μλ σε 2 γεύματα.

Τι να κάνω τώρα; Λέτε να συνεχίσω να τον βάζω στο στήθος και ας εκνευρίζεται ή να του το βγάζω με το θήλαστρο; Πάνω που είχαμε μπει σε μια σειρά, εντελώς ξαφνικά αλλάξαμε σχέδια. Απογοήτευση και πάλι!

Τελικά αφού άντλησα για 2 μέρες σήμερα τον έβαλα πάλι στο στήθος για μια ακόμα προσπάθεια. Έπιασε πολύ καλά αλλά έφαγε ελάχιστα. 10 λεπτά. Μετά από 1 ώρα ξαναπείνασε όπως είναι λογικό οπότε και τον ξαναέβαλα και πάλι τα ίδια. Από τότε και κάθε 1 ώρα τρώμε. Είναι ήρεμος, δεν εκνευρίζεται οπότε κι εγώ τον αφήνω να θηλάζει με την ησυχία του για όσο θέλει αλλά αποκοιμιέται γρήγορα.

Για να δούμε τι άλλο θα περάσουμε μέχρι να μπούμε σε ένα πρόγραμμα. Με βοηθάει να τα γράφω εδώ, είναι και σαν ημερολόγιο για να βλέπω τι πρόοδο κάνουμε μέρα με τη μέρα. Αν έχετε καμιά ιδέα γιατί να συμβαίνει αυτό και γιατί να μου αλλάζει το πρόγραμμα τόσο συχνά πείτε μου. Αν κάνω κάτι λάθος θα ήθελα να το ξέρω.

αν τρωτε ανα μια ωρα ισως και να περναει αλμα αναπτυξης, δεν ξερω...

οταν τον βλεπεις να αποκοιμιεται να τον κουνας στο μαγουλακι του για να ξυπναει και να τρωει περισσοτερο

παντως απο οσο θυμαμαι, κι η δικια μου στην ιδια ηλικια πιπιλιζε συνεχεια και μολις την εβγταζα απο το στηθος (παρολο που κοιμοταν) ξυπνουσε κ εκλαιγε για να την ξαναβαλω....ηθελε να κοιμαται με το στηθος στο στομα της...

φαση ηταν κι αυτο κ περασε, ελπιζω οτι θα περασει συντομα κι η δικη σας

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια,

τελικά με τον θηλασμό ακόμα το παλεύουμε. Προσπαθούμε και οι δύο πολύ. Άλλες μέρες αντλώ, άλλες τον βάζω στο στήθος. Ευτυχώς έχω πάρα πολύ γάλα και δεν λέει να μειωθεί!

Σήμερα κλείσαμε 1 μήνα και τον ζύγισα. Τρεις ώρες μετά το φαγητό και αλλαγμένο για να έχω όσο το δυνατόν πιο ακριβές βάρος. Ζυγίζουμε 5070γρ! Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με άνεση ότι το μωρό μου θρέφεται πολύ καλά.

Άντε να δούμε πότε θα αρχίσει να κοιμάται κιόλας.

καλημερα κοριτσι

παλευεις ακομα ε? κουραγιο!

τις αντλησεις για ποιο λογο τις κανεις? δεν θελει το στηθος η το δινεις ως συμπληρωμα?

τα κιλα σας παντως ειναι απιστευτα! η δικια μου 1 μηνος ειχε φτασει το βαρος γεννησης!

για τον υπνο....αστο....ελπιζω να σαι απο τις τυχερες και να σου κοιμαται καλα...

αλλιως κουραγιο κ σε αυτο....καποτε θα περασουν ολα και θα εχουν μεγαλωσει και τα νινακια μας και θα τα αναπολουμε ΟΛΑ (και τα ευκολα και τα δυσκολα) με δακρυα στα ματια και χαμογελο ευτυχιας!

καλημερα κοριτσι

παλευεις ακομα ε? κουραγιο!

τις αντλησεις για ποιο λογο τις κανεις? δεν θελει το στηθος η το δινεις ως συμπληρωμα?

τα κιλα σας παντως ειναι απιστευτα! η δικια μου 1 μηνος ειχε φτασει το βαρος γεννησης!

για τον υπνο....αστο....ελπιζω να σαι απο τις τυχερες και να σου κοιμαται καλα...

αλλιως κουραγιο κ σε αυτο....καποτε θα περασουν ολα και θα εχουν μεγαλωσει και τα νινακια μας και θα τα αναπολουμε ΟΛΑ (και τα ευκολα και τα δυσκολα) με δακρυα στα ματια και χαμογελο ευτυχιας!

Αντλώ τις περισσότερες μέρες γιατί στο στήθος

1. δεν πιάνει πάντα καλά

2. πνίγεται επειδή έχω πολύ γάλα

3. πιπιλάει λίγο, τρώει απότομα πολύ γάλα και αποκοιμιέται, μετά 30 λεπτά ξαναπεινάει

4. πονάν οι θηλές μου

κτλ κτλ κτλ

οπότε αφού μπορώ και για όσο μπορώ του το βγάζω και του το δίνω σε μπουκάλι. Όπως είπα έχω απίστευτη παραγωγή και όσο πάει αυξάνετε. Τώρα σε κάθε άντληση βγάζω 250μλ το 3ωρο όσο δλδ χωράει το μεγάλο μπουκάλι. Αν ξεκινήσω και άλλο μπουκάλι θα το γεμίσω κι αυτό σιγά σιγά. Τις νύχτες κάνω μια άντληση μόνο. Κατά την διάρκεια της μέρας ο μικρός το πίνει όλο το γάλα που αντλώ. Με χαράμισμα 10-20μλ κάθε γεύμα που μένει στο μπουκάλι.

Κλείσαμε ένα μήνα. Λέτε να καταφέρουμε να κλείσουμε και 2ο μήνα; Θα ήταν πολύ ευχάριστο.

Αντλώ τις περισσότερες μέρες γιατί στο στήθος

1. δεν πιάνει πάντα καλά

2. πνίγεται επειδή έχω πολύ γάλα

3. πιπιλάει λίγο, τρώει απότομα πολύ γάλα και αποκοιμιέται, μετά 30 λεπτά ξαναπεινάει

4. πονάν οι θηλές μου

κτλ κτλ κτλ

οπότε αφού μπορώ και για όσο μπορώ του το βγάζω και του το δίνω σε μπουκάλι. Όπως είπα έχω απίστευτη παραγωγή και όσο πάει αυξάνετε. Τώρα σε κάθε άντληση βγάζω 250μλ το 3ωρο όσο δλδ χωράει το μεγάλο μπουκάλι. Αν ξεκινήσω και άλλο μπουκάλι θα το γεμίσω κι αυτό σιγά σιγά. Τις νύχτες κάνω μια άντληση μόνο. Κατά την διάρκεια της μέρας ο μικρός το πίνει όλο το γάλα που αντλώ. Με χαράμισμα 10-20μλ κάθε γεύμα που μένει στο μπουκάλι.

Κλείσαμε ένα μήνα. Λέτε να καταφέρουμε να κλείσουμε και 2ο μήνα; Θα ήταν πολύ ευχάριστο.

Aχ να επιμείνεις στο στήθος, θα μάθει στο μπουκάλι και θα σου κόψει το στήθος. Παθαίνουν σύγχυση θηλών γιαυτό κόβουν το στήθος. 10 λεπτά που έγραψες σε προηγούμενο μήνυμα ότι θήλασε δεν είναι λίγα, είναι και μεγάλο μωρό, έχει δύναμη να θηλάσει αποτελεσματικά και να σου αδειάσει το στήθος. Αυτό με τον ύπνο είναι ένα μυστήριο. Εγώ αφού είχαμε συμπληρώσει τον 2ο μήνα και ενώ έπαιρνε βάρος 1 κιλό το μήνα δεν ηρεμούσε έδωσα πιπίλα και είχα βάλει ένα δίωρο περίπου πρόγραμμα στο θηλασμό την ημέρα.

Αν πνίγεται κράτα τον λίγο πιο όρθιο και βγάλε λίγο με το χέρι σου να φύγει η ένταση από το στήθος πριν θηλάσεις. Και τη νύχτα γιατί δε θηλάζεις; Είναι τόσο πιο απλό από το να αντλείς. Βάλτον μισοκοιμισμένο μήπως καθήσει πιο εύκολα.

Γιατί να μη θηλάσεις με τόσο γάλα; Μια χαρά θα τα πας.

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεια σας,

μένω και επιμένω! Αν και το μωρό στο στήθος μου δημιουργεί τα ίδια θέματα με παλιά, συνεχίζω να τον θηλάζω χωρίς συμπλήρωμα βγάζοντας το γάλα μου με το θήλαστρο. Έχουμε πλέον συνηθίσει και οι δύο και κοντεύουμε να κλείσουμε δύο μήνες.

Διαφημίσεις

Mην παραιτείσαι από τον θηλασμό αφού έχεις το γάλα. Η Αγλαία έδινε 4 μήνες αποκλειστικά με θήλαστρο και μετά το γύρισε σε θηλασμό. Η κόρη μου στον 4ο μήνα μου έκανε μία εβδομάδα απεργία και αρνιόταν να θηλάσει. Νομίζω κανά 2 μέρες μπορεί να έμεινε και νηστική. Μετά σιγά σιγά ξαναέπιασε, την κοίμιζα πρώτα κουνώντας και τη θήλαζα στον ύπνο της, ή πριν ξυπνήσει. Σιγά που θα μου ξέφευγε. Όσο υπάρχει γάλα υπάρχει ελπίδα.

Είπε κανείς ότι είναι εύκολα;

Φτάσαμε 6600! Κορίτσια μήπως παίρνει πολύ βάρος και μου πει η παιδίατρος να του κάνω δίαιτα; Είναι πάνω από την καμπύλη 97!

Ημερομηνία Βάρος

7/4/2010 4090

14/4/2010 3560

21/4/2010 4100

28/4/2010 4440

7/5/2010 5070

12/5/2010 5410

17/5/2010 5700

22/5/2010 6000

27/5/2010 6310

1/6/2010 6600

Α και να πω πως χάνουμε το γεύμα των 3 την νύχτα αφού από 12 ξυπνάμε πλέον 6!

Φτάσαμε 6600! Κορίτσια μήπως παίρνει πολύ βάρος και μου πει η παιδίατρος να του κάνω δίαιτα; Είναι πάνω από την καμπύλη 97!

Ημερομηνία Βάρος

7/4/2010 4090

14/4/2010 3560

21/4/2010 4100

28/4/2010 4440

7/5/2010 5070

12/5/2010 5410

17/5/2010 5700

22/5/2010 6000

27/5/2010 6310

1/6/2010 6600

Α και να πω πως χάνουμε το γεύμα των 3 την νύχτα αφού από 12 ξυπνάμε πλέον 6!

Αντλείς ακόμη; Εσύ αντλείς στις 3 που χάνει το γεύμα το μωρό; Αλλιώς αν δεν αντλείς πρόσεξε λίγο να μην πρηστείς. Δώσε και από τα δύο στις 12 το βράδυ και από τα δύο στις 6 αν είναι πολύ πρησμένα. Να προσέξεις η παραγωγή σου να ρυθμιστεί στη νέα κατάσταση χωρίς πρηξίματα και τέτοια αλλιώς θα καταλήξεις με υπερπαραγωγή που και αυτό είναι πρόβλημα.

Αν δεν θηλάζει ακόμη μπορείς τώρα που από βαρος και παραγωγή πάτε καλά να επιμείνεις λίγο στο θηλασμό και να δοκιμάσεις διάφορα κόλπα ξεγελάσματος χωρίς το άγχος αν δεν βρίσκει γάλα ή ότι υποσιτίζεται αν καθυστερήσει λίγο ένα γεύμα.

Αντλώ ακόμα και τον βάζω και στο στήθος για συντροφιά. Σαφώς έχει μια προτίμηση στο στήθος για αρχή αλλά νευριάζει εύκολα και από την λαχτάρα του το αδειάζει όλο και ξερνάει τον τόπο μετά, οπότε η μαμά αντλεί αποκλειστικά τις περισσότερες μέρες. Αντλώ 3 φορές την ημέρα και βάζω και στην κατάψυξη. Όταν αντλούσα περισσότερες φορές είχα υπερβολικά πολύ γάλα και δεν είχα τι να το κάνω. Φαίνεται έτσι είναι ο οργανισμός μου, τρώω τον άμπακο και παράγω πολύ γάλα. Σήμερα μας ζύγισε η παιδίατρος και είμαστε 6950γρ 2 μηνών και 1 ημέρας.

Διαφημίσεις

Αντλώ ακόμα και τον βάζω και στο στήθος για συντροφιά. Σαφώς έχει μια προτίμηση στο στήθος για αρχή αλλά νευριάζει εύκολα και από την λαχτάρα του το αδειάζει όλο και ξερνάει τον τόπο μετά, οπότε η μαμά αντλεί αποκλειστικά τις περισσότερες μέρες. Αντλώ 3 φορές την ημέρα και βάζω και στην κατάψυξη. Όταν αντλούσα περισσότερες φορές είχα υπερβολικά πολύ γάλα και δεν είχα τι να το κάνω. Φαίνεται έτσι είναι ο οργανισμός μου, τρώω τον άμπακο και παράγω πολύ γάλα. Σήμερα μας ζύγισε η παιδίατρος και είμαστε 6950γρ 2 μηνών και 1 ημέρας.

Μου φαίνεται ότι δεν αντλείς αποκλειστικά μόνο με 3 φορές την ημέρα. Αποκλειστική άντληση είναι να μην θηλάζει από το στήθος αλλά να τρέφεται αποκλειστικά με αντλημένο γάλα. Είδες τι πρόβλημα δημιουργεί η υπερβολική άντληση. Μήπως παίρνει αρκετό γάλα με το θηλασμό, δεν είναι μόνο για συντροφιά και σταδιακά να μειώνεις τις αντλήσεις να ρυθμιστεί και η παραγωγή σου μόνο με το θηλασμό; Πήρατε 3 κιλά σε λιγότερο από 2 μήνες. Δεν το δοκιμάζεις σταδιακά να γλυτώσεις τις αντλήσεις τώρα που είναι καλοκαίρι και θα σου λύσει τα χέρια στις βόλτες, στις διακοπές κλπ, να μην κουβαλάς θήλαστρο. Θήλασέ τον πιο όρθιο να μετριαστεί η ροή να μην πίνει πολύ λαίμαργα.

• 1 month later...

Συνεχίζουμε δυναμικά. Το μωρό μου δεν έχει πάρει ούτε μια κουταλιά ξένο γάλα και έχει φτάσει στον 3ο μήνα τα 7770γρ και 65 πόντους. Έχω δημιουργήσει τράπεζα και πετάω από την χαρά μου. Ανυπομονώ να μπουν τροφές αλλά θέλω να συνεχίσω να θηλάζω όσο μπορώ. Βγάζω και με το θήλαστρο ακόμα και έχω αγοράσει το Pump in Style της Medela για να το έχω πάντα σπίτι διαθέσιμο. Κάθε φορά λέω...άντε μια εβδομάδα ακόμα και έτσι περνάει ο καιρός και είμαι πολύ περήφανη!

• 2 εβδομάδες μετά...

Να που αρχίσαμε να έχουμε πρόβλημα τελικά. Ξεκίνησα δίαιτα με 1000-1200 θερμίδες ημερησίως. Εκεί λοιπόν που έτρωγα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, μείωσα το φαγητό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα δραματική μείωση στο γάλα μου. Σημειωτέον δεν έχω μειώσει τα υγρά ίσα ίσα που τα έχω αυξήσει. Το παρατήρησα γιατί δεν πρηζόμουν εύκολα όσο και αν αργούσα την άντληση ή τον θηλασμό. Με το θήλαστρο έκανα 3 αντλήσεις την ημέρα και έβγαζα περίπου 400μλ την φορά με λίγο περισσότερο τα πρωινά. Το γάλα αυτό ήταν βέβαια υπερ αρκετό για τον μωρό μου και δημιούργησα και τράπεζα. Από χθες και χωρίς να θηλάσω καθόλου βλέπω ότι έχει μειωθεί κατά 50μλ την φορά το κάθε στήθος μέχρι που τώρα το βράδυ άντλησα 230μλ από τα 400 που αντλούσα τέτοια ώρα.

Τι λύσεις μου προτείνετε; Δεδομένου ότι θα ήθελα να μην σταματήσω την δίαιτα αλλά δεν είμαι διατεθειμένη να σταματήσω να θηλάζω.

Να που αρχίσαμε να έχουμε πρόβλημα τελικά. Ξεκίνησα δίαιτα με 1000-1200 θερμίδες ημερησίως. Εκεί λοιπόν που έτρωγα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, μείωσα το φαγητό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα δραματική μείωση στο γάλα μου. Σημειωτέον δεν έχω μειώσει τα υγρά ίσα ίσα που τα έχω αυξήσει. Το παρατήρησα γιατί δεν πρηζόμουν εύκολα όσο και αν αργούσα την άντληση ή τον θηλασμό. Με το θήλαστρο έκανα 3 αντλήσεις την ημέρα και έβγαζα περίπου 400μλ την φορά με λίγο περισσότερο τα πρωινά. Το γάλα αυτό ήταν βέβαια υπερ αρκετό για τον μωρό μου και δημιούργησα και τράπεζα. Από χθες και χωρίς να θηλάσω καθόλου βλέπω ότι έχει μειωθεί κατά 50μλ την φορά το κάθε στήθος μέχρι που τώρα το βράδυ άντλησα 230μλ από τα 400 που αντλούσα τέτοια ώρα.

Τι λύσεις μου προτείνετε; Δεδομένου ότι θα ήθελα να μην σταματήσω την δίαιτα αλλά δεν είμαι διατεθειμένη να σταματήσω να θηλάζω.

Καταρχήν ψυχραιμία

Οι αντλήσεις δεν είναι ποτέ καλή ένδειξη της παραγωγής αυτό μην το ξεχνάμε ....

Δεν νομίζω ότι η μείωση στην ποσότητα που βλέπεις σχετίζεται με την δίαιτα που κάνεις .... πιστεύω ότι στην μείωση συντέλεσε το γεγονός ότι το στήθος σου πρηζόταν. Όταν μεταξύ αντλήσεων / θηλασμών το στήθος φουσκώνει το σώμα παίρνει το μήνυμα ότι το γάλα περισσεύει άρα και μειώνει. Μετά την εδραίωση της γαλουχίας το σώμα παράγει το γάλα που χρειάζεται όχι παραπάνω. Άρα αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος να αντλείς συγκεκριμένα μλ. Αντί για 3 θα κάνεις 4-5 αντλήσεις. Αυξάνεις το ερέθισμα αυξάνεται η παραγωγή. ειδικά αν το μωρό δεν μπαίνει στο στήθος καθόλου και οι αντλήσεις είναι τόσο λίγες η μείωση είναι αναπόφευκτη. Σε ότι αφορά την δίαιτα σε παρακολουθεί διαιτολόγος ή την κάνεις από μόνη σου. το λεω γιατί οι θερμίδες μου φαίνονται λίγες (για την υγεία σου όχι για την γαλουχία σου) μην ξεχνάς ότι με τον θηλασμό ο οργανισμός καίει μέχρι 500 θερμίδες.

Οι αντλήσεις που κάνεις είναι λίγες άσχετα με την ποσότητα που έβγαζες. Η οδηγία είναι 8 αντλήσεις 13 λεπτά ή 10 αντλήσεις 10 λεπτά γιατί εκτός από τον χρόνο άντλησης σε σύνολο που πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 λεπτά σε κάθε στήθος. Δεν παίζει ρόλο μόνο ο χρόνος αλλά και η συχνότητα των αντλήσεων επιπλέον στην οδηγία για της αντλήσεις αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρχει μια άντληση/θηλασμός μεταξύ 12-6 γιατί συντελεί στην αύξηση προλακτίνης. Όταν το στήθος μένεις χωρίς ερέθισμα πολλές ώρες το σώμα παίρνει το μήνυμα για μείωση παραγωγής. Εν ολίγοις η μείωση που παρατηρείς ήταν αναμενόμενη νομίζω ότι απλά συνέπεσε με την δίαιτα........

Αν με τις πιο πολλές αντλήσεις είχες πολύ περισσότερο γάλα από ότι χρειαζόσουν σωστά τις μείωσες και ανάλογα μειώθηκε και το γάλα...αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο αριθμός των αντλήσεων που κάνεις θα κρατούσε την παραγωγή στα ίδια επίπεδα συνέχεια,τώρα που μειώθηκε περισσότερο απότι θέλεις απλά θα αυξήσεις τις αντλήσεις ή τους θηλασμόυς...

Μήπως μπορείς να μας δώσεις το ημερήσιο πρόγραμμα θηλασμών και αντλήσεων; Επίσης και τις τελευταίς μετρήσεις βάρους του μωρού, αν και φαντάζομαι ότι είναι σούπερ ικανοποιητικό αν κρίνω από τις προηγούμενες μετρήσεις.

Κορίτσια συγνώμη που δεν απάντησα το πρωί. Μπήκα, σας διάβασα αλλά δεν πρόλαβα να γράψω. Θα σας απαντήσω στις ερωτήσεις τώρα. Ήμουν δουλειά. Ευχαριστώ και συγνώμη.

Καταρχήν ψυχραιμία

Αυτό ξαναπες το!! Παραλίγο να τρελαθώ χθες το βράδυ και τελικά ξάπλωσα, είπα αύριο το πρωί θα έχω πολύ γάλα και κοιμήθηκα. Χωρίς σουτιέν για να μην πιέζεται το στήθος μου. Το πρωί άντλησα 380μλ!!!!! και συνεχίζω...

Δεν νομίζω ότι η μείωση στην ποσότητα που βλέπεις σχετίζεται με την δίαιτα που κάνεις ....

Πάλι έχεις δίκιο νομίζω, αυτό διαπιστώνω κι εγώ όσο περνάει η ώρα και σκέφτομαι πιο ψύχραιμα.

Αντί για 3 θα κάνεις 4-5 αντλήσεις. Αυξάνεις το ερέθισμα αυξάνεται η παραγωγή. ειδικά αν το μωρό δεν μπαίνει στο στήθος καθόλου και οι αντλήσεις είναι τόσο λίγες η μείωση είναι αναπόφευκτη.

Τελικά αυτό πρέπει να κάνω. Σήμερα που το ξανασκέφτομαι και έχοντας διαβάσει τα σχόλιά σας καταλαβαίνω πως άδικα πανικοβλήθηκα. Το όλο θέμα είναι να αυξήσω τις αντλήσεις ή τον θηλασμό.

Σε ότι αφορά την δίαιτα σε παρακολουθεί διαιτολόγος ή την κάνεις από μόνη σου. το λεω γιατί οι θερμίδες μου φαίνονται λίγες (για την υγεία σου όχι για την γαλουχία σου) μην ξεχνάς ότι με τον θηλασμό ο οργανισμός καίει μέχρι 500 θερμίδες.

Για να είμαι ειλικρινής τώρα δεν πήγα σε διαιτολόγο. Είναι μια δίαιτα που κάνω και την έχω από παλιά. Έχει φρούτα και λαχανικά με πρωτεΐνη και λιγότερο άμυλο και λιπαρά. Την κάνω για 14 μέρες και έχει δραστικά αποτελέσματα εφόσον οι θερμίδες είναι τόσο λίγες, χωρίς όμως να με κουράζει είτε στην προετοιμασία είτε να με κάνει να νιώθω αδύναμη από την πείνα. Συνολικά έχασα 4 κιλά σε μια εβδομάδα. Αλλά έχω πειστεί πως δεν είναι αυτός ο λόγος μείωσης γάλακτος.

Οι αντλήσεις που κάνεις είναι λίγες άσχετα με την ποσότητα που έβγαζες. Η οδηγία είναι 8 αντλήσεις 13 λεπτά ή 10 αντλήσεις 10 λεπτά γιατί εκτός από τον χρόνο άντλησης σε σύνολο που πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 λεπτά σε κάθε στήθος. Δεν παίζει ρόλο μόνο ο χρόνος αλλά και η συχνότητα των αντλήσεων επιπλέον στην οδηγία για της αντλήσεις αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρχει μια άντληση/θηλασμός μεταξύ 12-6 γιατί συντελεί στην αύξηση προλακτίνης. Όταν το στήθος μένεις χωρίς ερέθισμα πολλές ώρες το σώμα παίρνει το μήνυμα για μείωση παραγωγής. Εν ολίγοις η μείωση που παρατηρείς ήταν αναμενόμενη νομίζω ότι απλά συνέπεσε με την δίαιτα........

Αν με τις πιο πολλές αντλήσεις είχες πολύ περισσότερο γάλα από ότι χρειαζόσουν σωστά τις μείωσες και ανάλογα μειώθηκε και το γάλα...αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο αριθμός των αντλήσεων που κάνεις θα κρατούσε την παραγωγή στα ίδια επίπεδα συνέχεια,τώρα που μειώθηκε περισσότερο απότι θέλεις απλά θα αυξήσεις τις αντλήσεις ή τους θηλασμόυς...

Νομίζω πως αυτό τα συνοψίζει όλα. Διαβάζοντας σε κατάλαβα ότι αυτό πραγματικά συμβαίνει. Ήταν θέμα χρόνου να μειωθεί με τις λίγες αντλήσεις που κάνω δεδομένου ότι μερικές φορές έχανα και την μεσημεριανή άντληση. Οπότε έτσι κι έγινε. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήμουν στο τσακ να πάρω τριγωνέλλα και ευτυχώς ο άντρας μου δεν βρήκε χθες στο φαρμακείο και δεν πήρα.

Μήπως μπορείς να μας δώσεις το ημερήσιο πρόγραμμα θηλασμών και αντλήσεων; Επίσης και τις τελευταίς μετρήσεις βάρους του μωρού, αν και φαντάζομαι ότι είναι σούπερ ικανοποιητικό αν κρίνω από τις προηγούμενες μετρήσεις.

Φίλη μου Morchelina,

σε ευχαριστώ που μου ξαναγράφεις.

Λοιπόν...τις περισσότερες μέρες αντλώ στις 9-15-23 και θηλάζω μερικές φορές μετά τις αντλήσεις, ποτέ πριν. Το μωρό πάντα βρίσκει και τρώει ακόμα και αν έχω αντλήσει πριν 2 λεπτά, αυτός θα βγάλει όσο θέλει να φάει. Ενώ αν τον βάλω πρώτο, μετά το θήλαστρο δεν βγάζει γάλα.

Τώρα που το σκέφτομαι με καθαρό μυαλό (έχοντας διαβάσει εσάς), η μείωση έγινε στην μεσημεριανή και στην βραδινή άντληση και κατάλαβα γιατί. Σύμφωνα με αυτά που μου είπατε οι αντλήσεις διατηρούσαν την γαλουχία. Όμως τώρα τελευταία και με τις ζέστες, τα μεσημέρια και μερικές φορές και τα βράδια δεν αντλούσα... ήμουν τόσο κουρασμένη από την ζέστη που ξάπλωνα στο κρεββάτι με το μωρό και έτρωγε και μας έπαιρνε ο ύπνος. Ο μπέμπης μου όμως έτρωγε μόνο 150-200μλ (αποκλείεται παραπάνω) άρα τα υπόλοιπα μέναν στο στήθος. Δεν πρηζόμουν αφού με είχε αποσυμφορήσει το μωρό αλλά αυτό έδωσε το μήνυμα ότι τα μεσημέρια και τα βράδια δεν χρειάζομαι τόσο γάλα και γι αυτό μειώθηκε ενώ το πρωί δεν είχε καμιά απολύτως μείωση.

Εγώ από το άγχος μου νόμιζα ήταν λόγω της δίαιτας και δεν σκέφτηκα λογικά να δω αν έχω αλλάξει κάτι στις αντλήσεις. Από την πολύ ασφάλεια που ένιωθα ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσω πολύ για να έχω γάλα, νομίζω την πάτησα.

Τώρα θα συνεχίσω την μεσημεριανή άντληση και θα κάνω άλλη μια στις 7 ώστε να γίνουν 4 μέσα στην μέρα. Σήμερα το μεσημέρι άντλησα 250μλ αλλά άφησα το θήλαστρο από 15 λεπτά στο κάθε στήθος για να παίρνει το ερέθισμα ότι χρειάζομαι κι άλλο. Ελπίζω να λειτουργήσει άμεσα και να αυξηθεί πάλι η μεσημεριανή παραγωγή.

Σας υπερευχαριστώ που με βοηθήσατε να σκεφτώ λογικά!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...