Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν θηλάζουμε συχνά

Recommended Posts

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος -38

Β. Το φύλο του βρέφους Άρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Ολική

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Ναι, την τρίτη μέρα 10, τέταρτη μέρα 10, πέμπτη μέρα 12, έκτη μέρα 15 και αύριο που είναι η 7η μέρα θα πάμε ξανά για μέτρηση

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Δεν νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες Έχω μόνο το βάρος γέννησης 4100γρ αφού δεν τον ζύγισαν κατά την έξοδο από το νοσοκομείο

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. Περίπου 6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Δεν έχω δώσει συμπλήρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) Δεν παίρνει

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Δεν πήρα ακόμα αλλά αύριο θα πάω να αγοράσω αφού το στήθος μου άρχισε να πετρώνει

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 6-7

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Είναι γενικά ήσυχος αλλά έχει αέρια και δεν ρεύεται εύκολα. Σήμερα δεν παίρνει το στήθος, από το απόγευμα και μετά. Νομίζω ότι δεν τρέφεται σωστά γιατί και το στήθος μου πέτρωσε εκτός και αν έχω περισσότερη παραγωγή γάλατος από όσο χρειάζεται ο μικρός. Το στήθος μου έχει τόσο γάλα που αν δεν βάλω σουτιέν και το αφήσω θα στάζει συνεχώς και θα μουσκέψει το επίθεμα οπότε βάζω πανάκι. Στον ύπνο είναι πολύ καλός και κοιμάται για 2-3 ώρες συνεχόμενα χωρίς να ξυπνάει.

Οποιαδήποτε συμβουλή θα μου ήταν πολύ χρήσιμη. Τρέφεται αρκετά; Είναι και το ότι είναι μικρούλης ακόμα και δεν έχουμε μετρήσεις βάρους για να μπορώ να συγκρίνω.

Ευχαριστώ πτοκαταβολικά.

Διαφημίσεις

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πρώτα απ' όλα χαίρομαι πολύ που γέννησες, να σου ζήσει ο παίδαρος και όλα θα πάνε καλά.

Τώρα έχετε λίγο ίκτερο που πιθανόν να τον κάνει πιο νωθρό και να θέλει να τον τσιγκλάς λίγο για να τρώει. Ξέντυσέ τον να κρυώσει, γαργάλησέ του τις πατούσες, κλπ. Τα γεύματα είναι λίγα και αν κοιμάται όπως λες το βράδυ και ξεκουράζεσαι βάλτον πιο συχνά στο στήθος τη μέρα να συμπληρώνεται τουλάχιστον 8.

Από την άλλη οι κενώσεις και οι πάνες φαίνονται ικανοποιητικές οπότε το μωρό τρέφεται καλά. Αν δεν πάρει λιπαρό γάλα δεν θα κάνει τόσες κενώσεις.

Τώρα, μην αφήνεις το στήθος να πετρώσει γιατί μπορεί να γίνει και σε ένα βράδυ. Το καλύτερο θήλαστρο είναι το μωρό. Βάλτον και οπότε νιώθεις το στήθος σου πολύ φορτισμένο να θηλάσει έστω και 5 λεπτά, έστω και μισοκοιμισμένο μήπως συνεργαστεί καλύτερα ή σε ξαπλωτή στάση. Σιγά σιγά θα ρυθμιστεί. Αν πάει να πετρώσει βγάλε λίγο και με το χέρι σου με λίγο μασάζ.

Για το ρέψιμο μη σε ανησυχεί, όταν θηλάζουν δεν παίρνουν τόσο αέρα όσο με το μπουκάλι. Αντί για επιθέματα και εγώ πανάκια χρησιμοποιούσα στο σπίτι γιατί αερίζονται καλύτερα οι θηλές ενώ με το επίθεμα παπαδιάζουν και μαλακώνουν.

Σου εύχομαι τα καλύτερα.

Να σου ζήσει το μωράκι , κάνε ό,τι σου λέει η Morchelina . Tα γεύματα όμως είναι πολύ λίγα για νεογέννητο , θα έπρεπε να θηλάζει τώρα στην αρχή τουλάχιστον 10-12 φορές . Μήπως ευθύνεται γι'αυτό ο ίκτερος ; Εγώ δεν το ξέρω σίγουρα αυτό , αλλά το αναφέρει η Morchelina , oπότε θα έχει σίγουρα σχέση .

Έχω διαβάσει για μωρά που είναι λίγο τεμπελάκια και δεν ζητάνε έντονα να θηλάσουν , μην περιμένεις να κλαίει , το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας .

Να προσφέρεις πιο συχνά στήθος , τώρα στην αρχή τουλάχιστον 10 φορές .

Καλή συνέχεια , και τα ξανά λέμε .

γεια σας κοριτσια.αντιμετωπιζω παρομοιο προβλημα με το γιο μου που ειναι 4 μηνων!δεν θελει να θηλαζει,βαριεται και εκνευριζεται.με το μπουκαλι δεν εχει ποβλημα!με το στηθος ομως?εχει μειωθει το γαλα εξαιτιας του οτι δςεν θηλαζω συχνα!τι να κανω?

γεια σας κοριτσια.αντιμετωπιζω παρομοιο προβλημα με το γιο μου που ειναι 4 μηνων!δεν θελει να θηλαζει,βαριεται και εκνευριζεται.με το μπουκαλι δεν εχει ποβλημα!με το στηθος ομως?εχει μειωθει το γαλα εξαιτιας του οτι δςεν θηλαζω συχνα!τι να κανω?

δοκιμασε να θηλασεις σε ενα ησυχο καπως σκοτεινο δωματιο και πες μας πώς θα παει...

Διαφημίσεις

Σου έχω απαντήσει στο προηγούμενο ποστ σου http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1525208#post1525208. Τα μωράκια που παίρνουν συμπλήρωμα παθαίνουν σύγχυση θηλών και προτιμούν το μπουκάλι γιατί η ροή είναι μεγαλύτερη, το γάλα μπορεί να είναι πιο γλυκό, κλπ. Αν δίνεις μεγάλη ποσότητα συμπληρώματος η παραγωγή σου έχει μειωθεί και δεν μπορείς να επαναπαυθείς στο μωρό για να σου αυξήσει την παραγωγή, ούτε μπορείς να κόψεις το συμπλήρωμα μαχαίρι και να υποσιτίσεις το μωρό. Πρέπει να κάνεις επαναγαλακτισμό με νοσοκομειακό θήλαστρο και σιγά σιγά να κόβεις το συμπλήρωμα αφού θα δίνεις το δικό σου αντλημένο γάλα παράλληλα με το θηλασμό. Γιαυτό πρέπει να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου ζήτησα για να δούμε το συμπλήρωμα, το θηλασμό, το βάρος, κλπ.

Τελικά το αποτέλεσμα όλου αυτού και της προσπάθειας θηλασμού ήταν να μην τρέφεται σωστά το μωρό και να αφυδατωθεί, ο ίκτερος να ανέβει στα ύψη και να νοσηλευτεί στις λάμπες για 12 ώρες και άλλο ένα 24ωρο παρακολούθησης.

Έκτοτε είμαι στο σπίτι, αντλώ το γάλα μου και το δίνω με μπιμπερό. Τον βάζω στο στήθος μόνο την νύχτα για έναν ή δύο θηλασμούς όπου και κουράζεται και κοιμάται πάνω μου. Δίνω και ξένο γάλα για να βεβαιωθώ ότι τρέφεται σωστά. Για μας ο θηλασμός ήταν μια περιπέτεια που καλύτερα να ξεχάσουμε ότι περάσαμε. Πλέον όσο καιρό έχω γάλα θα το βγάζω με το θήλαστρο για να μετράω πόσο τρώει.

Έχω μεν απογοητευτεί πάρα πολύ που δεν κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά αλλά δεν είμαι διατεθημένη να ρισκάρω την υγεία του μωρού μου.

Λυπάμαι που είχες αυτήν την περιπέτεια αλλά μην νομίζεις ότι για όλες μας ο θηλασμός ξεκινάει ομαλά. Μην το παίρνεις σαν προσωπική ήττα. Και τα δικά μου κάθησαν στη λάμπα 1-2 μέρες επιπλέον πριν τα πάρω σπίτι και μάλιστα παίρνανε αποκλειστικά σχεδόν ξένο γάλα στο μαιευτήριο αλλά τον ίκτερο δεν τον γλυτώσανε. Ο γιος μου όταν τον πήρα σπίτι στην 7η ημέρα από τον ίκτερο δεν ξύπναγε καθόλου για άλλες 15 ημέρες περίπου. Έβγαζα το γάλα μου με νοσοκομειακό θήλαστρο με διπλή χοάνη ανά δύο ώρες 11 φορές την ημέρα πλην τις 2 το βράδυ και του το έδινα με μπιμπερό ανά δύο ώρες (στις 2 το βράδυ τάιζε ο άντρας μου). Στο 24ωρο έπαιρνε 550-600 γρ γάλα (ήταν 3 κιλά περίπου) και από βάρος πήρε σε 15 μέρες στο σπίτι 750 γρ. Όταν ήταν 21 ημερών ξύπνησε και τον έβαλα κανονικά στο στήθος. Ίσως ήμουν υπερβολική με τον αριθμό των αντλήσεων και τη ποσότητα του γάλακτος αλλά είχε αποτέλεσμα και γλυτώσαμε το νοσοκομείο και δεν εννοώ τη λάμπα. Αφού στο τέλος είχα αποκτήσει εθισμό στο θήλαστρο. Μετράς πόσο βγάζεις, τελειώνεις σε 10 λεπτά, κοιμόμουν 12-4 το βράδυ. Καλά μην τα πάρεις τοις μετρητοίς αλλά έχουν μια δόση αλήθειας ιδίως το τελευταίο.

Αφού κάνεις ακόμη προσπάθεια και αντλείς μπορείς να επιτύχεις αποκλειστικό θηλασμό με συχνές αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο. Η μία τουλάχιστον άντληση θα πρέπει να είναι νυχτερινή αφού θηλάσει το μωρό.

Νομίζω αυτό που δημιούργησε σύγχυση στο 1ο σου μήνυμα σχετικά με την πορεία του θηλασμού ήταν ο αριθμός των κενώσεων και οι πάνες που φαίνονταν ικανοποιητικές ενώ ο αριθμός των γευμάτων ήταν λίγος.

Μην απογοητεύεσαι.

Tώρα είδα και τα βιβλιάριά τους, ο γιος βγήκε με ίκτερο 13 μετά από 3 ημέρες στη λάμπα και η κόρη μου με 13,5 με μία ημέρα στη λάμπα. Παρακάτω με τη λάμπα δεν κατέβαινε και ούτε το ξαναμέτρησα. Το μικρό μου τον έπιασε πιο βαριά γιατί είχε γεννηθεί 36η εβδομάδα ενώ η κόρη μου 37η. Η κόρη μου όμως χαζοθήλαζε όλη μέρα και 11η ημερών είχε φτάσει το βάρος γέννησης. Ο γιος μου τέζα ούτε το μπουκάλι δεν έπιανε, εγώ πατούσα τη θηλή και έτρεχε το γάλα στο στόμα του.

Να τον ταϊζεις και τη νύχτα, αφού θηλάσει δώσε και συμπλήρωμα δικό σου ή ξένο. Μην αφήνεις πάνω από 3 ώρες μεταξύ των γευμάτων. Το 3ωρο ξεκινά από την αρχή του προηγούμενου γεύματος.

Και πάλι θα σου επαναλάβω μην απογοητεύεσαι. Δώσε συμπλήρωμα αφού χρειάζεται αλλά άντλησε συχνά για να αυξήσεις την παραγωγή σου. Είναι πολύ νωρίς ακόμη και όλα διορθώνονται.

Ευχαριστώ για την συμπαράσταση. Οι αντλήσεις μου είναι 3-4 ημερησίως και βγάζω γύρω στα 150-200ml κάθε φορά. Το κρατάω στο ψυγείο και του το μοιράζω σε γεύματα. Αν δω ότι δεν χορταίνει του δίνω και ξένο. Συνήθως τρώει 70-80ml το 2ωρο. Την νύχτα τον βάζω στο στήθος και όταν ξημερώσει του δίνω πάλι μπιμπερό.

Αν και πλέον καταλαβαίνω πότε δεν χόρτασε, έχω βρει το θήλαστρο μεγάλη ευκολία. Ούτε το μωρό ταλαιπωρείται στο στήθος ρούφα ρούφα με τις ώρες, ούτε κι εγώ να πιάνεται η μέση μου. Σε 10 λεπτά αντλώ και σε άλλα 10 τρώει άνετος και κοιμάται.

Μια ερώτηση. Μπορώ να αντλώ στο ίδιο μπουκάλι το γάλα της μέρας και να αναμειγνύω το φρέσκο με το κρύο γάλα ή πρέπει κάθε άντληση και σε καινούριο μπιμπερό;

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για την συμπαράσταση. Οι αντλήσεις μου είναι 3-4 ημερησίως και βγάζω γύρω στα 150-200ml κάθε φορά.

Χρησιμοποιείς νοσοκομειακό θήλαστρο; Για τη δουλειά που ξεκίνησες είναι το πλέον κατάλληλο. Αν θες να διατηρήσεις την παραγωγή σου και να την αυξήσεις οι αντλήσεις σου είναι λίγες. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 8 ημερησίως εκ των οποίων η μία νυχτερινή. Ας πούμε ότι η νυχτερινή αντιστοιχεί στους νυχτερινούς θηλασμούς που κάνεις αν αισθάνεσαι ότι το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά. Εγώ π.χ. από το άγχος μου έκανα 11. Το καλό είναι ότι έχεις γάλα αλλά μπορεί να το δεις σιγά σιγά να μειώνεται γιατί οι φορές που παίρνει ερέθισμα το στήθος είναι λίγες. Ο εγκέφαλος δίνει σήμα για παραγωγή γάλακτος και για αύξηση παραγωγής όσο πιο συχνά αδειάζει το στήθος.

Το κρατάω στο ψυγείο και του το μοιράζω σε γεύματα. Αν δω ότι δεν χορταίνει του δίνω και ξένο. Συνήθως τρώει 70-80ml το 2ωρο.

Σε γενικές γραμμές τα μωρά χρειάζονται 150 γρ ανά κιλό. Αν το δικό σου είναι 4 κιλά χρειάζεται ημερησίως 600γρ. Με 4 αντλήσεις των 150 γρ. τον καλύπτεις ίσως προς στιγμήν αλλά δεν θα μπορείς να επιτύχεις αύξηση παραγωγής για τις αυξανόμενες ανάγκες του με 4 αντλήσεις ημερησίως.

Την νύχτα τον βάζω στο στήθος και όταν ξημερώσει του δίνω πάλι μπιμπερό.

Αισθάνεσαι να σου αδειάζει το στήθος και ότι χορταίνει; Δεν θες να μένει νηστικός τη νύχτα γιατί είναι πολλές ώρες για ένα τόσο μικρό μωρό.

Αν και πλέον καταλαβαίνω πότε δεν χόρτασε, έχω βρει το θήλαστρο μεγάλη ευκολία. Ούτε το μωρό ταλαιπωρείται στο στήθος ρούφα ρούφα με τις ώρες, ούτε κι εγώ να πιάνεται η μέση μου. Να θηλάζεις ξαπλωμένη και τη νύχτα και τη μέρα. Σε 10 λεπτά αντλώ και σε άλλα 10 τρώει άνετος και κοιμάται. Υπάρχει ο κίνδυνος σύγχυσης θηλών και να προτιμήσει το μπουκάλι από το στήθος τελείως. Καταλαβαίνω την ευκολία του θήλαστρου γιατί σου καθησυχάζει και τα άγχη αλλά μακροπρόθεσμα νομίζω θα σε κουράσει. Εγώ μετά τις 15 πρώτες μέρες στο σπίτι που μπήκε το μωρό στο στήθος δεν το ξαναχρησιμοποίησα αν και το είχα σπίτι. Ο θηλασμός ιδίως τη νύχτα είναι πιο εύκολος από θήλαστρα και μπουκάλια.

Μια ερώτηση. Μπορώ να αντλώ στο ίδιο μπουκάλι το γάλα της μέρας και να αναμειγνύω το φρέσκο με το κρύο γάλα ή πρέπει κάθε άντληση και σε καινούριο μπιμπερό;

Όχι να μην αντλείς στο ίδιο μπουκάλι. Να αντλείς σε αποστειρωμένο.

Νομίζω ότι είσαι πολύ κοντά σε αποκλειστικό θηλασμό με την ποσότητα που παράγεις. Αν αυξήσεις τις αντλήσεις θα μπορέσεις να κόψεις το ξένο και να ενισχύσεις την παραγωγή σου για τις μελλοντικές ανάγκες του μωρού. Θα σου έλεγα να επιμείνεις να βάζεις το μωρό στο στήθος και τη μέρα. Όσο δυναμώνει θα τον ξεπεράσει τον ίκτερο και θα θηλάζει αποτελεσματικά. Είναι θέμα 1-2 εβδομάδων και πραγματικά αξίζει τον κόπο γιατί από το 2ο μήνα μπορεί να θηλάζει 10 λεπτά σε κάθε γεύμα και να χορταίνει και ούτε μπουκάλια ούτε αποστειρώσεις ούτε θήλαστρα.

Σήμερα τα 2 μεσημεριανά γεύματα του έδωσα στήθος. Θήλασε 15 λεπτά, έκανε διάλειμμα και μετά άλλα 15 λεπτά. Κοιμήθηκε ήρεμος που σημαίνει ότι χόρτασε και τις 2 φορές.

15:00-15:30 θηλασμός

15:30-17:30 ύπνος-αλλαγή πάνας

17:30-18:10 θηλασμός

18:10-τώρα ύπνος

Μου έκανε όμως μια ρουκέτα στον ύπνο του πριν λίγο που τα είδα όλα. Φαίνεται πως πρέπει να επιμείνω στον μητρικό θηλασμό. Νομίζω ότι είναι κουραστικό αλλά τελικά μάλλον όχι. Έχω ήδη βαρεθεί τις αποστειρώσεις και τα ζεσταμένα γάλατα! Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.

Μου έκανε όμως μια ρουκέτα στον ύπνο του πριν λίγο που τα είδα όλα. Φαίνεται πως πρέπει να επιμείνω στον μητρικό θηλασμό.

Μου έκανε και μένα μερικές φορές όταν τον τάιζα με πρόγραμμα ανά δίωρο αλλά μου την έκανε μόλις είχε φάει και το έβγαζε όλο. Προφανώς του έδινα παραπάνω απ' όσο άντεχε. Βάζε τον να ρευτεί τότε σε διαφορετικές στάσεις. Ο δικός μου όταν τον έβαλα αποκλειστικά στο στήθος και έτρωγε όσο και όποτε ήθελε αυτός δεν μου ξαναέκανε.

Επέμενε στο στήθος αφού είναι συνεργάσιμος και παρακολούθα πάλι τις πάνες. Πρώτος στόχος σου θα είναι να κόψεις σταδιακά το ξένο και μετά σταδιακά το θήλαστρο.

Στις 8 ξύπνησε και τον έκανα μπανάκι, μετά τον θήλασα ένα μισάωρο και κοιμήθηκε πάλι ήρεμος. Έχω αντλήσει από το πρωί γάλα και δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. Περιμένω και μια ζυγαριά ακριβείας για να παρακολουθώ το βάρος του και να είμαι πιο άνετη με τον θηλασμό. Τρομοκρατήθηκα με την αφυδάτωση που πάθαμε και όποιος καεί με τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Είναι αρκετά συνεργάσιμος στο στήθος και έχει μάθει να θηλάζει αποδοτικά, δεν πιπιλάει μόνο. Σήμερα και τα τρία γεύματα που έκανε ήταν αποδοτικότατα και δεν χρειαστήκαμε ακόμα ξένο. Το βράδυ έτσι κι αλλιώς θηλάζω οπότε μέχρι το πρωί θα τρώει από το στήθος. Τώρα τον περιμένω να ξυπνήσει κατά τις 11-11:30 θα τον ταΐσω και θα πάμε για ύπνο όλοι μαζί. Λέτε να τα καταφέρουμε; Θα με προβληματίσει μόνο αν αύριο που είναι να τον δει η παιδίατρος μου πει ότι δεν έχει φτάσει το βάρος της γέννησης. Γεννήθηκε 4100γρ και έχασε 500γρ την πρώτη εβδομάδα. Ελπίζω να τα έχουμε ξαναπάρει.

Ο ίκτερος χτυπάει πολύ γρήγορα και η μάνα νομίζει ότι κοιμάται το μωρό. Τώρα μην κοιτάς το βάρος γέννησης γιατί χάσατε αρκετό. Δες πόσο βάλατε απ΄ όταν βγήκατε από το νοσοκομείο τη δεύτερη φορά. Αυτό μόνο που με απασχολεί είναι ότι το μεσημέρι έγραψες ότι αντλούσες σχεδόν αποκλειστικά και έδινες και συμπλήρωμα και τώρα είσαι σε αποκλειστικό θηλασμό. Μακάρι, αλλά έχε το νου σου να τρέφεται σωστά. Δώστου και το αντλημένο στο βραδυνό θηλασμό που μπορεί να έχεις πιο λίγο γάλα, μην πάει χαμένο. Τη νύχτα θήλασε κανά δυο φορές να είσαι σίγουρη.

Έτσι την έπαθα και εγώ με την αφυδάτωση αλλά πριν βγω από το μαιευτήριο. Μία γνωστή μου που γέννησε πρόσφατα εξωτερικό και δήλωσε αποκλειστικό θηλασμό στο μαιευτήριο δεν έδιναν καθόλου ξένο στο μωρό για 4 ημέρες μόνο το πρωτόγαλα που ήταν ελάχιστο, 5-10 γρ το γεύμα γιατί το αντλούσε. Αλλά έδιναν ηλεκτρολύτες για να μην αφυδατωθεί το μωρό. 4η ημέρα της ήρθε το γάλα και το μωρό μια χαρά. Εδώ κοπέλα μου έχουμε χάσει κάθε πρακτική λογικής, μόνο ξένο γάλα ξέρουν να προωθούν στα μαιευτήρια και κούφια λόγια για υποστήριξη του θηλασμού.

Ζυγαριά είχα και εγώ στο γιο μου και επειδή τα πηγαίναμε καλά με βοήθησε να μειωθεί το άγχος μου. Τώρα αν δεν τα πηγαίναμε καλά δεν ξέρω πως θα ένιωθα.

Σου εύχομαι να πάνε όλα όπως τα επιθυμείς. Και καλή συνέχεια τη νύχτα.

Διαφημίσεις

Τελικά πήραμε όλο το βάρος που χάσαμε! 4100 μας μέτρησε σήμερα η παιδίατρος! Μας είδε που θηλάζουμε και είπε ότι παίρνει το στήθος πολύ καλά και είναι αποδοτικός στον θηλασμό. Τέλεια! Μας συμβούλεψε να συνεχίσουμε έτσι. Όσο για τις γουλίτσες, από χθες που τον θηλάζω αποκλειστικά μειώθηκαν. Άντε μακάρι όλα να πάνε καλά.

Τον ζυγίζω πριν και μετά τον θηλασμό και φαίνεται ότι παίρνει γύρω στα 60ml την φορά και ζητάει να τρώει κάθε 1,5-2 ώρες. Είναι ικανοποιητικά, δεν είναι;

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου Morchelina.

Τον ζυγίζω πριν και μετά τον θηλασμό και φαίνεται ότι παίρνει γύρω στα 60ml την φορά και ζητάει να τρώει κάθε 1,5-2 ώρες. Είναι ικανοποιητικά, δεν είναι;

Από την ίδια αγωνία περάσαμε πολλές. Σου έκανε το πρώτο γυμνάσιο για να μαθαίνεις ποιος κάνει κουμάντο στη ζωή σου από εδώ και πέρα :lol:.

Είναι μεγάλο μωρό και οι ανάγκες του είναι αυξημένες από την άλλη έχει τη δύναμη να θηλάσει αποτελεσματικά. Άστον να θηλάσει όσο και όποτε θέλει να καλύψετε το χαμένο έδαφος σε παραγωγή τόσο από την άποψη του συμπληρώματος που έδινες όσο και ότι οι ανάγκες του αυξάνονται καθημερινά. Θήλασε ξαπλωμένη και τη μέρα θα σου τσακίσει την πλάτη αν αρχίσει και παίρνει πολύ βάρος. Είδες το θήλαστρο; Έσωσε το θηλασμό και η θέλησή σου να θηλάσεις. Άντε καλή συνέχεια.

Τα πάμε τέλεια μέχρι τώρα, χθες το βράδυ ξυπνούσε στο 2ωρο και έτρωγε. Μετά κοιμόταν σαν πουλάκι! Σήμερα έμεινε ξύπνιος αρκετές ώρες την ημέρα και είμαι σίγουρη ότι το βράδυ θα κοιμηθούμε καλύτερα. Τελικά δεν είναι δύσκολο να θηλάζεις, ηρέμησα και με τις αποστειρώσεις. Τις είχα ήδη βαρεθεί και δεν ένιωθα και σίγουρη ότι τρώει από καθαρά μπουκάλια. Πολύ άγχος.

Σήμερα δεν τον ζύγιζα ανάμεσα στους θηλασμούς, τον άφησα να τρώει όσο θέλει την φορά και δεν αγχωνόμουν. Εξάλλου αν δεν χορταίνει το καταλαβαίνω γιατί αρχίζει την σειρήνα!!!!!!!

Εκεί που δεν θηλάζαμε συχνά πλέον θηλάζουμε κάθε 1-1,5 ώρες με αποτέλεσμα να μην κοιμάμαι καθόλου μέρα νύχτα. Πότε να περιμένω να αυξηθεί ο χρόνος ανάμεσα στα γεύματα; Συμβαίνει αυτό όσο μεγαλώνει το παιδί;

Τα πάτε τέλεια , σας παρακολουθώ , πολύ χαίρομαι που όλα πήγαν καλά με το βάρος .

Όσο θα μεγαλώνει το μικρό και ειδικά και όταν θα διπλοσαραντήσετε , το μωράκι θα θηλάζει πιο γρήγορα και όχι τόσο συχνά όπως τώρα .

Θήλαζε το όποτε θέλει και όσο θέλει , το μωράκι δεν ξέρει από ρολόγια και προγράμματα . Σιγά σιγά όλα θα στρώνουν από μόνα τους .

Ο θηλασμός είναι από τα ωραιότερα δώρα που θα του κάνεις ποτέ , πέρα από την απέραντη αγάπη που θα τρέφεις γι'αυτό .

Να σου ζήσει και πάλι η ψυχούλα μου !!!!!

Ευχαριστώ για την συμπαράσταση. Έχω και την βοήθεια του άντρα μου και της πεθεράς μου η οποία έχει αναλάβει εξ'ολοκλήρου το μαγείρεμα για όσο εγώ χρειάζομαι βοήθεια.

Ο άντρας μου είναι πολύ γλυκός μαζί μου και συνέχεια μου λέει πόσο καλά τα πάω και πόσο άξια είμαι. Μου δίνει πολύ κουράγιο. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να θηλάζεις αποκλειστικά αλλά αξίζει τον κόπο.

Τώρα στην αρχή είναι λίγο δύσκολα , υπομονή και να μετράς μέρες .

Μετά από λίγο καιρό δεν θα θυμάσαι καθόλου την κούραση . Εαν δεν χρειάζεται να γυρίσεις στη δουλειά νωρίς , είσαι πολύ τυχερή . Απόλαυσε αυτήν την μοναδική εμπειρία . Θα τα ξανά πούμε !!!

Εκεί που δεν θηλάζαμε συχνά πλέον θηλάζουμε κάθε 1-1,5 ώρες με αποτέλεσμα να μην κοιμάμαι καθόλου μέρα νύχτα. Πότε να περιμένω να αυξηθεί ο χρόνος ανάμεσα στα γεύματα; Συμβαίνει αυτό όσο μεγαλώνει το παιδί;

Όπως σου έγραψα προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος. Επειδή έδινες και συμπλήρωμα η παραγωγή σου έχει μείνει λίγο πίσω από τις ανάγκες του, ανάλογα πόσο συμπλήρωμα έδινες και το οποίο έκοψες ξαφνικά απ' ότι κατάλαβα. Ταυτόχρονα οι ανάγκες του αυξάνονται οπότε έχει διπλό στόχο να πετύχει από άποψη παραγωγής γιαυτό θηλάζει τόσο συχνά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αν πιστεύεις ότι το μωρό δεν υποσιτίζεται αφού έχεις και ζυγαριά και τον ζυγίζεις και βλέπεις και τις πάνες ότι έχει ικανοποιητικές κενώσεις και τσίσα τότε θα κάνεις μία εβδομάδα υπομονή με αυτό τον ρυθμό για να αυξηθεί η παραγωγή σου. Είσαι τυχερή που έχεις βοήθεια, θήλασε ξαπλωμένη μέρα νύχτα για να μην κουράζεσαι. Αν αισθανθείς τελείως εξαντλημένη δώσε μία βραδιά λίγο συμπλήρωμα στο τελευταίο βραδυνό γεύμα για να κοιμηθεί καμιά ώρα παραπάνω να ξεκουραστείς. Αλλά μην το κάνεις συστηματικά, θα χάσεις τη μπάλα πάλι.

διαβασα την περιπετεια σας και σε συγχαιρω που τα καταφερες τελικα!!!!

αν δεις οτι κουραζεσαι το βραδυ που ξεπναει μπορεις να το εχεις μαζι σου στο κρεββατι ξαπλωμενη (με ολες τις απαραιτητες προφυλαξεις) για να κοιμασαι στα βραδυα που εισαι εξαντλημενη

οσο μεγαλωνει το μωρο, τοσο αυξανεται και το διατημα αναμεσα στα γευματα

Δοκίμασα να τον βάζω στο κρεββάτι και αποκοιμιέται αυτός στο στήθος χωρίς να έχει θηλάσει αρκετά για να χορτάσει και δεύτερον αποκοιμιέμαι κι εγώ και φοβάμαι μήπως μου πέσει ή γυρίσω πάνω του.

Νομίζω ότι σιγά σιγά συνηθίζω το νυχτερινό θηλασμό. Αρκεί να κοιμάται μετά γιατί όταν δεν κοιμάται και στριφογυρίζει στην καλαθούνα του ούτε κι εγώ μπορώ να κοιμηθώ. Τον προσέχω να μην μου κάνει γουλίτσες.