Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κρύωμα και τοκετός

Recommended Posts

Βρε κορίτσια επειδη εχω αγχωθεί πολύ, είμαι 39 εβδομάδων και 2 ημερών, περιμένω από μέρα σε μέρα τη μπουμπού μου και από χτες εχω ένα ελαφρυ πονολαιμο και φοβάμαι μην κάνω συνάχι (συναχώνομαι γενικά 2-3 φορές το χρόνο αλλά χωρίς κάτι άλλο: πυρετό-βήχα, μόνο συνάχι και λίγο λαιμό), αν γεννήσω και τελικά είμαι κρυωμένη δεν θα μπορώ να αγκαλιάσω το μωρό μου? δεν θα πρέπει να το θηλάσω? ή επειδή είναι μέσα μου τώρα θα έχει τα πρέποντα αντισώματα ώστε να έχει ανοσία στο κρυωματάκι μου? αν είχατε κάτι παρόμοιο η ξέρετε κάτι ενημερώστε με γιατί κοντεύω να σκάσω. Σ'όλη την εγκυμοσύνη ήμουν μια χαρά και τώρα στο τέλος....

39ofzf3jwy4xqrdo.png

• Like 1

Διαφημίσεις

λοιπον ...σου ευχομαι μια καλη γεννα και με το καλο και αυτα που σκεφτεσαι απλα να μη τα σκεφτεσαι....μια χαρα θα μπορεις να παρεις αγκαλια το παιδακι σου και να το θηλασεις....τα αντισωματα σου θα περασουν μεσα απο το γαλα εαν εισαι κρυωμενη....(που δεν εχεις και τιποτα :-):-):-):-))αλοιμονο με ενα κρυωματακι να μη πιανουμε τα μωρακια μας...:lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

λες να αγχώνομαι τσάμπα ε; με ηρεμείς με αυτό που λες yasemi αλλα είμαι πρτωτάρα όπως κατάλαβες και έχω πολλές φοβίες. δηλαδή και κάνα δεκατάκι αν κάνω θα 'ναι όλα κάλα;

39ofzf3jwy4xqrdo.png

oso αγχωνεσαι τοσο πιο χειροτερα....παιδι που θηλαζει μη το φοβασαι λεγανε οι παλιες....παρε παραδειγμα οταν γυρισα παο το μαιευτηριο με τη μικρη η μεγαλη γυρισε απο τη γιαγια της φουλ στο μπουκωμα και συναχι...και τι να της πεις μη πιανεις το μωρο ???(θα ειχαμε δραματα)./...το μωρο δε κολλησε....οκ καλα ειναι να εχεις μια καλη υγιεινη και προστασια αλλα δεπρεπει να τρελαινομαστε....ξερω και εγω ετσι ημουνα στην αρχη και μετα ηρεμησα....κοιτα να χαλαρωσεις .....και με το καλο!!!!!!!!!:wink:;-):wink:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Σε ευχαριστω πολυ γιασεμάκι και εσύ να τις χαιρεσαι και τις 2 και να ειναι πάντα καλά! Πάντως αισθανομαι ήδη καλύτερα.

39ofzf3jwy4xqrdo.png

Διαφημίσεις

καλησπερα και χριστος ανεστη,με το καλο να μας ερθουν τα μωρακια.Εδω και λιγες ημερες με εχει πιασει ενας βηχας,οχι κρυολογιματος,σαν αλλεργικος μου φαινεται.ΚΑι εγω σκεφτομαι μετα απο την καισαρικη μηπως με πιασει κανενα κρυολογιμα,αλλα εμας μας αφηνουν να θηλασουμε φοροντας μασκα

ennoeitai πως μπορείς να θηλάσεις... αν θελεις εκεινη την ωρα φορα μασκα, απλα μην τυχον φταρνιστεις...και φυσικα αντισηπτικα μαντηλακι,(αν δεν μπορεις να σηκωνεσαι για πλυσιμο χεριών...) τα μωρακια ειναι πολυ πιο δυνατα απο ο,τι φανταζόμαστε!

Με το καλό να υποδεχτείς το κοριτσάκι σου!!!

eNeap2.pngNziDp2.png

• 2 years later...

κοριτσια μου...πως περνανε οι μερες;;;!!!! τη τεταρτη κλεινω τη 40η εβδ και σε λιγες μερες θα την εχω αγκαλια! εχω ομως πονολαιμο κ λιγους πονοκεφαλους που φοβαμαι μη γυρισουν κ μου κανουν κ κανα πυρετο.

αν ανεβασω πυρετο η χειροτερεψω(μακρια φτου φτου!) θα μπορεσω να γεννησω φυσιολογικα;;; να ερθω σε επαφη με το μωρο;;

ειχε καμια αναλογη εμπειρια;;;;;

Μπουκωμένη χάλια γέννησα, και μπουκωμένη παρέμεινα πολλές ημέρες μετά τον τοκετό. Είναι και οι ορμόνες που μπουκώνουν την ώρα του τοκετού.

Μην ανησυχείς για τίποτε, ο γιατρός σου να το ξέρει και όλα καλά.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

κοριτσια μου...πως περνανε οι μερες;;;!!!! τη τεταρτη κλεινω τη 40η εβδ και σε λιγες μερες θα την εχω αγκαλια! εχω ομως πονολαιμο κ λιγους πονοκεφαλους που φοβαμαι μη γυρισουν κ μου κανουν κ κανα πυρετο.

αν ανεβασω πυρετο η χειροτερεψω(μακρια φτου φτου!) θα μπορεσω να γεννησω φυσιολογικα;;; να ερθω σε επαφη με το μωρο;;

ειχε καμια αναλογη εμπειρια;;;;;

έτσι είχα κι γω. Τελικά δεν είχα το μωρό δίπλα μου για άλλους λόγους. Μη κάνεις σχέδια, τα μωρά είναι απρόβλεπτα, κάνει ο άνθρωπος σχέδια και ο θεός γελά...

μην προγραμματίζεις, μην σκέφτεσαι γενικότερα, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Μου πήρε πολλές μέρες και πολύ κλάμα να το καταλάβω.

Δεν αξίζει να πανικοβάλεσαι πια, ούτε να προγραμματίζεις. Με το καλό να την πάρεις αγγαλίτσα!!!

Διαφημίσεις

έτσι είχα κι γω. Τελικά δεν είχα το μωρό δίπλα μου για άλλους λόγους. Μη κάνεις σχέδια, τα μωρά είναι απρόβλεπτα, κάνει ο άνθρωπος σχέδια και ο θεός γελά...

μην προγραμματίζεις, μην σκέφτεσαι γενικότερα, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Μου πήρε πολλές μέρες και πολύ κλάμα να το καταλάβω.

Δεν αξίζει να πανικοβάλεσαι πια, ούτε να προγραμματίζεις. Με το καλό να την πάρεις αγγαλίτσα!!!

σε ευχαριστω πολυ!! γερη να βγει κ δε με νοιαζει τιποτε αλλο!!

σε ευχαριστω πολυ!! γερη να βγει κ δε με νοιαζει τιποτε αλλο!!

ακριβώς αυτό! Κι εμάς γερό βγήκε το παιδί φτουφτου αλλά σου είπα, από αλλού μας ήρθε και δε το είχα δίπλα μου (κανονισμοί του μαιευτηρίου για ουρολοίμωξη της μητέρας!)

Μέχρι να καταλαβώ ότι το σημαντικό ήταν πως το παιδί δεν είχε τίποτε εξαρχής έριξα πολύ κλάμα που τον αποχωρίστηκα άδοξα, και δεν αξίζει ειλικρινά...

Τί να πουν τόσες μαμάδες που έχουν ταπαιδάκια τους με πρόβλημα!

Την πρώτη φορά ήμουν μπουκωμένη, αλλά για κάποιο λόγο μου πέρασε την ώρα του τοκετού και μπορούσα να ανασαίνω βαθιά. Ίσως επειδή μου έβαλαν ορό με αντιβίωση λόγω στρεπτόκοκκου, δεν ξέρω. Γέννησα φυσιολογικά και γύρισα σπίτι με το μωρό την ίδια μέρα.

Τη δεύτερη φορά δεν πήγα συναχωμένη, αλλά συναχώθηκα μόλις γύρισα σπίτι με το μωρό, επίσης την ίδια μέρα. Είχαν συναχωθεί και ο άντρας μου και η μεγάλη μου. Κοιμόμασταν και οι τέσσερις στο ίδιο κρεββάτι από την πρώτη μέρα, θήλαζαν και τα δυο παιδιά απ΄όποιο στήθος τύχαινε, αλλά δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερο πρόβλημα, μόνο λίγες μυξούλες είχε η μικρή.

Με το καλό και περαστικά (για τη δική σου ευκολία, το μωρό δεν το πειράζει).