Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πρισμενα αδενακια

Recommended Posts

Κορίτσια διαπίστωσε σήμερα η μαμά μου που κράτησε τον μικρό, ότι στη δεξια μερια του λαιμού στη μέση περίπου΄, πίσω από το αυτί, έχει ένα εξογκωματάκι που όταν το πιάνεις καταλαβαίνεις και νιώθεις το σχήμα του, σαν στρογγυλό είναι. Συγνώμη για την μπερδεμένη περιγραφή αλλά δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά.

Ανυσήχησα πολύ η αλήθεια είναι και σίγουρα θα τον πάω στο γιατρό ωστόσο ήθελα να ρωτήσω αν αυτό υπάρχει σε όλα τα παιδάκια και είναι κάτι φυσιολογικό. Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο;

Σκέφθηκα επειδή είναι αδιάθετος αυτές τις μέρες μήπως έχει ερεθιστεί κάποιος αδένας, γιατί πέρυσι που είχε αρρωστήσει μια φορά η παιδίατρος ψιλάφησε με τα χέρια τις το λαιμό του κάτω από τα αυτάκια και μας είχε πεί ότι έχουν πρηστεί επειδή ήταν κόκκινος ο λαιμός του.Δεν ξέρω τι να πω...στενοχωρήθηκα πολύ.

Διαφημίσεις

Ο ανιψιός μου που είχε βγάλει μικρό εξογκωματάκι στον λαιμό (μέγεθος ρεβυθιού) και τον τρέξαμε στον γιατρό, εκείνος τους καθησύχασε λέγοντας ότι είναι από τις αντιβιώσεις... Το ίδιο συνέβει με τον γιο μιας φίλης μου.

Να το πας το παιδί στο γιατρό, μπορείς να του το περιγράψεις και τηλεφωνικά για να κοιμηθείτε σήμερα, κι αν είναι κάτι τόσο συνηθισμένο θα στο πει...

Περαστικούλια κι αγύριστα!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Kαι εμένα ο γιός μου έχει τα τελευταία χρόνια ένα μικρό καρούμπαλο κάτω από το αυτί στο λαιμό.Το ανακάλυψα πριν από 2 χρόνια περίπου.Ογιατρός με καθησύχασε αλλά ματαια!Εκανα γενική αίματος και μου πρότεινε σαν λύση επειδή τον είχα πρήξει τον άνθρωπο να του κάνω βιοψία.Εγώ φοβήθηκα και δεν το πείραξα......Εμένα όμως με καίει και την άλλη βδομάδα έχω κλείσει ραντεβού να του κάνω έναν υπέρυχο δεν το έχω πει ούτε στον άντρα μου γιατί θα με μαλώσει επειδη έχω κολλήσει και δεν βγαίνει από το μυαλό μου.......Θέλω να σιγουρευτώ ότι δεν είναι κάτι κακό.......παρόλο που όλοι μου λένε ότι δεν είναι τίποτα .......

Ουφ!!!!έλπίζω την άλλη βδομάδα να ησυχάσω........

η μικρη μου ειναι 10 μηνων και κατα τα χριστουγεννα εκανε πυρετο μια μερα, δεν δωσαμε τιποτα αλλα απο τοτε εχει αυτο που περιγραφεις στη δεξια πλευρα. πηρα αμεσως το γιατρο οταν το ειδα κ μου ειπε οτι ειναι πρησμενο αδενακι κ οτι περναει σε 3 εβδομαδες περιπου..τωρα που την πιανω δεν βλεπω κατι αλλα δεν ειμαι εντελως σιγουρη. παντως οπως ηταν δεν ειναι πια, μαλλον περναει. εννοειται επισης οτι δεν μας εδωσε κατι γι'αυτο....

Διαφημίσεις

Μόλις τηλεφώνησα στην παιδίατρο και μου είπε να μην ανυσηχώ συμβάινει πολύ συχνά στα παιδάκια. Πρόκειται για ερεθισμένους αδένες που μπορεί να προκλήθηκε από τη μια πλευρά είτε γιατί βγάζει σε αυτή δόντι, είτε απο κάποιο σπυράκι ή και από κρύωμα. Είναι συχνό φαινόμενο, είναι στο μέγεθος ρεβιθιού κάπως και συνήθως έχουν και απο τις δύο πλευρές, απλά να το παρακολουθήσω τις επόμενες μέρες αν μεγαλώσει, κοκκινήσει και τον πονάει. Τότε πρέπει να το δεί γιατί μπορεί να γίνει φλεγμονή και θα πρέπει να πάρει αντιβίωση. Δεν φεύγουν αμέσως πάντως.

Τουλάχιστον θα κοιμηθούμε απόψε!

η μικρη μου, προχτες εκανε πολυ πυρετο.παρατηρησα κι εγω αυτο το εξογκωμα που λες.

ρωτησα τη γιατρο και μας ειπε πως αυτο συμβαινει συχνα και οφειλεται μαλλον στη ιωση που περναει. να το παρακολουθω μου ειπε, πως συνηθως φευγει μονο του, και πως μονο αν μεγαλωσει πανω απο 2 εκατοστα θα πρεπει να το κοιταξουμε!

Eγω αυτα τα γρομπαλακια πισω απο το αυτι τα βγαζω κατα διαστηματα απο μικρο παιδι. Ολοι οι γιατροι που με ειχε παει η μητερα μου της ελεγαν οτι αυτο λεγεται παρωτιδικη λεμφαδενιτιδα. Ειναι φλεγμονη των αδενων σε εκεινο το σημειο απο ιωση, φάρμακα ή κουραση. βεβαια οταν μεγαλωσα και το εψαξα μονη μου εκανα κατι υπερηχους λεφαδενων και πηγα σε ειδικο ωριλα. Μου ειπε οτι εχω καποιους λεμφαδενες διογκωμενους εκ γενετης και γι'αυτο υπαρχει αυτη η ευαισθησια. Παρολ'αυτα μου ειπε οτι δεν ειναι καθολου ανησυχητικο και να μην αγχωνομαι.

Κορίτσια διαπίστωσε σήμερα η μαμά μου που κράτησε τον μικρό, ότι στη δεξια μερια του λαιμού στη μέση περίπου΄, πίσω από το αυτί, έχει ένα εξογκωματάκι που όταν το πιάνεις καταλαβαίνεις και νιώθεις το σχήμα του, σαν στρογγυλό είναι. Συγνώμη για την μπερδεμένη περιγραφή αλλά δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά.

Ανυσήχησα πολύ η αλήθεια είναι και σίγουρα θα τον πάω στο γιατρό ωστόσο ήθελα να ρωτήσω αν αυτό υπάρχει σε όλα τα παιδάκια και είναι κάτι φυσιολογικό. Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο;

Σκέφθηκα επειδή είναι αδιάθετος αυτές τις μέρες μήπως έχει ερεθιστεί κάποιος αδένας, γιατί πέρυσι που είχε αρρωστήσει μια φορά η παιδίατρος ψιλάφησε με τα χέρια τις το λαιμό του κάτω από τα αυτάκια και μας είχε πεί ότι έχουν πρηστεί επειδή ήταν κόκκινος ο λαιμός του.Δεν ξέρω τι να πω...στενοχωρήθηκα πολύ.

Κοριτσι μου στο σημειο που περιγραφεις ειναι αδενες. Ακριβως αυτη την αισθηση εχουν. Ειναι και δεξια και αριστερα. Επισης ειναι παλι αριστερα και δεξια χαμηλα στο κεφαλι, λιγο πριν τον σβερκο (επανω στο κρανιο), και κατω απο τις μασχαλες. Αυτα ειναι τα πιο κοινα σημεια πρηξιματος στους αδενες. Αδενες ΔΕΝ θελουμε πρησμενους. Δεν ειναι καλο. Καποια φλεγμονουλα ισως υπαρχει στο σωμα η κατι τετοιο. Καλο θα ηταν να τον δει γιατρος. Συνηθως πρησμενοι αδενες συνοδευονται απο πυρετους και φευγουν με αντιβίωση. Ελπίζω να μην ειναι τιποτα απο ολα αυτα.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Kαι εμένα ο γιός μου έχει τα τελευταία χρόνια ένα μικρό καρούμπαλο κάτω από το αυτί στο λαιμό.Το ανακάλυψα πριν από 2 χρόνια περίπου.Ογιατρός με καθησύχασε αλλά ματαια!Εκανα γενική αίματος και μου πρότεινε σαν λύση επειδή τον είχα πρήξει τον άνθρωπο να του κάνω βιοψία.Εγώ φοβήθηκα και δεν το πείραξα......Εμένα όμως με καίει και την άλλη βδομάδα έχω κλείσει ραντεβού να του κάνω έναν υπέρυχο δεν το έχω πει ούτε στον άντρα μου γιατί θα με μαλώσει επειδη έχω κολλήσει και δεν βγαίνει από το μυαλό μου.......Θέλω να σιγουρευτώ ότι δεν είναι κάτι κακό.......παρόλο που όλοι μου λένε ότι δεν είναι τίποτα .......

Ουφ!!!!έλπίζω την άλλη βδομάδα να ησυχάσω........

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ!!!!!!!!!ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΝΗΣΥΧΩ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!!

Οπως είπα το έχει εδώ και 2 χρόνια σχεδων και δεν τον πονάει καθόλου ούτε μεγαλώνει.Μου είπε ο γιατρος πως είναι καποιός αδένας και να μην ανησυχω γιατί καποια στιγμή ίσως φύγει από μόνος του.Και οι εξετάσεις αίματος που κάναμε τις είδε αιματολόγος και μου είπε ότι είναι ΟΚ.Λίγο έτσι ησυχασα!αλλα την αλλή βδομάδα θε δούμε τι θα δείξει ο υπέρυχος.........

Η μαμά μου μου είπε πως ο αδελφός μου όταν ήταν μικρός ήταν γεμάτος τέτοια καρουμπαλάκια αλλά ποτέ δεν τα έδωσε σημασία......Ο γιός μου είναι σχεδων 10 ετών.ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΝΗΘΩ ΑΠΟΨΕ!!!!!!

Διαφημίσεις

• 2 months later...

γεια σε ολες σας.εδω και ενα μηνα εχω παρατηρησει στην μικρη μου, που ειναι 4 μηνων, να εχει εμφανησει 2 μικρα σγρουμπουλακια σε μεγεθος φακης 2 δαχτυλα πισω απο το καθε αυτι. την ειδε παιδοχειρουργος και μου ειπε οτι ειναι πρησμενοι οι αδενες αυτοι λογω της νινιδας που εχει . το ειπα και στην παιδιατρο και συμφωνησε και αυτη . πριν μια εβδομαδα , ψιλαφιζωντας το , παρατηρησα οτι απο την μια μερια ειχε πρηστει λιγο περισσοτερο αλλα επισης ειχε μεγαλυτερη εξαρση και η νινιδα . το εχει συναντησει και καποια απο εσας ? και αν ναι ποσο καιρο εκαναν να φυγουν ? υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο ? πως μπορω να το ψαξω περισσοτερο ?

για την νινιδα βαζω ηδη το ninolin oil και το shampoo .

Τώρα που το λες ναι! το παρατήρησα και γω, έτσι ακριβώς είχαμε νινιδα και πίσω από το ένα αυτάκι μια φακή η οποία όμως μάλλον υποχώρησε όπως και η νινιδα. Εγώ βέβαια δεν το έψαξα....

0eqUp2.png

• 1 year later...

Μην ανησυχεις. Κι εγω εχω εδω και μισο χρονο στο ιδιο σημειο ενα εξογκωμα ιδιο με αυτο που περιεγραψες. Οταν πηγα στο γιατρο για εξεταση μου ειπε οτι συμβαινει σε πολλους και οτι δεν ειναι ανησυχητικο. Ισως να προκληθηκε απο καποια λοιμωξη στο παρελθον η απ τις αντιβιωσεις. :-P